Eten
alle pijlers
HET recept voor Bokkenpootjestaart?
woensdag 29 juli 2009 15:46
Ik ken maar één bokkenpootjestaart en dat is het volgende succesrecept:
1 kant en klare cake
2 pakken bokkenpootjes
3 eetlepels advocaat
100 ml melk
1 pakje aanmaakpudding caramel of vanille (poeder)
750 ml slagroom
1 eetlepel kristalsuiker
sprinvorm 24 cm
Bereiding:
Meng de advocaat, melk, aanmaakpudding en 500 ml slagroom met een mixer tot een lobbig geheel. Klop in een aparte schaal 250ml slagroom met de suiker op tot room. Meng dit met het puddingmengsel. Haal de twee zijden van de bokkenpootjes m.b.v. een mesje uitelkaar. Bewaar de kruimels voor de garnering van de taart. Snijd de cake in plakjes en plaats deze onderin de springvorm. Verspreid 1/3 van het puddingmengsel over de bodem. Plaats hierop een laag bokkenpootjes en verspreid hierover weer 1/3 van het puddingmengsel. Hieroverheen nog een laag bokkenpootjes en de rest van het puddingmengsel. Verspreid de kruimels van de bokkenpootjes als garnering over de taart. Laat de taart vervolgens minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
1 kant en klare cake
2 pakken bokkenpootjes
3 eetlepels advocaat
100 ml melk
1 pakje aanmaakpudding caramel of vanille (poeder)
750 ml slagroom
1 eetlepel kristalsuiker
sprinvorm 24 cm
Bereiding:
Meng de advocaat, melk, aanmaakpudding en 500 ml slagroom met een mixer tot een lobbig geheel. Klop in een aparte schaal 250ml slagroom met de suiker op tot room. Meng dit met het puddingmengsel. Haal de twee zijden van de bokkenpootjes m.b.v. een mesje uitelkaar. Bewaar de kruimels voor de garnering van de taart. Snijd de cake in plakjes en plaats deze onderin de springvorm. Verspreid 1/3 van het puddingmengsel over de bodem. Plaats hierop een laag bokkenpootjes en verspreid hierover weer 1/3 van het puddingmengsel. Hieroverheen nog een laag bokkenpootjes en de rest van het puddingmengsel. Verspreid de kruimels van de bokkenpootjes als garnering over de taart. Laat de taart vervolgens minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
woensdag 29 juli 2009 15:57
mschrijving
Een lekkere taart die snel en gemakkelijk te bereiden is.
ngrediënten
*2 pakjes bokkepoten
*2 pakjes slagroom 200 gr stuk
*1 zakje slagroomversteviger
*1 pakje saroma vanille pudding
*200 ml melk
*3a4 eetlepels advocaat(hoeft niet zonder smaakt ook lekker)
oorbereiding
Zet alle ingrediënten klaar en halveer de bokkepootjes
ereidingswijze
De bokkepoten over de lengte doormidden snijden. De helft van de bokkepoten over de bodem van de springvorm verdelen.(als bodem van de taart)
De slagroom met de slagroomversteviger stijf kloppen. De vanillesaromapudding bereiden zoals op het pakje staat.(je moet de saroma door de (200 ml) koude melk kloppen)
De vanillepudding met de (advocaat) door de slagroom kloppen.
De helft van het mengsel over de bokkepoten verdelen.
De andere helft van de bokkepoten als tussenlaag hierover verdelen.
De overige helft van het mengsel over de bokkepotentussenlaag uitsmeren.
Eventueel overgebleven bokkenpoten verkruimelen en samen met de kruimels uit het pakje over de taart verdelen.
De taart een paar uur in de koelkast laten opstijven.
Een lekkere taart die snel en gemakkelijk te bereiden is.
ngrediënten
*2 pakjes bokkepoten
*2 pakjes slagroom 200 gr stuk
*1 zakje slagroomversteviger
*1 pakje saroma vanille pudding
*200 ml melk
*3a4 eetlepels advocaat(hoeft niet zonder smaakt ook lekker)
oorbereiding
Zet alle ingrediënten klaar en halveer de bokkepootjes
ereidingswijze
De bokkepoten over de lengte doormidden snijden. De helft van de bokkepoten over de bodem van de springvorm verdelen.(als bodem van de taart)
De slagroom met de slagroomversteviger stijf kloppen. De vanillesaromapudding bereiden zoals op het pakje staat.(je moet de saroma door de (200 ml) koude melk kloppen)
De vanillepudding met de (advocaat) door de slagroom kloppen.
De helft van het mengsel over de bokkepoten verdelen.
De andere helft van de bokkepoten als tussenlaag hierover verdelen.
De overige helft van het mengsel over de bokkepotentussenlaag uitsmeren.
Eventueel overgebleven bokkenpoten verkruimelen en samen met de kruimels uit het pakje over de taart verdelen.
De taart een paar uur in de koelkast laten opstijven.
woensdag 29 juli 2009 16:15
Benodigdheden:
mixer
springvorm 23 cm + bakpapier
beslagkom
Ingredienten:
500 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix slagroomversteviger
2 pakken bokkenpootjes (anderhalf pak halveren en 1/2 pak stampen)
chocoladecake met stukjes van AH of andere cake
Advocaat
Koffielikeur (Kahlua)
Bereiding:
Doe de slagroom in de kom met de vanillesuiker. Mix op lage stand (1). Voeg vervolgens in kleine hoeveelheden de klopfix toe. Blijf mixen op stand 1 todat de slagroom zo stevig is dat je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de slagroom eruit valt.
- Bekleed de springvormbodem met bakpapier.
- Snijd de chocoladecake in reepjes van ongeveer 1 cm en bekleed de bodem helemaal.
- Bestrijk de cakebodem met advocaat naar smaak.
- Verdeel vervolgens de helft van de slagroom hierover.
- Leg de gehalveerde bokkenpoten in de slagroom.
- Besprenkel de halve bokkenpoten naar smaak met Kahlua.
- Bestrijk de bokkenpoten nogmaals met advocaat naar smaak.
- Verdeel de rest van de slagroom over de bovenkant van de taart.
- Besprenkel de taart vervolgens met de gestampte bokkenpootjes.
Zet de taart even in de koelkast om op te stijven en eet smakelijk!
mixer
springvorm 23 cm + bakpapier
beslagkom
Ingredienten:
500 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix slagroomversteviger
2 pakken bokkenpootjes (anderhalf pak halveren en 1/2 pak stampen)
chocoladecake met stukjes van AH of andere cake
Advocaat
Koffielikeur (Kahlua)
Bereiding:
Doe de slagroom in de kom met de vanillesuiker. Mix op lage stand (1). Voeg vervolgens in kleine hoeveelheden de klopfix toe. Blijf mixen op stand 1 todat de slagroom zo stevig is dat je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de slagroom eruit valt.
- Bekleed de springvormbodem met bakpapier.
- Snijd de chocoladecake in reepjes van ongeveer 1 cm en bekleed de bodem helemaal.
- Bestrijk de cakebodem met advocaat naar smaak.
- Verdeel vervolgens de helft van de slagroom hierover.
- Leg de gehalveerde bokkenpoten in de slagroom.
- Besprenkel de halve bokkenpoten naar smaak met Kahlua.
- Bestrijk de bokkenpoten nogmaals met advocaat naar smaak.
- Verdeel de rest van de slagroom over de bovenkant van de taart.
- Besprenkel de taart vervolgens met de gestampte bokkenpootjes.
Zet de taart even in de koelkast om op te stijven en eet smakelijk!
woensdag 29 juli 2009 16:19
quote:Bengal schreef op 29 juli 2009 @ 16:15:
Benodigdheden:
mixer
springvorm 23 cm + bakpapier
beslagkom
Ingredienten:
500 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix slagroomversteviger
2 pakken bokkenpootjes (anderhalf pak halveren en 1/2 pak stampen)
chocoladecake met stukjes van AH of andere cake
Advocaat
Koffielikeur (Kahlua)
Bereiding:
Doe de slagroom in de kom met de vanillesuiker. Mix op lage stand (1). Voeg vervolgens in kleine hoeveelheden de klopfix toe. Blijf mixen op stand 1 todat de slagroom zo stevig is dat je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de slagroom eruit valt.
- Bekleed de springvormbodem met bakpapier.
- Snijd de chocoladecake in reepjes van ongeveer 1 cm en bekleed de bodem helemaal.
- Bestrijk de cakebodem met advocaat naar smaak.
- Verdeel vervolgens de helft van de slagroom hierover.
- Leg de gehalveerde bokkenpoten in de slagroom.
- Besprenkel de halve bokkenpoten naar smaak met Kahlua.
- Bestrijk de bokkenpoten nogmaals met advocaat naar smaak.
- Verdeel de rest van de slagroom over de bovenkant van de taart.
- Besprenkel de taart vervolgens met de gestampte bokkenpootjes.
Zet de taart even in de koelkast om op te stijven en eet smakelijk! Dat klinkt beter super!
Benodigdheden:
mixer
springvorm 23 cm + bakpapier
beslagkom
Ingredienten:
500 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix slagroomversteviger
2 pakken bokkenpootjes (anderhalf pak halveren en 1/2 pak stampen)
chocoladecake met stukjes van AH of andere cake
Advocaat
Koffielikeur (Kahlua)
Bereiding:
Doe de slagroom in de kom met de vanillesuiker. Mix op lage stand (1). Voeg vervolgens in kleine hoeveelheden de klopfix toe. Blijf mixen op stand 1 todat de slagroom zo stevig is dat je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de slagroom eruit valt.
- Bekleed de springvormbodem met bakpapier.
- Snijd de chocoladecake in reepjes van ongeveer 1 cm en bekleed de bodem helemaal.
- Bestrijk de cakebodem met advocaat naar smaak.
- Verdeel vervolgens de helft van de slagroom hierover.
- Leg de gehalveerde bokkenpoten in de slagroom.
- Besprenkel de halve bokkenpoten naar smaak met Kahlua.
- Bestrijk de bokkenpoten nogmaals met advocaat naar smaak.
- Verdeel de rest van de slagroom over de bovenkant van de taart.
- Besprenkel de taart vervolgens met de gestampte bokkenpootjes.
Zet de taart even in de koelkast om op te stijven en eet smakelijk! Dat klinkt beter super!
woensdag 29 juli 2009 16:50
Ik denk dat ik maar een combi maak van alle taarten hier
Klinkt allemaal heeeerlijk!! Super bedankt allemaal! Enne voor degene die nooit van bokkenpootjes taart hebben gehoord:
Arretjescake!!
Is ook leuk en erg lekker!!!! En super makkelijk!
Arretjescake
Wat heb je nodig
350 gr roomboter
400 gr suiker
4 eieren
400 gr biscuitjes
10 eetlepels cacao
Zo maak je het
Laat de boter smelten[niet bruin laten worden]
Mix de eieren met de suiker en mix daarna de cacao er beetje bij beetje erdoor.
Breek de koekjes fijn.
Roer de gesmolten boter door het eimengsel en daarna de verkruimelde koekjes.
Bekleed een cakeblik met folie doe het mengsel in het blik en laat het een dag in de koelkast opstijven.
Snij de cake de volgende dag aan plakjes
Klinkt allemaal heeeerlijk!! Super bedankt allemaal! Enne voor degene die nooit van bokkenpootjes taart hebben gehoord:
Arretjescake!!
Is ook leuk en erg lekker!!!! En super makkelijk!
Arretjescake
Wat heb je nodig
350 gr roomboter
400 gr suiker
4 eieren
400 gr biscuitjes
10 eetlepels cacao
Zo maak je het
Laat de boter smelten[niet bruin laten worden]
Mix de eieren met de suiker en mix daarna de cacao er beetje bij beetje erdoor.
Breek de koekjes fijn.
Roer de gesmolten boter door het eimengsel en daarna de verkruimelde koekjes.
Bekleed een cakeblik met folie doe het mengsel in het blik en laat het een dag in de koelkast opstijven.
Snij de cake de volgende dag aan plakjes
woensdag 29 juli 2009 21:02
quote:Poedeliewoepsie schreef op 29 juli 2009 @ 16:50:
:
Arretjescake!!
Is ook leuk en erg lekker!!!! En super makkelijk!
Arretjescake
*knip*
Bekleed een cakeblik met folie doe het mengsel in het blik en laat het een dag in de koelkast opstijven.
Snij de cake de volgende dag aan plakjesSnap ik het nou goed dat dit niet in de oven hoeft?
:
Arretjescake!!
Is ook leuk en erg lekker!!!! En super makkelijk!
Arretjescake
*knip*
Bekleed een cakeblik met folie doe het mengsel in het blik en laat het een dag in de koelkast opstijven.
Snij de cake de volgende dag aan plakjesSnap ik het nou goed dat dit niet in de oven hoeft?
donderdag 30 juli 2009 14:48