Werk & Studie alle pijlers

Juridische studenten bijbaan/stage..

05-09-2013 21:04 8 berichten
Alle reacties Link kopieren
Goedenavond allemaal.Komend collegejaar heb ik helaas een jaartje uitloop van mijn bachelorstudie rechten. Eerste jaar was ik niet bijzonder gemotiveerd, begin van het tweede jaar ook niet, had zoiets van ; Moet toch wat doen, dus dan maar rechten. Druk met de studentenvereniging, nieuwe stad, veel afleiding en alles was leuker dan studeren..In de loop van mijn tweede jaar, maar vooral mijn derde jaar toen ik flink wat studiepunten haalde is mijn interesse voor het recht pas echt ontstaan, en opeens besefte ik dat ik mijn studie eigenlijk ook nog eens verdomd interessant vind!Had echter nog flink wat inhaalwerk te verrichten, en afgelopen studiejaar heb ik 80 studiepunten gehaald, dit jaar moet ik er nog 28..Woon sinds een tijdje op mezelf in Amsterdam, en merk dat ik steeds meer sta te popelen mijn handen eens te laten wapperen, en om een kijkje in de juridische wereld te nemen. Of dit nu in de vorm van een juridische bijbaan, een studentstage, weekendwerk, avondwerk of wat dan ook is ; Ik neem alles aan, of het nu veel, weinig of niets betaalt.Wil momenteel niets liever dan mijn dagen gevuld hebben en dan natuurlijk het liefst door ervaringen op te doen waar ik mijn hele werkzame leven nog iets aan zal hebben.Nu vraag ik mij af ; Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Heb me al een aantal dagen verdiept in wat Amsterdamse kantoren, en heb momenteel een lijstje van kantoren die me erg aanspreken. Dit zijn voornamelijk middelgrote kantoren die zijn gespecialiseerd in het Arbeids- familie en ondernemingsrecht.Heeft het zin om bijvoorbeeld een goede open sollicitatie met een degelijke motivatie erbij te schrijven? Of is dat iets waar kantoren absoluut niet op zitten te wachten?Zou graag wat horen van mensen die wat meer ervaring binnen die sector hebben!Groetjes.
Alle reacties Link kopieren
Je universiteit heeft gewoon een stagebureau. Ben je daar al 'ns binnengewandeld?
Alle reacties Link kopieren
Solliciteer bij de rechtswinkel. Daar werken vaak rechtenstudenten, vrijwillig en onder begeleiding van advocaten.
Alle reacties Link kopieren
In mijn tijd had het zeker nut. Op die manier ben ik zowel aan mijn bijbaan (secretaresse bij groot advocatenkantoor) als aan mijn studentstage gekomen. Stage was wel in masterfase. Voor een stage is het overigens wel gebruikelijk om cijferlijsten mee te sturen, voor een bijbaan hoeft dat meestal niet.
if we all light up, we can scare away the dark...
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi,Tijdens mijn rechtenstudie (deeltijd), werkte ik altijd als secretaresse in de advocatuur. Door de combinatie van theorie en praktijk leefde het veel meer. En kwam ik later beter aan een baan. Ik heb daarna ook nog gewerkt bij vakbonden, daar vragen ze vaak gevorderde studenten voor de eerstelijns werkzaamheden. Super leuk en leerzaam en het past bij het arbeidsrecht. In Almere en Utrecht worden die regelmatig gevraagd. Via Allure ben ik ook wel eens uitgezonden naar een groot advocatenkantoor welk werk op mijn CV veel meer waard was dan een studentstage. Ook superleuk!Zoek daar eens op zou ik zeggen met termen als 'juridische bijbaan' bij jobrapido of www.jbb.nl Staan soms ook vacatures voor nog niet afgestudeerden en m.i. staat het veel beter als je al betaald werk hebt gedaan i.p.v. alleen een studentstage. Mij is het altijd gelukt, gewoon doen en waarom zou je geen open sollicitaties sturen? Initiatief is toch OK?Succes, het gaat je vast lukken!
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Alle reacties Link kopieren
De banen bij de vakbonden heten vaak 'informatieconsulent' of jurdische medewerker arbeidsrecht. Kwestie van even de goede zoektermen vinden op google
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Alle reacties Link kopieren
Solliciteer als buitengriffier bij de rechtbank.
Alle reacties Link kopieren
http://www.studentenwerk. ... t-in-hoofdkantoor-utrechtDeze bijvoorbeeld. Komt regelmatig open te staan.Of zoiets:http://www.rechtspraak.nl ... en-bij/Pages/default.aspxSucces!
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven