Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Werk & Studie alle pijlers

2 aanbiedingen voor een baan, lastige keuze

06-02-2010 10:35 15 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ruim een half jaar geleden ben ik afgestudeerd als psycholoog en sindsdien zoek ik naar een baan. Nu zit ik even in een lastige situatie: ik heb 2 aanbiedingen gekregen en zal moeten kiezen.Instelling A: het is lang onduidelijk geweest wat de specificaties waren van de functie (zo ging het eerst om 18 uur, en later om 24) en het is ook lang onduidelijk geweest of ze met mij verder wilden. Pasgeleden heb ik te horen gekregen dat het om een fulltime functie gaat, voor een periode van 4 maanden. Meer kunnen ze niet bieden, al kan ik als ik daar tijdens die 4 maanden dat ik er werkzaam ben wel op interne vacatures solliciteren en zou ik zo aan een 'vaste' baan kunnen komen. Met de nadruk op 'kunnen'. Het kan ook niet zo zijn, er werd mij op het hart gedrukt dat ze niets kunnen beloven en dat zij misschien liever voor een GZ-psycholoog (= met postdoctorale opleiding) zouden willen.

Deze instelling rekent op mij voor deze periode, maar zij hebben dit nooit duidelijk naar mij gecommuniceerd. Verder is het een instelling die goed aangeschreven staat en waar ik (in de toekomst) ook zeker zou willen werken. Ik wil dus niet mijn glazen ingooien.Instelling B: hier heb ik stage gelopen en ze waren erg tevreden over mij. Er was bekend dat er een vacature vrij zou komen, maar het aantal uren en de periode bleven onduidelijk, evenals de procedure. Nu ben ik pasgeleden gebeld dat zij 16 of 20 uur kunnen bieden, waarschijnlijk voor een jaar. De procedure is nogal simpel, ze mogen mij voordragen en dan zijn er dus geen verdere selectierondes of iets. Vrij veel zekerheid dus: ik ben het, voor een jaar, en hoe het dan verder verloopt, daar kunnen zij ook niets over zeggen.Combineren zoals het er nu voorstaat kan dus helaas niet.Nu ben ik geneigd om voor het jaarcontract te gaan, maar ik vind het ook erg lullig om instelling A vrij last-minute af te zeggen. De arbeidsmarkt voor startende psychologen is momenteel bijzonder slecht en ik heb niet het gevoel dat dit over 4 maanden radicaal veranderd is. Ook denk ik niet dat 4 maanden ervaring de doorslaande factor zal worden bij toekomstige sollicitaties.Mijn vrienden/familie hebben voorgesteld om het als volgt aan te pakken: het jaarcontract van instelling B accepteren en uitleggen aan instelling A dat ik niet meer fulltime beschikbaar ben door een aanbieding van een jaarcontract, maar graag het x aantal uur wat overblijft naast de werkzaamheden bij instelling B aan de slag wil en zo dus samen te zoeken naar combinatie. Zelf vind ik dit een goed idee, maar ik heb geen flauw idee hoe dit zou vallen bij instelling A en of het realistisch is.Ik voel me een beetje de boeman tegenover instelling A en dat is ook de reden dat ik er zo mee zit. Ik hoor graag wat jullie in een dergelijke situatie zouden doen of gedaan hebben!
Alle reacties Link kopieren
Wat raar. Instelling A kan je maar 4 mnd werk garanderen en jij voelt je de boeman? Natuurlijk ga je voor een jaarcontract lijkt me sterk dat zij dat niet snappen.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Als de markt zo slecht is, komt dat dan omdat er nauwelijks een markt is, of omdat er een overaanbod van psychologen is?Je hebt zo te lezen nihil ervaring, buiten je stage, en een kennelijk vrij generieke opleiding. Hoe moeilijk is het voor A om een ander te vinden? Als het antwoord is: niet, dan ben je geen boeman als je van het aanbod van A afziet.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook voor het jaarcontract gaan hoor! Zeker in deze tijd.
Alle reacties Link kopieren
Jammer voor A, dan hadden ze je maar eerder duidelijkheid moeten geven. Ik zie het probleem niet, maak je het niet veel te persoonlijk?
Alle reacties Link kopieren
Je zou met instelling A om de tafel kunnen gaan, uitleggen dat je heel graag het aanbod zou aannemen, maar dat je ook een aanbod voor een jaar gekregen hebt. Misschien is er nu plots meer mogelijk, je weet maar nooit. Als ze je graag willen hebben, zou het zomaar kunnen zijn dat ze over die 4 maanden gaan nadenken en dat er toch nog meer mogelijk is.Niet geschoten is altijd mis! :sun:
Ik snap het wel.Instelling A kan kiezen uit tig kandidaten en dus heeft Videlle het gevoel dat elke 'misstap' haar nagedragen kan worden."Jij wilde 5 jaar geleden toch niet de broodkruimel aannemen die we je toeworpen? Nee, nu gaan we met 1 van de andere 500 kandidaten verder".Misschien dat ik het enigszins overdreven breng :-)
Alle reacties Link kopieren
Denk eraan wat JIJ zelf wil. Niet nadenken over hoe lullig het is voor dat bedrijf. Wat wil JIJ.
Alle reacties Link kopieren
Jij bent helemaal niets verplicht aan instelling A. Zij hebben zo lang gewacht. 4 maanden klinkt als dat er iemand is die met zwangerschapverlof gaat. En de manager kwam opeens tot de conclusie dat ze jou nog in het bestand hadden. Handig voor hun.Dat biedt je dus echt geen garantie. Ik vind de oplossing die jouw familie aandraagt perfect. Ga voor het jaarcontract bij B en kijk wat je nog bij A erbij kan doen.Voor de rest is het echt raadzaam voor je om wat meer voor jezelf op te komen. Ik lees nergens in die post wat jij wilt. Een iets zakelijker instelling is handig. Door aardig te doen word je heus niet bij bedrijf A later aangenomen. Een gezonde zakelijke instelling brengt je dat wel.
Alle reacties Link kopieren
Wat ik zelf zou willen is deze 2 functies combineren. Toen ging ik er nog van uit dat instelling A tussen de 18 en 24 uur te bieden had. Beide instellingen zijn namelijk leuk om te werken, een ervaren team, veel doorgroeimogelijkheden etc. Bovendien zou ik ook wel een ander bedrijf van binnen willen meemaken. Nu kan dat dus niet meer en word ik gedwongen te kiezen.Uiteraard maak ik het veel te persoonlijk, dat is ook de aard van het beestje Videlle. Sheherazade verwoordt mijn gedachten vrij goed (zij het wat doorgetrokken natuurlijk) hihi.Inderdaad heb ik nu geen ervaring, net klaar met de opleiding. De opleiding an sich is wel gespecialiseerd, maar het aanbod net afgestudeerde psychologen is enorm.Bedankt voor alle reacties, ik voel me nu een stuk zekerder in mijn gedachten rondom deze kwestie en ga gewoon voor B, met eventueel een aantal uur bij A erbij.Moeilijk hoor, zo'n eerste baan regelen. Maar nu eerst maar zorgeloos van dit weekend genieten :)
Wat valt er te kiezen dan?

4 maanden of 'n jaar, daar hoef je geen Einstein voor te zijn om die keus te kunnen maken.
Alle reacties Link kopieren
Instelling A biedt je heus die baan niet aan omdat ze het zo zielig vinden dat jij geen werk hebt hoor, maar omdat ze 4 maanden iemand nodig hebben. Ik wilde zeggen: ze kunnen je met hetzelfde gemak afwijzen dan jij hen afwijst, maar ik denk dat ze jou makkelijker afwijzen als het nodig zou zijn.
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Videlle schreef op 06 februari 2010 @ 12:54:

Inderdaad heb ik nu geen ervaring, net klaar met de opleiding. De opleiding an sich is wel gespecialiseerd, maar het aanbod net afgestudeerde psychologen is enorm.

Dan kost het A dus pakweg vijf minuten om een ander te vinden, en kan je zonder problemen B kiezen.
Alle reacties Link kopieren
Zoals eerder gezegd; ga voor baan B en kijk wat er bij A nog te halen valt. Hoe vervelend ook; jij doet hen echt geen gunst om bij instelling A aan het werk te gaan. Keus zat. Ik snap alleen hoe ze ervan uit kunnen gaan op jouw te rekenen voor die periode, terwijl ze je er blijkbaar nooit expliciet voor gevraagd hebben; hoe zit dat?!Ik weet trouwens dat de psychologen-banenmarkt erg slecht is. Ikzelf heb overigens erg veel geluk gehad (in combi met mijn fantastische kennis en inzet natuurlijk ;-)) en zit voorlopig gebeiteld. Maar bij mij is het ook stukje bij beetje gegaan. Met een jaarcontract heb je de mogelijkheid te laten zien wat je kan etc, meer dan in 4 maanden. En dat GZ'ers vaak verkozen worden boven een basispsych, dat is eigenlijk overal zo, dus laat dat geen argument zijn!Succes met je beslissing!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven