Wat ga ik maken met deze ingrediënten?

13-07-2018 11:51 23 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een paar puntpaprika's, een broccoli, tomaten liggen die heel dringend op moeten.
Verder heb ik de basis dingen wel in huis: aardappelen, rijst, risotto, bulgur, uien noem maar op. Er wat bij halen is geen enkel probleem.

Oh en nee mijn google is niet kapot én we eten geen vlees!

Ik zoek gewoon wat inspiratie :)
Alle reacties Link kopieren
Plaatpizza met al je groenten er op gemikt. Of een hartige taart.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Gevulde omelet
Spaanse tortilla. Met ui, paprika, broccoli en aardappels. Erbij een tomatensalade.
Alle reacties Link kopieren
Of - gatver - broccolisoep met paprika


https://www.lekkerensimpel.com/broccolisoep-3/
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
frittata
Alle reacties Link kopieren
Of paprikasoep met een - getverredemme - broccoli tosti

https://www.24kitchen.nl/recepten/rode- ... ccolitosti
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Ratatouille.
Alle reacties Link kopieren
De groenten roosteren in de oven is erg lekker. Allemaal in een bakblik, olijfolie, zeezout en rozemarijn erover strooien, uien in kwarten snijden en erbij doen, paar tenen knoflook er tussen stoppen en je hebt een overheerlijk groentegerecht.
Een turks brood erbij bakken en een potje humus erbij en ik denk dat je een lekkere zomerse maaltijd eet vanavond.
Je moet erop te vertrouwen dat als hij bij je weg wil, hij heus wel weggaat. En tot die tijd is hij vrijwillig bij je. (Murrmurr)
Of gado gado.
Alle reacties Link kopieren
soep van broccoli en puntpaprika!!

Boodschappen doen:

1 broccoli
1 rode puntpaprika
1 ajuin
1,5 l groentebouillon
peper en zout
klontje boter
1 lente-uitje
We starten met het pellen van de ui en snijden hem in grove stukken.
We doen de stronkjes van de broccoli en het harde gedeelte pellen we en snijden het in blokjes.
De rode puntpaprika die zoveel zoeter is dan de gewone paprika halveren we en verwijderen de zaadjes en de zaadlijsten. Snij hem in grove blokjes.
Laat een klontje boter smelten en laat daarin de ui glazig stoven.
Voeg de broccoli en de puntpaprika eraan toe en laat een 5-tal minuten door stoven. Zet de groentjes :whip: onder, met de zelfgemaakte groente bouillon .
Laat koken gedurende een 20-tal minuten.
Blender om een fluweelachtige soep te bekomen en kruid af.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Puntpaprika vullen met de risotto (daar kun je de tomaat en broccoli doorheen gooien) en dan roosteren in de oven.
Alle reacties Link kopieren
Blijfgewoonbianca :rofl: :rofl: :rofl:
Alle reacties Link kopieren
Gegrilde tilapiafilet met broccoli, zoete puntpaprika en ui
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Hollands

Ingrediënten
- 400 g aardappelen
Bereiden
- 400 g aardappelen
- 200 g tilapiafilet (of een andere vissoort)
- ½ el olie
- 1½ el vloeibare margarine
- 250 g broccoli
- 200g zoete rode puntpaprika
- 1 middelgrote rode ui (ca. 80g)
- cayennepeper naar smaak
- peper en zout naar smaak
Bereiding: 40 minuten
Was en schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Breng de aardappelen aan de kook in een pan met een bodem water en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de broccoli is roosjes en de paprika in reepjes. Snipper de ui. Wrijf de tilapiafilet in met een beetje zout en peper en bestrijk de tilapiafilet dun in met een ½ eetlepel olie. Rooster de tilapiafilet in een hete grillpan in 8 ¿ 10 minuten gaar en bruin. Keer halverwege om. Verhit ondertussen de vloeibare margarine in een wok en fruit hierin de ui met cayennepeper naar smaak, voor ongeveer 2 minuten. Voeg de broccoli en paprika toe en roerbak het geheel in ongeveer 5 ¿ 8 minuten gaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de tilapiafilet met het broccoli-paprikamengsel en gekookte aardappelen.
Menusuggestie
Vervang de zoete rode puntpaprika door oranje paprika.
Fruit een knoflookteentje mee met de ui voor extra smaak.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -paprika-s
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Fhttps://www.smulweb.nl/recepten/1457367/Gebakke ... hampignons
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Oh jeetje, nou moet ik hier weer uit kiezen o_o , echt super ideeën! Bedankt voor dusver. Gado gado klinkt wel heel interessant :cheer: , daar moet ik mij even verder in verdiepen. Plaatpizza klinkt ook :kwijl: , groente in de oven :kwijl: . Dit wordt nog een lastige.
Alle reacties Link kopieren
Tomatensalade met broccoli


https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... t-broccoli
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Pasta met broccoli-paprika-champignons-tomaten-kruidenkaas-vega speckjes saus zou ik maken.
winkelfanaat schreef:
13-07-2018 12:04
Oh jeetje, nou moet ik hier weer uit kiezen o_o , echt super ideeën! Bedankt voor dusver. Gado gado klinkt wel heel interessant :cheer: , daar moet ik mij even verder in verdiepen. Plaatpizza klinkt ook :kwijl: , groente in de oven :kwijl: . Dit wordt nog een lastige.

https://chickslovefood.com/recept/gado- ... pindasaus/

https://www.eatpurelove.nl/recepten/de- ... gado-gado/
Alle reacties Link kopieren
Je tomaten en de paprika's kunnen in een gazpacho. Daarbij kan je stokbrood of bruschetta serveren en een knoflookdipje voor de rauwe broccoli.
Kook en pureer de tomaten en de paprika, vries in en maak er later ooit eens soep van.

Eet de broccoli met gebakken aardappels en een stukje vlees(vervanger) .
Alle reacties Link kopieren
Ik zou er een broccoli salade van maken met gegrilde paprika en tomaat. Voor de dressing een gesnipperd uitje marineren in rodewijnazijn en daar olijfolie, knoflook, mosterd en zout en peper doorkloppen. Als je wat feta hebt liggen is dat ook erg lekker door de salade. De broccoli even blancheren en dan in ijswater terugkoelen.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven