Iemand ervaring met het maken van yoghurtijslolly's?

19-07-2018 22:46 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zonet bij Appie 6 stuks van die plastic vormpjes gekocht om ijslolly's te maken voor een euro.

Ik zou graag yoghurtijslolly's maken. Dus eerst in de blender en dan met vers zomerfruit of diepvriesfruit.

Iemand ervaringen?
Suggesties?
Recepten?
Verhoudingen?

Als in: kwark is beter, en geen magere yoghurt, hoelang moet het vriezen etc, noten erin zijn ook lekker etc....
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.
Alle reacties Link kopieren
Je kan in zelfgemaakte ijsjes van alles stoppen. Gewoon kiezen wat jou bevalt.
Ik maak ze nu zelfs met moedermelk voor mijn baby :biggrin:
Gewoon erin doen wat je lekker lijkt en een nachtje in de vriezer.
Alle reacties Link kopieren
https://lassie.nl/recepten/dessertrijst ... -roomrijst

Te lekker :yum:
Been there, done that, got the T-shirt.
Alle reacties Link kopieren
Ik maak ook vaak ijsjes.
Allelei fruit, zoals banaan (of allerlei bosvruchten door elkaar) pureren en dan meng ik het met Turkse yoghurt. Nachtje vriezer en klaar!
(kinderen vinden een beetje basterdsuiker erin ook lekker).

Of gewoon limonadesiroop met water mengen voor een waterijsje.
Met yoghurt voor een yoghurtijsje.

met limonadesiroop kun je zo ook raketjes maken: eerst wat rode limonade aanmaken en invriezen, dan oranje, dan geel.

Danoon-achtige toetjes kun je ook in de vormpjes doen (blijven dan ook langer houdbaar, want ingevroren)
Doet me denken aan m'n jeugd :love:
Leuk, ga ik ook eens doen met de oudste
Alle reacties Link kopieren
Die ga ik volgende keer maken , ik ben heel benieuwd!
Alle reacties Link kopieren
ostara. schreef:
19-07-2018 22:49
Je kan in zelfgemaakte ijsjes van alles stoppen. Gewoon kiezen wat jou bevalt.
Ik maak ze nu zelfs met moedermelk voor mijn baby :biggrin:
Too much information :facepalm:
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.
Alle reacties Link kopieren
turkse yoghurt is dus een aanrader...
Is dat romiger?

Zijn bv, gehakte pecannoten ook lekker in yoghurtijs?
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.
Alle reacties Link kopieren
De suggestie (uit de OP) om er fijngehakte nootjes door te doen (bijv. door een banaan met yoghurt ijsje) vond ik trouwens een leuke.
Had ik zelf nog niet aan gedacht.

Wat ik met mijn logeetjes ook wel eens doe; ijsbonbonnetjes maken.
Eigenlijk hezelfde 'recept', maar dan in zo'n siliconen vorm met bijvoorbeeld kleine hartjes gegoten. Ik denk dat die vormpjes bedoeld zijn om zelf chocola te maken: ik heb ze ooit bij action gekocht (misschien aardig als tip voor wie geen ijsvormpjes in huis heeft, maar wel andere (bak) vormpjes?).
Die ijsbonbons zijn lekker voor tussendoor, bijvoorbeeld gemaakt van puur fruit (kiwi e.d.).

Misschien kun je ook gewoon gele/bruine vla in de vormpjes gieten en invriezen? Heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd, maar als dat kan, is dat ook een gezond 'ijsje'.
Alle reacties Link kopieren
Hoef je verder die vormpjes niet voor te bewerken?? Nat maken oid.
Komen ze gewoon goed uit hun vormpjes?

hmmm ik denk aan turkse yoghurt, banaan, bebogeen pasta, honing en gehakte pecannoten.
Of aan: turkse yoghurt, aardbeien, blauwe bessen en frambozen...

Krijg vanzelf inspiratie door dit topic hihihi
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.
Alle reacties Link kopieren
even kort onder de warme kraan houden als je er eentje gaat eten en dan floepen ze er zo uit
maar meestal kun je ze ook al gewoon goed uit het vormpje trekken aan het stokje

ik maak ze altijd met yoghurt en roosvicee
en gebruik plantaardige yoghurt
stukjes chocola erdoor is ook lekker
of stukjes kokos
ook een lekkere combi is mango met een beetje chilipeper
of ananas met wat munt
-Vries eens druifjes in. Het zijn dan kleine ijssnoepjes.
-Ijsblokzakjes of vormpjes in siliconenpalet kun je ook vullen met smaakwater of gepureerd fruit. Lekkerst is puur fruit vind ik zelf.
-Banaan volledig invriezen of met vork geplet invriezen en daar honing en pistachenootjes doorheen ook lekker.
Alle reacties Link kopieren
Pinda-Kaas schreef:
19-07-2018 23:54
even kort onder de warme kraan houden als je er eentje gaat eten en dan floepen ze er zo uit
maar meestal kun je ze ook al gewoon goed uit het vormpje trekken aan het stokje

ik maak ze altijd met yoghurt en roosvicee
en gebruik plantaardige yoghurt
stukjes chocola erdoor is ook lekker
of stukjes kokos
ook een lekkere combi is mango met een beetje chilipeper
of ananas met wat munt
Jezus wat lekker.....
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven