Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Werk & Studie alle pijlers

Been there done that ... uitzichtloos

11-08-2019 01:14 95 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Eerdere topics van mij ging over mijn werk verleden, het gevoel van falen en telkens op de verkeerde plek zitten. Nou there we go again...

Na lastige banen te hebben gehad (onder mijn niveau, eigen bedrijf beëindigd en contracten die niet verlengt worden door reorganisatie of omdat ze geen vast contract willen geven) waarvoor ik telkens totaal voorbij liep aan mezelf met het gevolg paniek aanvallen en wekelijks spanningshoofdpijn, raakte ik in mei werkloos. Eigenlijk heel goed want ik ben in die 6 weken dat ik thuis zat nog nooit zo rustig gewordenen en Mn eigen waarde weer ontdekt, ik had 11 maanden recht op WW en mijn werkbegeleider van het UWV vond het ook zeker een goed idee dat ik mezelf weer zou gaan ontwikkelen op persoonlijk vlak. Vervolgens kreeg ik al heel snel een nieuwe baan in de branche waar ik graag werkzaam in wil zijn, de ww stopgezet plus een andere goede baan waar ik opnieuw was uitgenodigd voor een sollicitatie afgewezen

Nieuwe baan : Ik heb daar hele duidelijke afspraken gemaakt en alles was rozen kleur en manen schijn, enkel totaal niet ingewerkt, daarentegen mocht ik gelijk doen en laten wat ik wilde dus dat ik totaal niet werd begeleid of ingewerkt had ik de eerste weken nog niet zo’n last van, ik vond zelf wel werk en mijn voordeel ik zie wat er gedaan moet worden. De proeftijd ging voorbij en heel de sfeer draaide om. De baas blijkt veel stres te hebben wat afgereageerd word op het personeel, je word totaal genegeerd of weg gewuifd, totaal niet mijn mentaliteit. Niets word geleerd, ik moet het maar aan de collega’s vragen, totaal niet de manier hoe ik de functie “assistent” bedrijfsleider kan waarmaken.

Goed de maand was dus net voorbij de afspraken over flexibiliteit waren zeer duidelijk en goedwillig naar mij, ik had die week wat extra gewerkt en ik vroeg dus voor de eerste keer of ik een half uur eerder weg kon ( toen het 40 graden was) Nou hij veranderde in een hork, slaan op de tafel met een luide stem en ik citeer “ ik ben hier de baas en ik bepaal wat hier gebeurt, wat jij hebt heb ik helemaal niks mee te maken. Ik ben vervolgens rustig gebleven en gezegd dat ik het jammer vond dat hij zo reageerde, wel laten weten dat ik hier niet van gediend was vooral ook om de afspraken, gezegd dat ik de tijd afmaakte en het wel prima vond, later kwam hij terug om het te lijmen. Een week later kwam hij of ik tot zijn bedachte tijd kon werken , ik heb hem gevraagd hoe we dat dan met de uren doen aangezien de week ervoor er zoveel strubbelt waren en weer ging hij over de kook en begon me te manipuleren met iets wat hij me zelf had toegezegd. Ik heb gezegd dat ik Mn normale werktijd werk en heb het daarbij gelaten. Dus tot nu toe is de sfeer klote, ik heb het niet naar Mn zin en heb weer spannings hoofdpijn continu. Ww heb ik geen recht meer op, maar het liefste stop ik vandaag nog. Voor dat ik daar begon heb ik tegen mezelf gezegd dat ik belangrijk ben, dat ik niet meer op een negatieve manier ga stressen om werk maar ik zit weer in het zelfde schuitje... Geen communicatie, alleen op een neerbuigende wijze zeggen als er iets mis gaat , maar totaal geen inbreng van de eigenaar ... Wat zouden jullie doen ? Ik voel me er echt weer zwaar beroerd onder Ik heb het gevoel weer helemaal vast te zitten dus ik denk dat ik dinsdag maar naar de huisarts ga. Is er een manier om na 2 maanden nog aanspraak op mijn ww te maken?
ad-astra wijzigde dit bericht op 11-08-2019 01:30
9.29% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Solliciteren!
Wees vriendelijk voor de mensen die je ontmoet op je weg naar boven, je zou ze op je weg naar beneden ook nog weleens tegen kunnen komen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als een gek gaan solliciteren! De markt is goed. Dus je hebt hopelijk snel iets anders. Verder je vooral niet gek laten maken. Doe gewoon je werk. Doe zaken zoals vrij vragen altijd per mail of app (als jullie daar mee werken), dan heb je iets zwart op wit. Blijf zakelijk en correct.
Als je straks een andere functie hebt kun je vertellen wat je er van vind. Maar nu nog niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
(Overigens is het: been there done that)
Inderdaad gaan soliciteren.
Verder misschien rond de tafel gaan zitten met een therapeut en bekijken wat er in deze baan is gebeurt. Hoe het misgegaan is met communicatie.
Hoe je daar in de toekomst verandering in kan brengen ( bijv op je strepen staan en absoluut een inwerkperiode willen)
Alle reacties Link kopieren Quote
Assistent bedrijfsleider betekent ws ook dat je leidinggevende bent? Persoonlijk vind ik het dan ongepast dat jij met 40 graden half uur eerder weggaat en dat je collega's moeten blijven.

Ik mis wel zelfreflectie in je openingspost. Alles heeft een reden maar komt niet door jou.

Verder word ik ook geacht flexibel te zijn. Ik schrijf mijn uren op en neem ze later op. Niet in de eerste twee maanden in ieder geval.

Je kunt inwerken ook afdwingen. Aangeven dat graag wilt meelopen met.... meelopen op de werkvloer zodat je weet wat je collega's doen.

Je directeur klinkt ook niet fijn...dat geef ik toe... Dus als je ontevreden bent, dan solliciteren.
Alle reacties Link kopieren Quote
Solliciteren.

En 40 graden is niet altijd een reden om eerder weg te gaan

Verder eens met Verbinder.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren Quote
Je was eerder nog ergens uitgenodigd voor een sollicitatie. Neem nog eens contact met hen op, wie weet.
En verder heb ik ook ooit zo'n hork als baas gehad. Solliciteren en wegwezen daar!
Alle reacties Link kopieren Quote
ik snap nooit dat “onder mijn niveau” als blijkt dat je de baan niet aan kan
Harry, wagen!
Als je zo graag interessant wil doen met je Engelse topictitel, zorg dan dat je correct Engels schrijft.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoe kan het dat het altijd allemaal aan een ander ligt? Of je nu in loondienst werkt of voor jezelf op of onder je niveau. Er ontstaan problemen en dat kan toch niet alleen aan de ander en de omgeving liggen. Jij bent de gemene deler.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Even loepen en ik vraag mij inderdaad af of je niet eerst goed naar jezelf moet kijken. Maak die afspraak bij de huisarts en geef aan dat je steeds op dezelfde punten vastloopt. Laat je doorverwijzen naar een psycholoog, zodat je kan leren hoe je met dit soort situaties moet omgaan. Je baas zal vast een hork zijn, maar er zijn verschillende manieren om daarmee om te gaan. De manier waarop je dat nu doet is overduidelijk niet de juiste manier.
Alle reacties Link kopieren Quote
SilverShadow schreef:
11-08-2019 09:03
Als je zo graag interessant wil doen met je Engelse topictitel, zorg dan dat je correct Engels schrijft.
En correct Nederlands.

Maar buiten dat: ik krijg de indruk dat jij jezelf telkens heel hoog inschat. Maar wanneer je ergens nieuw binnenkomt moet je gewoon onderaan de ladder beginnen. Je schrijfhouding straalt in ieder geval uit dat je allemaal eisen hebt, arrogant doet en wel even komt vertellen wat je allemaal weet en kan. Misschien hoor je wel alleen maar wat je wil horen.
Ik raad je aan om eens goed te kijken naar waarom zaken op je werk steeds niet goed lopen met behulp van iemand die daarin gespecialiseerd is.

Ww is voor mensen die geen werk hebben en een tijdelijke overbrugging nodig hebben. Jij hebt werk. Dus verder gaan solliciteren, als je zo goed bent vind je vast zo weer ander werk.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind het heel bijzonder dat iedereen in de proeftijd de schijn hoog weet te houden bij dit bedrijf, en dat het na afloop van jouw proeftijd zo ineens draait.


Bijzonder taalgebruik trouwens: rozen kleur en manen schijn, er zoveel strubbelt waren, mn eigen waarde.
Alle reacties Link kopieren Quote
Misschien niet altijd maar denken dat je het weet en kan, maar juist feedback vragen. Ik heb vandaag dat, dat en dat aangepakt, is dat ok? Waren dat de belangrijkste zaken, of heb ik iets gemist? Wat kan ik er nog bijnemen om nog meer waarde toe te voegen? Als je niet ingewerkt wordt, zou ik juist vaak terugkoppeling opzoeken. Nu denk ik dat je heel erg op jezelf overkomt. Je pakt de dingen op die jij ziet dat nog moeten, maar misschien mis je wel ook dingen die de baas nog belangrijker vindt of juist jou voor had aangenomen.
aikidoka wijzigde dit bericht op 11-08-2019 12:35
Reden: Schrijffout
0.47% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Solliciteren inderdaad.
Alle reacties Link kopieren Quote
viva-amber schreef:
11-08-2019 09:16
Hoe kan het dat het altijd allemaal aan een ander ligt? Of je nu in loondienst werkt of voor jezelf op of onder je niveau. Er ontstaan problemen en dat kan toch niet alleen aan de ander en de omgeving liggen. Jij bent de gemene deler.
Ik begrijp je reactie, en natuurlijk heb je ook een punt, dat ik “onder mijn Niveau” heb gewerkt ( toelichting dit was uit nood en puur en alleen om geld te verdienen, niet neerbuigend naar de functie bedoeld) of voor mezelf wil ik mee zeggen dat ik wel een geschiedenis heb met banen en het niet altijd van een lije dakje is gegaan. Hoe belangrijk ik het daarom vind om nu eens op mijn plek te zijn. Ik zeg hier niet mee dat het aan die organisaties of werkgevers heeft gelegen.

Door deze ervaringen heb ik wel geleerd hoe het ook wel kan, hoe je wel zou ingewerkt moeten worden. Nu heb ik het gevoel dat ik weer ergens op een eilandje zit en het wiel zelf maar moet uitvinden waardoor ik dus niet het beste uit de baan of uit mezelf kan halen
Alle reacties Link kopieren Quote
Fleuriefleur schreef:
11-08-2019 03:04
Als een gek gaan solliciteren! De markt is goed. Dus je hebt hopelijk snel iets anders. Verder je vooral niet gek laten maken. Doe gewoon je werk. Doe zaken zoals vrij vragen altijd per mail of app (als jullie daar mee werken), dan heb je iets zwart op wit. Blijf zakelijk en correct.
Als je straks een andere functie hebt kun je vertellen wat je er van vind. Maar nu nog niet.
Dankjewel, ga ik zeker mee aan de slag
Alle reacties Link kopieren Quote
Verbinder schreef:
11-08-2019 05:48
(Overigens is het: been there done that)
Inderdaad gaan soliciteren.
Verder misschien rond de tafel gaan zitten met een therapeut en bekijken wat er in deze baan is gebeurt. Hoe het misgegaan is met communicatie.
Hoe je daar in de toekomst verandering in kan brengen ( bijv op je strepen staan en absoluut een inwerkperiode willen)
Dat was een heel slordig foutje inderdaad Gelukkig is het al aangepast

Ik had het idee dat ik behoorlijk op mijn strepen had gestaan tijdens de sollicitatie, hij kwam zelf met suggesties om het voor mij makkelijker te maken dus dacht echt oh hier zit ik goed. Zo vreemd dat het helemaal is omgeslagen, maar vooral de toon die gelegd word. Ik heb genoeg verantwoordelijkheidsgevoel gevoel dat ik zelf zie wanneer iets niet kan, en nee is gewoon nee dat begrijp ik ook maar afblaffen...
Alle reacties Link kopieren Quote
Polsjef schreef:
11-08-2019 08:24
Assistent bedrijfsleider betekent ws ook dat je leidinggevende bent? Persoonlijk vind ik het dan ongepast dat jij met 40 graden half uur eerder weggaat en dat je collega's moeten blijven.

*Snap ik, leidinggevende ben ik niet overigens. Andere dagen ben ik langer gaan werken en hele duidelijke afspraken gemaakt tijdens de sollicitatie hier over, waarbij hij zelf aan gaf dat ik wel eens wat eerder kon beginnen en eerder weg kon of tussendoor als dat nodig zou zijn


Ik mis wel zelfreflectie in je openingspost. Alles heeft een reden maar komt niet door jou.

*Ik beschrijf de situatie en geef aan hoe ik hierop reageer. Natuurlijk ben ik geen heilige, alles behalve dat haha, maar serieus.. ik heb meerdere malen aangegeven dat ik het prettig zou vinden dat er wat uitleg word gegeven. Of hij kan meelopen maar dit Word weggewuifd naar collega’s die wat anders zeggen dan hem. ben ook heel duidelijk geweest dat ik het op zijn manier wil/moet leren. We zouden rond de tafel gaan zitten maar ook dit is nog niet gebeurt.

Verder word ik ook geacht flexibel te zijn. Ik schrijf mijn uren op en neem ze later op. Niet in de eerste twee maanden in ieder geval.

Je kunt inwerken ook afdwingen. Aangeven dat graag wilt meelopen met.... meelopen op de werkvloer zodat je weet wat je collega's doen.

Je directeur klinkt ook niet fijn...dat geef ik toe... Dus als je ontevreden bent, dan solliciteren.

* mijn toon van het bericht word gezet door teleurstelling overigens, ik ben berijd om alles uit mezelf te halen maar ik wil niet meer onzeker gemaakt worden of op eieren gaan lopen door iemand anders toedoen
Alle reacties Link kopieren Quote
mendy schreef:
11-08-2019 08:56
Je was eerder nog ergens uitgenodigd voor een sollicitatie. Neem nog eens contact met hen op, wie weet.
En verder heb ik ook ooit zo'n hork als baas gehad. Solliciteren en wegwezen daar!
Ik dacht zelf die ziet me vast aankomen, maar nu ik jou berichtje zo lees, ga ik doen dankjewel
Alle reacties Link kopieren Quote
suzyqfive schreef:
11-08-2019 09:38
En correct Nederlands.

Maar buiten dat: ik krijg de indruk dat jij jezelf telkens heel hoog inschat. Maar wanneer je ergens nieuw binnenkomt moet je gewoon onderaan de ladder beginnen. Je schrijfhouding straalt in ieder geval uit dat je allemaal eisen hebt, arrogant doet en wel even komt vertellen wat je allemaal weet en kan. Misschien hoor je wel alleen maar wat je wil horen.
Ik raad je aan om eens goed te kijken naar waarom zaken op je werk steeds niet goed lopen met behulp van iemand die daarin gespecialiseerd is.

Ww is voor mensen die geen werk hebben en een tijdelijke overbrugging nodig hebben. Jij hebt werk. Dus verder gaan solliciteren, als je zo goed bent vind je vast zo weer ander werk.
Wat ik mezelf kan bedenken is faal angst. ik wil niet en ben bang om te falen en helemaal niet als ik weet dat het beter kan, waar ik ook voor ben aangenomen. Als communicatie dan weg blijft en ik hier dan de dupe van word kan ik heel slecht tegen
Alle reacties Link kopieren Quote
Ad-astra schreef:
11-08-2019 14:46
Wat ik mezelf kan bedenken is faal angst. ik wil niet en ben bang om te falen en helemaal niet als ik weet dat het beter kan, waar ik ook voor ben aangenomen. Als communicatie dan weg blijft en ik hier dan de dupe van word kan ik heel slecht tegen. En dat zal mij vast een bepaalde houding kunnen geven..
Alle reacties Link kopieren Quote
Je blijft maar aangeven dat je 'onder je niveau' hebt gewerkt, maar als ik zie hoe je schrijft, kan dat hooguit MBO2 of 3 zijn. Ik bedoel: lije dakje... Really?

Wat ik zie als ik ook je andere topics erbij pak, is iemand die een heel hoge dunk van zichzelf heeft. Als je dat ook op die manier uitstraalt tijdens sollicitatiegesprekken, kan ik me voorstellen dat een werkgever denkt dat je alles al kan, dat je niet ingewerkt hoeft te worden. Dat blijkt dan na een tijdje erg tegen te vallen.

Nemen we daar nog in mee dat je erg slecht communiceert. Ook in dit topic reageer je alleen op onderdelen van vragen en lijk je de essentie van een vraag of opmerking niet te snappen. Dan kan ik me voorstellen dat een werkgever ziet dat hij iemand heeft aangenomen die niet kan waar ze voor is aangenomen, maar ook niet leerbaar is. Die elke vorm van hulp bij voorbaat afwijst.

Dan raakt, na enige tijd, de poep de ventilator. Goh...

Mensen die een erg hoge dunk van zichzelf en hun niveau hebben, doen dit vaak vanuit onzekerheid. Komt je dat bekend voor?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ad-astra schreef:
11-08-2019 14:24
Dat was een heel slordig foutje inderdaad Gelukkig is het al aangepast
Gezien de rest van je taalfouten in het Nederlands vermoed ik toch echt dat je niet beter kunt. En dat maakt je niet minder als mens, maar kennelijk niet zo goed in spellen. Communicatief ben je ook bijzonder en je bent wel heel erg overtuigd van jezelf, maar lijkt niet erg leerbaar. Als je jezelf in het sollicitatiegesprek sterker hebt gepresenteerd, dan kan ik me voorstellen dat je werkgever niet zo heel tevreden is met je.
Alle reacties Link kopieren Quote
SjaanRoeispaan schreef:
11-08-2019 15:29
Je blijft maar aangeven dat je 'onder je niveau' hebt gewerkt, maar als ik zie hoe je schrijft, kan dat hooguit MBO2 of 3 zijn. Ik bedoel: lije dakje...

*Want waar het ook daadwerkelijk om gaat in dit bericht zijn taalfouten en de opmerking “onder mijn niveau” waarmee alleen iets uit het verleden word aangehaald waarmee ik wil zeggen dat ik een langere tijd werk heb gedaan waar ik me niet goed bij heb gevoeld... het is maar waar je de nadruk op wilt leggen.


Wat ik zie als ik ook je andere topics erbij pak, is iemand die een heel hoge dunk van zichzelf heeft. Als je dat ook op die manier uitstraalt tijdens sollicitatiegesprekken, kan ik me voorstellen dat een werkgever denkt dat je alles al kan, dat je niet ingewerkt hoeft te worden. Dat blijkt dan na een tijdje erg tegen te vallen.

* Daar zou je een punt kunnen hebben, echter.. dit is 1 van de weinige dingen waarvan ik wel weet waar ik goed in ben. Dit zou inderdaad arrogant over kunnen komen maar is zelfkennis een eigen dunk of zit ik dan op een plek waar ik mijn kwaliteiten niet waar kan maken?

Nemen we daar nog in mee dat je erg slecht communiceert. Ook in dit topic reageer je alleen op onderdelen van vragen en lijk je de essentie van een vraag of opmerking niet te snappen. Dan kan ik me voorstellen dat een werkgever ziet dat hij iemand heeft aangenomen die niet kan waar ze voor is aangenomen, maar ook niet leerbaar is. Die elke vorm van hulp bij voorbaat afwijst.

* waar doel je nu precies op? Ja ik ben wel bereid om hier van te leren.. dus ik ben benieuwd naar je feedback. Ik geef mijn kant van het verhaal aan, hoe ik de dingen ervaar, zelfreflectie en reageer op berichten. Dus ik begrijp jouw reactie inderdaad niet.

Dan raakt, na enige tijd, de poep de ventilator. Goh...


Mensen die een erg hoge dunk van zichzelf en hun niveau hebben, doen dit vaak vanuit onzekerheid. Komt je dat bekend voor?

* op een fijne werkplek zitten, waar tijd en moeite in personeel word gestoken, waar rekening met elkaar word gehouden, afspraken worden nagekomen oftewel normen en waarden van belang zijn, is niet te veel gevraagd lijkt mij

*Dat ik moeite heb met fouten maken is mijn struikelpunt en juist daarom vind ik communicatie op de werkvloer erg belangrijk.

*In deze maatschappij word eigenwaarde gezien als arrogantie, aan mezelf denken (na jaren) is dus een hoge dunk en uit deze reactie haal je vast en zeker dat mijn manier van communiceren tegendraads, eigenwijs en arrogant is... verrassend. Ik noem het liever voor mezelf op komen in een samenleving waar er altijd wel een oordeel klaar ligt, iedereen de wijsheid in pacht heeft, zonder naar de persoon zelf te kijken.

Ik vraag me eigenlijk af en ik kan er helemaal naast zitten... Als mannen een hoge dunk hebben dan zijn ze zelf verzekerd.... Ik denk dat vrouwen sneller verkeerd worden ingeschat als arrogant zijnde. Maar dat is natuurlijk helemaal off-topic.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven