Beschaamd over masturbatie

19-11-2020 11:33 17 berichten
Hoi, dit is m'n eerste topic hier maar ik wil voor mezelf wat minder taboe rond m'n seksuele beleving. Daarom werd ik lid van dit forum

Ik ben heel gesloten over m'n seksleven, tegen vriendinnen maar zelfs tegen m'n partner. Vooral over mezelf plezieren zwijg ik in alle talen. Nochtans vraagt hij me af en toe eens of ik recent gemasturbeerd heb. Het windt hem op, wetende dat ik ook "geil" kan zijn in m'n eentje. Sowieso doe ik het niet vaak (blijf het zelfs voor mezelf op een of andere manier soms wat vreemd vinden) maar zelfs als ik het eens gedaan heb, zal ik hem dat nooit vertellen!
Nog niet zo lang geleden heb ik ook een nieuw trucje ontdekt tijdens het vrijen. Terwijl hij bij me naar binnen gaat, neem ik met m'n hand zijn penis vast en "help hem een handje". Zogezegd doe ik dit voor zijn plezier, maar op die manier drukt hij mijn hand ook tijdens het stoten tegen mijn eigen vagina/clitoris en stimuleert me dat erg goed. Hij merkte dit volgens mij wel en vroeg of dit ook voor mij lekker was zo, maar beschaamd en een beetje betrapt heb ik natuurlijk ontkend dat de wrijving met m'n eigen hand me extra genot gaf en gezegd dat ik het puur voor hem doe.

Zijn er mensen die deze schaamte naar hun eigen partner toe herkennen? Of over hun eigen lichaam?
Ik hoop ook dat ik mijn "handeling" een beetje duidelijk heb kunnen uitleggen.

Alvast bedankt voor jullie reacties!
Geen last van. Waarom schaam jij je voor plezier?
Geen advies.
Kan je enkel vertellen dat het zelf stimuleren van de clitoris tijdens de seks niet vreemd is, wel de eerste keer dat ik van jouw manier hoor.
Alle reacties Link kopieren
Vooral niet schamen hoor! Geniet er van en probeer meer open hierover te zijn tegen je partner. Hiermee wordt het alleen nog maar fijner
Wat je zou kunnen doen is elkaar spannende whats appjes sturen. Dat is misschien minder eng dan het tegen hem zeggen. Dus als eerste stap om te kijken of je er wat opener over zou kunnen worden. En natuurlijk tegen hem zeggen dat je er een beetje mee zit en wil kijken of je er zo wat comfortabeler mee kan worden. En dan simpel beginnen met een berichtje dat hij er zo leuk/lekker uit zag gisteren.

Ik denk dat vele van ons dit min of meer hebben gehad in onze jeugd en daar wordt je vaak met de jaren wat vrijer in.
Alle reacties Link kopieren
Ik kan me best voorstellen dat je in een lastig parket zit als je je er niet zo comfortabel bij voelt om het daarover te hebben, dan wordt het op den duur alleen maar meer beladen en ga jij je stiekem voelen terwijl het eigenlijk iets is wat heel privé is en jij uiteindelijk degene bent die zou moeten bepalen of je je vrij genoeg voelt om dat te delen.

Schamen is zeker niet nodig, maar als je het (nog?) niet prettig vindt om het erover te hebben vind ik ook niet dat je je verplicht zou moeten voelen - of je zou moeten schamen als je nee zegt maar ja doet.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren
vriendinnen hoef je niet mee over seks te praten hoor. Laat dat lekker los

En ook je partner heeft geen "recht" op een antwoord. Als jij hem niet wil vertellen, dat je masturbeert, vertel je het niet.

Ik zou eens beginnen met wat napraten na de seks, eventueel met het licht uit. Dat is anoniemer.
Als hij je vraagt of je iets lekker vond, kun je hem uitleggen, wat het lekker maakt
Daar leert hij ook weer van
Mag jij seks lekker vinden van jezelf? Of vind je daar iets van (losse moraal, h*erig)?
Alle reacties Link kopieren
Nee ik schaam me niet nee. Ik masturbeer ( bijna ) nooit maar als ik het doe vindt man dat heel opwindend, en andersom ook. Dat vindt de jouwe vast ook!
Alle reacties Link kopieren
Ben je heel gelovig opgevoed en heb je van huis uit meegekregen dat je geen genot aan seks mag beleven ofzo? In dat geval is het misschien goed om je te beseffen dat ouders niet altijd gelijk hebben, de kerk ook niet, en dat iedereen eigenlijk ook maar een beetje doet wat 'm goeddunkt.
Als het niet de bedoeling was geweest dat ook jij van seks geniet, had je geen clitoris gehad.

Is het een idee om eens met iemand te gaan praten over waarom je dit zo moeilijk vindt? Of in ieder geval eens bij jezelf te rade te gaan of er meer vlakken zijn waarop je het moeilijk vindt om jezelf iets fijns te gunnen? Als dat zo is, zou je dat misschien kunnen gaan oefenen. Al is het maar met kleine dingetjes, zoals jezelf een wandelingetje gunnen op een zonnige dag tussen je werk door. Of een keer een doosje schandalig lekkere bonbons van de bakker, terwijl je normaliter heel zuinig boodschappen doet.
Je bent het waard.
Alle reacties Link kopieren
je gaat er alleen maar meer plezier aan beleven als het je zou lukken over die schaamte heen te komen. is echt de moeite van het proberen waard.
Alle reacties Link kopieren
Ik herken het wel.
Ik kom niet klaar door penetratie, maar ik voel me gegeneerd om mezelf te vingeren tijdens de penetratie. Alleen al nu dit typen vind ik al lastig. Ik heb geen idee waarom eigenlijk.
Alle reacties Link kopieren
Redballoon schreef:
19-11-2020 14:28
Alleen al nu dit typen vind ik al lastig. Ik heb geen idee waarom eigenlijk.
Dat is het lastige juist. Je weet niet waarom je je schaamt. Er is/lijkt geen reden voor en toch is dat gevoel er. Lijkt mij heel lastig en is misschien op te lossen door beetje bij beetje iets meer te proberen.
koekies zijn lekker
Herken het niet. Vind het wel jammer om de schaamte bij een aantal te lezen. Heel veel vrouwen komen niet door penetratie klaar. Een beetje een leuke man vind het alleen maar fijn als je geniet en kan aangeven wat je lekker vind.
Tegen je vriendinnen hoef je niks te zeggen als je je daar niet prettig bij voelt. Idem voor je partner maaarrrrr het is wel leuk als je het kan delen met je partner. Dan kun je samen ontdekken wat je fijn vind. Daar is geen vast recept voor, iedereen heeft weer andere voorkeuren.
@prive33: Soms moeten dingen groeien. Fijn dat je iets ontdekt hebt dat je een prettig gevoel geeft. Op een dag zal je het op een of andere manier wel vertellen aan je partner. En ja helaas ben ik ook niet de vlotste prater bij zo'n situaties.
Praten over seks en seksuele handelingen kun je gelukkig heel goed leren. Ik ben absoluut niet vrij opgevoed als het om seks of seksuele voorlichting gaat, heb zelfs mijn ouders nooit bloot gezien en de douche ging standaard op slot.

In de afgelopen jaren ben ik erg vrij geworden vwb seks en chat ik met mijn FwB complete pornoverhalen en voel ik totaal geen gêne meer. Ook tijdens de seks vind ik het supergeil als hij gewoon open zegt wat hij doet of voelt of wil, ik hou ervan ;-)

Misschien eens met je vriend langzaamaan proberen wat opener te worden? In het begin voelt dat best gênant, maar je zult merken dat dat best erg opwindend kan zijn, zeker als hij laat merken dat het hem ook opwindt.
Alle reacties Link kopieren
Het enige onderscheid tussen mijn partner en mijn vriendenkring is de seks die ik heb met mijn partner. Ik kan met vrienden op vakantie, ik kan met ze een diep gesprek hebben, we zijn er als we hulp nodig hebben, of als we lol willen hebben. Maar met mijn partner heb ik ook nog seks omdat ik van haar hou en seks is een van de uitingen die daar aan bijdragen.

Het is daarom goed om je seksualiteit van jezelf en je partner te omarmen. Het maakt je alleen maar mooier voor elkaar. Het is namelijk het enige "geheimpje" dat jullie samen hebben naar de rest van de wereld. Geniet van het lijfelijke genot dat seks kan brengen, lach er om, praat er over en probeer het gewoon uit. In het ergste geval kom je er achter dat er dingen zijn waar je niet van klaarkomt. In het beste geval raak je bevrijd van je zelf opgelegde beperkingen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven