Biscuit taart invriezen

09-06-2018 17:20 18 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb maandag een taart gemaakt en gevuld met banketbakkersroom en jam en botercreme. En ingevroren.
Vrijdag in de koelkast ontdooit.
Nu is er een halve overgebleven op zaterdag.
Kan ik deze weer invriezen???
Het gaat mij niet om de smaak maar of het qua voedselveiligheid kan? Het is voor mij zelf.
winneh wijzigde dit bericht op 09-06-2018 18:58
0.82% gewijzigd
Nee.
Alle reacties Link kopieren
Jawel hoor. Je zal er niet ziek van worden. Maar of het lekker is.. mwah.
Alle reacties Link kopieren
Dat wordt dooreten of uitdelen...
Alle reacties Link kopieren
Zou ik niet doen.
Alle reacties Link kopieren
In principe kan je iets ontdooits nooit weer in vriezen tenzij je t heel erg verhit hebt anders kun je ziek worden
where ever you go, go with your heart
Skawa schreef:
09-06-2018 17:27
In principe kan je iets ontdooits nooit weer in vriezen tenzij je t heel erg verhit hebt anders kun je ziek worden
Dit is dus niet waar.

Bijna al het vlees dat je in verpakkingen koopt is al ingevroren geweest. Net als meeste brood in de super dat niet word afgebakken in de winkel.
En die dingen vriezen mensen ook gewoon nog eens in thuis.
Alle reacties Link kopieren
volgens mij kan het wel, maar het wordt er zeker niet lekkerder op.
Vooral dat biscuitdeeg wordt zompig
Bij verse dingen/zelfgemaakte eetwaar heb je meer last van structuurveranderingen bij invriezen en ontdooien en weer invriezen en weer ontdooien. Daarom zou ik het niet doen maar dooreten.
miedo schreef:
09-06-2018 17:31
volgens mij kan het wel, maar het wordt er zeker niet lekkerder op.
Vooral dat biscuitdeeg wordt zompig

Dat is ongevuld juist prima in te vriezen.
Alle reacties Link kopieren
Wie is Bert? En waarom wil je hem niet delen?
Alle reacties Link kopieren
Star² schreef:
09-06-2018 17:35
Dat is ongevuld juist prima in te vriezen.
b

Maar hij is gevuld met banketbakkersroom, botercreme en jam..
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
winneh schreef:
09-06-2018 17:20

Het gaat mij niet om de smaak maar of het qua voedselveiligheid kan?
qua voedselveiligheid is er echt geen probleem.
Alle reacties Link kopieren
Hoi, banketbakker hier. Herinvriezen neemt veel bacteriën met zich mee, mag in winkels/bakkerijen hierdoor absoluut niet en ik raad het ook af omdat je er zeker ziek van kan worden!
himalaya schreef:
09-06-2018 18:20
b

Maar hij is gevuld met banketbakkersroom, botercreme en jam..

Vandaar ook mijn eerste ‘nee’ ;-)
Alle reacties Link kopieren
Denk 't wel maar hij is dan wat minder mals.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Amanthe schreef:
09-06-2018 18:47
Hoi, banketbakker hier. Herinvriezen neemt veel bacteriën met zich mee, mag in winkels/bakkerijen hierdoor absoluut niet en ik raad het ook af omdat je er zeker ziek van kan worden!
Regels moeten er zijn maar als particulier maak je zelf een inschatting. Op koelkasttemperatuur zijn er erg weinig bacteriën actief.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Taarten zijn erg zoet en dat is van zichzelf al bacterieremmend.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven