Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Werk & Studie alle pijlers

Buitenpromotie deels in buitenland / (toeristen)visum

09-11-2019 04:32 6 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi allemaal,
Deze vraag kan wrs ook onder 'reizen', maar omdat het werk-gerelateerd is, plaats ik het toch hier. Voor mijn vergelijkend (buiten)promotie-onderzoek zou ik de komende drie jaar graag twee keer drie maanden per jaar in Amerika verblijven. Ik vraag me af of dit kan en hoe ik het eventueel met visa kan regelen (drie maanden op toeristenvisum en andere drie maanden op een visum geregeld door het onderzoeksinstituut daar)? Weten jullie misschien waar ik het beste terecht kan voor informatie hier over?
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij de ambassade.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren Quote
Niet professioneel maar wel heel goed; Alles Amerika forum. Daar zitten meerdere mensen die zoiets doen. Ga je onderzoek doen via een universiteit in de VS? Vaak hebben zij een international Office en ervaring met aanvragen. In dat geval wordt het wellicht iets als een J1 visum, wat specifiek bedoeld is voor studie gerelateerd verblijf.
Met een toeristenvisum (Esta of b2) mag je niet werken. En zeker omdat je twee keer drie maanden wil gaan (esta is max 90 dagen en de ervaring leert als je dan al weer heel snel weer aan de grens staat, je toch echt wel vervelende vragen krijgt), is dat niet aan te raden.
Een algemeen visum om te mogen werken in Amerika krijg je niet zo snel, de route via de uni zal echt de beste zijn.
Overigens; mijn ervaring met de Amerikaanse ambassade is dat ze niet geneigd zijn om antwoorden te geven op vragen over visa. En immigration lawyers zeggen vaak ‘ja hoor kan best’, terwijl ze ook niet alles weten. Vandaar dat je je beter eerst op alles Amerika kunt inlezen en de vraag nog een keer kunt stellen;)
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb ook tijdens mijn promotieonderzoek veldwerk in Amerika gedaan, in samenwerking met een universiteit daar. Eén keer op een esta, één keer met een visum. Ik zal straks voor je opzoeken welk visum dat was. Het was vooral erg belangrijk aan te tonen dat ik geen geld zou ontvangen van een Amerikaanse werkgever en dat ik niet het werk van een Amerikaan verving.

Edit: aanpassing, het was een b1 en je mag wel kortdurende veldwerk doen op een esta. Ik heb de tweede keer gemaild met het Amsterdamse consulaat hierover en die gaven aan dat een esta waarschijnlijk OK was. Jij zou dus ook contact op kunnen nemen met het consulaat.
Alle reacties Link kopieren Quote
He eigen universiteit en het onderzoeksinstituut daar kunnen je helpen. Zij hebben dit vast vaker aan de hand gehad.
Op mijn werk hebben we vaak buitenlandse promovendi en post docs op bezoek en visa worden via ons geregeld.
Alle reacties Link kopieren Quote
stokbootje schreef:
09-11-2019 08:18
Ik heb de tweede keer gemaild met het Amsterdamse consulaat hierover en die gaven aan dat een esta waarschijnlijk OK was.
Daar zou ik niet op vertrouwen. Ik ken meerdere mensen die aan de grens met hun Esta terug gestuurd zijn omdat ze een zakelijke meeting hadden of een vakbeurs of conferentie wilden bezoeken. En als je eenmaal terug gestuurd bent, dan mag je ook geen gebruik meer maken van de Esta-route.

PS En ook nog eentje die alleen een interne bedrijfstraining op US HQ zou gaan volgen.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven