rijst

14-03-2019 18:50 57 berichten
Zilvervliesrijst, Pandanrijst, Basmatirijst, Risottorijst, Surinaamse rijst.
Gebruiken jullie echt verschillende rijstsoorten voor verschillende gerechten?
Basmati vind ik erg geurig voor bijvoorbeeld curry's en risottorijst spreekt voor zich, maar verder pak ik eigenlijk altijd zilvervlies i.v.m. de voedingswaarde.
Maakt het nu echt zoveel uit?
Alle reacties Link kopieren
Ik neem altijd zilvervliesrijst. Binnenkort wil ik weer een keer witte rijst met bruine basterdsuiker eten.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Nouschi schreef:
14-03-2019 18:52
Ik neem altijd zilvervliesrijst. Binnenkort wil ik weer een keer witte rijst met bruine basterdsuiker eten.
Oh lekker!! Dat kreeg ik vroeger thuis met ook nog een klontje boter en een beetje kaneel.
Alle reacties Link kopieren
Ja.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
herfstappeltaart schreef:
14-03-2019 18:54
Oh lekker!! Dat kreeg ik vroeger thuis met ook nog een klontje boter en een beetje kaneel.
Ja, klontje roomboter erop!
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
Altijd zilvervlies.
Alle reacties Link kopieren
Bloemkoolrijst, konjacrijst.

Gewone rijst eet ik meestal alleen als ik ziek ben en vlug wat lichtverteerbare calorieën nodig heb. Rijst is door je lichaam in een ommezientje voornamelijk om te zetten in suiker (glucose) maar normaliter hoeft dat niet voor mij.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Van basmati kan je wel vlug lekkere pap maken maar het geurt wat wee. Naar popcorn. Maar als je het opeet heb je er geen last van. Uiteraard ook van paprijst.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Nouschi schreef:
14-03-2019 18:52
Ik neem altijd zilvervliesrijst. Binnenkort wil ik weer een keer witte rijst met bruine basterdsuiker eten.
Oh lekker, dat is lang geleden.
Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
Alle reacties Link kopieren
nee ik gebruik standaard basmati rijst op de één of andere manier.
Ik gebruik alleen maar witte rijst.
Altijd zilvervliesrijst, behalve als ik risotto maak.
retrostar schreef:
14-03-2019 19:08
Bloemkoolrijst, konjacrijst.

Gewone rijst eet ik meestal alleen als ik ziek ben en vlug wat lichtverteerbare calorieën nodig heb. Rijst is door je lichaam in een ommezientje voornamelijk om te zetten in suiker (glucose) maar normaliter hoeft dat niet voor mij.
Konjacrijst? Daar moet ik ff voor googelen
Pandang voor de Indonesische gerechten
Basmati voor Indiase
Surinaamse hele korrel voor Surinaamse gerechten.
Notenrijst voor bij visgerechten
Sushirijst voor de sushi of pokebowl
Risotto rijst voor de jaja risotto
Bloemkoolrijst voor doordeweekse rijstgerechten.
Alle reacties Link kopieren
Meestal zilvervlies, want gezond. Af en toe voor de lekker basmati of paellarijst.
impala wijzigde dit bericht op 14-03-2019 19:43
5.68% gewijzigd
.
Alle reacties Link kopieren
Meestal basmati, zit toch net wat meer geur aan.
Behalve als ik een speciaal gerecht maak, dan sushirijst, risottorijst etc.

En rijst met boter en suiker, vind ik 1 van de allerallerallervoeste dingen die ik ken, zit hier rillend achter de ipad
Lillybit schreef:
14-03-2019 19:42
Pandang voor de Indonesische gerechten
Basmati voor Indiase
Surinaamse hele korrel voor Surinaamse gerechten.
Notenrijst voor bij visgerechten
Sushirijst voor de sushi of pokebowl
Risotto rijst voor de jaja risotto
Bloemkoolrijst voor doordeweekse rijstgerechten.

Notenrijst vind ik lekker bij gerechten waar iets zoetigs inzit zoals rozijnen. Er zitten in de rijst ook zoete stukjes van iets geconfijts o.i.d.
Alle reacties Link kopieren
herfstappeltaart schreef:
14-03-2019 18:54
Oh lekker!! Dat kreeg ik vroeger thuis met ook nog een klontje boter en een beetje kaneel.
En koken in melk ipv water
Alle reacties Link kopieren
Oh ja sushirijst is ook apart.
.
Alle reacties Link kopieren
herfstappeltaart schreef:
14-03-2019 19:41
Konjacrijst? Daar moet ik ff voor googelen
Dat is geen echte rijst maar een substituut gemaakt van konjac.
retrostar wijzigde dit bericht op 14-03-2019 19:47
0.27% gewijzigd
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
lilalinda schreef:
14-03-2019 19:43
Meestal basmati, zit toch net wat meer geur aan.
Behalve als ik een speciaal gerecht maak, dan sushirijst, risottorijst etc.

En rijst met boter en suiker, vind ik 1 van de allerallerallervoeste dingen die ik ken, zit hier rillend achter de ipad
Echt? hahaha. Dat is voor mij juist pure nostalgie.
retrostar schreef:
14-03-2019 19:45
Dat is geen echte rijst maar een subsituut gemaakt van konjac.

Ik voel me nu heel dom....wat is konjac?
herfstappeltaart schreef:
14-03-2019 19:44
Notenrijst vind ik lekker bij gerechten waar iets zoetigs inzit zoals rozijnen. Er zitten in de rijst ook zoete stukjes van iets geconfijts o.i.d.
Ja heerlijk ook bij Marokkaanse stoofpotjes.
Alle reacties Link kopieren
Vor Risotto altijd Risotto Rijst. En voor de Rest Jasmin Rijst.
Alle reacties Link kopieren
Ook geweldig: zwarte rijst in een budha bowl

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven