Lekker, niet te zwaar toetje?

29-12-2018 13:46 28 berichten
Alle reacties Link kopieren
Voor oud en nieuw een tip qua toetje gezocht. Eton mess, super lekker maar al vaak gemaakt... een alternatief? Liefst iets fris met yogurty ofzo?
Alle reacties Link kopieren
Scroppino!
Alle reacties Link kopieren
Zonder alcohol ivm kinderen.....
Kleine slagroomsoesjes?
Chocolademousse met halfgeklopte slagroom
Alle reacties Link kopieren
Peertje marineren in thee met kaneel, bolletje ijs, witte warme chocolade saus.
Bavarois
Chocolade mousse in glas met slagroom en gelei van rood fruit.
Heel leuk voor kinderen, vers fruit in gelei in een glas.
Alle reacties Link kopieren
yoghurtijs warme kersen en slagroom. Voor de kinderen kersen apart houden kun je door de rest een scheut kirsch doen
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Crumble met yoghurt(-ijs) en fruit naar keuze.
Alle reacties Link kopieren
Erizon schreef:
29-12-2018 13:59
Crumble met yoghurt(-ijs) en fruit naar keuze.
Goed idee! Heb jij een goed recept?
Kan dit in zo’n muffin bakplaat? Dat zou super zijn.
Alle reacties Link kopieren
Sorbetijs vind ik ook altijd wel lekker fris.
Verse aardbeien in gesmolten pure chocola dippen en aan sateprikkers rijgen.
Alle reacties Link kopieren
Lekker recept van Jamie Oliver:

https://www.kookse.tv/recept/jamie-oliver-dessert/
Alle reacties Link kopieren
Bananenmousse met vruchtensaus.
Niet zo zuuur!!!
keuteltje schreef:
29-12-2018 14:05
Goed idee! Heb jij een goed recept?
Kan dit in zo’n muffin bakplaat? Dat zou super zijn.
.
Nee, want hoe zou je dat uit de muffinvorm willen krijgen? Of bedoel je individuele muffinvormpjes?

Je kunt ook gewoon fruit naar keuze (behalve banaan - geen aanrader) in een pannetje verwarmen. Beetje yoghurt in schaaltje, kwak warm fruit erop en dan de crumble.

Qua recepten als je het officiëler wilt aanpakken, AH heeft een hele reeks complete crumblerecepten.
Alle reacties Link kopieren
Erizon schreef:
29-12-2018 14:47
.
Nee, want hoe zou je dat uit de muffinvorm willen krijgen? Of bedoel je individuele muffinvormpjes?

Je kunt ook gewoon fruit naar keuze (behalve banaan - geen aanrader) in een pannetje verwarmen. Beetje yoghurt in schaaltje, kwak warm fruit erop en dan de crumble.

Qua recepten als je het officiëler wilt aanpakken, AH heeft een hele reeks complete crumblerecepten.
Waarom is banaan nou weer geen aanrader? Muffinvormpjes zijn echt uit den boze hoor, worden gasten misselijk van. :D
Niet zo zuuur!!!
Alle reacties Link kopieren
peren-kwark-toetje:
klop een 500ml bekertje slagroom met wat suiker tot het stevig is. Spatel dat door een bak kwark (500gr). Spatel er daarna een blik (800gr) fijn gesneden peren door. Op smaak brengen met gembersiroop.
Op laten stijven in mooie glaasjes en serveren met geroosterde geschaafde amandelen. Ziet er prachtig uit, is snel gemaakt en erg fris en lekker.
The past may be in tatters
But today is all that matters
Bak een lekkere frisse cake vol met diepvriesframbozen en bessen. Toefje slagroom erop voor het serveren.
Alle reacties Link kopieren
Zelf hangop maken met fruit.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Frappelapper met framboos!
Alle reacties Link kopieren
hamerhaai schreef:
29-12-2018 15:20
Zelf hangop maken met fruit.
Lekker met banaan.
Niet zo zuuur!!!
Alle reacties Link kopieren
keuteltje schreef:
29-12-2018 14:05
Goed idee! Heb jij een goed recept?
Kan dit in zo’n muffin bakplaat? Dat zou super zijn.
Huh? Het hoeft niet gebakken hoor :D
Alle reacties Link kopieren
Magere kwark met bessen?
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Griesmeelpudding met bessensap is ook lekker.

Melk, gries, suiker of zoetstof, snufje vanille of citroen (of een pakje dr Oetker of een pakje vruchtengries).

Diepvriesbessen, kook ze met een paar lepels bessenjam (halvajam) breng op smaak met suiker of zoetstof en schenk de saus over de puddinkjes.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Lekkere bessen vind ik die van Albert Heijn.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Mangomousse.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... angomousse

Of fruitsalade maken van allerlei soorten vers fruit. Dan een paar sinaasappels uitpersen en met wat suiker opwarmen. Een eetlepel maizena aanmaken met wat koud sap. Toevoegen aan je warme sap en goed roeren. Kort aan de kook laten komen. Dan het fruit erin, even mee-verwarmen en samen laten afkoelen. Fruit wordt dan een beetje zacht maar het blijven losse stukjes met een lekkere frisse sinaasappelcoating. Koud serveren met een dot slagroom.

Witte chocolade ijs met pistache en frambozen.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... tachenoten
óu sont les neiges d'antan

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven