Wat te doen met Tahin?

10-04-2010 19:34 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
In mijn koelkast staat al een tijdje een pot met tahin, en die begint richting zijn houdbaarheidsdatum te gaan. Met "enig regelmaat" (*kuch* ik zou het eigenlijk vaker moeten maken) maak ik houmous, maar verder doe ik er eigenlijk niks mee. En ik eigenlijk weet ook niet wat ik er mee zou móeten doen.



Wat zijn jullie succesrecepten met tahin?
Alle reacties Link kopieren
houmous maken!

Blik kikkererwten, tahin, citroensap, snuif komijn, staafmixeren et voila (of vergeet ik nog n ingredient...?)
Alle reacties Link kopieren
ow haha dat krijg je dr van als je alleen de titel leest, excuse me!
Alle reacties Link kopieren
Ai, ik gebruik het eigenlijk ook alleen voor de humus.

En weet net als jij ook niet wat je er verder mee kunt.

Dus ik lees mee!
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Alle reacties Link kopieren
Eerste hit google

http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=tahin&type=recept



241 recepten..
Alle reacties Link kopieren
een blog oid: aan tafel met tanja dacht ik die had recept rode koolsalade met tahin of was het nu nrcnext. Aan mij heb je dus niets, sorry! Als ik tijd heb zoek ik het nog even op. Die sites mag ik toch wel noemen dat valt toch net onder reclame?
Alle reacties Link kopieren
boterham roosteren, laagje boter, laagje honing en een laagje tahin.
Alle reacties Link kopieren
quote:Miek_ schreef op 10 april 2010 @ 19:54:

Eerste hit google

http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=tahin&type=recept



241 recepten..



Maar welke van deze 241 is nu écht lekker?



@ Skiffy, ik ben benieuwd, ik zal ook een googlen of ik het kan vinden.



@tijgermeisje ik doe er ook nog cayennepeper bij
Alle reacties Link kopieren
quote:nazife schreef op 10 april 2010 @ 20:01:

boterham roosteren, laagje boter, laagje honing en een laagje tahin.oeh, klinkt lekker!!
Baba Ganoush maken.
Of kikkererwtensoep met spinazie.
Alle reacties Link kopieren
en een kopje kruidenthee erbij dat is de enige manier dat ik van tahin houd
Alle reacties Link kopieren
Deze klinkt lekker



Aubergines met tahin

Ingrediënten



3 aubergines

4 teentjes knoflook

zout

1.2 dl tahina

sap van 3 citroenen

1/2 theelepel komijn

2 eetlepels peterselie

1 tomaat in schijfjes om te garneren

Bereidingswijze



Grill de aubergines boven een gasvlam tot ze zwart zijn.

Was ze dan onder stromend water en wrijf er de verbrande stukjes af.

Pers er zoveel mogelijk sap uit.

Pers de knoflook uit.

Prak de aubergines met een vork fijn en meng er de knoflook door en maak er een creme van (U kunt ook de keukenmachine gebruiken).

Voeg eerst de tahina toe en dan het citroensap; ix goed.

Meng er ook de komijn door.

Garneer met peterselie en schijfjes tomaat.



en deze ook



Visfilet met tahinsaus

Ingrediënten voor 6 personen



-6 kabeljauw of schelvisfilets

-sap van 2 citroenen

-4 eetlepels olijfolie

-2 grote uien (gesnipperd)

-250 ml tahin

-1 teen knoflook (geperst)

-3 a 4 eetlepels water

-zout en zwarte gemalen peper

-rijst en salade

Voorbereiding



-leg de filets in een grote ovenschaal

-schep er 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie over en bak ze 20 min in een voorverwarmde oven op 180?C

Bereidingswijze



-intussen verhitten we de resterende olie in een grote koekepan en fruiten de uien mooi bruin

-doe de tahin en look in een kleine kom

-klop geleidelijk het citroensap erdoor en het water, tot de saus licht en romig is

-kruiden met peper en zout

-strooi de uitjes over de vis en giet de tahinsaus erover

-bak ze nog 15 min in de hete oven tot ze geheel gaar zijn en de saus borrelt

Serveertips



Meteen serveren met rijst en een groene salade
Alle reacties Link kopieren
quote:hanneke000 schreef op 10 april 2010 @ 20:04:

[...]





Maar welke van deze 241 is nu écht lekker?



Precies.

Googelen kan (bijna) iedereen. Maar als ik die recepten dan zo lees, weet ik nog niet of het ook echt lekker en geslaagd is.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
Alle reacties Link kopieren
quote:GeorgieBrown schreef op 10 april 2010 @ 20:09:

Baba Ganoush maken.



Wat is het? (ja, ik zal zo gaan googlen )



Miek, dank je wel, die met aubergine klinkt inderdaad erg lekker! (die andere ook trouwens, maar aubergine vind ik sowieso lekker)
Alle reacties Link kopieren
goh, die Baba-dinges klinkt ook lekker!! Mjam, ik krijg er spontaan honger van!
Alle reacties Link kopieren
Als je van aubergine houdt is dit waarschijnlijk ook wat



Gestoomde waanzinnig lekker auberginesalade met pijnboomptte

Ingrediënten voor 4 personen



65 gr tahin

60 gr yoghurt

2 el citroensap

4 tl komijn

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 aubergines

40 gr geroosterde pijnboompitjes

1 handvol verse koriander

2-4 tl extra vergine olijfolie

2 tl Spaanse paprikapoeder

Bereidingswijze



Doe voor de dressing tahin, yoghurt, citroensap, komijn en knoflook in een kom. Voeg 3 el water toe en roer glad. Zet apart.

Snij de uiteinde van de aubergine. Snij in dunne plakjes en leg deze in een stoommandje. Kruid met wat zeezout en versgemalen zwarte peper. Stoom 5-7 minuten of tot de aibergine zacht is. Schik op een serveerschaal, besprenke met de dressing en strooi er pijnboompitten en koriander over. Besprenkel met extra vergine olijfolie en bestrooi met paprikapoeder.

Voor 4 personen als bijgerecht,.
Alle reacties Link kopieren
quote:Miek_ schreef op 10 april 2010 @ 20:22:

Als je van aubergine houdt is dit waarschijnlijk ook wat



Gestoomde waanzinnig lekker auberginesalade met pijnboomptte

Ingrediënten voor 4 personen

Dit klinkt inderdaad onwijs lekker!! Jammer dat ik vandaag geen aubergine heb gehaald op de markt :(
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad gewoon op brood, ik vind het eigenlijk een beetje op pindakaas lijken, dat is ook lekker met honing.
Alle reacties Link kopieren
Baba ganoush is echt verrukkelijk, sta te grommen van genoegen achter mijn fornuis als ik het klaar maak. Er komt ook niemand in de buurt van die pan dan.



En ik heb het gevonden van die rode kool salade met tahin zoek even bij klary koopmans, het id een bericht van drie berichten geleden..
Alle reacties Link kopieren
layla1969 schreef:
10-04-2010 20:59
Inderdaad gewoon op brood, ik vind het eigenlijk een beetje op pindakaas lijken, dat is ook lekker met honing.
Maar tahin is vrij bitter . Het lijkt me dan niet eens lekker zonder honing
Alle reacties Link kopieren
Ik ga er van uit dat de pot van TO nu onderhand wel leeg is na zowat 8 jaar :P
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zojuist tahin met zout geproefd en daarna met honing. Het blijft best bitter.Heb ik nou een verkeerde tahin of hoort het echt zo bitter te smaken?
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik het om sausjes/dressings dips te maken

Bijv; Tahini, knoflook poeder, uienpoeder, peper, zout, citroen sap, water


Of je kan hummus maken

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven