Thuis
alle pijlers
Nieuwe oven mét draaideur
woensdag 8 november 2017 18:25
Na ruim 15 jaar wordt het toch tijd om nu te gaan kijken voor een nieuwe oven.
Ik wil persé weer een (inbouw) oven met draaideur, zó fijn ! Dat maakt de keuze alleen wat beperkter, dat wel.
Wie heeft er ook een oven met draaideur en kan me een type aanbevelen?
Of tips waar ik op moet letten bij aankoop? Welke functies zijn fijn of juist erg onhandig?
Ik wil persé weer een (inbouw) oven met draaideur, zó fijn ! Dat maakt de keuze alleen wat beperkter, dat wel.
Wie heeft er ook een oven met draaideur en kan me een type aanbevelen?
Of tips waar ik op moet letten bij aankoop? Welke functies zijn fijn of juist erg onhandig?
woensdag 8 november 2017 18:29
woensdag 8 november 2017 18:46
vrijdag 10 november 2017 13:51
Nou, ik heb hier inmiddels tig keukenzaken in de buurt afgebeld voor een oven met draaideur. Nergens in de showroom te bekijken. Wel te bestellen, maar ja, dat kan ik zelf ook wel (bij wijze van spreken).
En ik vind het zo ideaal. Heb nu een Atag, en daar zijn er nog 2 types van. Maar zelfs die zijn niet te bezichtigen in het Atag Experiencecenter Duiven
En volgens de beschrijving heeft de Atag geen zelfreinigende functie en dat leek me ook wel handig.
Voor degenen met een Neff: wat maakt die oven een aanrader? Heeft die wel zelfreinigende functie? Welk type heb je?
En merk je dat die oven iets minder ruimte aan de binnenkant heeft (zo, zei een verkoper tegen me).
En ik vind het zo ideaal. Heb nu een Atag, en daar zijn er nog 2 types van. Maar zelfs die zijn niet te bezichtigen in het Atag Experiencecenter Duiven
En volgens de beschrijving heeft de Atag geen zelfreinigende functie en dat leek me ook wel handig.
Voor degenen met een Neff: wat maakt die oven een aanrader? Heeft die wel zelfreinigende functie? Welk type heb je?
En merk je dat die oven iets minder ruimte aan de binnenkant heeft (zo, zei een verkoper tegen me).
vrijdag 10 november 2017 14:38
Wat geestig, het zou niet in mij opkomen om voor een oven naar een showroom te gaan. Ik bestel dat soort dingen allemaal online en ben juist blij dat ik niet meer ergens naartoe hoef.mamaonbekend schreef: ↑10-11-2017 13:51Nou, ik heb hier inmiddels tig keukenzaken in de buurt afgebeld voor een oven met draaideur. Nergens in de showroom te bekijken. Wel te bestellen, maar ja, dat kan ik zelf ook wel (bij wijze van spreken).
vrijdag 10 november 2017 15:44
vrijdag 10 november 2017 19:07
Ja, misschien is dat ook wel zo. Heb zelf altijd het idee dat verkopers iets willen pushen waar het meeste commissie op zit, maar da's misschien erg cynisch. Ik ben vooral erg lui, haha!mamaonbekend schreef: ↑10-11-2017 15:44O ja? Ik bestel best veel online, maar voor zo'n apparaat dat toch minimaal 10-15 jaar mee moet kijk ik toch graag effe hoe ie eruit ziet etc. Tips van de verkoper enzo.
Maar als het niet anders wil, kan het inderdaad goed zijn dat we alsnog online bestellen hoor.
zaterdag 11 november 2017 09:36
Gisteren nog even in een keukenzaak gekeken naar een Neff.
Het viel ons op dat daar, en ook alleen in de duurste versies met stoomoptie, slechts één plaat met telescopische geleiding zit.
Wij zijn nu gewend dat we op alle lagen dit hebben en dat is erg fijn. Maar kennelijk is dat tegenwoordig niet meer
Ook een Gaggenau met draaideur bekeken, maar dit ligt niet vlak met de keukendeurtjes, en steekt er dus in feite een beetje buiten. Naast dat ie kneiterduur is, vonden we em dus ook nog eens niet mooi.
Het wordt nog lastig vrees ik....
Het viel ons op dat daar, en ook alleen in de duurste versies met stoomoptie, slechts één plaat met telescopische geleiding zit.
Wij zijn nu gewend dat we op alle lagen dit hebben en dat is erg fijn. Maar kennelijk is dat tegenwoordig niet meer
Ook een Gaggenau met draaideur bekeken, maar dit ligt niet vlak met de keukendeurtjes, en steekt er dus in feite een beetje buiten. Naast dat ie kneiterduur is, vonden we em dus ook nog eens niet mooi.
Het wordt nog lastig vrees ik....
maandag 13 november 2017 18:01
Zou dat niet sowieso moeten met zo'n draaideur? Het moet wel ver genoeg open kunnen zodat je niet met je arm tegen de deur aan komt, of dat het krap is bij het er uit halen. Als ik dit zo lees zou ik voor een neff gaan, of iets anders moet zo'n deur die weggaat. Of toch wel een oven met een deur die naar beneden open gaat, dan weet je ook zeker dat je arm niet kan verbranden, denk ik. En daar heb je sowieso meer opties in, zelfreinigend en telescopische rails.
maandag 13 november 2017 21:10
Okee, dit is een compleet zinloze bijdrage, maar ik ben gefascineerd. Wat moet ik me voorstellen bij een oven met een draaideur?
Die Neff ken ik, die hadden ze bij de Great British Bake Off, maar ik probeer me nu ovens voor te stellen met een deur zoals de Bijenkorf heeft, maar dat levert weinig op...
Die Neff ken ik, die hadden ze bij de Great British Bake Off, maar ik probeer me nu ovens voor te stellen met een deur zoals de Bijenkorf heeft, maar dat levert weinig op...
En wij ons maar afvragen waar die afvalberg vandaan komt.
dinsdag 14 november 2017 12:13
Ik dacht ook een draaideur zoals in een warenhuis, maar volgens mij wordt er gewoon een openslaande deur bedoeld, dus geen klep.may_ka schreef: ↑13-11-2017 21:10Okee, dit is een compleet zinloze bijdrage, maar ik ben gefascineerd. Wat moet ik me voorstellen bij een oven met een draaideur?
Die Neff ken ik, die hadden ze bij de Great British Bake Off, maar ik probeer me nu ovens voor te stellen met een deur zoals de Bijenkorf heeft, maar dat levert weinig op...
woensdag 15 november 2017 21:22
Dit wordt bedoeld met een oven met draaideur:
https://www.keukenloods.nl/ox6411er.htm ... gJukfD_BwE
https://www.keukenloods.nl/ox6411er.htm ... gJukfD_BwE
zaterdag 18 november 2017 21:33
Nou, inmiddels ben ik er wel over uit dat het een Neff Hide & Slide wordt.
Met het programma "Easy clean", dat lijkt me prima.
Nu twijfel ik alleen nog over al dan niet de optie Vario Steam. Hiermee wordt vocht toegevoegd aan je gerechten en blijven deze lekkerder en langer vers. Ook stoofvlees kun je dan zo in de oven zetten want hij voegt automatisch vocht toe, heb ik begrepen.
Iemand toevallig die dit ook heeft en wat vindt je ervan? Voegt het écht iets toe?
Dit kost nl. toch weer een stuk duurder, en ik weet eigenlijk nog niet zo goed of ik dat ervoor over heb....heb er geen ervaring mee dus en ook niemand in mijn omgeving.
Met het programma "Easy clean", dat lijkt me prima.
Nu twijfel ik alleen nog over al dan niet de optie Vario Steam. Hiermee wordt vocht toegevoegd aan je gerechten en blijven deze lekkerder en langer vers. Ook stoofvlees kun je dan zo in de oven zetten want hij voegt automatisch vocht toe, heb ik begrepen.
Iemand toevallig die dit ook heeft en wat vindt je ervan? Voegt het écht iets toe?
Dit kost nl. toch weer een stuk duurder, en ik weet eigenlijk nog niet zo goed of ik dat ervoor over heb....heb er geen ervaring mee dus en ook niemand in mijn omgeving.