Vulling van tompouce?

10-05-2019 13:07 33 berichten
Alle reacties Link kopieren
Welke vulling zit nou in tompouce bij de hema? Soms tref ik in winkels puur banketbakkersroom aan en soms lijkt het een soort van mix met slagroom zoals bij hema? Deze laatste ben ik benieuwd Naar. Ik dacht zwitserse room dus ik heb net banketbakkersroom met slagroom gemixt maar het smaakt niet hetzelfde. Is het dan iets anders? Ook zag ik ergens een recept waar geen ei werd gebruikt en melk vervangen was door slagroom is dat het? Ik hoop dat jullie het weten.


https://www.hema.nl/inspiratie

Geen idee hoe een foto te uploaden, vandaar een link
anoniem_381218 wijzigde dit bericht op 10-05-2019 13:46
7.49% gewijzigd
.
anoniem_370403 wijzigde dit bericht op 02-05-2020 08:18
98.91% gewijzigd
Ik dacht altijd 400 gram gele room + 200 ml slagroom
Banketbakkersroom. 350 milliliter melk. 0,50 vanillestokje. 85 gram suiker. 35 gram custardpoeder. 500 gram slagroom. 3,50 gelatine blaadjes. :-)

Volle melk van de boer gebruiken is nog lekkerder :idee:
Alle reacties Link kopieren
ik vind die van Hema maar vies...net scheerschuim wat ertussen zit. en dan zo’n taai koekje... ik doe zelf altijd banketbakkersroom. en vers bladerdeeg.
Don't cry, buy a bag and move on.
Alle reacties Link kopieren
Utakar schreef:
10-05-2019 13:21
Ik dacht altijd 400 gram gele room + 200 ml slagroom
Mja bij die vd hema lijkt t niet baar banketbakkersroom te smaken. Die van mij ( die op jouwe kwa verhouding lijkt) wel
Alle reacties Link kopieren
Hanne_Solo schreef:
10-05-2019 13:18
Volgens Cees Holtkamp: https://foodtube.nl/tompouce-maken-met-cees-holtkamp/
Volgens Robèrt van Beckhoven: https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/re ... tompoucen/
Die van cees is het sws niet. Hii plaatst banketbakkersroom en slagroom gewoon los boven elkaar
vergelijk eens dit recept (de zwitserse room) met jou recept van de vulling

https://uitpaulineskeuken.nl/2015/04/vi ... pouce.html
en helemaal een perfecte kopie maken zal (bijna) onmogelijk zijn denk ik
leesstof:
https://moniquevandervloed.nl/de-tompou ... t-monique/
poeder met water
Alle reacties Link kopieren
S-Meds schreef:
10-05-2019 14:32
poeder met water
Idd. Zo'n zelfbouwpakket uit de supermarkt, met een zakje poeder, smaakt nog het meest naar Hema tompouce. Beetje slagroom erdoor, dan kom je een heel end.
.
ouwewijsneus schreef:
10-05-2019 14:31
en helemaal een perfecte kopie maken zal (bijna) onmogelijk zijn denk ik
leesstof:
https://moniquevandervloed.nl/de-tompou ... t-monique/
Het recept van deze dame lijkt me ook helemaal niks, eerlijk gezegd....
Het enige waar ik het wel mee eens ben, is dat de Hema variant ook niet e het fantastisch is. Die dus niet proberen na te maken ;-)
Alle reacties Link kopieren
ouwewijsneus schreef:
10-05-2019 14:06
vergelijk eens dit recept (de zwitserse room) met jou recept van de vulling

https://uitpaulineskeuken.nl/2015/04/vi ... pouce.html
Dit lijkt op mijne inderdaad maar fie van hema is anders. Die is luchtiger met luchtbelletjes en al. Of zal dat van slagroomversteviger komen?
Alle reacties Link kopieren
MallePietje75 schreef:
10-05-2019 15:03
Het recept van deze dame lijkt me ook helemaal niks, eerlijk gezegd....
Het enige waar ik het wel mee eens ben, is dat de Hema variant ook niet e het fantastisch is. Die dus niet proberen na te maken ;-)
Ik vind die van hema juist lekker haha
Alle reacties Link kopieren
S-Meds schreef:
10-05-2019 14:32
poeder met water
Hmm zou dat t zijn? En ik wil t zo graag echt zelf maken
Alle reacties Link kopieren
ouwewijsneus schreef:
10-05-2019 14:31
en helemaal een perfecte kopie maken zal (bijna) onmogelijk zijn denk ik
leesstof:
https://moniquevandervloed.nl/de-tompou ... t-monique/
Er lijkt geen eigeel in te zitten. Alleen eiwit :o Normaal gebruik je beide
S-Meds schreef:
10-05-2019 14:32
poeder met water
Nou die had ik pas uit nostalgie een keer gekocht maar die smaken tegenwoordig heeeeeeeeel anders dan 'vroeger' :'(
Alle reacties Link kopieren
chocho schreef:
10-05-2019 15:36
Nou die had ik pas uit nostalgie een keer gekocht maar die smaken tegenwoordig heeeeeeeeel anders dan 'vroeger' :'(
ja ik ook! ik weet het nog, met zo’n geel plastic maatbakje. maar de smaak is idd niet meer die van vroeger...
Don't cry, buy a bag and move on.
Maar als je die van de Hema lekker vindt, waarom koop je die dan niet? Kunnen nooit heel duur zijn toch?
Alle reacties Link kopieren
MallePietje75 schreef:
10-05-2019 16:33
Maar als je die van de Hema lekker vindt, waarom koop je die dan niet? Kunnen nooit heel duur zijn toch?

80 cent per stuk, zag ik net.

TO, hier een link waar je 'Minuta Tom P Poeder GB' kunt bestellen :lol:
https://www.zeelandia.nl/producten/minu ... -poeder-gb
Het is wel een baal van 20 kg.
De ingrediënten komen geloof ik aardig overeen met die van de Hema, geen ei te bekennen, wel palmpit- en kokosolie en glucosestroop, en daarnaast caroteen als kleurstof om te verhullen dat er geen eidooier inzit.

Waarom zou je een Hema-tompouce willen namaken, ik begrijp er echt helemaal niets van ;)

Afbeelding
nounou
daenerys79 schreef:
10-05-2019 16:05
ja ik ook! ik weet het nog, met zo’n geel plastic maatbakje. maar de smaak is idd niet meer die van vroeger...
Ja die! De glazuur smaakte echt bleegh he!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind die instant tompoucen wel aardig voor die prijs. Van Smelik, of AH, of Aldi. Zijn allemaal dezelfde.

In plaats van water, melk nemen.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
daenerys79 schreef:
10-05-2019 13:32
ik vind die van Hema maar vies...net scheerschuim wat ertussen zit. en dan zo’n taai koekje... ik doe zelf altijd banketbakkersroom. en vers bladerdeeg.
Ik zeg het niet gauw, maar ik heb ze eenmaal geproefd en toen vond ik ze niks. Misschien moet je er eerst aan wennen.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Ik heb twee keer gele room-instantpoeder gekocht bij de online bakingrediëntenleverancier, maar ik vond ze minder dan die van Smelik. Heel raar smaakje van iets wat ze toegevoegd hadden om het lekkerder te maken, terwijl dat helemaal niet hoeft.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Bij die zelfmaak van vroeger zat het glazuur al kant en klaar in een zakje; nu moet je die ook 'zelf' maken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven