Zwanger
alle pijlers
Kwarktaart mer rauw ei gegeten
woensdag 10 juli 2019 18:36
Ik heb vandaag een stuk taart gegeten waar rauw ei in verwerkt zit. Ik had van te voren de ZwangerHap app geraadpleegd, kwarktaarten stonden als veilig gemarkeerd. Aangezien ik de laatste tijd zo paniekerig was om van alles en nog wat, probeerde ik het toch los te laten. Ergens had ik na afloop toch een knagend gevoel. Ik heb met de desbetreffende bakkerij gebeld en mijn gevoel werd bevestigd. Er zijn rauwe eieren in verwerkt.
Ik heb al contact gehad met de verloskundige, moet even in de gaten houden of ik niet ziek wordt. Toch zijn mijn zorgen niet helemaal weggenomen.
Ik weet niet zo goed wat ik verwacht qua reacties, maar wilde het toch even van me afschrijven. Wellicht iemand die tijdens de zwangerschap ook rauwe eieren heeft genuttigd of daar meer over weet...
Ik heb al contact gehad met de verloskundige, moet even in de gaten houden of ik niet ziek wordt. Toch zijn mijn zorgen niet helemaal weggenomen.
Ik weet niet zo goed wat ik verwacht qua reacties, maar wilde het toch even van me afschrijven. Wellicht iemand die tijdens de zwangerschap ook rauwe eieren heeft genuttigd of daar meer over weet...
woensdag 10 juli 2019 18:38
Kans van 1 op 20.000 dat er een salmonella besmetting is en dan is er meestal ook niks loos voor de baby. Dus de kans is minimaal. Relax geniet van je zwangerschap. Als je zo paniekerig bent moet je dit wellicht met je huisarts bespreken.
anoniem_64df35cce50ab wijzigde dit bericht op 10-07-2019 18:41
26.61% gewijzigd
woensdag 10 juli 2019 18:39
woensdag 10 juli 2019 18:42
En zeker voor het het kind als het geboren is als je zo’n overbezorgde moeder wordt, want tja een klein kind gaat heel vaak ziek worden.
woensdag 10 juli 2019 18:47
Je kunt op internet lezen over de risico's van rauwe eieren, namelijk de besmetting met salmonella e.d.
Gelukkig zijn tegenwoordig maar heel weinig eieren besmet. Ze raden het af omdat zwangeren een risicogroep zijn met wat minder afweer. Als je op voedingscentrum zoekt blijkt 3 op de 10.000 eieren besmet. Je kans op het eten van een besmet ei is dus 0,03% en dan kan het nog zijn dat je, als je gezond bent, toch niet ziek wordt.
Overigens vind ik het compleet van de zotte dat de bakkerij rauw ei in kwarktaart gebruikt. Überhaupt hoort de bakkerij dat dan aan te geven, want normaliter is het óf een koelkasttaart (daar zit alleen kaas en slagroom in) of een taart met kaas uit de oven met eieren, maar dan zijn de ingrediënten gaar en is dus de bacterie al dood. Je hoeft bij een taart er niet van uit te gaan dat er rauw ei in zit.
Gelukkig zijn tegenwoordig maar heel weinig eieren besmet. Ze raden het af omdat zwangeren een risicogroep zijn met wat minder afweer. Als je op voedingscentrum zoekt blijkt 3 op de 10.000 eieren besmet. Je kans op het eten van een besmet ei is dus 0,03% en dan kan het nog zijn dat je, als je gezond bent, toch niet ziek wordt.
Overigens vind ik het compleet van de zotte dat de bakkerij rauw ei in kwarktaart gebruikt. Überhaupt hoort de bakkerij dat dan aan te geven, want normaliter is het óf een koelkasttaart (daar zit alleen kaas en slagroom in) of een taart met kaas uit de oven met eieren, maar dan zijn de ingrediënten gaar en is dus de bacterie al dood. Je hoeft bij een taart er niet van uit te gaan dat er rauw ei in zit.
woensdag 10 juli 2019 18:51
joysjuhhh schreef: ↑10-07-2019 18:47Je kunt op internet lezen over de risico's van rauwe eieren, namelijk de besmetting met salmonella e.d.
Gelukkig zijn tegenwoordig maar heel weinig eieren besmet. Ze raden het af omdat zwangeren een risicogroep zijn met wat minder afweer. Als je op voedingscentrum zoekt blijkt 3 op de 10.000 eieren besmet. Je kans op het eten van een besmet ei is dus 0,03% en dan kan het nog zijn dat je, als je gezond bent, toch niet ziek wordt.
Overigens vind ik het compleet van de zotte dat de bakkerij rauw ei in kwarktaart gebruikt. Überhaupt hoort de bakkerij dat dan aan te geven, want normaliter is het óf een koelkasttaart (daar zit alleen kaas en slagroom in) of een taart met kaas uit de oven met eieren, maar dan zijn de ingrediënten gaar en is dus de bacterie al dood. Je hoeft bij een taart er niet van uit te gaan dat er rauw ei in zit.
Waarom moeten ze dat aangeven? Wellicht hebben ze gepasteuriseerde eieren gebruikt. Hysterie dit.
woensdag 10 juli 2019 18:55
Mmm, ja het zal allemaal wel mee vallen zolang je geen cholera op loopt door naar Hiati op vakantie te gaan is de kans groot dat het goed gaat. De stress en angst die jij jezelf aan doet zijn erger dan dat stukje taart.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
woensdag 10 juli 2019 19:01
woensdag 10 juli 2019 19:02
Stress is voor het ongeboren kind is bewezen nadelig voor de ontwikkeling. Nogmaals zoek hulp voor nu en voor later.viva-amber schreef: ↑10-07-2019 18:55Mmm, ja het zal allemaal wel mee vallen zolang je geen cholera op loopt door naar Hiati op vakantie te gaan is de kans groot dat het goed gaat. De stress en angst die jij jezelf aan doet zijn erger dan dat stukje taart.
woensdag 10 juli 2019 19:05
Dit
I’m doing superhero stuff. I’m staying focused. If anybody comes in here looking for trouble, oh, they’re going to meet my partners. We’re talking about paw and order.