Lekkere dip

09-10-2019 14:18 31 berichten
Alle reacties Link kopieren
Aangezien jullie altijd lekkere suggesties hebben. Ik zoek inspiratie voor lekkere dips voor bij bijvoorbeeld rauwkost, soepstengels of nachos.

Ik ben van plan namelijk eens daarvoor te kiezen komende verjaardag ipv voor toastjes.
Tzaziki
Houmous
Guacamole
Alle reacties Link kopieren
Rucola dip
Ingrediënten BASIS

200 gram blanke roomkaas 
50 gram griekse yoghurt 
25 gram mayonaise 
5 gram grove mosterd Zaanse 

TOMAAT RUCOLA 
Basisrecept zoals boven +

40 gram gedroogde tomaatjes
20 gram rucola
lepel tomatenpuree
Snijd alles fijn en pureer kort met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper.
Alle reacties Link kopieren
heel eenvoudig:
lange stukken komkommer in een glas en onderin het glas een chilisausje

guacamole natuurlijk

Tirokafteri eet ik met toastjes
Alle reacties Link kopieren
Blauwe kaas en creme fraiche, half om half, door elkaar mixen met de staafmixer. Op gepofte aardappels!
Wat eten we vanavond?
Alle reacties Link kopieren
Houmous. Gewoon altijd houmous.
Gewoon die ouderwetse zakjes dip lekker hoor.
Alle reacties Link kopieren
Gekarameliseerde uiendip

Ingrediënten :
1/2 tl bruine basterd suiker
2 grote uien in hele dunne ringen
175 ml zure room
20 gr roomboter
1/2 tl zout
1/4 tl gemalen peper
1 snuf cayenne peper

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de boter in een anti aanbakpan. Voeg de uien,cayennepeper,basterdsuiker,zout en peper toe en roerbak 10 min.Zet het vuur laag en laat 20 min bakken terwijl je af en toe roert.Als het goed is zijn na 20 min de uien bruin en gekarameliseerd.
Laat afkoelen.Doe de zure room in een kom en roer er de uien door.

Super lekker om bij chips en stokbrood te dippen.
Alle reacties Link kopieren
Die kleine Italiaanse soepstengeltjes zijn heel lekker om in de aioli te dippen!

Verder kun je ook van soepstengels (ik werd erdoor getriggerd) lekker hapjes maken: wat ik vaak doe is aan het uiteinde wat kruidenroomkaas of groene pesto de smeren en daar een plak gerookte zalm om heen te wikkelen. Mijn variant daarop is rode pesto erop en rauwe ham eromheen.
Makkelijk, snel klaar, ziet er leuk uit en lekker.

En zelf guacamole maken als dip is ook heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Vorige week in Mexico een nieuw dipje geprobeerd wat ik heerlijk vond, en makkelijk te maken.

In een pan, zonder olie, 3 tomaten, halve ui zwart blakeren. Eventueel een habanero peper erbij, wel pitjes eruit halen anders veel te scherp. Als alles mooi zwart is even de staafmixer erop. Dan hierbij een paar flinke scheppen gemalen pompoenpitten. Je kan gewoon de ongepelde pitten kopen, even roosteren, en dan malen in een koffiebonen maler. Dit erdoor heen scheppen en eten met tortilla chips. De hoeveelheid pittenpoeder hangt er een beetje vanaf, op gevoel er doorheen scheppen. Het neemt veel vocht op, en je moet geen droge hap klei overhouden, dus beetje bij beetje erdoorheen doen.

Het heet officieel Sikil Pak, uit de staat Yucatan.
‘Gooische dip’ is lekker.
Het is een mix van crème fraiche, chilisaus en koriander.
Alle reacties Link kopieren
Oh en vrienden van mij hadden laatst heksenkaas als dip bij de rauwkost, dat was echt verrassend lekker!
Ook verrassend lekker: artisjok-kaasdip.
Artisjokken prakken. Erdoor roeren: knoflook, parmezaanse kaas en mayonaise.
Half uurtje in de oven en het liefst warm eten, met/op stokbrood.
Alle reacties Link kopieren
Heksenkaas vind ik altijd lekker en laatst maakte ik een dip van Griekse yoghurt met bieslook, zout, peper en paprikapoeder. Was ook lekker!
Alle reacties Link kopieren
Voor stokbroodjes zou je ook gepofte knoflook kunnen maken trouwens (schiet me steeds meer te binnen):
bol knoflook, aan de bovenkant een stuk eraf snijden, in ovenschaal met wat olie erover heen en smullen maar.
Dat is lekker! Je kunt een teentje er dan zo uit “drukken” en die is helemaal zacht en smeerbaar.
Heb t al lang niet meer gemaakt dus zal eens voor je opzoeken hoe lang en hoeveel graden dat ook al weer moet.

Edit: 35 minuten op 200 graden.
naatje2000 wijzigde dit bericht op 09-10-2019 15:08
3.74% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik lees even mee
Alle reacties Link kopieren
Alles wat bovenstaand is genoemd is inderdaad heel lekker vind ik!

Verder, het klinkt heel simpel, maar ik maak wel eens een snelle dip van Griekse Yoghurt met veel groene Aromat, bieslook en eventueel knoflook. Echt lekker bij crudites.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Zelfgemaakte currysaus is niet te versmaden en heel gemakkelijk te maken.


Gezeefde tomaten
Kerrie
wat suiker

Lijkt niet op fabriekstroep.
Alle reacties Link kopieren
Rosalind schreef:
09-10-2019 14:58
Ook verrassend lekker: artisjok-kaasdip.
Artisjokken prakken. Erdoor roeren: knoflook, parmezaanse kaas en mayonaise.
Half uurtje in de oven en het liefst warm eten, met/op stokbrood.
Deze lijkt me heerlijk.
Gebruik je daarvoor artisjokken uit pot? Op olie?
Zenzeo schreef:
09-10-2019 15:40
Deze lijkt me heerlijk.
Gebruik je daarvoor artisjokken uit pot? Op olie?
Ik gebruik ze uit pot of uit de vriezer (eerst ontdooien).
Er zijn heel veel recepten ervoor, bv ook met spinazie, maar dat heb ik nooit geprobeerd.
Ik doe zoiets, maar dan nog met knoflook erbij:
https://www.allrecipes.com/recipe/14834 ... choke-dip/
Alle reacties Link kopieren
Bij nacho's een honing mosterd (dille) dipje!
Alle reacties Link kopieren
Rosalind schreef:
09-10-2019 15:45
Ik gebruik ze uit pot of uit de vriezer (eerst ontdooien).
Er zijn heel veel recepten ervoor, bv ook met spinazie, maar dat heb ik nooit geprobeerd.
Ik doe zoiets, maar dan nog met knoflook erbij:
https://www.allrecipes.com/recipe/14834 ... choke-dip/
Goed zeg! Thnx.
Heb nog een pot in de kast staan.
Alle reacties Link kopieren
Wat een lekkere dipstips! Ik zou er wel op letten dat hetgeen je wil dippen kort is. Heb een keer op een verjaardag gezeten waar iemand zijn afgebeten ding weer terug in de dip stak, dat vind ik echt niet fris!
Alle reacties Link kopieren
Komkommer-cashewdip: https://veganchallenge.nl/recepten/fris ... cashewdip/
Deze is heerlijk

https://southandpepper.com/recepten/rec ... cili-ezme/

Ik vervang alleen de paprika door een Turkse licht groene paprika .

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven