Gerechten met rookplankje / rookmot op de BBQ

14-04-2018 18:40 10 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik hou van die rooksmaak!
Dus: Iemand nog een lekker recept voor gerechten met een rookplankje of gebruik van rookmot op de BBQ/skottelbraai ?
Ik ken zelf alleen het rookplankje, maar zou graag ook es iets met rookmot proberen, alleen geen idee hoe of wat.
Heb zelf trouwens een skottel, geen houtskool-bbq.


TO trapt af:

Zalmfilet op rookplank

Laat het rookplankje enkele uren weken in water.
Smeer de zalmfilet in met mosterd en strooi er bruine suiker over.
Eventueel peper/zout.
Leg de zalm op het plankje en dan op de bbq/skottel in ca. 15-20 minuten bakken.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade of gegrilde groenten.
koop of maak een eenvoudig rooktonnetje!
je kan zoveel dingen roken, vis vlees gevogelte kaas
als je er van houd is dit een goedkope geweldige investering
Alle reacties Link kopieren
Dat zou kunnen, maar dat is niet wat ik nu zoek.

Zo’n rookton iedere keer meesjouwen naar de camping is ook zo’n gedoe hè ;-)
Dus ik zoek gewoon recepten met een rookplankje of gebruik van rookmot, dat ik zo op de camping kan toepassen.
Alle reacties Link kopieren
Lekker maar wat is nu de toegevoegde waarde van een rookplankje?
Doe het zelf gewoon op gril van de bbq snippers/mot eronder, deksel er op.

Waar is dat plankje voor?
Alle reacties Link kopieren
Geen recepten.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
anoniem345890123567 schreef:
14-04-2018 19:19
Lekker maar wat is nu de toegevoegde waarde van een rookplankje?
Doe het zelf gewoon op gril van de bbq snippers/mot eronder, deksel er op.

Waar is dat plankje voor?
zon plankje geeft door het directe contact een lichte rooksmaak aan bv zalm etc, , voordeel geen geknoei en kan idd ook op een skottel, maar een simpel rook oventje is lekkerder ( diy google ) , mocht je echt van rooksmaak houden zou je kunnen marineren in " liquid smoke " dat is helaas nog niet in een super te verkrijgen maar wel via de diverse bbq sites of misschien bij goede slagers of via hun
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
Alle reacties Link kopieren
O dat klinkt ook goed.
Gebruik je dan zoiets om je kip of vis in te marineren en dat is het?

Ik ken het niet maar kan er es naar zoeken. Is dit bijv niet verkrijgbaar bij Oil & Vinegar winkeltjes? Of in de bouwmarkten met een uitgebreid BBQ-assortiment?
redfox3 schreef:
17-04-2018 08:00
mocht je echt van rooksmaak houden zou je kunnen marineren in " liquid smoke "
zal toch een grapje van je zijn?
als je echt van rooksmaak houd dan ga je toch roken en geen "smaakjes" gebruiken.
roken is ontzettend eenvoudig en het resultaat is super!
Alle reacties Link kopieren
Das zeker geen grap, google? Ooit van gehoord
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
redfox3 schreef:
17-04-2018 20:18
Das zeker geen grap, google? Ooit van gehoord
Zeker gehoord van google...
ik rook zelf allerlei producten al zeker 20 jaar
als er een nieuw product verkrijgbaar is (zoals jou voorbeeld) dan test ik dat zeker uit.
ik zou zeggen als je voor een aparte smaak gaat....zeker doen
maar zoals in TO staat hij houd van de gerookte smaak dan is dit product een verkrachting van je smaakpapillen.
Ga naar de jaarlijkse palingrookwedstrijden en zeg daar dat je meedoet als liefhebber van gerookte paling alleen op een iets andere manier.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven