Wij vrouwen?

20-09-2020 23:46 256 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ga voor mijn gevoel 50 jaar terug in de tijd......

https://www.viva.nl/sex-en-liefde/vrouw ... begrijpen/


"15x dingen die wij vrouwen (wie? Ik??) fijn vinden maar mannen nóóit zullen begrijpen (die domme mannetjes toch...)
door Macy - op 20 september 2020 in SEKS & LIEFDE

Er zijn heel veel dingen die mannen van vrouwen niet begrijpen. Waarom we zo lang nodig hebben om ons klaar te maken of een goedemorgen-en-slaap-lekker-appje willen. Naar dezé 15 fijne dingen kijken wij vrouwen enorm uit.

En mannen snappen er helemaal niets van… mannen zijn blijkbaar heel dom en begrijpen weinig van ons koddige vrouwengedrag

Eindelijk je elastiekje uit mogen doen na een lange werkdag. Iedereen herkent het wel, je wilt er super classy en sassy uitzien met een mooie paardenstaart of een strak knotje op de werkvloer. Máár na een lange dag je haar los gooien voelt het als een échte verademing! (want álle échte vrouwen hebben uiteraard een zware bos lang haar en willen er sassy classy bijlopen, want vinden 'wij' belangrijk)

In je bed kruipen met glad geschoren benen. Wij vrouwen houden van het verzorgen van ons uiterlijk, (denk erom, als je je benen niet scheert ben je dus niet verzorgd.... We doen níets zo graag als onszelf verzorgen)en niks is fijner dan het genieten van je gladgeschoren benen in bed waar je ze heerlijk over elkaar kunt wrijven. (ik doe niet anders, jullie?)
Een good hairday hebben zonder dat je iets hoeft te doen. Wij vrouwen zijn in de ochtend altijd gestresst. Je moet je haar en je make-up doen, ook nog een outfit kiezen en eten. Hoe fijn is het dan wel niet, als je één keer opstaat met perfect haar? (oh god wat hebben we het toch druk met al deze moeilijke taakjes, daar hebben onze vrouwen-hersentjes het maar zwaar mee)

.....en zo gaat het nog een poosje door, te erg dit Viva!



Je bh uittrekken na een lange werkdag. Ahh! Wat een opluchting. De hele dag zorgt je bh ervoor dat alles op z’n plek blijft zitten, maar hoe heerlijk is het niet om aan het eind van de dag dat ding een slinger richting de wasmand te geven?
Je skinny jeans verruilen voor je pyjamabroek. Je herkent het vast wel, de hele dag zie je er perfect uit met je mooie skinny jeans, blouse en blazer. Maar aan het eind van de dag heb je het helemaal gehad met die strakke broek. Je kunt niet wachten totdat je in je super zijdezachte pyjamabroek mag springen.
In je ogen wrijven als je geen make-up op hebt. Overdag kunnen wij dit vaak niet, want we komen gelijk voor de dag als een pandabeer. Niet echt charmant. Hoe lekker is het dan wel niet dat we éindelijk in onze ogen mogen wrijven als onze make-up eraf is.
Nagellak van je nagels krabben. We steken zoveel tijd en energie in ons uiterlijk en tegelijkertijd verpesten we dat ook weer. Ik snap waarom mannen dan denken ‘jullie vrouwen zijn gek’, maar het is toch heerlijk om te doen, ladies?
Je puistje of mee-eter uitknijpen én het fijn vinden als die in één keer popt. Tja, het is gewoon een enorme opluchting als die ‘lelijke’ puist van ons gezicht af is.
Uren kunnen doorbrengen in een winkel. Ja, wij vrouwen houden nou eenmaal van winkelen. Dat is niks voor niks onze cardio! We willen de leukste en beste kledingstukken scoren en daar hebben we nou eenmaal dé tijd voor nodig.
Je helemaal zelfverzekerd voelen in je nieuwe outfit. ‘Heb je niet genoeg kleding?’ is wat mannen altijd vragen. En ons antwoord: Nee! Jij voelt je helemaal confident in je nieuwe outfit.
Altijd samen met anderen naar de wc gaan. Wij vrouwen hebben nou eenmaal veel te bespreken met elkaar en dan moet je elke minuut goed besteden.
Je net gescrubd hebben en de hele avond aan je huid willen zitten. Zeg eerlijk, niks is toch lekkerder dan een babyhuidje? Wil jij ook voelen?
Strak geëpileerde en geverfde wenkbrauwen hebben. Ohh, hoe fijn is het als al die ongewenste haartjes weg zijn en jij de volgende dag kunt shinen met je perfect eyebrows. Je voelt je op en top vrouw.
Eten en drinken met lippenstift op, en dan erachter komen dat het er nog steeds op zit. Wat goéeeeed!
Niet zeggen wat we écht bedoelen. ‘Veel plezier vanavond met je vrienden!’ staat synoniem aan ‘Vergeet me dat slaap lekker-appje niet te sturen, vlerk’."
Alle reacties Link kopieren
Gewoon freebleeden op dit soort vrouwomlaagtrappende teksten van lege dozen.
Je hebt zo’n 26.000 dagen tussen níets en eeuwigheid, je kunt lachen, je kunt klagen, maar elke dag ben je voor eeuwig kwijt.
Alle reacties Link kopieren
Ik wilde dit net op napraat schrijven! Verschrikkelijk, echt.
Life is short. Eat dessert first.
Alle reacties Link kopieren
feow schreef:
20-09-2020 23:51
Gewoon freebleeden op dit soort vrouwomlaagtrappende teksten van lege dozen.
;-D
Alle reacties Link kopieren
Wat een verschrikking. Ik herken mezelf in precies 0 van deze punten.
Sowieso irritant inderdaad als het onderscheid man/vrouw zo ontzettend wordt aangedikt. Dat vind ik nog net acceptabel als het over dingen gaat als ongesteldheid (mannen hebben geen idee hoe vaak je een tampon moet vervangen) of veiligheid (mannen snappen niet hoe onveilig je je kunt voelen als vrouw ergens alleen) ofzo. Prima trouwens dat er vrouwen zijn die veel vrouwelijker zijn dan ik en wel voldoen aan bovenstaand plaatje, maar het is zo normatief, bah.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb dat samen naar de wc gaan nooit begrepen. Ik kan juist niet plassen als ik weet dat er iemand wacht.
Alle reacties Link kopieren
Zelfs Libelle is nog moderner en denkt minder in rollenpatronen.
Denk aan de egels en eekhoorns in de herfst en winter.
Alle reacties Link kopieren
Niks zo erg als met geschoren benen in bed liggen of een broek aantrekken. Dat vieze gladde gevoel en tegelijk veel minder gevoel in je benen. Anyway ik wil graag een mannelijke versie van deze lijst zien. Iets met krabben aan de ballen en porno kijken wanneer de vrouw des huizes met haar sex and the city vriendinnetjes lekker aan het wijnen is.
Alle reacties Link kopieren
Ik moet heeeel erg lachen om hoe je schrijft hahaha ;-D

Dat terzijde, absoluut belachelijk stagiaire Tina-stukje. Hoe krijg je het heden ten dagen nog uit je pen.
"Wine in the morning, and some breakfast at night. Oh baby, I'm beginning to see the light!"
Alle reacties Link kopieren
feow schreef:
20-09-2020 23:51
Gewoon freebleeden op dit soort vrouwomlaagtrappende teksten van lege dozen.

Afbeelding
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ergens wel eens gelezen dat in bladen vaak een artikel staat over bijvoorbeeld het belang van je voeten verzorgen, en twee pagina's later staat dan een advertisement voor voetverzorging.

Toen dacht ik meer aan Cosmopolitan etc...

Er is een reden dat wij vinden dat wij zoveel tijd moeten besteden om ons te verzorgen, en mannen veel minder. Dat wij op pijnlijke schoenen lopen en lagen verf op ons smeren, is niet iets dat inherent is aan vrouw zijn, maar wordt erin gestampt door commercie. Met behulp van reclame en dergelijke.

Als je het niet doet ben je een onverzorgde slons.
Vreemd genoeg is een man niet onverzorgd als hij geen verf op zich smeert en zijn benen niet onthaart, of zijn benen niet verpest met hoge hakken.

Ik vind winkelen voor kleding overigens helemaal niet zo leuk.
Alle reacties Link kopieren
Dit is zó infantiel, generaliserend en niet anno 2020 geschreven. Ik voel plaatsvervangende schaamte voor de vrouw die dit heeft geschreven, werkelijk.

Kom op Viva, is dit wat jullie willen uitdragen? :-[
Consistency compounds.
Alle reacties Link kopieren
Macy heeft het geschreven.... Die heeft vanaf 1950 ergens onder een steen op de biblebelt gelegen denk ik.....
Alle reacties Link kopieren
OwlyOne schreef:
21-09-2020 00:27
Dit is zó infantiel, generaliserend en niet anno 2020 geschreven. Ik voel plaatsvervangende schaamte voor de vrouw die dit heeft geschreven, werkelijk.

Kom op Viva, is dit wat jullie willen uitdragen? :-[
Ja, net alsof wij aan niks anders dan ons uiterlijk denken.
Herken me in het meeste ook niet.
Alle reacties Link kopieren
Het lijkt een onschuldig 'grappig' bedoeld stukje maar ik kan anno nu me hier gewoon serieus kwaad om maken.
Misschien omdat ik twee dochters van 13 en 14 heb die dit soort meuk ook linksom of rechtsom om hun oren krijgen.
Hou toch op!

Even een video waar ik nu aan moet denken;
https://vimeo.com/393253445
Alle reacties Link kopieren
“ Je herkent het vast wel, de hele dag zie je er perfect uit”

:calimero: niet eerlijk.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Misselijkmakend artikel weer inderdaad.

Ik las het ook, en als het nou een op zichzelfstaand stuk was, zou ik het lachwekkend vinden. Zo'n terug naar de jaren 50 gek stukje. Of misschien een beetje zielig. Zou die schrijfster dat echt denken vraag ik me dan af. Wat sneu. Wat erg eigenlijk.

Maar ik heb ook dochters, en dit soort stereotypen maken me ook vooral boos. Voor hoe onzeker ik me als tiener heb gevoeld toen ik niet aan zulke beelden in bladen voldeed (ik herken me ook in 0 van deze 1 punten), terwijl ze doen alsof àlle vrouwen wel zo denken. En dat het nu 25 jaar later nog niet is veranderd.

Bah, viva. Wordt beter dan dit.
Alle reacties Link kopieren
Dat lijstje, al in iets andere vorm zie ik vaak op tgirl/crossdresser fb pagina.

Doe bovenstaande dingen om je vrouwelijk te voelen. En nog wel wat meer termen. Wat dus trouwens is doe die bh aan, ook al heb je geen borsten. En scheer die benen (euh alles eugenlijk).
En skinnyjeans echt als ik een broek aan heb is die skinny en niet anders. Zit echt heerlijk veel beter dan al dat losse spul.
fietsen varen vrouwelijk doen
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het juist wel grappig. Heerlijk over the top!
OwlyOne schreef:
21-09-2020 00:27
Dit is zó infantiel, generaliserend en niet anno 2020 geschreven. Ik voel plaatsvervangende schaamte voor de vrouw dat meisje die dit heeft geschreven, werkelijk.

Kom op Viva, is dit wat jullie willen uitdragen? :-[
Jaar of 21 of zo?
Alle reacties Link kopieren
ik doe ook echt vrijwel al door dingen zo ongeveer tegenovergesteld.

Speak for yourself, Macy
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Alle reacties Link kopieren
Hunebed schreef:
21-09-2020 06:28
Jaar of 21 of zo?
.
17 denk ik. Ze knijpt nog graag d'r puistjes uit en heeft een babyhuid
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Aragog schreef:
21-09-2020 01:46
Ik vind het juist wel grappig. Heerlijk over the top!
Dit.
Je hoeft niet alles letterlijk te nemen.
(Dat jullie trouwens die onzin lezen...)
Phoebemeaculpa schreef:
21-09-2020 06:44
Dit.
Je hoeft niet alles letterlijk te nemen.
(Dat jullie trouwens die onzin lezen...)
Het

Is

Schadelijk

Punt

.
Alle reacties Link kopieren
Dit is wel echt tenenkrommend :whip:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven