Parenclub voor hoogopgeleiden

25-11-2019 15:29 1110 berichten
Alle reacties Link kopieren
Het valt me op dat veel dating-sites zich specifiek op hoogopgeleiden richten, terwijl er in de wereld van het swingen en de parenclubs, geen gespecialiseerde clubs of avonden bestaan.

Mijn vriendin en ik lopen er best vaak tegenaan dat het doorsnee publiek in de parenclub wat minder ontwikkeld is. Dat is verder geen waardeoordeel en we kijken absoluut niet neer op mensen met minder opleiding of intellectuele interesses, maar meestal is de klik het meest aanwezig met mensen die een klein beetje op je lijken. Zodat je een leuk gesprek kan doorvoeren naar de speelruimten. (Voor de goede orde: ik snap dat een pc-avond draait om seks, en dat er niet eindeloos geluld moeten worden over wetenschap en politiek. Het gaat ons puur om de klik en de herkenning. Zoals ik al zei: voor wat betreft normale dating is dit algemeen geaccepteerd. In de wereld van de pc's bestaat het ook wel een beetje, maar dan wordt er meer onderscheid aangebracht in leeftijd, maar juist weer niet in opleidingsniveau).

Denken jullie dat hier een markt voor zou zijn? Of is de swingerswereld al te klein om hem ook nog een keer op te gaan knippen? Bij afwezigheid van een club, zou het een droom voor ons zijn om zelf zo'n parenclub te beginnen. Maar het valt ons op moeilijk het nu al lijkt om een winstgevend bedrijf te beginnen: veel clubs vragen helemaal niet zo veel, hebben een beperkt aantal bezoekers en dan ook nog (hoge?) kosten.

Als mensen tips hebben, stellen we dat zeer op prijs! (Mag evt. ook pm).
Alle reacties Link kopieren
Ik zit te denken aan een parenclub zonder opleidingseisen, zou dat werken, denken jullie?
SHIFTY schreef:
04-12-2019 09:12
TO roept die felle reacties op door zijn cirkeltjesdenken. Als mensen het idee hebben dat ze tegen een muur praten gaan ze harder praten. Hij vraagt wat er mis mee is en waarom het concept negatieve reacties op roept. Dan wordt hem dat uitgelegd, maar gaat hij ontkennen wat er mis mee is en tegenspreken dat die reacties negatief mogen zijn.
Volgens mij wijst hij alleen oneigenlijke argumenten en insinuaties af. Dus als die steeds herhaald worden roept dat ook steeds tegenreacties op. Dat is wel een beetje zinloos onderhand, maar het is lastig om je mond te houden als je je onheus bejegend voelt.
SHIFTY schreef:
04-12-2019 09:12
TO ontkent niet dat hij het gebruikt als waarde-oordeel. Dat ontkennen heeft geen zin. Je kan niet een clubje beginnen voor hoog-opgeleiden en vervolgens claimen dat je lager opgeleiden niet minder waardeert. Het is bij uitstek een waarde-oordeel aangezien TO ook niet kan aanduiden wat hoog-opgeleid-zitten-doen nou eigenlijk functioneel inhoudt. En het gaat hem ook helemaal niet om die opleiding, hij wil gewoon een club van 'ons soort mensen'. En dat is gewoon heel snel een beetje een eng idee (ook als het het geboren is uit onnozelheid).
Waarom is dat eng? Clubs in brede zin des woords bestaan per definitie uit mensen die elkaar herkennen en waarderen vanwege iets wat ze delen: een interesse, werkzaamheden, levensvisie, hobby, achtergrond, cultuur, etc. Dat betekent niet dat die overeenkomst bepalend is voor hun persoonlijkheid of intrinsieke waarde. Het is gewoon iets wat hen bindt. In dit geval is een zeker ontwikkelingsniveau de bindende factor. Bij gebrek aan beter hanteert TO daarvoor de term hoogopgeleid. Dat betekent niet dat die mensen op grond daarvan elkaar allemaal te gek leuk vinden of elkaar seksueel aantrekkelijk vinden. En ook niet dat ze samenkomen om af te geven op lager opgeleiden, intellectuele discussies te voeren, champagne te drinken en sigaren te roken, te pochen over hun inkomen, "hoop opgeleid doen" (?), of andere vooroordeelgebaseerde activiteiten te ontplooien.

Ja, het gaat uiteraard om een waarde-oordeel, maar dat heeft - voor zover blijkt uit dit topic - betrekking op het ontwikkelingsniveau en niet op een intrinsieke menselijke waarde.
SHIFTY schreef:
04-12-2019 09:12
Die correlatie is dan de verantwoording die daarvoor misbruikt wordt. Heel simpel gezegd kan je heel Nederland wel willen ontdoen van sociaal zwakkeren om een sociaal sterker land te krijgen. Statistisch klopt dat, maar ik vrees dat je in praktijk vooral een a-sociaal land krijgt. Vertaal dat concept naar het idee voor deze parenclub en dan snap je waar de weerstand vandaan komt.
Nee, dat concept vertaal ik niet naar het idee voor deze pc, want dat zou gebaseerd zijn op een drogreden. Helaas zijn drogredenen vaak de oorzaak van weerstand.
Betty_Slocombe schreef:
04-12-2019 12:35
Mensen die benadrukken dat zij bij een bepaalde doelgroep horen en vinden dat deze doelgroep beter onder zichzelf kan blijven, vinden blijkbaar dat deze doelgroep zo leuk/bijzonder/sexy/interessant is, dat het nuttig is alleen met deze doelgroep samen te komen. Zij willen ook expliciet mensen die niet bij de doelgroep horen niet in hun vereniging/club verwelkomen. Aangezien het hier om een parenclub gaat (en niet om een modeltreintjesclub), waarbij het doel, lijkt mij, geslachtsgemeenschap is, kun je stellen dat deze mensen graag seks willen met mensen die op elkaar (en op henzelf) lijken.
Dat is een gevolgtrekking die geen hout snijdt. En het betekent al helemaal niet dat die "doelgroep zichzelf seksueel erg aantrekkelijk vindt". Je hebt alleen gelijk met de laatste zin "dat deze mensen graag seks willen met mensen die op elkaar (en op henzelf) lijken". Maar wat daar discutabel aan zou zijn is nog steeds niet door iemand onderbouwd.
Noia schreef:
03-12-2019 20:01
Wettelijke basis. Eh, de grondwet?

"Onder discriminatie of discrimineren wordt verstaan elke vorm van onderscheid, elke uitsluiting, beperking of voorkeur, die ten doel heeft of ten gevolge kan hebben dat de erkenning, het genot of de uitoefening op voet van gelijkheid van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel terrein of op andere terreinen van het maatschappelijk leven, wordt tenietgedaan of aangetast."
Daar zit je probleem; een parenclub (of welk ander privé-clubje dan ook) valt niet onder die topics. Een privé-club/organisatie heeft het recht om de toegang te ontzeggen op basis van hun eisenpakket. Het al dan niet hebben van een lidkaart is daarbij al voldoende; passen in "het concept" is dat evenzeer. Dat vind ik zelf niet uit, dat is domweg hoe Unia (de discriminatie-waakhond in België) er zelf naar kijkt. Als daar uberhaupt al enige veroordelingen in komen, dan is dat in 99% van de gevallen eerder omdat portiers er een eigengereide interpretatie aan geven, dan dat het concept van de club in twijfel wordt getrokken. Dus nee, je hebt geen enkele wettelijke basis om op te staan.
SHIFTY schreef:
03-12-2019 22:27
je hoeft ook niet intelligent te zijn (Sinjoren)
Kijk hoe lief :D. Ukje voelt zich aangevallen en gaat dan maar even wild in het rond stampen :D.
Slaap je verder nog wel goed snoes?
Alle reacties Link kopieren
Dit is verreweg het topic waarin het meest heen en weer wordt gegooid met argumenten.

Waar jullie je druk om maken zeg!
Roep er even het woord discriminatie bij en het circus is compleet.

TO heeft een vraag en daar kun je op antwoorden... of niet.
Je hebt er een mening over, bent het eens of oneens.
Je hoeft hier niet andermans mening te verdedigen of juist af te breken.

En in zekere zin snap ik TO ook nog wel.
In mijn stad wonen er nogal wat kansarmen. En ze zijn niet alkemaal zo, maar toch valt het op dat het gros; niet werkt, kinderen van verschillende vaders, drugs gebruik, roken, kinderen zonder normen en waarden, crimineel gedrag enz.
Ik denk dat iedereen ze wel herkent.
(Heb de beschrijving verwijderd, want dan vallen anderen daar weer over).

Nou, die hoef ik dus ook niet in mijn bed.
En in een club ben je vrij om met deze mensen wel of niet sexuele handelingen uit te voeren.
TO wil dit soort mensen wat meer weren.
de wereld wacht om ontdekt te worden
Het is allemaal niet zo lastig. We zijn het al best wel eens over een aantal zaken.

We zijn het er over eens dat TO 'hoog opgeleid' een interessant selectiecriterium vindt. En we zijn het er over eens dat als je 'hoog opgeleid' als selectiecriterium hanteert, je dan niet hoog opgeleiden selecteert, maar mensen selecteert die 'hoog opgeleid' interessant vinden als selectiecriterium. Mensen zoals TO dus.

Dus het doel (dat soort mensen selecteren) is duidelijk. Het resultaat (een selectie van dat soort mensen) is ook duidelijk en voldoet uitstekend aan het doel van TO.

De meningen verschillen er alleen over of dat groepje een aangenaam groepje is en of je dit soort selecties wel moet willen maken.
SHIFTY schreef:
04-12-2019 21:02
De meningen verschillen er alleen over of dat groepje een aangenaam groepje is en of je dit soort selecties wel moet willen maken.
Of dat een aangenaam "groepje" is, is toch alleen relevant voor de bezoekers van die club zelf? Zelfs met een criterium als "hoog opgeleid" zul je een bonte mengeling van mensen aantrekken. Ik verwacht persoonlijk niet dat daarbinnen een onaangename sfeer zal ontstaan. Maar om eventueel op de loer liggend snobisme te vermijden zou ik zelf niet snel de term "hoog opgeleid" gebruiken in de marketing, maar er heel misschien hooguit subtiel op hinten. Ik zou vooral de club op een manier in de markt zetten die de doelgroep hopelijk aanspreekt en "hoog opgeleid" alleen als persona-kenmerk gebruiken bij de ontwikkeling van het concept.

Als je het in morele zin bedoelt of je dit soort selecties wel moet willen maken: er is volgens mij geen concrete aanwijzing dat die insteek iemand kwaad berokkent of anderszins kwalijke gevolgen heeft voor wie dan ook. Als je het in commerciële zin bedoelt: dat is de inderdaad de vraag en eventueel succes hangt volgens mij heel erg af van de concrete invulling van het concept.
Dat zeg ik; het selecteren op hoog opgeleid is interessant voor mensen die selecteren op hoog opgeleid interessant vinden. Dat is volgens mij gewoon een open deur.

Wat jij zou doen, heb ik ook al voorgesteld maar dat is specifiek niet wat TO wil. TO wil wel specifiek op de term 'hoog opgeleid' opgeleid inzetten.

En volgens mij is de hele geschiedenis van de mensheid vol van aanwijzingen ten aanzien van de discutabele morele consequenties van selecteren op 'jouw soort'. Dat dit concept discutabel is lijkt mij vrij duidelijk, maar daarover verschillende de meningen.
Oh. Ben ik even weg... moet ik als hoogopgeleide 500 berichten teruglezen.
Orpheus13 schreef:
25-11-2019 15:29
Mijn vriendin en ik lopen er best vaak tegenaan dat het doorsnee publiek in de parenclub wat minder ontwikkeld is. Dat is verder geen waardeoordeel
Ok. Dit is een waardeoordeel.
Orpheus13 schreef:
25-11-2019 15:29
Maar het valt ons op moeilijk het nu al
Grammatica.
Orpheus13 schreef:
25-11-2019 15:29
het nu al lijkt om een winstgevend bedrijf te beginnen: veel clubs vragen helemaal niet zo veel, hebben een beperkt aantal bezoekers en dan ook nog (hoge?) kosten.
En dan kom je op het viva forum vertellen dat je nul verstand hebt van ondernemen?
En nee, ik heb zojuist besloten niet terug te lezen.
JuriaanB schreef:
04-12-2019 21:58
Als je het in morele zin bedoelt of je dit soort selecties wel moet willen maken: er is volgens mij geen concrete aanwijzing dat die insteek iemand kwaad berokkent of anderszins kwalijke gevolgen heeft voor wie dan ook.
In de morele zin bedoelt ie het ook, wijzend met het vingertje van op het zelfverklaard moreel superieure wolkje :). Mensen niet toelaten tot parenclubs, berokkent hen uiteraard schade, aangezien ze dan niet kunnen neuken met mensen die in de eerste plaats niet met hen willen neuken en zo.

Pure onzin uiteraard, maar bon.

En dat terwijl de markt aantoont dat allemansclubs van dertien in een dozijn de grootste moeite hebben om te overleven, terwijl niche-clubs het wel goed doen. Hier in België is er vorige week weer maar eens eentje overkop gegaan, nadat die na een eerste faillissement 2 jaar terug opnieuw was opgestart. Te veel aanbod van hetzelfde en teveel mensen die, hou je vast, voor privé-feestjes kiezen. Twee keer raden hoe "beperkt" het doelpubliek van elk van die feestjes zijn...

BDSM-clubs (al dan niet met overwicht van één van die lettertjes), clubs met focus op vrouwen en koppels die (veel) extra mannen willen, high-end dure clubs, invitation only clubs, saunaclubs en zelfs "erotisch dansen"-clubs, die doen het goed. De doorsnee clubs die op alles en iedereen focussen, eten elkaars publiek op in een ratrace to the bottom.
SHIFTY schreef:
04-12-2019 22:44
En volgens mij is de hele geschiedenis van de mensheid vol van aanwijzingen ten aanzien van de discutabele morele consequenties van selecteren op 'jouw soort'. Dat dit concept discutabel is lijkt mij vrij duidelijk, maar daarover verschillende de meningen.
Hiermee draaf je echt door naar mijn mening. Het gaat hier om niets meer dan een voorkeur om je vrije tijd door te brengen met mensen met wie je iets gemeen hebt. Dat jij dat "iets" in dit geval een belachelijk criterium vindt is prima, maar je kent er een lading aan toe die naar mijn mening iedere grond mist. Maar goed, laten we niet in herhalingen vallen. Alles is gezegd en ik ben dit topic inmiddels ook wel een beetje zat eigenlijk.
Alle reacties Link kopieren
JuriaanB schreef:
05-12-2019 00:58
Hiermee draaf je echt door naar mijn mening. Het gaat hier om niets meer dan een voorkeur om je vrije tijd door te brengen met mensen met wie je iets gemeen hebt. Dat jij dat "iets" in dit geval een belachelijk criterium vindt is prima, maar je kent er een lading aan toe die naar mijn mening iedere grond mist. Maar goed, laten we niet in herhalingen vallen. Alles is gezegd en ik ben dit topic inmiddels ook wel een beetje zat eigenlijk.
Er zijn altijd clubjes die anders gestemden buiten sluiten.
Neem de fanclub van ajax, geen feyenoord supporter die daar bij mag/ wil/kan.
Een kookclub zal weinig gecharmeerd zijn van leden die streng dieeten enz.
Vrij normaal dus.
Motto blijft: wil je er heen? Prima. Wil he dit niet? Dan ga je niet.

@shifty. Ik vind je normaal een aardige kerel, maar je reacties zijn wel heel negatief dit keer. Jammer.
de wereld wacht om ontdekt te worden
Oh ik vind het best een aardig topic omdat het boeiend is te zien hoe dit soort gedachtegangen ontstaan en 'verantwoord' worden.

Ook de geschiedenis is wat dat betreft vol van mensen die hun soort prefereren boven de rest en niet snappen wat anderen daar op tegen hebben. En doorgaans willen ze een onderscheid tussen 'ons soort beschaafde mensen' en 'het klootjesvolk'. En ze krijgen ook altijd een aantal mensen mee die zich herkennen in de eigenschappen die ze zichzelf toebedelen.

Zij vinden het volkomen logisch omdat zij tot de beschaafde soort mensen behoren en zichzelf nou eenmaal beter thuis voelen bij hun eigen soort. Daar kunnen zij ook niks aan doen. Dus het is gewoon logisch dat ze dat onderscheid maken wegens correlatie en zo. Nee hoor, daar hangt echt geen waardeoordeel aan, zo bedoelen ze het helemaal niet. Dat ze het ene 'hoog' noemen en het andere 'laag' en daar op selecteren is echt niet bedoeld als waardeoordeel. En als de lage soort hun eigen clubje willen beginnen dan mag dat natuurlijk ook gewoon. De lagere soort zou zich waarschijnlijk toch ook helemaal niet thuis voelen bij hun hogere soort.
Alle reacties Link kopieren
thanx schreef:
05-12-2019 08:17
Er zijn altijd clubjes die anders gestemden buiten sluiten.
Neem de fanclub van ajax, geen feyenoord supporter die daar bij mag/ wil/kan.
Een kookclub zal weinig gecharmeerd zijn van leden die streng dieeten enz.
Vrij normaal dus.
Motto blijft: wil je er heen? Prima. Wil he dit niet? Dan ga je niet.

@shifty. Ik vind je normaal een aardige kerel, maar je reacties zijn wel heel negatief dit keer. Jammer.
Het verschil tussen een kookclub en tussen iemand die voor een dieet kiest is de bewuste keuze. Intelligentie is aangeboren. Daar heb je niet iets extra voor hoeven doen. Dat is net als met je huidskleur of kleur van jouw ogen, lengte e.d. gewoon geluk.
...
Uit de huisregels (onder 'info' op de website) van de plezier voor twee-club, voor de meeste liefhebbers het startpunt van georganiseerde seks voor beginners:
'Gepaste uitgaanskleding en verzorgd uiterlijk .c.q. postuur is vereist om toegelaten te worden'
'Oordeel van de directie is bindend met betrekking tot toelating tot lidmaatschap en kan alleen geschieden indien voldaan wordt aan bovenstaande huisregels.'


Daarna wordt het rigide beleid ten aanzien van wat 'passende kleding' en 'stijlvol en verzorgd' is nog even uiteengezet, riant geïllustreerd door foto's van zeer slanke dames van ruim onder de dertig, model barbie in een stukje clichévitrage. De heren hoeven om onduidelijke redenen niet op de foto.

Bij vraag 9 van de veelgestelde vragen wordt ook het 'verzorgde postuur' nog even uitgelegd: 'Er aantrekkelijk uitzien door middel van een verzorgd postuur is een pre. 50 Procent overgewicht ten opzichte van ideaal, is iets wat weinig andere gasten aantrekkelijk vinden.'
Er wordt niet ingegaan op wat 'ideaal' is, maar als je de foto's bekijkt, kan driekwart Nederland beter thuisblijven.

Met andere woorden, als ze je te dik vinden, kunnen ze je de toegang gewoon weigeren. En dat mag, want het is een besloten club waarvan je lid moet zijn.

Wat is het verschil met selecteren op opleidingsniveau? Waarom vindt de iedereen-is-welkom-lobby dit geen enkel probleem?
De voorstanders van een hoogopgeleidenclub zeggen tenslotte ook dat ze niet strikt gaan handhaven bij de deur, het is niet meer dan een marketingmechanisme voor selectie en afschrikking vooraf.

Selectie op dubieuze gronden vindt nu al gewoon openlijk plaats, en blijkbaar valt het niemand op, of is het niet iets om tegen te protesteren.
Dit soort clubs zijn nooit mijn ding, maar ik snap niet waarom het ene criterium een grote schande zou zijn, en het andere niet.
Alle reacties Link kopieren
Snarky, in het PC topic is het dubieuze deurbeleid van de "Fun" heel vaak onderwerp van gesprek geweest. Hoe kom je erbij dat niemand hierover valt? Of het opmerkt? Of er iets van vindt?

Of bedoel je dat je het opvallend vindt dat het in dit draadje niet aangehaald is?
...
Er is verschil in de manier waarop je selecteert. Met name vanwege het driftig ontkende waardeoordeel in combinatie met het willen selecteren op status en het gebruik van een niet-vrijwillig selectiecriterium maakt het dubieus.

Selecteren op een gezamenlijke hobby (een kookclub) is bijvoorbeeld een vrije keuze en geen selectie op status in combinatie met een waardeoordeel. Als je gaat selecteren zonder vrije keuze, bijvoorbeeld op geaardheid of geslacht of blauwe ogen, is dat al iets spannender maar is dat over het algemeen acceptabel als je daar geen status of waardeoordeel aan hangt.

Selecteren op 'hoog opgeleid' is geen vrije keuze en wel een waardeoordeel waar een status aan gekoppeld wordt. En dan wordt het ook nog als een soort oneigenlijk argument gebruikt om er een persoonlijke status aan te ontlenen; jij bent een minder leuk persoon omdat je geen hoge opleiding hebt. Dat roept weerstand op.

TO vraagt of het een goed idee is en waar toch die weerstand vandaan komt. En als je uitlegt waar die weerstand vandaan komt en het geen goed idee vindt, ben je ineens tegenstander van keuzevrijheid en een linkse rakker van de iedereen-is-welkom-lobby, die anderen wil opleggen dat ze geen persoonlijke voorkeuren mogen hebben. En omdat voorstanders zich hoog opgeleid plaatsen maar toch dit soort principes niet snappen, komt het hele idee nogal misplaatst arrogant over. Maar dat signaleren maakt mij ongetwijfeld automatisch weer een nog linksere rakker.
anoniem_63edfe1106ed8 wijzigde dit bericht op 05-12-2019 12:28
2.36% gewijzigd
Rooss4.0 schreef:
05-12-2019 11:58
Snarky, in het PC topic is het dubieuze deurbeleid van de "Fun" heel vaak onderwerp van gesprek geweest. Hoe kom je erbij dat niemand hierover valt? Of het opmerkt? Of er iets van vindt?

Of bedoel je dat je het opvallend vindt dat het in dit draadje niet aangehaald is?
Toch weinig dubieus aan? Die "eisen" die ze stellen zijn niet meer dan logisch en maken ook deel uit van hun succes (daar heb je het niche-verhaal weer). Gegeven het type organisatie die ze zijn, mogen ze dat ook gewoon doen.

Of gaan we ook schande spreken van pakweg clubs die geen single mannen toelaten, of clubs die een toegangsprijs van pakweg 300€ per avond hanteren?
Gut moet je nu ook al het hele forum tot maanden terug uit je hoofd leren om iets te mogen vinden?

En ik weet niet wat er opeens links of rechts is aan een parenclub, maar ik vind het wel bijzonder dat er zo met twee maten wordt gemeten als het over het deurbeleid gaat. Zolang het maar kleine maten zijn is dat blijkbaar prima.

'Jij bent te dik om naar binnen te mogen' lijkt me net zo'n dubieus en subjectief selectiecriterium als 'jij bent te dom om naar binnen te mogen'.
Snarky schreef:
05-12-2019 12:34
Gut moet je nu ook al het hele forum tot maanden terug uit je hoofd leren om iets te mogen vinden?

En ik weet niet wat er opeens links of rechts is aan een parenclub, maar ik vind het wel bijzonder dat er zo met twee maten wordt gemeten als het over het deurbeleid gaat. Zolang het maar kleine maten zijn is dat blijkbaar prima.

'Jij bent te dik om naar binnen te mogen' lijkt me net zo'n dubieus en subjectief selectiecriterium als 'jij bent te dom om naar binnen te mogen'.

Mee eens. En hoe harder je dat stelt hoe dubieuzer het wordt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven