Wat te doen met een bos dille?

19-06-2018 21:11 30 berichten
Alle reacties Link kopieren
Heeft iemand een goede tip wat te doen met een bos verse dille?
Ik heb een behoorlijke bos in de koelkast liggen...
Ik zoek dus een lekker recept (liefst niet te ingewikkeld) waarbij veel dille gebruikt wordt.

Benieuwd naar eventuele ideeën, dus kom maar op :biggrin:
Alle reacties Link kopieren
Gravad Lax maken?
Over een stuk vis heen kieperen?
Dressing maken voor over de komkommer?
Zullen we proberen het een beetje gezellig te houden?!
komkommersalade natuurlijk
Afbeelding
Alle reacties Link kopieren
Dille is een redelijk overheersend kruid. Heerlijk maar een hele bos ergens in gebruiken wordt m denk ik niet.
Ik zou hem zo veel mogelijk plukken en dan invriezen.
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren
ouwewijsneus schreef:
19-06-2018 21:18
komkommersalade natuurlijk
Afbeelding
Of door de aardappelsalade.
Invriezen zou ik niet los doen, maar in olie of zure room. (Maar eerlijk gezegd heb ik het nooit gedaan)
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
Alle reacties Link kopieren
Komkommersalade had ik inderdaad wel bedacht en staat ook op mijn lijstje (oké, ik geef toe, langer dan dat was het lijstje ook nog niet..), dressing voor een salade is ook een goede!

Vis eten we vrijwel niet, maar wel een goede tip.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het gewoon al fijn gesneden ingevroren en dat gaat prima.
Juist omdat je maar zo weinig nodig hebt is het ideaal om het zo bij de hand te hebben.
ik droog het liever...
Alle reacties Link kopieren
Misschien nog door de smoothie, ik probeer het gewoon :-)

Invriezen (fijngesneden) zal ik denk ik toch ook met een gedeelte proberen.
Alle reacties Link kopieren
rode bieten soep met dille

je kan de dille fijn knippen, deze in ijsblokbakjes verdelen en dan opvullen met (olijf)olie en invriezen. Kan je op elk moment gebruiken. Je kan dit ook doen met water en dan invriezen.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Zoals Rosalien uut Drost al zei: Met een tak dille tussen de billen, zou zelfs Methusalem weer willeb!
Alle reacties Link kopieren
hamerhaai schreef:
19-06-2018 21:32
rode bieten soep met dille

je kan de dille fijn knippen, deze in ijsblokbakjes verdelen en dan opvullen met (olijf)olie en invriezen. Kan je op elk moment gebruiken. Je kan dit ook doen met water en dan invriezen.
Ik vries het gewoon los in want niet in ieder gerecht moet ook water of olie.
Vries eigenlijk alle verse kruiden los in zodat ik altijd wat bij de hand heb
Alle reacties Link kopieren
Yoghurtsaus met dille voor bij ovengroenten
Alle reacties Link kopieren
Fijnhakken, in een doek wat uitknijpen en invriezen.
Alle reacties Link kopieren
hamerhaai schreef:
19-06-2018 21:32
rode bieten soep met dille

je kan de dille fijn knippen, deze in ijsblokbakjes verdelen en dan opvullen met (olijf)olie en invriezen. Kan je op elk moment gebruiken. Je kan dit ook doen met water en dan invriezen.
Met olie inderdaad, of met boter, of los.

https://eten-en-drinken.infonu.nl/diver ... uiden.html
Alle reacties Link kopieren
Zelf kruidenboter maken.
Alle reacties Link kopieren
Hmmm dille

Forel met dille en citroen en boter uit de oven. Met daarbij aardappeltjes in schil gekookt en groene asperges met weer een beetje boter en zeezout. Zalig en amper werk!

Ik doe het soms ook door de tzatziki voor een meer dürrum-achtige saus bij wraps ofzo.
...
Alle reacties Link kopieren
Door de rijst heen. Vinden wij hier echt heel lekker
Alle reacties Link kopieren
Zet het op de salontafel ;-)
Afbeelding
óu sont les neiges d'antan

Alle reacties Link kopieren
[quote=merano post_id=28660291 time=1529504148 user_id=53841]
Zet het op de salontafel ;-)
Maar denk dat het daarvoor te slap is, dat alles hangt zeg maar.
Alle reacties Link kopieren
Feetje2018 schreef:
20-06-2018 15:32
Door de rijst heen. Vinden wij hier echt heel lekker
Klinkt goed!
Alle reacties Link kopieren
In een heel lekker broodje verwerken (http://mijnmixedkitchen.blogspot.com/20 ... odjes.html)
Duratys schreef:
19-06-2018 21:34
Zoals Rosalien uut Drost al zei: Met een tak dille tussen de billen, zou zelfs Methusalem weer willeb!
:) Die Methusalem. Zit ie straks weer klem.

Door de groentesoep ook heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Nokie schreef:
21-06-2018 20:19
Klinkt goed!
Ui en knoflook aanbakken, rijst ( kippen) bouillon en de dille erbij. Water erin droogkoken en even laten staan met de deksel erop op laag vuur.
Alle reacties Link kopieren
Oeps, ik was in de war met dragon. Dit recept is voor dragon.

Fijnwrijven met suiker (tjobekken). Heet water er op. Laten trekken en afkoelen. Limoensap erdoor. Zeven en serveren met ijsblokjes.

Afbeelding
snoesje666 wijzigde dit bericht op 24-06-2018 10:00
13.32% gewijzigd
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven