Soep maken

18-10-2018 19:25 35 berichten
Hey,

Ik heb een domme vraag: ik ga morgen soep maken met stukjes soepvlees.

Ik heb van die zakjes tomaten-groentensoep, dus water en zakjes in pan aan de kook brengen en dan het soepvlees erin?

En dan 2 uur kater de ballen en de groente en vermicelli?


Alvast bedankt
Ik laat zoiets de hele nacht pruttelen in mijn slowcooker. En geen zakjes...zelfgemaakt is echt zoveel lekkerder.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou de zakjes ook weggooien.

Gewoon lekker het vlees laten trekken met een ui en prei en wortel etc,schuim eraf scheppen. Vlees kleiner snijden als dat nodig is en terug in de pan. Meer groente en vermicelli toevoegen en klaar.
Alle reacties Link kopieren
hmm ik zou dan iig ribjes of een soepbeen in het water doen voor meer smaak, dat haal je in mijn ogen niet echt uit stukjes soepvlees
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Engelsdropspikkels schreef:
18-10-2018 19:25

En dan 2 uur kater de ballen en de groente en vermicelli?


Alvast bedankt
2 uur lijkt me niet, wanneer je met een zakje kookt.

Alleen als je zelf de bouillon maakt, maar dan maakt je dat eerst door het vlees en groente te laten trekken. En gooi je op het laatst een zakje en de vermicelli erbij.

Als je kant en klare bouillon gebruikt, of gewoon water, dan kan je sneller klaar zijn. Maar ook dan geldt dat je het zakje op het laatst doet.

Staat wel op de verpakking neem ik aan
juliaaana wijzigde dit bericht op 18-10-2018 19:57
0.18% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Schenkel en soepvlees; dat zijn spieren die veel gebruikt zijn met veel zenen erin. Die hebben veel smaak. Heel lang trekken (80-90 graden is prima) en alles wordt zacht.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Het vet van de schenkel wordt erg lekker gevonden.

Natuurlijk kan je ook een pakje of blik soep nemen met wat gehaktballetjes en snel gaar vlees erin. Vind ikzelf even lekker.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Wat voort zakjes zijn dat dan? En soepvlees en merg/schenkel moet echt wel heel lang op staan hoor, veel langer dan 2 uur.
Vlees met bot en merg laten trekken voor minimaal 4 uur met kruiden en groenten. Daarna de hele zooi eruit zeven en de ingredienten toevoegen die in de uiteindelijke soep moeten.
Julienne wortelrasp is ook lekker om de laatste 10 minuten mee te koken ipv vermicelli.
nina1966 schreef:
18-10-2018 19:45
Wat voort zakjes zijn dat dan? En soepvlees en merg/schenkel moet echt wel heel lang op staan hoor, veel langer dan 2 uur.
Van honig tomaten-groentesoep
Alle reacties Link kopieren
kortom, gooi maar weg wat je nu hebt en begin opnieuw :proud:
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Nou ja, beetje overdreven natuurlijk, wat je hebt, kan prima later erbij
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Het zijn stukjes soepvlees, zouden die veel langer gaar moeten worden dan 2 uurtjes?
rosanna08 schreef:
18-10-2018 19:52
kortom, gooi maar weg wat je nu hebt en begin opnieuw :proud:
Hahaha eigenlijk wel he maar doe ik niet hoor😁
Alle reacties Link kopieren
Engelsdropspikkels schreef:
18-10-2018 19:54
Het zijn stukjes soepvlees, zouden die veel langer gaar moeten worden dan 2 uurtjes?

Welnee, 20-30 minuten. Ik denk zelfs wel korter
Alle reacties Link kopieren
Als je het doet, met wat je gekocht hebt (en niet naar de soepsnobs luistert):
Soepvlees trekken, staat wel op de verpakking hoelang
Soepballetjes bij het vlees, staat wel op de verpakking hoelang
Soeppoeder erbij, staat wel op de vrpakking hoelang
(Ook lekker: handje lettervermicelli)
lilalinda schreef:
18-10-2018 20:12
Als je het doet, met wat je gekocht hebt (en niet naar de soepsnobs luistert):
Soepvlees trekken, staat wel op de verpakking hoelang
Soepballetjes bij het vlees, staat wel op de verpakking hoelang
Soeppoeder erbij, staat wel op de vrpakking hoelang
(Ook lekker: handje lettervermicelli)
Oké dank je wel!
Alle reacties Link kopieren
Engelsdropspikkels schreef:
18-10-2018 19:52
Van honig tomaten-groentesoep
Maar dat is toch gewoon poedersoep? Kant en klaar dus wat alleen met water heet gemaakt moet worden? Wilde je dat combineren met soepvlees???
Hoe oud ben je en hoe lang kook je al (of niet )
Soepvlees is dat waar je de bouillon van trekt waar je soep van maakt. Daar doe je wat verse groente bij (als het vlees zacht is) dit kun je zelfs voorgesneden kopen in het koelvak bij de super.
Die zakjes moet je niets mee doen, verpest je alleen je vlees maar mee.
Alle reacties Link kopieren
lilalinda schreef:
18-10-2018 20:12
Als je het doet, met wat je gekocht hebt (en niet naar de soepsnobs luistert):
Soepvlees trekken, staat wel op de verpakking hoelang
Soepballetjes bij het vlees, staat wel op de verpakking hoelang
Soeppoeder erbij, staat wel op de vrpakking hoelang
(Ook lekker: handje lettervermicelli)
Pakje poeder lekker..... :facepalm:

Kun je toch net zo goed cup a soup nemen.
Alle reacties Link kopieren
lilalinda schreef:
18-10-2018 20:12
Als je het doet, met wat je gekocht hebt (en niet naar de soepsnobs luistert):
Soepvlees trekken, staat wel op de verpakking hoelang
Soepballetjes bij het vlees, staat wel op de verpakking hoelang
Soeppoeder erbij, staat wel op de vrpakking hoelang
(Ook lekker: handje lettervermicelli)
He gelukkig nog een antwoord waar TO om vraagt.
Alle reacties Link kopieren
Gewoon je soepvlees met 1,5 liter water opzetten. Koken, afschuimen en dan zo lang mogelijk zacht laten koken. Soepballen erbij. Ook die mogen lang, hoe langer het op staat, hoe zachter t wordt.
Je zakje soep aanmaken met een beetje water en dan 10 minuten voor je t gaat eten erbij doen. Zo voorkom je klontjes.
Niks mis mee, eet smakelijk!
Alle reacties Link kopieren
Zakjes....boeh, waarom?
Alle reacties Link kopieren
Ik had laatst ook zo'n pakje varkensblokjes en gehaktballetjes.
Dat noemen ze dan soepvlees want dat verkoopt lekker, maar het is gewoon vlees wat ongeveer 20 minuutjes moet koken of bakken.
Ik vind gekookt varkensvlees niet lekker, dus die heb ik gebraden in de wok.
De gehaktballetjes (of als je wil gewoon alles) kun je 20 minuten koken in een halve liter water,evt. Groente erbij.
Daarna doe je er de overige (liter waarschijnlijk) hoeveelheid water erbij (koud) ,soeppoeder erdoor roeren en dat hoeft maar een paar minuten te koken.
Alle reacties Link kopieren
clueless17 schreef:
18-10-2018 20:47
Ik had laatst ook zo'n pakje varkensblokjes en gehaktballetjes.
Dat noemen ze dan soepvlees want dat verkoopt lekker, maar het is gewoon vlees wat ongeveer 20 minuutjes moet koken of bakken.
Ik vind gekookt varkensvlees niet lekker, dus die heb ik gebraden in de wok.
De gehaktballetjes (of als je wil gewoon alles) kun je 20 minuten koken in een halve liter water,evt. Groente erbij.
Daarna doe je er de overige (liter waarschijnlijk) hoeveelheid water erbij (koud) ,soeppoeder erdoor roeren en dat hoeft maar een paar minuten te koken.
Het idee van het vlees koken, is juist dat het smaak aan het water afgeeft. Als je het bakt (waar dit vlees niet erg geschikt voor is) krijg je saaie soep

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven