Brood-kontje/kapje/korstje; wat doe jij ermee?

24-11-2025 13:59 50 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Sinds een aantal jaar willen mijn gezinsleden de uiteindes van het brood niet meer eten. Ik ben niet van plan ze als enige allemaal weg te werken en zoek naar alternatieven.
Wat ik reeds doe:
- Soms ze verwerken in een wentelteefje. Helaas ben ik de enige in het gezin die hiervan houdt.
- Klein snijden en croutons van maken. Echter eten we niet iedere dag soep of salade waar ze in kunnen.

Weggooien vind ik zonde. Aan de dieren voeren is vast niet goed vanwege het zout wat er in zit. Maar intussen is mijn vriezer weer dichtgegroeid met overgebleven korstjes en ben ik op zoek naar tips.

Wat doen jullie met deze (soms) taaie stukken brood?
Loop met je gezicht in de zon, dan valt de schaduw achter je.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik maak er paneermeel van.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik rooster ze en eet ze dan met extra smeuig beleg (eiersalade, selleriesalade, dat soort spul).
Alle reacties Link kopieren Quote
Gewoon opeten als elke andere snee. In de broodrooster en dan kaas of basterdsuiker erop. Met een andere snee tosti maken.
It is
what it is.
Accept it
and move on!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben niet echt een fan van acrylamide dus bij mij hoeven de kinderen nooit korstjes of kapjes te eten. En wat wil kind nu dus de hele tijd eten? :P
Antwoord op je vraag: ik gooi het weg of partner eet het op. Ik vind het niet lekker en als het brood te donker is gebakken is het waarschijnlijk ook niet zo gezond.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik drapeer mijn gevulde omeletten erop, want die kan ik dan rustig opeten zonder dat mijn brood dan zompig word.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik scheur ze in stukjes en gooi ze in de oven met zout en olijfolie eroverheen.

Ik maak er ook wel eens paneermeel van of pangrattato (?) de Italiaanse 'armeluiskaas'. Kun je gebruiken ipv geraspte kaas. Dat lusten mijn kinderen wel. Ze lusten het ook uit de broodrooster overigens dus dat is evt ook nog een tip.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind het niet erg om ze te eten dus meestal beland de boterham met korst in mijn lunchtrommel. Stop ik ze bij dochter in de trommel dan krijg ik deze vaak half afgeloven weer terug en dat vind ik ook zonde. In het weekend of vrije middagen bak ik er tosti's van en eet elk gezinslid ze zonder mopperen op.

Ik heb ook wel eens broodpudding van gemaakt. Erg lekker, maar te ongezond om elke week te doen.

De omelettentip vind ik ook wel een goeie. Croutons en paneermeel is niet mijn ding. Eet ik nooit, maar wellicht wel iets voor jou!
Alle reacties Link kopieren Quote
Aan mijn konijnen of mijn paarden geven. Zijn er altijd zo blij als een ei mee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier gaan geregeld boterhammen, niet alleen kapjes weg.
Ik heb dat 'systeem' nooit 'gesloten gekregen'.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb wel eens ergens gelezen dat het erg goed is als er wat organisch materiaal tussen het gewone afval komt, omdat dat helpt om het te laten vergaan. Daar doneer ik graag mijn kapjes aan.
Spreuken 18:2
Alle reacties Link kopieren Quote
Als het brood net van de bakker komt, vechten we er haast om.
Dan is dat echt het lekkerste stukje brood. Kwakkie roomboter erop en smullen maar. Heerlijk.
Als het uit de vriezer komt, doe ik het in stukjes in het vogelhuisje buiten of bij de buurkippen. Als ik teveel heb, gooi ik het ook wel eens weg.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn ideaal is een brood dat bestaat uit 24 kapjes. Heerlijk :love:
Graftak!
Alle reacties Link kopieren Quote
Lila-Linda schreef:
24-11-2025 14:25
Hier gaan geregeld boterhammen, niet alleen kapjes weg.
Ik heb dat 'systeem' nooit 'gesloten gekregen'.
Zelfde hier..
Alle reacties Link kopieren Quote
Wij halen 1x per week vers brood voor de hele week. De korstjes en dus ook de kapjes zijn dan nog lekker knapperig. Ook hier gaat er wat roomboter op en wordt erom gevochten. De rest van het brood verdwijnt klaargemaakt en wel in de vriezer om mee naar school te nemen of in halve zakken, zodat we de hele week lekker brood hebben.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het kapje vind ik het lekkerste van het hele brood, helemaal als het vers brood is. Opeten dus.
En helemaal eens met Lady*Voldemort: een brood met 24 kapjes zou fantastisch zijn😁.
Alle reacties Link kopieren Quote
We eten het gewoon op, is ook brood.
Uit de vriezer niet t lekkerste deel, maar man en ik doen er beide niet moeilijk over.
We hebben mindere tijden meegemaakt en gooien zeer zelden eten weg.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het liefst met boter en hagelslag. Wij eten wekelijks wel soep en soppen daar de kapjes in. Ze weer invriezen vind ik wel verkeerde zuinigheid.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het kapje is het lekkerst, dus vind ik het helemaal niet erg als ze dat voor mij laten liggen. Vers is het lekkerst natuurlijk, dan gaat het meteen op. En anders als tosti, of met Tuna melt in de oven.
patchouli_ wijzigde dit bericht op 24-11-2025 15:12
0.50% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Van kwakkie en soppen krijg ik echt een stuk minder trek in het kapje 🙈
It is
what it is.
Accept it
and move on!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier gaan ze vaak het broodrooster in (net als een groot deel van de rest van het brood trouwens).
Maar niemand doet hier moeilijk over die stukjes. T is niet dat ze die laten liggen of zo.
Alle reacties Link kopieren Quote
Heerlijk die kontjes! Ik eet ze het liefst met een beetje boter en pure hagelslag. Soms maak ik er paneermeel van of crutons als we een soepje eten.
Alle reacties Link kopieren Quote
De vogels in de tuin van mijn schoonmoeder vinden ze heerlijk.
Sowieso gaat één keer om de paar weken alle oud niet-opgegeten brood naar daar.

Anders zou het gewoon de vuilbak ingaan. Of naar onze vogels gaan.
Niemand eet hier hard brood.
Is dit nu later?
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
Alle reacties Link kopieren Quote
- Paneermeel.
- Voor de vogels.
- In het broodrooster.

Maar ik heb eigenlijk nooit kapjes of zo over, want het gaat bij mij bijna gelijk in de vriezer. Mijn moeder maakte er vooral paneermeel van.
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dippen in olijfolie. Of beetje pindakaas, hoemoes of eiersalade erop en dan gewoon zo opeten als ontbijt of lunch.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven