Kip ontdooien en koken

21-06-2019 15:28 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag dames,

Misschien een domme vraag ik heb vandaag (vrijdag) kip uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd.

Ik dacht dat ik het vandaag nog ging gebruiken maar dat is niet zo. Nu wilde ik er morgen nasi van maken voor 2 dagen is die kip morgen en zondag nog goed om te eten?

Het zit nog in de verpakking en gelijk in de koelkast gegaan. De nasi zal ook gelijk de koelkast in gaan alals die afgekoeld is.

Mijn dank is groot
Alle reacties Link kopieren
Ik zou dat doen.
Ja, als de kip in de koelkast is ontdooid kan dat prima. Misschien is het nu nog niet eens volledig ontdooid. Morgen de nasi wel weer zo snel mogelijk in de koelkast doen.
Nu al je prutje met vlees en kruiden e.d. bakken. Desnoods invriezen en morgen weer ontdooien.
Alle reacties Link kopieren
Orișa schreef:
21-06-2019 16:00
Nu al je prutje met vlees en kruiden e.d. bakken. Desnoods invriezen en morgen weer ontdooien.
Dit dus.
Am ende wird alles gut.und wen es nicht gut ist .ist es nicht das ende .
Alle reacties Link kopieren
Orișa schreef:
21-06-2019 16:00
Nu al je prutje met vlees en kruiden e.d. bakken. Desnoods invriezen en morgen weer ontdooien.
Ontdooid vlees mag je niet nog een keer invriezen.
Hallo?!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het vanavond even bakken en dan is het morgen en overmorgen echt nog wel goed als je het in de koelkast bewaard hebt.
_Doortje_ schreef:
21-06-2019 16:23
Ontdooid vlees mag je niet nog een keer invriezen.
Dat mag wel.
Alle reacties Link kopieren
_Doortje_ schreef:
21-06-2019 16:23
Ontdooid vlees mag je niet nog een keer invriezen.
Wel als het bereid is natuurlijk!
Alle reacties Link kopieren
Zelf zou ik het overigens gewoon morgen maken.
Alle reacties Link kopieren
Als het een hele kip is, of kippenpoten met huid, dan vind ik 3 dagen wel aan de lange kant (ook al hoef je vrijdag eigenlijk niet mee te tellen). Als het borst- of dijfilet is zou ik me geen zorgen maken, dat blijft echt wel 3 dagen goed.
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af
Eten jullie echt nasi van twee dagen oud? Blèèègh.
Alle reacties Link kopieren
RikM schreef:
21-06-2019 16:31
Eten jullie echt nasi van twee dagen oud? Blèèègh.
Nasi van 1 dag oud. Wat is daar mis mee?
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af
De kip is nu vast nog niet ontdooid schat ik in? Bij mij gaat dat nooit zo snel in ieder geval. Antwoord op je vraag, ja dat kan prima.
RikM schreef:
21-06-2019 16:31
Eten jullie echt nasi van twee dagen oud? Blèèègh.
Dubbelgebakken nasi is dubbel zo lekker.
_Doortje_ schreef:
21-06-2019 16:23
Ontdooid vlees mag je niet nog een keer invriezen.

Wel als het gebakken is.
Alle reacties Link kopieren
natuurlijk kan dat.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
safrat schreef:
21-06-2019 16:42
Dubbelgebakken nasi is dubbel zo lekker.
Precies!
Alle reacties Link kopieren
Ja hoor dat kan. Zelf ook wel eens gedaan. Zolang de kip niet vreemd ruikt kun je het prima klaarmaken. En anders inderdaad gewoon alvast de kip bakken voor je nasi.
Alle reacties Link kopieren
Dank jullie wel het probleem is dat ik geen vriezer heb en de buren zien me weer aan komen hihi.

Het is nog niet ontdooit heb het pas rond 2 uur uit de vriezer gehaald en de koelkast in.

Ik ga het morgen maken en dan gewoon morgen en zondag eten. Dank jullie wel.
Nollie1993 schreef:
21-06-2019 17:01
Dank jullie wel het probleem is dat ik geen vriezer heb en de buren zien me weer aan komen hihi.

Het is nog niet ontdooit heb het pas rond 2 uur uit de vriezer gehaald en de koelkast in.

Ik ga het morgen maken en dan gewoon morgen en zondag eten. Dank jullie wel.
O, dan kan het toch prima? Wel op de koudste plek leggen.
Heeft jouw koelkast geen vriesvak? Dat lijkt me niet handig.
Alle reacties Link kopieren
Nollie1993 schreef:
21-06-2019 17:01
Dank jullie wel het probleem is dat ik geen vriezer heb en de buren zien me weer aan komen hihi.

Het is nog niet ontdooit heb het pas rond 2 uur uit de vriezer gehaald en de koelkast in.

Ik ga het morgen maken en dan gewoon morgen en zondag eten. Dank jullie wel.
Dat kan prima morgen door de nasi. Nu lekker in de koelkast laten ontdooien en morgen goed bakken.
Orișa schreef:
21-06-2019 16:00
Nu al je prutje met vlees en kruiden e.d. bakken. Desnoods invriezen en morgen weer ontdooien.
Waarom zou je het weer opnieuw invriezen en vervolgens weer ontdooien?
Alle reacties Link kopieren
_Doortje_ schreef:
21-06-2019 16:23
Ontdooid vlees mag je niet nog een keer invriezen.
Maar als je het gekocht hebt en thuis in de vriezer gooit is de kans groot dat het al voor de 2e of 3e keer ingevroren gaat worden...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven