Andijvie: hoe krijg ik mijn uien goudbruin?

26-05-2017 15:58 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik vind gebakken uien echt heerlijk, maar ik krijg ze zelf dus nooit mooi goudbruin, ze blijven altijd glazig.

Wie heeft de tip om ze een mooi kleurtje te geven.
Such a beautiful place to be with Friends.
Alle reacties Link kopieren
Gebruik je roomboter?
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Alle reacties Link kopieren
Met een beetje zout, even harder opzetten en om ze zacht te krijgen zet mijn man ze nog even een paar minuutjes in de magnetron.
die ik wilde bestaat al...
Alle reacties Link kopieren
Tickel schreef:
26-05-2017 16:06
Gebruik je roomboter?
Nee dat vindien niet lekker. Gewoon braadboter.
Such a beautiful place to be with Friends.
Alle reacties Link kopieren
attribuutje schreef:
26-05-2017 16:10
Met een beetje zout, even harder opzetten en om ze zacht te krijgen zet mijn man ze nog even een paar minuutjes in de magnetron.
Ga ik proberen.
Such a beautiful place to be with Friends.
Alle reacties Link kopieren
Net als croma? Wij bakken in de bleu band, geen roomboter idd.
die ik wilde bestaat al...
Alle reacties Link kopieren
attribuutje schreef:
26-05-2017 16:14
Net als croma? Wij bakken in de bleu band, geen roomboter idd.
Nee vergelijkbaar met bleu band
Such a beautiful place to be with Friends.
In roomboter maar eerst goed bruin laten worden
Als je uien echt wil karameliseren duurt dat wel even. Ik doe het zo;

http://www.culy.nl/recepten/uitjes-bakk ... erde-uien/
Om uien goudbruin te krijgen moet je geduldig zijn.
De boter maakt niet echt uit; de tijd wel.
Ik begin altijd met de boter te laten smelten op een heel zacht vuurtje.
Daarna de gesneden ui erdoor, deksel op de kookpot en een half uurtje laten sudderen.
Nadien het vuur hoger zetten, scheutje water toevoegen en regelmatig roeren gedurende ongeveer een kwartier.
Moemoe64 schreef:
26-05-2017 16:50
Om uien goudbruin te krijgen moet je geduldig zijn.
De boter maakt niet echt uit; de tijd wel.
Ik begin altijd met de boter te laten smelten op een heel zacht vuurtje.
Daarna de gesneden ui erdoor, deksel op de kookpot en een half uurtje laten sudderen.
Nadien het vuur hoger zetten, scheutje water toevoegen en regelmatig roeren gedurende ongeveer een kwartier.
Drie kwartier uien bakken? Dan blijft er niets van over.
Alle reacties Link kopieren
Heel veel roeren (in beweging houden) op een matig vuur met vrij veel vet.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Yeah het is gelukt, liet de boter de k ik niet heet genoeg worden.
Such a beautiful place to be with Friends.
Alle reacties Link kopieren
LoveDobby schreef:
26-05-2017 17:11
Yeah het is gelukt, liet de boter de k ik niet heet genoeg worden.
Bij boter, of dat bak en braad-spul, moet je altijd pas gaan bakken als het schuim weg is.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven