Relatie te saai of ik te veeleisend?

14-01-2020 19:10 178 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ligt het aan mij? Waardeer ik niet wat ik heb? Ik ben inmiddels 5 jaar samen met mijn partner, samen hebben we een nieuw samengesteld gezin van 5 kinderen. Tieners! Voor deze relatie was ik 16 jaar samen met mijn ex partner. Eerlijk gezegd was het een toxische relatie waarin hij alles voor te zeggen had en ik niets. Mijn ex had een voorliefde voor alcohol, vrouwen en verbale/fysieke agressie naar mij toe. Nu is mijn relatie helemaal anders. Mijn man draagt mij op handen, doet heel veel in het huishouden, kookt en luistert! De ideale man dus.... Neen, anders zou ik dit niet schrijven. Hij heeft ook zijn nadelen, hij is een verschrikkelijke saaie huismus! Mijn man houdt zich het liefst bezig met het lezen van boeken, een recentie te schrijven over de gelezen boeken en deze op zijn zelf onderhouden website te plaatsen. Niets mis mee natuurlijk, beter dan cafe hangen en vreemdgaan. En hij mag dan ook een hobby hebben naast zijn fulltime job en hulp in het huishouden. Nu, ik ga ook fulltime werken en help in het huishouden, maar ik vind het zo saai! Ik werk als psychiatrisch verpleegkundige, dus werk veel in het weekend. Als ik dan een weekend thuis ben, wil ik er dan ook alles uithalen... Maar dat is buiten mijn man gerekend. De standaard zinnen staan al klaar. De kids moeten studeren, er moeten boodschappen worden gedaan, de was moet nog gedraaid worden, ik heb nog een boek te recenceren, etc... En voor ik het weet heb ik het gehele weekend tussen 4 muren gezeten en mag ik terug aan mijn werkreeks beginnen. Ik heb het gevoel dat mijn leven enkel nog bestaat uit werken, huishouden, kinderen, slapen, en dan terug allemaal opnieuw. Ik beleef niets meer, waardoor ik ook echt ongelukkig ben. Ik hoor jullie zeggen, bespreek dit met je partner. Geloof me, heb ik al veel gedaan. Het antwoord is steeds dat reizen en weggaan er pas in zal zitten als de kids uit huis zijn. Hij heeft er op zich geen probleem mee als ik een avondje ga stappen (zolang het niet elke week is) met collega's of vrienden, maar een weekend of week alleen (met vriendinnen) op reis mag ik dan weer niet. Ik begrijp het wel, want dan staat hij er helemaal alleen voor om het huishouden te runnen en 5 kinderen te helpen en voor te zorgen. Mijn vrees is dat ik op een dag te oud zal zijn om nog leuke dingen te doen (nu al bijna 40) Soms heb ik het gevoel om gewoon mijn GPS op Spanje te zetten en weg te rijden. Bij momenten denk ik dan dat ik beter alleen was gebleven, dan kon ik gaan en staan waar ik wou. Maar ik wil dan ook een "gouden man" niet laten staan die alles voor me over heeft en zorgt voor mijn kinderen zoals voor de zijne. Wat moet ik hiermee?
Alle reacties Link kopieren
Weet ik veel
Damned if I don’t
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij heeft dit niks met je relatie te maken. Behalve dan dat ik het raar vind dat je niet een weekend weg mag.
sommige mensen zijn verslaafd aan drama of ze gunnen zichzelf geen geluk en saboteren dan hun relatie. Je doodgoeie partner saai vinden is het begin van de afgrond
wat? mag ze geen weekend weg?
Alle reacties Link kopieren
Als je bij hem weggaat kun je gaan en staan waar je wil?
Die kinderen zijn alleen van hem?
Alle reacties Link kopieren
Ho. Jij mag geen weekend weg? En jij snapt dat? Ik snap daar niks van!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb geen samengesteld gezin en voel me vaak hetzelfde als jou.. maar ik neem aan dat jullie in de vakantie het er toch wel van nemen?

Ik leef momenteel echt van vakantie naar vakantie en kijk er dan zo naar uit!
Werk fulltime en daarnaast ook nog een huishouden boodschappen koken en kinderen helpen met huiswerk en weet ik het wat allemaal..

In de normale weken kan ik dus weinig genieten, soms naar een restaurant ofzo vind ik btw ook heerlijk! Dan hoef ik niet te koken en worden we lekker bedient.
Alle reacties Link kopieren
Je kan toch ook zelf dingen ondernemen? Daar heb je toch niet persé jouw man voor nodig? Er zijn 5 kids in huis die vast ook in zijn voor wat gekke ideeën, citytrips, bungeejumpen, abseilen, weetikveel. Dan is de tijd met hem gewoon lekker tijd samen thuis. Maar dat betekent toch niet dat jij al die tijd naast hem moet gaan zitten?
als je geen weekend weg mag is je boeken recenserende man met zijn website ook gewoon een tiran hoor
Gaan die kinderen niet om het weekend naar hun andere ouders? Dan kunnen jullie samen in de gordijnen hangen.
Alle reacties Link kopieren
Wat zijn jouw hobbies dan? Tussen die 5 kinderen zitten er vast wel een paar die daarvoor te porren zijn, kun je dat mooi samen doen.
Alle reacties Link kopieren
Nou, je bent dus duidelijk niet verliefd. En nu?
Blijf je bij een man waar je niet warm van wordt, maar die jou wel de veiligheid biedt die je eerder niet had? Of zoek je een man die wel iets toevoegt aan je leven? Alleen blijven is ook een optie.
Alle reacties Link kopieren
Als ik dit zo lees, vind ik het eerder zielig voor deze man dan voor jou.
Maar dat komt vast omdat ik natuurlijk niet veel informatie hierover heb.

"Maar ik wil dan ook een "gouden man" niet laten staan die alles voor me over heeft en zorgt voor mijn kinderen zoals voor de zijne."

Vooral deze zin. Alsof je hem ziet als een gouden man omdat hij zorgt voor de kinderen, het huishouden (deels) doet en dergelijke... Spat weinig liefde van af? Alsof je van hem houdt omdat hij 'conveniënt' voor jou is en daar houdt het op.

Ook:
"Hij heeft er op zich geen probleem mee als ik een avondje ga stappen (zolang het niet elke week is) met collega's of vrienden, maar een weekend of week alleen (met vriendinnen) op reis mag ik dan weer niet. Ik begrijp het wel, want dan staat hij er helemaal alleen voor om het huishouden te runnen en 5 kinderen te helpen en voor te zorgen. Mijn vrees is dat ik op een dag te oud zal zijn om nog leuke dingen te doen (nu al bijna 40) Soms heb ik het gevoel om gewoon mijn GPS op Spanje te zetten en weg te rijden. Bij momenten denk ik dan dat ik beter alleen was gebleven, dan kon ik gaan en staan waar ik wou."

Vind het vreemd dat je, wanneer je de relatie te saai lijkt te vinden en niet al te veel 'quality time' met hem hebt, snel praat over vakanties met vriendinnen i.p.v. met hem én de kinderen of zo...

Dat je met al deze 'problemen' ook tot de conclusie komt dat je soms liever alleen had willen zijn, want dan kon je gaan en staan waar je wilt... Tja. Vind dat ook nogal een opmerking om te maken om eerlijk te zijn, zeker gezien jouw 'problemen'.

Maargoed. Dit terzijde, want ik kan het allemaal ook weer anders opvatten dan jij bedoelt uiteraard.

Mijn advies zou zijn: probeer kleine hobby dingen te vinden die je samen met hem kan doen, wat hij ook echt leuk vindt?

Samen koken, zo'n leuk pizza apparaat op tafel zetten en samen met leuk muziek er een gezellige avond van maken (wanneer mogelijk).

Vraag eens wat voor boek hij leest, koop die ook en lees het boek! Dan kunnen jullie het samen daarover hebben tijdens een gezellig avondje uit of zo?

Doe wat moeite om los van dat 'huishouden, koken, kinderen, werken' wat nader tot elkaar te komen, zodat het minder saai wordt. Zijn echt een hele hoop dingen die jullie samen kunnen doen. Of je kan zelf om jouw leven wat minder saai te maken, zelf een hobby nemen? Bijv. schilderen? Dan kan je een mooi schilderij maken voor hem, zou hij vast enorm sexy en lief vinden.

Ben wel ontzettend blij voor je. Het klinkt als een super leuke man, waar je samen mee kan groeien en jullie komen er vast wel uit. Veel plezier gewenst in ieder geval : )
Alle reacties Link kopieren
Je moet hem niet meeslepen in iets dat hij niet leuk vindt - tegelijk is thuis blijven en de was doen óók een keuze.

Je moet alleen niet van elkaar eisen dat de ander jouw hobby ook leuk vindt. Hij eist dat van jou door thuis te blijven en jij eist het van hem door hem saai te noemen.
Ik kan zelf wel vaststellen of ik een hypochonder ben.
Als jouw kinderen bij hun vader zijn kan jij prima een weekend weg. Ik zie niet in waarom je dan thuis moet blijven van hem.

