Kitten 9 weken: tips!

11-01-2018 13:26 59 berichten
Alle reacties Link kopieren
Maandag gaan we onze kitten ophalen :D het is een katertje van dan 9 weken. Hij is al wel ontvlooid en ontwormd maar nog niet ingeënt.
We hebben al meerdere spullen voor ons nieuwe harige vriendje in huis (krabpaal, voerbakjes, mandje, speeltjes), de kattenbak en reismand halen we dit weekend (mis ik nog belangrijke spullen?).

Nu zoek ik nog wel wat tips van katteneigenaren over het opvoeden en verzorgen van de kitten. Ik zou o.a. graag weten:

- Hoeveel en hoe vaak geef je hem eten (maakt het merk uit? Ik was van plan om gewoon speciaal voer voor kittens bij de supermarkt te halen)
- Hoe zorg ik dat hij zich snel op zijn gemak voelt.
- Hebben jullie tips om het huis goed kittenproof te maken (ik was al van plan om de hangende gordijnen tijdelijk op te binden en te zorgen dat er geen losliggende snoeren liggen.)
- Kan ik hem gelijk op onderzoek laten gaan door het hele huis of kan ik hem de eerste dagen beter rustig aan 1 kamer laten wennen (we zaten te denken aan de studeerkamer)

Alvast bedankt voor jullie tips en ervaringen :)
Alle reacties Link kopieren
1 tip: laat de kitten nog minstens 3 weken bij zijn moeder.
Te jong. Minimaal een week langer bij moederpoes laten.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad, laat kitten nog drie weken bij moeder. 9 weken is echt te jong
En ik zou geen supermarktvoer kopen.
Daarvan is vaak hoofdbestanddeel granen terwijl het hoofdbestanddeel vlees zou moeten zijn.
Als je op de ingrediëntenlijst kijkt en het begint niet met vlees (datgene waar het meeste van inzit beginnen ze mee) dan niet kopen.

Beter voer hoeft echt niet (veel) meer te kosten. En ik zou ook zeker een half jaar kittenvoer geven.
Alle reacties Link kopieren
Precies dat wou ik ook schrijven. Als je een goed gesocialiseerde kitten wilt moet hij minimaal 12 weken bij zijn moeder blijven! Rasverenigingen adviseren zelfs 16 weken.
Alle reacties Link kopieren
Zooplus heeft vaak goede aanbiedingen voor voer.

Mijne krijgen Hill's en ik betaal bij Zooplus een pak minder dan bij de fysieke dierenwinkel.
Ik heb geloof ik kittenvoer gegeven tot ze een jaar oud waren, beetje naar analogie met de kinderen die ook pas vanaf een jaar gewone melk dronken ;-D
Alle reacties Link kopieren
lizenlotte schreef:
11-01-2018 13:34
Precies dat wou ik ook schrijven. Als je een goed gesocialiseerde kitten wilt moet hij minimaal 12 weken bij zijn moeder blijven! Rasverenigingen adviseren zelfs 16 weken.

Onze komen uit een opvang en wij kregen ze alleen mee op 12 weken omdat we broer en zus adopteerden.
Een kat zonder vriendje plaatsen zij ook liefst een paar weken later, merkten ook dat ze die eerste weken nog veel van elkaar leerden, dus ik kan me wel iets voorstellen bij hun overweging.
http://www.kattengedragstherapeuten.nl/ ... ftijd.html

Eindoordeel

Uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat er meerdere kanten zitten aan het vaststellen van de juiste scheidingsleeftijd. Zeven weken is bijna altijd te vroeg, maar 'hoe later hoe beter' geldt dus ook niet! Uit oogpunt van het afweersysteem zou het kitten niet vroeger dan op een leeftijd van 10-11 weken geplaatst moeten worden. Qua sociaal gedrag zou het mogelijk goed zijn om het pas met 14 weken uit het nest te halen. Groeit het kitten op in slechte omstandigheden (te weinig prikkels), dan is het beter om het vroeger dan 9 weken weg te halen. Zijn de leefomgeving en socialisatie optimaal, dan kan het nog een overweging zijn om het kitten vroeger dan 14 weken te plaatsen, omdat het aanpassingsvermogen afneemt vanaf 9 weken. Het is bovendien belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin het kitten geplaatst gaat worden. Komt het samen met een nestgenootje of met andere sociale katten te wonen, dan kan een leeftijd van 10 weken (mits bijtijds geënt) mogelijk ideaal zijn.
Alle reacties Link kopieren
Twaalf weken is beter om een kitten op te halen. Dan zijn de beessies 'uitgeleerd' bij moeder.
Verder: voor voer kun je het beste premium brokjes halen (van een goed merk), dan goedkopere zooi. Blikjes zijn eigenlijk helemaal niet nodig. Eventueel zo nu en dan een stukje gekookte kip, goed uitgespoelde tonijn (het zout moet je er echt flink uitspoelen) of een stukje gekookte witvis.
Veel, heel veel mee spelen, zo'n diertje moet zijn energie kwijt, anders hangt ie inderdaad in je gordijnen.
Your life could depend on this. Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back, don't look away, and don't blink! Good luck. - The Doctor
Alle reacties Link kopieren
Idd langer bij de moeder laten, heb je zelf heel veel voordeel van.

I’m heb er eentje met 12 weken gekregen en dat is echt heel fijn. Snel zindelijk, schoon en netjes op zichzelf en een stuk zelfstandiger
Alle reacties Link kopieren
Eens met mijn voorgangers: Zeker een kitten alleen is met 9 weken te jong om bij de moeder weg te halen.
Geen supermarktvoer geven. Wat MonicaG zegt klopt helemaal.
Kijk uit met speeltjes die het katje kapot kan bijten (geen noppenballen kopen!).
Observeer het katje goed: is het een horizontale of een verticale krabber? Daar de krabpaal aan aanpassen.
En kittens moeten nog veel leren. Toen ik onze broertjes met 13 weken ophaalde zijn man en ik om en om 5 weken voortdurend bij hen geweest. Ze zijn goed gesocialiseerd, krabben aan de paal, gebruiken samen 1 bak, laten zich graag kammen en nageltjes knippen is geen probleem. Verder hebben we hen geleerd dat onze handen geen speelgoed zijn: als ze 'los' gingen tijdens het aaien pakten we meteen een speelgoedje waar ze hun energie op kwijt konden.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Alle reacties Link kopieren
Afgezien van de mensen die zeggen dat je hem nog wat langer bij zijn moeder moet laten (geef ze geen ongelijk, hoe langer hoe beter ze met de kattenbak(geloof mij, je WILT dat je kat zijn stront verstopt, het kan ontzettend meuren), lichaamstaal en knuffeligheid(als mam er een is) zullen zijn).

Een simpele tip: Kijk naar video's op youtube van Jackson Galaxy, een kattenexpert, zijn korte video's over hoe de kat in elkaar zit.

Zorg ervoor dat wanneer de kat thuis komt dat het EEN kamer heeft waar het in begint(het liefst een kamer waar je zelf ook in bent, ik had een slaapkamer met tv en pc), kijk hoe hij reageerd kwa lichaamstaal, is hij gemakkelijk, nieuwsgierig? Of houd hij zijn staart in en kruipt weg? Is hij gemakkelijk, laat hem dan (het beste is 1 voor 1) andere kamers ontdekken.
Zorg ervoor dat wanneer hij de kattenbak gebruikt voor PLAS(poep kan eruit) dat je het niet weggooit, het is zijn geur en het zal hem comfortabeler maken als hij ruikt dat dit zijn plaats is, laat het in de kattenbak (vaak ruiken wij dit zelf niet, vooral niet als het verstopt is, maar een kat ruikt het wel).

Voor het eten: Roep altijd de naam van de kat voor eten, dit is een simpele manier waarmee ze zijn naam leren. Dit is iets wat sommige simpelweg vergeten.
Kijk of dat de kitten hard voer eet(mijne verdomt het), zo ja, geef hem een 3/4 vol bakje per dag, naast eventueel "ontbijt" en "diner". Je zal zelf merken hoeveel hij eet, is het teveel, dan laat hij het staan, anders zal het weg zijn (als het HEEL snel weggegeten is kan hij een vreetzak zijn, dit zal zeker een kans zijn wanneer je hem eventueel castreerd). Hard voer is goed voor de tanden, maar zacht voer geeft ze alle vitaminen EN hydratie(vocht in vlees) die ze nodig hebben.
Merk keuze is een keuze die je zelf maakt, ALHOEWEL als je kat een binnenhuis kat word zou je willen testen met voer, sommig voedsel kan de maag gevoelig maken en hem diaree of ontzettend stinkende poep (en scheten, mijn kat doet dit vrijwel niet) geven.


Wij hadden gordijnen hangen, je kan eventueel een van de producten van Feliway (volgens mij zijn er geuren die hem WEL iets laten gebruiken en NIET) gebruiken om hem te leren dat hij dit niet mag gebruiken. Mijn kitten (nu een jaar) heeft er nooit wat mee gedaan.

Word de kat een buitenkat? Laat hem na een paar maanden gewend te zijn aan het huis (mijn eerste kat moest een half jaar en castratie afwachten) aan een riempje naar buiten. Loop hem rond als een hond. Zo leert hij de omgeving, en dat jouw huis zijn thuis is. (sommige mensen gooien de kitten naar buiten en die komt dan niet terug, en dan klagen waarom niet). Als hij wilt, laat hem wat spitten in de tuin, dan leert hij wat/hoeveel katten er in de buurt zijn. Zijn tuin hoort later zijn territorium te zijn, niet dat een andere kat daarin domineert (mijn ouders hebben een kat van de buurman waar ze geen problemen mee hebben, dus dan is dat oke).

edit: ik las het van iemand anders in dit topic, maar zet het er even bij; zoek een lijst van planten op die katten WEL kunnen hebben, vaak als je bloemen of planten in huis hebt zullen ze eraan knabbelen (of spelen met de bladeren), de lijst die ze WEL kunnen hebben is vele korter dan die ze NIET kunnen hebben.
anoniem_362389 wijzigde dit bericht op 11-01-2018 14:21
5.19% gewijzigd
Hier kwam kitten met 11 en een halve week. Wij hadden toen alle tijd voor hem (vakantie) én er is hier al een volwassen poes. Die nam de opvoeding en socialisatie over.
Wij hadden vroeger ook een kat die 9 weken was toen ze bij ons kwam. Het was een gevonden katje uit het asiel. Ze had gedragsproblemen en was echt een kreng en alleen maar lief voor mij. Dierenarts zei dat dit waarschijnlijk kwam omdat ze te jong bij de moeder is weg gehaald. Hij zei zelfs dat hij het mij niet kwalijk zou nemen als ik haar in zou laten slapen maar dat kon ik niet. Ze is uiteindelijk 12 jaar geworden. Dus ik zeg uit ervaring dat 9 weken veel te vroeg is en voor problemen kan zorgen.
Alle reacties Link kopieren
Ons kleine poesje kwam ook met 9 weken, bleek achteraf. En veel te vroeg! Gelukkig hebben we een (iets) oudere kat die zich over haar ontfermt heeft. Niet geheel zonder slag of stoot overigens, maar het is nu wel een heel lief sociaal beestje gelukkig! Grote kat is ook echt heel lief en speels en kon gelukkig heel wat hebben.

Maar vraag of hij echt niet nog wat weken mag blijven bij de moederpoes!

Laat hem met een speeltje spelen en niet met je handen of voeten. Nu misschien wel schattig maar een volwassen kat vol op je handen en voeten is niet grappig.

Koop kwaliteitvoedsel. Er zijn een heleboel aanbiedingen, bij de bouwmarkt is het bijv goedkoper dan de dierenspeciaalzaak. Online vind je ook vaak aanbiedingen. Ik betaal ca 5 euro per kg, Royal Canin. En ik ben dan ook nog zo'n gek die en droogvoer en netvoer geeft. Worden de beestjes blij van.

Hoe heet je nieuwe kitten?
Blondie456 schreef:
11-01-2018 13:52
Wij hadden vroeger ook een kat die 9 weken was toen ze bij ons kwam. Het was een gevonden katje uit het asiel. Ze had gedragsproblemen en was echt een kreng en alleen maar lief voor mij. Dierenarts zei dat dit waarschijnlijk kwam omdat ze te jong bij de moeder is weg gehaald. Hij zei zelfs dat hij het mij niet kwalijk zou nemen als ik haar in zou laten slapen maar dat kon ik niet. Ze is uiteindelijk 12 jaar geworden. Dus ik zeg uit ervaring dat 9 weken veel te vroeg is en voor problemen kan zorgen.
Hier ook zo'n klein monster. Helaas met 6 weken al op moeten halen omdat moederpoes erg ziek was, maar dit is echt véél, maar dan ook véél, te vroeg geweest. Klein monster is enkel lief tegen mij, en verder een gruwelijke draak die nergens naar luistert en nergens bang voor is. Corrigeren werkt niet, en hij krabt en hapt.
issy93 schreef:
11-01-2018 13:26
Maandag gaan we onze kitten ophalen :D het is een katertje van dan 9 weken. Hij is al wel ontvlooid en ontwormd maar nog niet ingeënt.
We hebben al meerdere spullen voor ons nieuwe harige vriendje in huis (krabpaal, voerbakjes, mandje, speeltjes), de kattenbak en reismand halen we dit weekend (mis ik nog belangrijke spullen?).

Nu zoek ik nog wel wat tips van katteneigenaren over het opvoeden en verzorgen van de kitten. Ik zou o.a. graag weten:

- Hoeveel en hoe vaak geef je hem eten (maakt het merk uit? Ik was van plan om gewoon speciaal voer voor kittens bij de supermarkt te halen)
- Hoe zorg ik dat hij zich snel op zijn gemak voelt.
- Hebben jullie tips om het huis goed kittenproof te maken (ik was al van plan om de hangende gordijnen tijdelijk op te binden en te zorgen dat er geen losliggende snoeren liggen.)
- Kan ik hem gelijk op onderzoek laten gaan door het hele huis of kan ik hem de eerste dagen beter rustig aan 1 kamer laten wennen (we zaten te denken aan de studeerkamer)

Alvast bedankt voor jullie tips en ervaringen :)
Wat leuk, geniet van jullie katertje! :)
Wij hebben 2 katers, samen als kitten gehaald ook rond 9 a 10 weken.
Wat tips van mijn kant;

- Inenten en chippen zsm bij de dierenarts. Rond 9 en 12 weken moet ie dan voor de entingen. Best belangrijk, ook om ze te beschermen tegen niesziekte! Als ze die eenmaal hebben, heb je voorgoed een snotterende kat.
Wij hebben alleen als kitten geënt. Nu doen we het niet meer.
Ook chippen heel belangrijk, mocht ie weglopen of zoek raken. Veel meer kans dat je hem terug krijgt. Echt een aanrader en eenmalige investering!
- Met een halfjaar direct castreren, om te voorkomen dat hij gaat sproeien in huis, dominant gedrag laat zien zoals vechten op straat, of heel ver weg zwerven op zoek naar een poes. Ook worden ze dan wat rustiger en aanhankelijker. Als je langer wacht dan een halfjaar heb je kans dat de kater gaat sproeien in huis en dit blijft doen na castratie. Ik wilde dan pertinent niet, dus heb ze laten helpen op 6 maanden.

- Van plan om hem te houden als buitenkat? Minimaal de eerste 3 maanden helemaal binnenhouden, zodat ie kan wennen aan je huis. Als hij goed gewend is, zal hij later altijd terugkomen. Na 3 maanden hebben wij ze voor t eerst in de achtertuin gelaten, onder toezicht. Binnen enkele weken zaten ze al in de tuin van de buren, over de schutting geklommen!!
Daarna ook voor op de straat (rustige wijk) en eerste paar keer meegelopen. Toen zelf naar buiten, elke 10 minuten stond ik zenuwachtig te schudden met de brokjes en kwamen ze weer aanstuiven met een dikke staart, lol!
Nu hebben we een kattenluik van Sureflab, die dus alleen opengaat op hun chip. Handig!! Geen andere beesten in je huis. En een luikje in de poort. Ze zijn heel veel buiten en gaat perfect.
Kattenbak eerst nog in de tuin gezet, maar daar gingen ze al gauw niet meer op. Vervelend vond ik dat, want ik wil niet dat ze in de tuin van de buren poepen. Maar heb nog geen klachten gehoord, de bak bleef brandschoon zodra ze naar buiten mochten.

- Ik zou ook eigenlijk adviseren een tweede kitten te doen, kittens alleen gaan veel vaker vernielen of zich vervelen, enz... Maar dat is een persoonlijke keuze!! https://stichtingpoezensnuitjes.wordpre ... ijd-samen/
Als je hem alleen houdt is het belangrijk dat je veel met hem/haar speelt... Hengels vinden ze vaak leuk. Echt, je hebt dan minder kans dat je bank verrot wordt gekrabt!
Gordijnen echt omhoog idd, ik heb dus nieuwe hanggordijnen moeten doen. Ze vinden het heel leuk om eronder te liggen en erin te hangen, maar de haaltjes krijg je er nooit meer uit... Als ze volwassen zijn doen ze dat niet meer.

- Verder een goed kittenvoer is belangrijk! Ik zou zeker niet gaan voor een supermarktmerk, en me ook geen duur flutmerk zoals Royal Canin aan laten smeren. Katten zijn carnivoren en leven uitsluitend van vlees. Supermarktvoer en RC etc bestaat voor het grootste gedeelte uit mais, graan, suiker, veel te veel zout en plantaardige ipv dierlijke eiwitten. Ga voor een graanvrij voer met hoog vleespercentage. Hebben ze ook minder van nodig. Wij geven Nutrivet want dat is graanvrij en suikervrij. Beter voor de niertjes, veel katten krijgen nierproblemen door het huidige voer.
Alle graanvrije en suikevrije soorten zijn goed. Hoog vlees percentage heel belangrijk! Kijk even op zooplus.nl
Nutrivet, Smilla, Concept for Life, Acana, Applaws, Purizon, Porta 21, enz. Wel wat prijziger als whiskas etc, maar ze hebben er minder van nodig en je voorkomt, zeker op lange termijn, gezondheidsproblemen.
Wij hebben nutrivet omdat dat nog redelijk te betalen is en de heren vinden het allebei lekker, haha.
Katten drinken bijna niets, daarom is 1x per dag natvoer ook aan te bevelen.
Wij hebben het natvoer van de Aldi, van het merk Alexis. Kleine kuipjes, heel goedkoop.
Bovendien ook suikervrij en graanvrij. We hadden nog beter natvoer van zooplus, Smilla en Bozita zijn erg goed, maar de verwende heren willen alleen natvoer van Aldi. Het dure voer laten ze staan!
Zucht. :)
Rauw vlees is ook heel goed voor je kitten, alles mag behalve rauw varkensvlees, daar kunnen ze ziek van worden.
Rauwe kip vinden onze katten heerlijk. Melk is niet zo goed. Als ie slecht drinkt helpt het om regenwater op te vangen, vinden ze vaak lekkerder... Rare beesten.. Ook helpt het als ie slecht drinkt om een drinkfontein aan te schaffen, of het drinkbakje ergens anders, dus niet naast het voerbakje, te zetten.

- Belangrijk om goed op te letten of de oortjes en neusje schoon zijn, en dat ze heldere oogjes heeft zonder pus of viezigheid. Ontwormen en ontvlooien heel belangrijk.
Fijn ook als je naar de dierenarts gaat, dat ie even de algemene check doet naast de entingen. Luisteren of het hartje geen ruisje heeft, etc.

Succes!!!!!!!!
anoniem_298227 wijzigde dit bericht op 11-01-2018 14:05
Reden: aanvulling
7.86% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Wat drinken betreft: wij hebben zo'n kattenfonteintje met filter en dat was een grote verbetering tov een gewoon bakje water.

Katten drinken in de natuur overigens op een andere plek dan ze eten, dus eten en drinken uit elkaar zetten, scheelt ook in viezigheid: mijne vonden het wel een leuk spelletje om hun brokjes in hun waterbak te gooien :facepalm:
Nu hun water aan de andere kant van de woonkamer staat doen ze dat niet meer.

En let op met bloemen: ik geloof dat lelies erg giftig zijn voor katten.
Mijne vreten verder al mijn planten op, dus ik koop voornamelijk siergrassen en vetplanten.
Ik heb een 'boom' in huis en daarvan heb ik de aarde afgedekt met aluminiumfolie, de dames vonden het wel leuk om de aarde uit te krabben.

Vazen met bloemen zijn trouwens fijnere drinkbakken dan hun eigen bak, dus ik doe geen bloemenvoedsel in het water.
anoniem_284075 wijzigde dit bericht op 11-01-2018 14:06
32.71% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Scratte schreef:
11-01-2018 13:48
Hier kwam kitten met 11 en een halve week. Wij hadden toen alle tijd voor hem (vakantie) én er is hier al een volwassen poes. Die nam de opvoeding en socialisatie over.
Precies! Zorgen dat je tijd hebt voor het katje. Daar heb je zijn hele leven plezier van. Ik heb mijn hele leven al katten en heb ook een keer een kreng gehad, net als Blondie. De moeder was aangereden en poesje was nog maar 7 weken. Poeslief voor mij, maar ieder ander bloedde al als er nog maar naar haar gekeken werd.
Ik heb nog het een en ander opgestoken van het boekje van Liesbeth Puts: Kattig of poeslief?
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
intothewild schreef:
11-01-2018 13:59
Hier ook zo'n klein monster. Helaas met 6 weken al op moeten halen omdat moederpoes erg ziek was, maar dit is echt véél, maar dan ook véél, te vroeg geweest. Klein monster is enkel lief tegen mij, en verder een gruwelijke draak die nergens naar luistert en nergens bang voor is. Corrigeren werkt niet, en hij krabt en hapt.
Exact dit. Ze heeft echt wel een stoornis en is ontzettend onvoorstelbaar en nauwelijks gesocialiseerd.

9 weken is echt te vroeg TO.
Alle reacties Link kopieren
Niet doen met 9 weken!! Later weghalen scheelt zoveel in gedragsproblematiek. Wij hebben nu twee Syberische kittens van 7 maanden en hebben ze met 16 weken opgehaald. Ze kennen het uithalen met hun pootjes of blazen niet eens... zo ontzettend lief. Zorg aub dat je kitten goed socialiseerd anders heb je er voor altijd spijt van.
Babette2017 schreef:
11-01-2018 14:07
Zorg aub dat je kitten goed socialiseerd anders heb je er voor altijd spijt van.
Ja echt! Ik kan me voorstellen dat het niet leuk is om je plannen bij te stellen en nog langer te wachten op kitten maar als het goed is is hij minimaal 15 jaar onderdeel van je leven.
Dan zou een paar weken wachten toch een goede investering (qua tijd) moeten zijn.

Maar ik ben ook een beetje bang dat we TO nu hebben weggejaagd met het eenduidige advies :proud:
Alle reacties Link kopieren
MonicaG schreef:
11-01-2018 14:04
Katten drinken in de natuur overigens op een andere plek dan ze eten, dus eten en drinken uit elkaar zetten, scheelt ook in viezigheid: mijne vonden het wel een leuk spelletje om hun brokjes in hun waterbak te gooien :facepalm:
Hahaha, ja dat is zo hatelijk! Niet alleen dit, mijn kitten eet het GELEI van sommige merken voedsel (nu vooral een merk, maar soms moest ik even wisselen), waarna ze met een uur weer stond te miauwen. De rest van het zachte voer gooide ze over de grond of in haar water. Zo nu en dan wil je ze toch even achter behang plakken :)
Alle reacties Link kopieren
Sorry, niet vervelend bedoeld, maar het verbaast me dat er nog steeds mensen zijn die denken dat 9 weken oud genoeg is om bij de moeder weg te halen....
Daarom helemaal eens met eerdere reacties.
Lees je eerst eens in voor te vallen voor een schattig klein (en te jong) kittentje.
Voor je het weet zijn ze groot en vertonen ze vervelend gedrag, omdat ze veel te vroeg zijn weggehaald.

Ook is de vraag hoe lang je het kitten alleen gaat laten overdag? Een kitten alleen heeft veel aandacht nodig, het is niet zo dat je die hele dagen alleen kunt laten. Bij het asiel proberen ze daarom kittens altijd met 2 (of meer) te plaatsen, zodat ze energie beter kwijt kunnen en ook nog van elkaar kunnen leren.

Daarbij een aantal tips:
- chippen! mocht je kat later ontsnappen/verdwalen is dat bijna de enige manier om hem goed terug te vinden
- castreren; om o.a. sproeien te voorkomen
- kittens krijgen bij ons 3x per dag eten; combi van kitten blikvoer en brokjes
- bij zooplus kun je voordelig grootverpakkingen voer kopen; betere kwaliteit en goedkoper dan losse supermarkt zakken
- krabpaal/mat; en aanleren die te gebruiken ipv bank/kleden/stoelen
- speeltjes; een hengel met veertjes en doosjes om in te verstoppen zijn meestal wel een succes. Leer dat handen/voeten/kleding niet is om mee te spelen.

Wat iemand eerder ook schreef; richt in eerste instantie een aparte kamer in. Katten zijn best stressgevoelig en zo kan het kitten eerst in een overzichtelijke ruimte wennen. Hij geeft het dan vanzelf wel aan als het tijd is om meer te gaan verkennen.
vienna25 wijzigde dit bericht op 11-01-2018 15:37
0.64% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven