Tips Indonesisch(e) kookboek/recepten

15-04-2020 20:57 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
In 2015 ben ik 4 maanden in Indonesië geweest en wat was ik weg van hun keuken!

Ik ben eigenlijk opzoek naar tips van websites/boeken/recepten van heerlijke Indonesische recepten, zoals sateh, spekkoek, martabak etc etc.

Dus bij deze: kom maar door! :)
Alle reacties Link kopieren
Beb Vuijk! Volgens mijn moeder en haar zussen de beste (omdat ze zelf geen kookboeken schreven :D ): Het groot Indonesisch kookboek!
sweetfirefly wijzigde dit bericht op 15-04-2020 21:12
87.50% gewijzigd
Denk aan de egels en eekhoorns in de herfst en winter.
Complete Indonesische keuken van Lonny Gerungan is mijn favoriet .
Mingfang Wang Tijgerkop
heeft mooie kookvideo's op YouTube.
Chinees-Indisch

Atjar, Satésaus, Tjap tjoi,
noem maar op.
Alle reacties Link kopieren
Blauw - meta van den Boomen
Zoals alleen oma dat kan - Danny Jansen
Groot Indonesisch kookboek - Beb Cuijk
Indorock - Vanja van der Leenden

Staan hier in de kast
Alle reacties Link kopieren
Nieuwe druk.

Afbeelding

Oudere druk, staat bij de hele familie in de kast, geloof ik.

Afbeelding
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad Bep Vuijk.

Maar.. houd er rekening mee dat elk dorp in Indonesië alle gerechten net weer even anders klaar maakt. De specifieke smaak die jij misschien bij een gerecht zoekt, kan dus betekenen dat je nèt iets meer van dit of nèt iets minder van dat ingrediënt toe moet voegen dan in de recepten staat. Het geschreven recept is de basis, maar het eindproduct vraagt vaak ook een beetje van jezelf.

Zo zaten wij ooit in een Indisch restaurant met een Indische kok te praten, en door onze vragen en opmerkingen kon zij precies vertellen naar welke regionale keuken onze voorkeur uit gaat. En ze had echt 100% gelijk, want uit die regio kwam “ma” die het allerlekkerst kookte.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees in de recensies van Bep Vuijk dat er veel vetsin in de gerechten wordt gebruikt. Klopt dat?
Alle reacties Link kopieren
Je kunt ve-tsin rustig weglaten, ik gebruik het nooit. Het is een smaakversterker die van nature voorkomt in veel levensmiddelen.

https://favorflav.com/nl/eat-drink/food ... t-voor-je/

Mononatriumglutamaat is het mononatriumzout van glutaminezuur, een van de in de natuur meest voorkomende niet-essentieel fundamentele aminozuren waaruit eiwitten bestaan. MNG komt voor in tomaten, parmezaanse kaas, aardappelen, paddenstoelen en andere groenten en fruit.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
ja hoor, Team beb vuijk!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb enkele boeken besteld:
- basisboek Indonesisch
- groot Indonesisch kookboek
- de bijbel van de Indonesische keuken
- zoals alleen oma dat kan
- blauw
En ik ga toch voor de eerste. M.i. staan daar lekkere recepten in i.c.m. foto’s. Denk dat ik me hier wel mee ga redden.

Bedankt voor de tips :)
[quote=Snoesje666 post_id=31246812 time=1586980348 user_id=28398]
Nieuwe druk.

Welk gerecht raden jullie specifiek aan uit dit indo kookboek?
Ik heb m gekocht maar zoveel keuzes.... ik lees het graag!
Ben zelf dol op tempe!
Ik heb al een lekker stoofpotje gemaakt van rundvlees..
Tips uit dit boek zijn welkom. Dank jullie wel voor de moeite vh opzoeken vd bladzijden...
Bij onze toko haalden wij altijd oseng oseng. Verrukkelijk. Toko echter dicht en bij andere toko’s kennen ze dit niet helaas...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven