knoflookolie

17-10-2018 09:22 13 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wil graag een flesje vullen met olijfolie en knoflooktenen, om knoflookolie te maken

Tot zover heel simpel. Dacht ik
Voor de zekerheid heb ik toch even gegoogeld en ik zie vanalles staan
-Dat is de olijfolie moet verhitten voor ik ze in het flesje doe en de knoflook toevoeg
-niet verhitten, knoflook kneuzen voor toevoegen
-dat het helemaal niet mag, dat knoflook schimmels kan bevatten

Wie heeft dit ook wel eens gedaan?
Alle reacties Link kopieren
Dat is een risico, dat ik niet neem
voor alles dat gaat over het bewaren van voeding vertrouw ik 1 site blindelings:

https://weckenonline.eu/recepten/knoflookolie-maken/
Alle reacties Link kopieren
ouwewijsneus schreef:
17-10-2018 09:29
voor alles dat gaat over het bewaren van voeding vertrouw ik 1 site blindelings:

https://weckenonline.eu/recepten/knoflookolie-maken/
en als het gaat om voedselveiligheid etc, vertrouw ik op:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclop ... linum.aspx
"Ook zelfgemaakte producten in olie zoals groenten in olie, knoflook in olie, chili-olie en kruidenolie zijn een risico. Vooral als je ze voor langere tijd bewaart. Zo kan Clostridium botulinum zich ontwikkelen tot een schadelijke bacterie.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb bij Xenos wel eens een flesje knoflookolie gekocht, olijfolie met knoflookstukjes onderin . Neem aan dat die dan wel een behandeling hebben gehad, want daar heb ik maanden mee gedaan :O
Alle reacties Link kopieren
Ik heb jaren lang italiaanse olie gemaakt.
Met geperste knoflook en fijn gesneden italiaanse kruiden.
Deze gebruikte ik om aardappeltjes in te bakken.
Nooit ergens last van gehad maar misschien is dat omdat ik het nooit rauw gebruikte.
Alle reacties Link kopieren
granny71 schreef:
17-10-2018 09:50
Ik heb jaren lang italiaanse olie gemaakt.
Met geperste knoflook en fijn gesneden italiaanse kruiden.
Deze gebruikte ik om aardappeltjes in te bakken.
Nooit ergens last van gehad maar misschien is dat omdat ik het nooit rauw gebruikte.
Maar jij gebruikte het misschien direct? Hier zal het zeker wel een tijd staan
Alle reacties Link kopieren
pearle schreef:
17-10-2018 09:55
Maar jij gebruikte het misschien direct? Hier zal het zeker wel een tijd staan
Nee hoor. Soms stond die fles wel een paar maanden.
Nu maak ik het wel voor direct gebruik omdat ik gewoon meer tijd heb
Ik haal knoflook olijfolie gewoon bij de Jumbo. :)
Alle reacties Link kopieren
pearle schreef:
17-10-2018 09:55
Maar jij gebruikte het misschien direct? Hier zal het zeker wel een tijd staan
dan is je enige optie dus met knoflookpoeder werken.
of het risico nemen.
Alle reacties Link kopieren
lilalinda schreef:
17-10-2018 09:37
en als het gaat om voedselveiligheid etc, vertrouw ik op:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclop ... linum.aspx
"Ook zelfgemaakte producten in olie zoals groenten in olie, knoflook in olie, chili-olie en kruidenolie zijn een risico. Vooral als je ze voor langere tijd bewaart. Zo kan Clostridium botulinum zich ontwikkelen tot een schadelijke bacterie.
weckenonline volgt ook de richtlijnen van het voedingscentrum, en geven dus hetzelfde advies: niet doen als je het een langere tijd wil laten staan
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ooit knoflookolie gekregen, met teentjes onderin dus. Op een gegeven moment bleek het beschimmeld te zijn. Geen idee of ik het op tijd doorhad. Ik zou dus zelf geen knoflookolie maken aangezien het met gekochte meuk soms ook al fout kan gaan.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga het inderdaad niet doen, bedankt voor de info

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven