Kala namak

06-10-2020 18:37 11 berichten
Kwam een recept tegen waarin dit gebruikt is. Klinkt niet echt lekker, maar hoe smaakt het? Iemand al eens geprobeerd?
Het smaakt naar ei. Ik gebruik het in scrambled tofu.
Het is ‘zwart zout’ en smaakt inderdaad naar ei. Ik gebruik het ook als ik een eismaak wil nabootsen in bijv. roer’ei’, quiche, enz.
Alle reacties Link kopieren
Het staat op mijn 'te kopen' lijstje... omdat ik ei wil namaken :-D
.
anoniem_400865 wijzigde dit bericht op 26-06-2021 22:11
99.36% gewijzigd
Oke, het klinkt nu toch wel interessant.

Iemand die toevallig weet in welke toko in Amsterdam je het kan kopen? En moet je ergens op letten of kan je geen miskoop doen?
.
anoniem_400865 wijzigde dit bericht op 26-06-2021 22:12
99.55% gewijzigd
Minto schreef:
06-10-2020 21:20
Te koop bij Ekoplaza.
En bij Indiase winkels.

Soms onder de term 'zwart zout'. Of 'Indiaas zwart zout'.
Of ´Ayurveda black salt´.

Volgens mij kan je geen miskoop doen.

Tip: strooi eerst een beetje over je eten.
Niet gelijk een hele laag.
Thanks! Ben nu wel benieuwd. Zal dan gelijk je recept van hierboven even proberen.
Alle reacties Link kopieren
TO misschien vind je deze link ook wel interessant:

https://wateetjedanwel.nl/ingredienten- ... ala-namak/
blauwk0us schreef:
06-10-2020 22:15
TO misschien vind je deze link ook wel interessant:

https://wateetjedanwel.nl/ingredienten- ... ala-namak/
Goeie! Ik kende de website al wel maar deze pagina nog niet gelezen.
Liep laatst toevallig langs een toko, en dacht opeens: even kijken of hij het toevallig heeft. En ja, hoor!

Wat een bijzonder goedje is het toch.

Minto schreef:
06-10-2020 20:21
Ik ook.
Scrambled tofu als alternatief voor scrambled eggs.

Dit recept (van Iris) is één van mijn favorieten.
https://ikbenirisniet.nl/2017/06/15/scr ... ala-namak/

Vandaag dit recept geprobeerd. Was héérlijk! Echt een recept die ik nog vaak ga maken. Het smaakte echt naar ei.

Het volgende wat ik ga proberen zijn die vlokken die naar kaas smaken. Ben zo benieuwd!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven