Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Werk & Studie alle pijlers

dierenzorg

25-11-2010 01:50 10 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn dochter doet haar laatste jaar dierenzorgtechnieken.

Ze wil nog verder specialiseren.In Belgie is er bijna geen keuze, alleen een zeer technische richting in de universiteit van Gent.

Nu zouden er in Nederland nog veel meer opleidingen zijn met dierenzorg.Zou iemand mij links kunnen geven over die universiteiten of hogescholen.Op googel vind ik alleen maar opleidingen voor min 18 jarige,..
Alle reacties Link kopieren
Er zir er een in Friesland
Alle reacties Link kopieren
Hoe oud is je dochter dan?http://www.eduhub.nl/zorg ... Oyqp-Stu6UCFYku3god_EZSZwhttp://www.cursuscentrum.nl/http://www.groenewelle.nl/mbo/dierverzorging/opzetopleiding/
Alle reacties Link kopieren
van Hall in Leeuwarden

Stoas in Dronten

van Larenstein in Deventer en velp

in ieder geval..
Alle reacties Link kopieren
Opleiding dierwetenschappen in Wageningen
Alle reacties Link kopieren
Hmm, ik meende dat TSO vergelijkbaar met MBO is? Heeft je dochter dan wel een goede vooropleiding voor de universiteit?Wat betreft een hogere opleiding (HBO of universitair niveau) in de dierenzorg; die bestaat niet. De HBO-opleidingen betreffende dieren richten zich voornamelijk op management en de universitaire op onderzoek. Als je dochter echt met dieren in de praktijk wil blijven werken is dat misschien niet aan te raden.In Leeuwarden zit Diermanagement aan het Van Hall Larenstein. Aan de Stoas (Dronten) heb je Recreatie- en gezelschapsdieren. Aan de HAS Den Bosch heb je Dier- en Veehouderij (ook bij het Van Hall overigens).Op universitair niveau heb je natuurlijk Dierwetenschappen in Wageningen en Diergeneeskunde in Utrecht.Verder op MBO niveau zit in er in Velp (en nog een aantal andere locaties) Eco & Wildlife Studies. Ook staat het PTC+ goed aangeschreven in Nederland, deze werkt samen met het Groenhorst College.Verder weet ik toevallig dat er in Belgie bij Agro-en Biotechnologie ook een gedeelte dierenzorg wordt gegeven.Dus het ligt er helemaal aan wat je dochter wil (praktijk of theorie) en welke vooropleiding ze heeft.
Alle reacties Link kopieren
toevallig volg ik de opleiding Dier en Veehouderij bij INHolland. Het is een leuke opleiding met gedeeltelijk management en gedeeltelijk verzorging, dus niet alleen management zoals hier boven wordt gesuggereerd. Tuurlijk is HBO management en onderzoek, maar wel op een leuke manier.

Kijk even op www.inholland.nl locatie Delft.

(ik merk niks van alle problemen/klachten van INHolland voor wie zich dat afvraagt)Het Stoas in Dronten is (zover ik gehoord heb bij open dagen) alleen voor leraren/docenten in de dierverzorging.

Van Hall/Larensteijn lijken redelijk op elkaar, ik vond INHolland leuker door de kleinschaligheid en daardoor het individuele contact.Daarvoor heb ik het Groenhorst college in Barneveld gevolgd. Deze opleiding staat zeer hoog aangeschreven bij verscheidene instanties en is ook zeer leuk. Maar is een MBO opleidinghopelijk kan je iets met mijn informatie
a docter a day keeps the apple away
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties.Het was eerst een gepuzzel met de diplomatitels.

Haar opleiding zou evenwaardig zijn aan een Havo opleiding.

Voorlopig geselecteerde zijnDier en Veehouderij bij INHollandhttp://www.khk.be/khk04/o ... _agroBio/doel/default.asphttp://www.hogent.be/studeren/opleidingen/thema/agro_bio.cfm
Alle reacties Link kopieren
Nu voor de 2 laatste is huisvesting gemakkelijk veel studentenkamers en studio.Marmul ,Kan je mij vertellen hoe de huisvesting in Delft is?

Ze is nu 18 jaar.
Alle reacties Link kopieren
Delft is vrij lastig om aan een kamer (dus "op kot wonen") te komen, maar zeker niet onmogelijk. In Rotterdam of Den Haag is dat gemakkelijk te vinden en deze steden hebben prima verbindingen met het openbaar vervoer naar Delft.

Kamers zoeken doe je via marktplaats.nl en kamernet.nl

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven