Waar ging het mis?

06-02-2019 16:44 108 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wilde heel graag macarons maken, maar het is helemaal mislukt. Ik heb de eiwit opgeklopt tot een merengue en er voorzichtig doorheen gespateld. Ze zien er nu zo uit.

De binnenkant is wel zacht, maar ik mis de glans.
duchessmeganmarkle wijzigde dit bericht op 06-02-2019 20:28
29.46% gewijzigd
DuchessMeganMarkle schreef:
06-02-2019 17:16
Ik heb het recept van Robért opgevolgd het is mislukt.
Zelf macarons bakken is heel leuk om te doen en van het resultaat wordt iedereen blij!

In elk geval iedereen hier :proud:
Alle reacties Link kopieren
Fok-it schreef:
06-02-2019 17:19
Zelf macarons bakken is heel leuk om te doen en van het resultaat wordt iedereen blij!

In elk geval iedereen hier :proud:
Absoluut, heb hier hardop zitten lachen!
Alle reacties Link kopieren
Sorry, maar :rofl: :rofl: :rofl:
Ik ga stuk, vooral om die reacties hier en TO die maar zo droog serieus blijft reageren.
Kun je er zelf ook een beetje om lachen, DMM?
Nothing happens for a reason
Alle reacties Link kopieren
Fok-it schreef:
06-02-2019 17:19
Zelf macarons bakken is heel leuk om te doen en van het resultaat wordt iedereen blij!

In elk geval iedereen hier :proud:
Jullie wel ik niet zo. Ik ben van mening dat ik het recept heel goed heb opgevolgd, er is ergens iets mis gegaan.
Alle reacties Link kopieren
Ze zijn zacht aan de binnenkant.
duchessmeganmarkle wijzigde dit bericht op 06-02-2019 20:30
71.28% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
DuchessMeganMarkle schreef:
06-02-2019 17:25
Jullie wel ik niet zo. Ik ben van mening dat ik het recept heel goed heb opgevolgd, er is ergens iets mis gegaan.
In ieder geval in de fase van de banketbakkersroom met gepureerde frambozen. In vergelijking daarmee zien de macarons er erg goed uit.
Ik kom oorspronkelijk uit Ironië. Dat ligt bij de Sarcastische zee.
Alle reacties Link kopieren
DuchessMeganMarkle schreef:
06-02-2019 17:31
Afbeelding

Het is zacht aan de binnenkant.
Het wordt er niet beter op. Nu lijken ze op mislukte gehaktballen.
Ik kom oorspronkelijk uit Ironië. Dat ligt bij de Sarcastische zee.
Ziet eruit als een te hete oven. Ze zijn ook niet allemaal gelijk, geen rondjes op je bakpapier getekend?
En heb je ze een uur laten drogen voor ze de oven ingingen?
Alle reacties Link kopieren
MollyMalone schreef:
06-02-2019 16:59
Je hebt absoluut talent voor onsmakelijk uitziend eten 😁.
Maar als het lekker smaakt, who cares? Noem het gewoon geen macarons maar keutelkoekjes of zo, en geniet ervan. Volgende keer beter!

Met een stalen gezicht presenteren als 'keutelkoekjes'! HEERLIJK!

Voor je het weet willen mensen het recept, is er een nieuw koekje geboren en vraagt de Allerhande of ze het mogen opnemen in hun nieuwe nummer 'Moderne Klassiekers'. :D
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou gewoon even naar Lidl lopen, die hebben ze meestal wel in de vriezer. Leg ze op de bakplaat en als je vent dan thuiskomt doe je net alsof dat de jouwes zijn.
DuchessMeganMarkle schreef:
06-02-2019 17:31
Afbeelding

Ze zijn zacht aan de binnenkant.

R u fucking with us? :rofl:
Alle reacties Link kopieren
DuchessMeganMarkle schreef:
06-02-2019 17:16
Ik heb het recept van Robért opgevolgd het is mislukt.
Ik zou Robert een misselijke brief sturen, dat je persoonlijke uitleg wil van zijn recept. zo niet dan plaats je het resultaat op een forum (oei dat laatste had je al gedaan. Eehh doe dan maar zo niet dan boycot je HHB. O dat is ook al afgelopen he. Nou ja zeg hem maar gewoon dat je een gastcollege ofwel workshop wil
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Ik moest al lachen dat je in de OP schrijft dat je de glans mist. Is dat serieus het enige dat je mist?

Toen las ik de andere reacties, en nu heb ik buikpijn :)
Alle reacties Link kopieren
:HA:

:popcorn:
(lekkere popcorn, niet mislukte van TO)
Alle reacties Link kopieren
mavelle schreef:
06-02-2019 17:35
Ziet eruit als een te hete oven. Ze zijn ook niet allemaal gelijk, geen rondjes op je bakpapier getekend?
En heb je ze een uur laten drogen voor ze de oven ingingen?
Nee, ik heb ze met een spuitzak op de bakplaat getekend.
Alle reacties Link kopieren
TO ik denk dat de amandelmeel die je gebruikt hebt niet fijn genoeg is geweest en zoals eerder benoemd je oven te heet.
Alle reacties Link kopieren
Geel schreef:
06-02-2019 18:32
TO ik denk dat de amandelmeel die je gebruikt hebt niet fijn genoeg is geweest en zoals eerder benoemd je oven te heet.
Ik heb de biologische amandelmeel van de AH gebruikt.
Alle reacties Link kopieren
Hahaha.... in jouw geval zou ik ze in het vervolg kopen bij de bakker.
Alle reacties Link kopieren
Mijn oven stond op 170 graden hetelucht.
DuchessMeganMarkle schreef:
06-02-2019 18:35
Mijn oven stond 170 graden hetelucht.

Ja daar ga je al. Dat is echt veel te heet voor macarons.
Alle reacties Link kopieren
Max 140 graden, heteluchtoven 130
gatti wijzigde dit bericht op 06-02-2019 18:41
6.06% gewijzigd
Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
Jolandje schreef:
06-02-2019 17:12
:rolling: zo fijn te zien dat anderen dit probleem ook hebben!
Dit. Macarons en cakepops, voor mij onhaalbaar te maken.
alle respect dat je het probeert en dat het eetbaar is!
https://nl.m.wikihow.com/Macarons-maken

Met plaatjes..wellicht helpt het?
Ok, amandelmeel en oven niet te heet, en een uur laten drogen dus.
Daar hebben we tenminste wat aan.
Alle reacties Link kopieren
Het-groepje schreef:
06-02-2019 18:40
Dit. Macarons en cakepops, voor mij onhaalbaar te maken.
alle respect dat je het probeert en dat het eetbaar is!
Indeed!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven