Thuis
alle pijlers
Ervaringen stoomoven wel/niet
zaterdag 9 februari 2019 20:01
Wij hebben een ander huis gekocht en daar moet een nieuwe oven in komen.
In onze huidige keuken hebben en een combi magnetron.
Waarbij de zowel de oven als de magnetron gebruiken.
Nu raadde de dame van de keukenwinkel ons aan om een stoomoven te kopen.
Die zou zowel de magnetron als de oven vervangen.
Helaas is er in mijn omgeving niet echt iemand met ervaring met een stoomoven.
Vandaar hier mijn vraag.
Hoe zijn jullie ervaringen?
In onze huidige keuken hebben en een combi magnetron.
Waarbij de zowel de oven als de magnetron gebruiken.
Nu raadde de dame van de keukenwinkel ons aan om een stoomoven te kopen.
Die zou zowel de magnetron als de oven vervangen.
Helaas is er in mijn omgeving niet echt iemand met ervaring met een stoomoven.
Vandaar hier mijn vraag.
Hoe zijn jullie ervaringen?
zaterdag 9 februari 2019 20:16
zaterdag 9 februari 2019 20:18
Ik heb ze alledrie in mijn keuken, een gewone (hetelucht) oven, een magnetron (ook met heteluchtovenfunctie) en een stoomoven.
De stoomoven gebruik ik van alle drie de apparaten het minst. Het is heerlijk om bijv je groenten ermee te stomen, maar even snel een glas chocomel opwarmen doe je er echt niet mee. En ook kun je er geen lekker krokante korstjes mee bakken of grillen.
Kortom, ik kan een stoomoven van harte aanbevelen, maar ik zie het echt als een aanvulling van de andere twee apparaten en zeker niet als een vervanging.
De stoomoven gebruik ik van alle drie de apparaten het minst. Het is heerlijk om bijv je groenten ermee te stomen, maar even snel een glas chocomel opwarmen doe je er echt niet mee. En ook kun je er geen lekker krokante korstjes mee bakken of grillen.
Kortom, ik kan een stoomoven van harte aanbevelen, maar ik zie het echt als een aanvulling van de andere twee apparaten en zeker niet als een vervanging.
zaterdag 9 februari 2019 20:35
Dit is precies mijn ervaring, in het huis van mijn vriend zat zowel een stoomoven als een combimagnetron en de stoomoven gebruikten we het minst. Ik heb er heerlijke groenten en dumplings mee gemaakt, maar de gewone oven en magnetron gebruikten we veel vaker. In ons nieuwe huis hebben we gekozen voor een ingebouwde oven en een losse magnetron, stomen doe ik wel in een stoommandje.Nummer*Zoveel schreef: ↑09-02-2019 20:18Ik heb ze alledrie in mijn keuken, een gewone (hetelucht) oven, een magnetron (ook met heteluchtovenfunctie) en een stoomoven.
De stoomoven gebruik ik van alle drie de apparaten het minst. Het is heerlijk om bijv je groenten ermee te stomen, maar even snel een glas chocomel opwarmen doe je er echt niet mee. En ook kun je er geen lekker krokante korstjes mee bakken of grillen.
Kortom, ik kan een stoomoven van harte aanbevelen, maar ik zie het echt als een aanvulling van de andere twee apparaten en zeker niet als een vervanging.
Wow, wat zie jij er vandaag geweldig uit!
zaterdag 9 februari 2019 20:47
Is een combi-oven iets voor jullie? Heb je een gewone oven en magnetron in 1.
Wij hebben er nu eentje in de nieuwe keuken en geen magnetron meer. Scheelt weer met poetswerk (nu gebruikte ik de oude magnetron alleen maar om eten op te warmen, al het andere ging in de oven).
Wij hebben er nu eentje in de nieuwe keuken en geen magnetron meer. Scheelt weer met poetswerk (nu gebruikte ik de oude magnetron alleen maar om eten op te warmen, al het andere ging in de oven).
Nee heb je, ja kun je krijgen
zaterdag 9 februari 2019 20:56
zaterdag 9 februari 2019 21:51
zaterdag 9 februari 2019 22:45
en waar komt dan je jus vandaan?Bolletje88 schreef: ↑09-02-2019 21:51Inmiddels heb ik nu 3maanden een stoomoven. Gebruik m dagelijks. Je kan er zoveel mee. Zelfs biefstuk op 3 manieren. Heb er ook eens slavinken in gemaakt, zonder voor te bereiden in de pan. Ik ben er echt zo blij mee. Oh, en ik ben bepaald geen keuken prinses..
wellicht heb ik het niet begrepen maar jus van biefstuk vind ik echt lekker, dit lukt toch niet in een stoomoven?
zaterdag 9 februari 2019 23:10
Mijn ex nam een stoomoven mee die we in 3 jaar tijd 2x hebben gebruikt voor witlof. Vind het een zinloos iets. Het smaakte namelijk voor geen meter en het was veel gedoe en altijd flinke schoonmaak
Zelf gebruik ik met plezier een combi magnetron en de airfryer (simpele uitvoering)
Mijn ouders hebben een mooie combi-oven in de nieuwe keuken en die is echt fantastisch
Zelf gebruik ik met plezier een combi magnetron en de airfryer (simpele uitvoering)
Mijn ouders hebben een mooie combi-oven in de nieuwe keuken en die is echt fantastisch
zaterdag 9 februari 2019 23:18
Hier ben ik het helemaal mee eens!Nummer*Zoveel schreef: ↑09-02-2019 20:18Ik heb ze alledrie in mijn keuken, een gewone (hetelucht) oven, een magnetron (ook met heteluchtovenfunctie) en een stoomoven.
De stoomoven gebruik ik van alle drie de apparaten het minst. Het is heerlijk om bijv je groenten ermee te stomen, maar even snel een glas chocomel opwarmen doe je er echt niet mee. En ook kun je er geen lekker krokante korstjes mee bakken of grillen.
Kortom, ik kan een stoomoven van harte aanbevelen, maar ik zie het echt als een aanvulling van de andere twee apparaten en zeker niet als een vervanging.
zaterdag 9 februari 2019 23:20
Met stomen krijg je groente niet eens zacht. Het lijkt me een onzinnig apparaat. Ook vreemd dat ze aanbeveelt zo'n ding in plaats van een echte oven/magnetron te kopen. Een echte oven heb je nodig als je cake/taart/koekjes bakt en om gerechten te gratineren of grillen. En in 'n magnetron kun je ontdooien en opwarmen dus ook een noodzakelijk apparaat. Ik zou in geval van een riante keuken nog eerder 2 normale ovens plaatsen ipv zo'n stoomapparaat wat waarschijnlijk echt nooit gebruikt gaat worden.
zaterdag 9 februari 2019 23:21
Wij hebben een (combi) stoomoven.
Nu een jaar.
Ik ben er heel blij mee. Ben wel nog naar een cursus geweest, over hoe je een stoomoven moet gebruiken. (Kreeg je gratis bij het apparaat)
Eigelijk kun je alles met een stoomoven wat je ook met het fornuis kan.
Aardappelen/groente/vlees in een keer, zonder smaakoverdracht.
Pasta, rijst, eieren. Alles tot op de minuut nauwkeurig.
Zongedroogde tomaatjes maken, cake maken.
Kliekjes opwarmen.
Ik heb de combi stoomoven, dus ik heb naast de stoomoven, ook een gewone oven.
Er zijn ook stoomovens met een magnetron erbij.
Let bij aanschaf trouwens op: er is een verschil tussen een steamer en een stoomoven.
Nu een jaar.
Ik ben er heel blij mee. Ben wel nog naar een cursus geweest, over hoe je een stoomoven moet gebruiken. (Kreeg je gratis bij het apparaat)
Eigelijk kun je alles met een stoomoven wat je ook met het fornuis kan.
Aardappelen/groente/vlees in een keer, zonder smaakoverdracht.
Pasta, rijst, eieren. Alles tot op de minuut nauwkeurig.
Zongedroogde tomaatjes maken, cake maken.
Kliekjes opwarmen.
Ik heb de combi stoomoven, dus ik heb naast de stoomoven, ook een gewone oven.
Er zijn ook stoomovens met een magnetron erbij.
Let bij aanschaf trouwens op: er is een verschil tussen een steamer en een stoomoven.
zaterdag 9 februari 2019 23:31
Broccoli stoom ik in de magnetron. Gaat prima, beter zelfs dan koken.
Zelf gebruik ik gewoon magnetronfolie.
Maar je kunt vrij veel groenten stomen op die manier.
Plaats de broccoli roosjes en stengels in een magnetronschaal en giet hier 2 à 3 eetlepels water overheen. Dek de schaal af met een bord of deksel van de schaal en zet de magnetron op de hoogste stand 3 tot 4 minuten. Kijk hierna of de broccoli zachter geworden is, anders nog 1 minuut langer koken.
Zelf gebruik ik gewoon magnetronfolie.
Maar je kunt vrij veel groenten stomen op die manier.
Plaats de broccoli roosjes en stengels in een magnetronschaal en giet hier 2 à 3 eetlepels water overheen. Dek de schaal af met een bord of deksel van de schaal en zet de magnetron op de hoogste stand 3 tot 4 minuten. Kijk hierna of de broccoli zachter geworden is, anders nog 1 minuut langer koken.
"De cursus rietdekken is afgelast".
"Riet is ziek"
"Riet is ziek"