Eten
alle pijlers
bbq 2018 tips, tricks en toppers
dinsdag 17 april 2018 09:50
to :
ken je dat , dat op een mooie dag je nog even wat wil halen en alles natuurlijk om 5 uur op is , precies , koop afgeprijsd vlees, vega etc, en vries het in , ik heb de kerst en paastoppers van de bekende supers in de vriezer.
afbakbrood en kruidenboter , vries het in.
zoutsteen , heerlijk om op te bakken je moet er even moeite voor doen , maar dan heb je ook wat.
surf en turf , canadese kreeft is tegenwoordig voor 7 euro het hele jaar te koop , samen met een stukje ossehaas aan een pen , , zelfde baktijd , lekker...
ga trouwens naar je took of turkse super voor diepvries vis , andere maten en zeker andere prijzen
ken je dat , dat op een mooie dag je nog even wat wil halen en alles natuurlijk om 5 uur op is , precies , koop afgeprijsd vlees, vega etc, en vries het in , ik heb de kerst en paastoppers van de bekende supers in de vriezer.
afbakbrood en kruidenboter , vries het in.
zoutsteen , heerlijk om op te bakken je moet er even moeite voor doen , maar dan heb je ook wat.
surf en turf , canadese kreeft is tegenwoordig voor 7 euro het hele jaar te koop , samen met een stukje ossehaas aan een pen , , zelfde baktijd , lekker...
ga trouwens naar je took of turkse super voor diepvries vis , andere maten en zeker andere prijzen
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
dinsdag 17 april 2018 09:58
he die spies pak ik even mee , geen kids hier maar moet wel regelmatig koken bij andere , firestarter is idd een uitkomst , en vergeet niet een temperatuur meter, scheelt een hoop rauw vlees en diaree
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
dinsdag 17 april 2018 10:04
dinsdag 17 april 2018 10:05
Alleen om de prijs en de kwaliteit van het vlees natuurlijkAnoniem123456123456 schreef: ↑17-04-2018 09:57Sta je dan ook achter het halal slachten (lijkt me niet als je ook drinkt) of gaat het je alleen om het prijsje?
Geen oordeel voordat je iets weet
dinsdag 17 april 2018 10:13
Hier een grote hit :
• Pitabroodjes door midden snijden en die helften nog een keer overlangs
• Deze kwarten aan beide kanten royaal insmeren met (olijf)olie met (veel) knoflook en/of andere kruiderij en/of citroensap of -rasp
• De hele stapel een half uurtje of langer strak in alufolie verpakt laten "marineren"
• Grillen
Je krijgt dan heerlijke knoflookbroodjes die zacht van binnen en knapperig van buiten zijn.
Ik maak er meestal een saus bij van dikke Griekse yoghurt, gekruid met pezo, verse munt en koriander en komijnpoeder (of andere variaties).
Die saus is ook erg lekker bij b.v. (lams)cevapcici – vooral in combinatie met een lik ajvar en rauwe uien.
Overigens heb ik nog nooit speciale kinderdingen gemaakt. Zij eten ook liever mooi vlees, vis of vega.
• Pitabroodjes door midden snijden en die helften nog een keer overlangs
• Deze kwarten aan beide kanten royaal insmeren met (olijf)olie met (veel) knoflook en/of andere kruiderij en/of citroensap of -rasp
• De hele stapel een half uurtje of langer strak in alufolie verpakt laten "marineren"
• Grillen
Je krijgt dan heerlijke knoflookbroodjes die zacht van binnen en knapperig van buiten zijn.
Ik maak er meestal een saus bij van dikke Griekse yoghurt, gekruid met pezo, verse munt en koriander en komijnpoeder (of andere variaties).
Die saus is ook erg lekker bij b.v. (lams)cevapcici – vooral in combinatie met een lik ajvar en rauwe uien.
Overigens heb ik nog nooit speciale kinderdingen gemaakt. Zij eten ook liever mooi vlees, vis of vega.
dinsdag 17 april 2018 10:18
Klinkt lekker die broodjes, dat ga ik volgende keer proberen!irmaladouce schreef: ↑17-04-2018 10:13Hier een grote hit :
• Pitabroodjes door midden snijden en die helften nog een keer overlangs
• Deze kwarten aan beide kanten royaal insmeren met (olijf)olie met (veel) knoflook en/of andere kruiderij en/of citroensap of -rasp
• De hele stapel een half uurtje of langer strak in alufolie verpakt laten "marineren"
• Grillen
Je krijgt dan heerlijke knoflookbroodjes die zacht van binnen en knapperig van buiten zijn.
Ik maak er meestal een saus bij van dikke Griekse yoghurt, gekruid met pezo, verse munt en koriander en komijnpoeder (of andere variaties).
Die saus is ook erg lekker bij b.v. (lams)cevapcici – vooral in combinatie met een lik ajvar en rauwe uien.
Overigens heb ik nog nooit speciale kinderdingen gemaakt. Zij eten ook liever mooi vlees, vis of vega.
dinsdag 17 april 2018 10:29
surf en turf is " officieel " garnalen met biefstuk , steak whatever , je kan ook grote rauwe gepelde gamba gebruiken , dv. kreeft moet idd 24 uur in de koelkast ontdooien ( ga het absoluut niet in je magno doen ) , kreeft is natuurlijk wel even een dingetje met schoonmaken , maar de smaak is natuurlijk heerlijk , als je er van houdt, je kan hem ook zo op de bbq leggen , presentatie ! en 7 minuten grillen op niet open vuur , perfect!irmaladouce schreef: ↑17-04-2018 10:19Redfox, die surf & turf klinkt leuk! Gaat het dan om diepvrieskreeft? En laat je die eerst ontdooien om daarna in stukken te snijden ?
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
dinsdag 17 april 2018 11:17
nog even dit , een gas bbq is geen bbq , ga dan lekker binnenstaan op je fornuis met een grilpan ofzo , kolen brikketten, hout prima ,
2e , bbq is niet synonym aan vlees , er is zat voor vega,s en allerlei dieten en allergieen , dus ga niet roepen " ik bbq niet want ik ben vega "
zoizo zijn zure reacties over vlees etc niet welkom , er zijn namelijk al genoeg toppics vernageld door dat soort onzin ,
lees het dan niet zeg maar,
zomaar een dingetje
2e , bbq is niet synonym aan vlees , er is zat voor vega,s en allerlei dieten en allergieen , dus ga niet roepen " ik bbq niet want ik ben vega "
zoizo zijn zure reacties over vlees etc niet welkom , er zijn namelijk al genoeg toppics vernageld door dat soort onzin ,
lees het dan niet zeg maar,
zomaar een dingetje
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
dinsdag 17 april 2018 11:42
Dit klinkt me wel heel erg sectair in de oren, redfox
Wij hebben een gas bbq voor min of meer dagelijks gebruik in de zomer - dus een soort buitenkeukenidee - die we ook af en toe in de winter gebruiken, en twee houtskoolbbq erbij voor b.v. het week-end of (andere) feestelijkheden.
dinsdag 17 april 2018 11:58
Zo, duidelijk.... Ik ben er wel klaar mee als dat de insteek moet zijn.redfox3 schreef: ↑17-04-2018 11:17nog even dit , een gas bbq is geen bbq , ga dan lekker binnenstaan op je fornuis met een grilpan ofzo , kolen brikketten, hout prima ,
2e , bbq is niet synonym aan vlees , er is zat voor vega,s en allerlei dieten en allergieen , dus ga niet roepen " ik bbq niet want ik ben vega "
zoizo zijn zure reacties over vlees etc niet welkom , er zijn namelijk al genoeg toppics vernageld door dat soort onzin ,
lees het dan niet zeg maar,
zomaar een dingetje
dinsdag 17 april 2018 12:12
Als je zo de regels op gaat leggen, vermeld je dan ook even dat de reacties van redbulletje en blondie die vlees gaan verheerlijken en denigrerend doen over vegetarische opties en dat smakeloze prutjes gaan noemen ook niet welkom zijn? Of zijn dat wel reacties die jouw goedkeuring kunnen wegdragen?redfox3 schreef: ↑17-04-2018 11:17nog even dit , een gas bbq is geen bbq , ga dan lekker binnenstaan op je fornuis met een grilpan ofzo , kolen brikketten, hout prima ,
2e , bbq is niet synonym aan vlees , er is zat voor vega,s en allerlei dieten en allergieen , dus ga niet roepen " ik bbq niet want ik ben vega "
zoizo zijn zure reacties over vlees etc niet welkom , er zijn namelijk al genoeg toppics vernageld door dat soort onzin ,
lees het dan niet zeg maar,
zomaar een dingetje
dinsdag 17 april 2018 12:32
als je goed had gelezen , heb ik juist gezegt dat bbq niet synonym staat voor vlees.. dusaikidoka schreef: ↑17-04-2018 12:12Als je zo de regels op gaat leggen, vermeld je dan ook even dat de reacties van redbulletje en blondie die vlees gaan verheerlijken en denigrerend doen over vegetarische opties en dat smakeloze prutjes gaan noemen ook niet welkom zijn? Of zijn dat wel reacties die jouw goedkeuring kunnen wegdragen?
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
dinsdag 17 april 2018 12:43
Denk ook aan de skottelbraai. Wordt toch echt als bbq verkocht.
https://www.barbequeshop.nl/product/181 ... braai.html
Cadac Carri Chef 2 Combo: Voor zowel thuis als op vakantie
De Carri Chef 2 is de ideale barbecue om mee te nemen op vakantie, maar ook om gewoon thuis te gebruiken. Hij is eenvoudig te monteren, makkelijk schoon te maken en ook weer makkelijk op te bergen. De BBQ is voorzien van een krachtige RVS brander met piëzo-ontsteking. Dit zorgt voor de perfecte temperatuur. Als je de Carri Chef 2 Combo gebruikt met gesloten deksel, dan creëer je een oven. Dit maakt hem ideaal om mee te bakken of te stoven.
Gasbarbecue
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
dinsdag 17 april 2018 14:02
de reden waarom ik dat zeg is heel simple namelijk smaak , een gas bbq geeft geen smaak dat is idd een buiten keuken .
de rook, brikketen hout etc, geven juist de toegevoegde waarde, mocht je daar anders over denken , prima , en natuurlijk zijn er allemaal chemische middelen die je over die nep kooltjes kan gooien , maar het is en blijft not the real deal
de rook, brikketen hout etc, geven juist de toegevoegde waarde, mocht je daar anders over denken , prima , en natuurlijk zijn er allemaal chemische middelen die je over die nep kooltjes kan gooien , maar het is en blijft not the real deal
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken