Thuis
alle pijlers
Andijvie: hoe krijg ik mijn uien goudbruin?
vrijdag 26 mei 2017 16:13
Ga ik proberen.attribuutje schreef: ↑26-05-2017 16:10Met een beetje zout, even harder opzetten en om ze zacht te krijgen zet mijn man ze nog even een paar minuutjes in de magnetron.
Such a beautiful place to be with Friends.
vrijdag 26 mei 2017 16:18
Nee vergelijkbaar met bleu bandattribuutje schreef: ↑26-05-2017 16:14Net als croma? Wij bakken in de bleu band, geen roomboter idd.
Such a beautiful place to be with Friends.
vrijdag 26 mei 2017 16:40
Als je uien echt wil karameliseren duurt dat wel even. Ik doe het zo;
http://www.culy.nl/recepten/uitjes-bakk ... erde-uien/
http://www.culy.nl/recepten/uitjes-bakk ... erde-uien/
vrijdag 26 mei 2017 16:50
Om uien goudbruin te krijgen moet je geduldig zijn.
De boter maakt niet echt uit; de tijd wel.
Ik begin altijd met de boter te laten smelten op een heel zacht vuurtje.
Daarna de gesneden ui erdoor, deksel op de kookpot en een half uurtje laten sudderen.
Nadien het vuur hoger zetten, scheutje water toevoegen en regelmatig roeren gedurende ongeveer een kwartier.
De boter maakt niet echt uit; de tijd wel.
Ik begin altijd met de boter te laten smelten op een heel zacht vuurtje.
Daarna de gesneden ui erdoor, deksel op de kookpot en een half uurtje laten sudderen.
Nadien het vuur hoger zetten, scheutje water toevoegen en regelmatig roeren gedurende ongeveer een kwartier.
vrijdag 26 mei 2017 16:58
Drie kwartier uien bakken? Dan blijft er niets van over.Moemoe64 schreef: ↑26-05-2017 16:50Om uien goudbruin te krijgen moet je geduldig zijn.
De boter maakt niet echt uit; de tijd wel.
Ik begin altijd met de boter te laten smelten op een heel zacht vuurtje.
Daarna de gesneden ui erdoor, deksel op de kookpot en een half uurtje laten sudderen.
Nadien het vuur hoger zetten, scheutje water toevoegen en regelmatig roeren gedurende ongeveer een kwartier.