Moet dat echt? Zegt hij dat ook zo? Of denk je dat hij dat echt zo vind omdat hij bijvoorbeeld geen behoefte heeft aan een weekend/week ook jouw kinderen erbij te gaan zorgen?
Alle reacties Link kopieren
Dan houd je hem aan voor het lieve en het saaie en voor de avontuurlijke vlinder in je ga je met vriendinnen stappen. Natuurlijk moet je hem niet gaan bedriegen door buiten seks te zoeken want dan heeft de ander het zoete en je man het zure.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
ViezeHond schreef:
14-01-2020 20:36
Weet ik veel
Waar slaat dat nou weer op. Jij loopt wel vaker te provoceren. Waarom? Ben je gefrustreerd ofzo?
Ik snap je wel.

Er is een kans dat je door je vorige relatie (en misschien ook je stamgezin) zó gewend bent aan gedoe en trammelant dat de afwezigheid daarvan vervelend aanvoelt voor jou. Als dat plausibel klinkt dan zou je iedere keer als dat gevoel opkomt dit tegen jezelf kunnen zeggen. Een soort van verdragen tot het weer weg ebt. Eventueel met behulp van een psycholoog.

Het kan ook zijn dat je een passievolle vrouw bent die nu niet genoeg aan haar trekken komt wat betreft avontuur. Je kunt echter niet afdwingen dat jou huismus daarin gaat voorzien voor jou. Wat iemand anders al schreef : ga iets avontuurlijks doen met een van de tieners. Geen weekje weg ‘mogen’ is natuurlijk nonsens. Daar zou ik een fikse ruzie voor over hebben.

Het kan ook nog zijn, en die kans is behoorlijk aanwezig als ik je zo lees, dat het aan je leeftijd en naderende overgang ligt (of die overgang is ongemerkt al begonnen) Heel veel vrouwen worden daar ongedurig en onrustig van en vragen zich af of dit het nu is. Je wilt opeens van alles en krijgt de kolder in je kop, net als die pubers bij jullie in huis. Het gaat wel weer over, maar het duurt een jaar of tien voordat je je weer wat rustiger voelt, de kans dat je dan geen zin meer hebt in avontuur is aanwezig en zo match je dan vanzelf weer met je huismus. ;)
anoniem_386639 wijzigde dit bericht op 14-01-2020 21:18
6.49% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Maar zijn de kinderen dan ook altijd het hele weekend thuis? Kunnen jullie anders afspreken dat als jij een weekend niet hoeft te werken dat jullie 1 van die 2 dagen als gezin met z’n allen op pad gaan. Of dat jullie pizza bestellen voor de kinderen en samen uit eten gaan met z’n tweetjes of met vrienden erbij? Soort compromis zeg maar.. niet in de lampen maar wel fijn tijd samen besteden.

Het schrijven van die recensies, is dat z’n werk of een hobby? We hobby kan ook een dag later..
Drink water. Get sunlight. You're basically a houseplant with more complicated emotions.
Alle reacties Link kopieren
S-Meds schreef:
14-01-2020 20:41
wat? mag ze geen weekend weg?
Nee, want dan draait hij op voor de 5 kinderen.

To: kan je ook niet een weekendje weg als jouw kinderen bij hun vader zijn?
Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe was het toen jullie nog niet samenwoonden? Hoe oud zijn de kinderen en zijn die allemaal altijd bij jullie?
Alle reacties Link kopieren
- Neem de kids mee op weekend weg.
- Geef aan dat je het nodig hebt om een weekend met vriendinnen af te spreken, want hij relaxed door boek recensies te schrijven en jij door even een social leven te hebben buiten werk en gezin.
- Hij is meer een huismus en jij niet.
- Elkaar respecteren in de verschillende behoeftes.
moonsurfer wijzigde dit bericht op 14-01-2020 21:21
8.84% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Bamboo_90 schreef:
14-01-2020 21:14
Maar zijn de kinderen dan ook altijd het hele weekend thuis? Kunnen jullie anders afspreken dat als jij een weekend niet hoeft te werken dat jullie 1 van die 2 dagen als gezin met z’n allen op pad gaan. Of dat jullie pizza bestellen voor de kinderen en samen uit eten gaan met z’n tweetjes of met vrienden erbij? Soort compromis zeg maar.. niet in de lampen maar wel fijn tijd samen besteden.

Het schrijven van die recensies, is dat z’n werk of een hobby? We hobby kan ook een dag later..
Dat ligt geheel aan de aard van de hobby. Als die recensie een week na verschijnen online moet staan, dan kan dat niet. (Ik denk nu aan de hobby van mijn vader, dat was weliswaar hobby, maar wel richting wk-niveau, daar zat veel vaststaande tijd in dus, hele weekenden, minstens).
Je hebt de tegenhanger van je ex gekozen en dat werkt ook nooit.

Jullie hebben tieners, dan kun je toch makkelijk een keer samen uit eten of naar de film of met het hele gezin een keer op stap?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven