ouderwetse bistro gerechten

12-07-2018 11:59 43 berichten
Alle reacties Link kopieren
voor een thema etentje wilde ik echte bistro hapjes gaan maken,
kan me er nog wel een paar herrineren , maar zal ongetwijfeld meeer zijn . google geeft niet echt de antwoorden die ik zoek.
tot zover
Gegratineerde uiensoep
slakken in peterselie/knof boter
kaasfondue?
steaf friet béarnaise saus
en natuurlijk ghianti uit een mandfles :)
suggesties zijn welkom
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
Alle reacties Link kopieren
Ohhh yumm. Geen recepten maar wel een verzoekje. Mag ik ook komen? :proud:
"It does not do to dwell on dreams, and forget to live."
Bij Bistro-food herinner ik mij de platgedrukte panini's met de gebruinde strepen op de korst. Gevuld met kaas en salami.
Alle reacties Link kopieren
Saté en broodje bal zijn de eerste die bij mij opkomen.
Alle reacties Link kopieren
steak tartaar?
Alle reacties Link kopieren
Garnalencocktail
Tong Picasso (met blikfruit)
Haricot vert in spek
Gebakken aardappeltjes
Ossenhaas in champignon roomsaus

Of zijn dit gewoon jaren 70 gerechten?
en me vriend die wilt ook nog wat zegge
Alle reacties Link kopieren
Stokbrood met knoflookboter hoort er ook echt bij.
Alle reacties Link kopieren
steak tartare
confit de canard
coq-au-vin
bouillabaise
pissaladiere
ratatouille
gratin dauphinois
tarrte flambe
quiche lorraine
boeuf bourgignon
Alle reacties Link kopieren
steak tartare op een amuse lepeltje lijkt me idd prima
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
salade nicoise. je mist nog wat groens
rognons de veaux :pukey:
Gevulde paprika's
Alle reacties Link kopieren
mwah, ik heb wel een paar liefhebbers daarvoor, maar te weinig om het te gaan maken.
groen wordt salade verte , ratatouille en tuti frutti ( das natuurlijk niet echt groen )
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
Alle reacties Link kopieren
Tarte tatin
Alle reacties Link kopieren
Paté met stokbrood als hapje vooraf
Alle reacties Link kopieren
nu heb ik zin in steak frites met een groene salade......
'we are all a little broken. but the last time I checked, broken crayons can still color.'
Alle reacties Link kopieren
Dame blanche toe?
Crepe Suzette als nagerecht!
Alle reacties Link kopieren
Ik moet meteen denken aan het Les Halles kookboek van bourdain. Vol met franse bistro- en restaurantrecepten. Gevoelsmatig meer bistro
Ik loop een beetje uit de pas , maar verder ben ik volkomen normaal
Kreeft thermidor!
Alle reacties Link kopieren
Chateaubriand.
Alle reacties Link kopieren
Ohw jongens wat lekker allemaal!!
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
nina1966 schreef:
12-07-2018 12:02
Saté en broodje bal zijn de eerste die bij mij opkomen.
Dat is toch meer eetcafe?
redbulletje schreef:
12-07-2018 13:51
Kreeft thermidor!
Waar kan je 4 sterren bistro's vinden die dit serveren?
Alle reacties Link kopieren
Kreeft en château Briand zijn zeker Franse klassiekers, maar absoluut geen bistro gerechten, daar was toen geen geld voor, je ging naar een bistro voor lekker, puur en betaalbaar voedsel
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven