Werk & Studie alle pijlers

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

07-06-2020 00:25 8 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben op zoek naar een nieuwe carrière. Ik heb ervaring in 2 branches. 1 op hbo, 1 op mbo niveau.
En nu, op 38 jarige leeftijd zou ik eigenlijk wel iets heel anders willen. Mij lijkt de it een uitdaging maar dat is een compleet nieuwe wereld voor me. Ik zie wel traineeships voorbij komen maar daarvoor ben ik volgens mij niet de goede doelgroep (wil 3 dagen werken, te oud). Bovendien begin ik vanaf 0. En wat is dan wijsheid om hierin te stappen. In welke richting is opleiding en werk realistisch.
Ik vond it altijd interessant maar genegeerd. Wilde niet als nerd bekeken worden. Ouder en wijzer interesseert me dat niet meer.
Overigens vind ik meer dingen interessant maar dit trekt mijn aandacht toch steeds opnieuw. Hier uitleggen Hoe of wat wordt een te lang verhaal ben ik bang.
Mijn vraag, is een carrièreswitch deze kant op realistisch en zo ja welke richting is realistisch (kan ik uitzoeken wat ik daarvan vind)?
Alle reacties Link kopieren
Kun je wat specifieker zijn waar je al ervaring in hebt?

Bij de ene branche kom je sneller binnen dan bij de ander. Maar wellicht kun je overeenkomsten benadrukken...
Alle reacties Link kopieren
Als je wat in de IT wil gaan doen en je hebt 0 ervaring, misschien is het volgen van een opleiding dan wat voor je zodat je kan kijken of het je uberhaupt ligt. Je zal zeker in de IT een opleiding nodig hebben, tenzij je kan aantonen dat je veel kennis van zaken hebt, en wellicht moeten kiezen voor een specialisatie.
Alle reacties Link kopieren
Welk aspect van de IT spreekt je aan? Het is natuurlijk een vrij brede branche :) een diploma is niet altijd noodzakelijk, vaak gaat het in deze branche meer om kennis en ervaring. Dat kun je natuurlijk zelf op doen door alvast wat cursussen of online trainingen te doen.
Alle reacties Link kopieren
Als je software development wilt en kijken of wat voor je is, zou ik eerst deze site bekijken en de opgaven maken:

https://codingbat.com/java

Dan kom je er meer achter of code willen schrijven of dat je functioneel beheerder kant op wil
Alle reacties Link kopieren
Een carriere switch kan op elke leeftijd, is echt niet leeftijdgebonden.

Alleen wanneer je ouder bent, ben je meestal minder flexibel. Je hebt vaak een minimaal inkomen nodig die hoger is dan begin twintiger, je hebt vaak meer financiele verplichtingen. Je geeft aan dat je maximaal 3 dagen inzetbaar bent. Vaak kost een traineeship meer tijd, omdat je en moet werken en moet studeren.

De vraag is, hoeveel rek zit er vanaf jouw kant in? Heb je relatief veel voorwaarden, dan zijn je opties kleiner.

Een andere optie is. om naast je huidige aan, een opleiding te gaan volgen. Dat duurt dan waarschijnlijk wel langer.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Ervaring in onderwijs en zorg. Wel ict taken ingevuld maar stelt echt niks voor. Ik vind de tip om nu naast mijn baan een opleiding te doen eigenlijk wel een goede. Kan ik er inderdaad ook achter komen of het echt wat is.
Ik vind het alleen zonde om daar veel tijd en geld in te steken en uiteindelijk zonder baankans te zitten.
Als ik in de buurt van mijn vorige baan en huidige van moet blijven zou ik denken aan helpdesk werk of trainer worden in een bepaald programma. Dit is niet helemaal wat ik zoek. Ik wij de diepte in.

Ik heb wel meer tijd als 3 dagen want in de avond en het weekend heb ik ook tijd.

Ik ga eens kijken naar thuisstudie mogelijkheden.
Er zijn heel veel verschillende functies in de IT, van klantadviseur tot programmeur bij multinational's, startups of een IT afdeling binnen een organisatie.

Waar ligt jouw interesse? Afhankelijk daarvan kan je kijken wat realistisch is en welke opleiding/ functie daarbij past.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven