Wat eten jullie bij boerenkool ( zuur) ?

06-12-2017 20:01 118 berichten
Nou dat is de vraag dus wat eten jullie voor zuurs bij de boerenkool ?
Ik doe meestal een flinke scheut azijn er over , maar hoor ook wel eens dat men er uitjes en augurkjes bij eet.
Alle reacties Link kopieren
Afbeelding
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
zilveruitjes door de stamppot. en mosterd bij de worst.
Ehm, geen zuur???

Is dat een ding? zuur bij boerenkool??
Ik eet geen boerenkool.
Problem solved :-D.
Alle reacties Link kopieren
Ben je niet in de war? Met kapucijners of bruine bonen ofzo? Echt nog nooit gehoord van zuur bij boerenkool. Gewoon als stamppot eventueel met spekjes.
Alle reacties Link kopieren
Jaaaa zilveruitjes erbij!
Mijn zoontje van 3 vindt dat ook erg lekker :) ook bij bami trouwens haha
Alle reacties Link kopieren
Tornacense schreef:
06-12-2017 20:05
Ik eet geen boerenkool.
Problem solved :-D.
:high5: ik ook niet!
nina1966 schreef:
06-12-2017 20:05
Ben je niet in de war? Met kapucijners of bruine bonen ofzo? Echt nog nooit gehoord van zuur bij boerenkool. Gewoon als stamppot eventueel met spekjes.
Nee niet in de war ;) had het er met mijn zwagers over een uit Amsterdam een uit Doetinchem en ik Brabantse , we doen er allemaal zuur bij .
Alle reacties Link kopieren
Niet zuur, maar wat ik een heel lekker bijgerecht vind bij stamppot: uien in ringetjes zachtjes fruiten, dan ketjap en chilisaus erbij en heel lang laten pruttelen. Heerlijk. En je kunt veel maken, want het is best lang te bewaren.
Alle reacties Link kopieren
Azijn gaat door de gestampte andijvie, maar niet door de boerenkool. Hier tenminste niet.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Azijn erdoor. En idd piccalilly erbij :)
broodfan wijzigde dit bericht op 06-12-2017 20:11
1.27% gewijzigd
Enn schreef:
06-12-2017 20:03
Afbeelding
Dit!

Ik snap niet dat er mensen zijn die dat niet kennen. :biggrin:
Piccalilly , augurk en gele en witte uitjes, heerlijk! En een klodder majo
Alle reacties Link kopieren
Hier ook een scheutje azijn door de boerenkool. Het haalt het zoete van de kool naar boven. Geen zuur erbij verder.
Well behaved women rarely make history.
Alle reacties Link kopieren
Azijn en een beetje mosterd door de boerenkool, en uitjes, augurken, piccalily en mosterd op tafel!
Zullen we proberen het een beetje gezellig te houden?!
Alle reacties Link kopieren
Azijn door de boerenkool en zilveruitjes op tafel.
Iemand een blokje kaas bij de mosterd?
eckano schreef:
06-12-2017 20:14
Azijn en een beetje mosterd door de boerenkool, en uitjes, augurken, piccalily en mosterd op tafel!
Doe je die azijn en mosterd er dan door als je de boel aan het stampen bent?
gizzmo-returns schreef:
06-12-2017 20:13
Piccalilly , augurk en gele en witte uitjes, heerlijk! En een klodder majo
Idem bij hutspot overigens, alleen dan curry i.p.v. majo

Bij de zuurkool geen zuur, wel majo.
Alle reacties Link kopieren
Geen zuur bij boerenkool hier. Wel bij andijvie.
Alle reacties Link kopieren
Piccalilly heerlijk! Ik dacht dat ze dat alleen in míjn familie zo aten.


Oh God wat heb ik nu zin in boerenkool.
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
Appelmoes
Hier gaat er alleen melk, jus en appelmoes door
Alle reacties Link kopieren
Rookworst.

Geen zuur, zonde van de boerenkool.
Swinta schreef:
06-12-2017 20:28
Rookworst.

Geen zuur, zonde van de boerenkool.
Heb je het wel eens op ?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven