Ovenschotel met aardappelpuree

03-09-2018 15:06 13 berichten
Een kookvraag. Ik wil vanavond alvast een ovenschotel voor morgen maken. Een gehaktschotel met daar bovenop een aardappelpuree. Alle ingrediënten alvast bakken/koken&pureren en dan in de ovenschotel. Nu vind ik zo'n ovenschotel altijd lekkerder met een krokant korstje van paneermeel. Kan ik de paneermeel er vanavond al op doen of is dat dan helemaal in de puree getrokken als ik hem morgenavond pas in de oven zet?
Alle reacties Link kopieren
Ik zou wachten met de paneermeel.
Zoveel extra moeite kost dat morgen toch niet?
Ik zu er wat geraspte kaas op doen ipv paneermeel.
Geraspte kaas op de grilstand is ook lekker.
Als je paneermeel er nu op doet, zou ik het eerst af laten koelen.
lisa_ schreef:
03-09-2018 15:16
Ik zu er wat geraspte kaas op doen ipv paneermeel.
:high5:
Morgen idd het paneermeel erop doen. Kost echt niet veel tijd.
Alle reacties Link kopieren
morgen pas, het paneermeel wordt echt zompig als je het nu zou doen
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Geraspte kaas en paneermeel. Maar idd morgen
Alle reacties Link kopieren
Ik ben toevallig ook een ovenschotel met aardappelpuree aan het maken. Ik maak dan een dubbele portie voor m’n gezin. Eten we het van de week nog een keer :-]
De reden dat ik de ovenschotel nu al maak, is omdat de oppas hem dan morgen kan opwarmen. Ik wil de oppas zoveel mogelijk werk uit handen nemen, maar dan moet ze de paneermeel er toch maar zelf even op doen. Kaas is helaas geen optie.

Bedankt voor jullie hulp!
Alle reacties Link kopieren
Ik doe het vaker van te voren erop, geen probleem wordt wel krokant.

Echter, je moet de schotel dan voor het voorverwarmen al dan in de oven zetten, dan heeft de paneermeel tijd om het vocht kwijt te raken.
Je zet de schotel dus in de oven: voorverwarmtijd + baktijd.

De reden hiervoor is dat in een voorverwarmde oven vlees / brood / etc. dichtschroeit (behalve groente).

Om vochtverlies te voorkomen worden de ovens voorverwarmd.
Maar dat wil je nu juist, vandaar.
'Soul mate' isn't a pre-existing condition. It's earned over time.
(Pamela Druckerman)
Alle reacties Link kopieren
CatherineTheGreat schreef:
03-09-2018 16:14
Ik doe het vaker van te voren erop, geen probleem wordt wel krokant.

Echter, je moet de schotel dan voor het voorverwarmen al dan in de oven zetten, dan heeft de paneermeel tijd om het vocht kwijt te raken.
Je zet de schotel dus in de oven: voorverwarmtijd + baktijd.

De reden hiervoor is dat in een voorverwarmde oven vlees / brood / etc. dichtschroeit (behalve groente).

Om vochtverlies te voorkomen worden de ovens voorverwarmd.
Maar dat wil je nu juist, vandaar.
Soms toch wel leerzaam dat viva-forum. ;-)
Voortaan hier oostenwind en alle ruimte aan bodemloze putten van pure slechtheid. Juli 2020

Alle reacties Link kopieren
@Kopjekoffie70 :high5:
'Soul mate' isn't a pre-existing condition. It's earned over time.
(Pamela Druckerman)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven