Werk & Studie alle pijlers

Omscholen

12-05-2024 10:45 13 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben toe aan iets nieuws, iets anders, en weet al wel een klein beetje welke richting ik wil. Maar zie af en toe door de bomen het bos niet meer, en durf geen definitieve keuzes te maken. Toch bang denk ik om het oude vertrouwde achter me te laten.

Heb een jaar of 20 geleden mijn diploma gehaald voor doktersassistente, hier ook gelijk mee aan het werk gegaan. Langere periodes op een werkplek gezeten, maar de laatste paar jaar een paar keer geswitcht, in de hoop het weer meer naar mijn zin te gaan krijgen. Afgelopen 2 jaar ben ik in plaats van bij een huisartsenpraktijk in een ziekenhuis gaan werken. Maar toch, iedere keer het gevoel: is dit het? Vijf jaar geleden ook een burn-out gehad, en de laatste periode het gevoel dat we langzaam aan weer die kant op gaan.

Nu ben ik 2 jaar geleden al eens geweest te kijken op een info avond voor volwassenenonderwijs, en het sprak me erg aan. En dan met name de opleiding Legal, Insurance & HR Services specialist. Nu ga ik sowieso eind juni nog eens kijken.
Dit betreft dan een BBL opleiding.

Wie heeft het ook gedaan, zijn leven omgegooid en is totaal wat anders gaan doen? Hoe heeft dit ook financieel uitgepakt om een BBL opleiding te doen? Ben op zoek naar ervaringen en ook tips! Zodat ik eindelijk knopen ga doorhakken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat is het risico? Waar ben je bang voor?
Oftwel, hoe oud ben je, ben je kostwinner, zijn er mensen financieel van jou afhankelijk, hoelang werk je nog, heb je een buffer?
Als je die opleiding gaat doen, heb je dan een tijdlang geen inkomen of kun je ernaast werken? Als je nieuwe werk niet bevalt, kun je dan weer terug naar je werk als doktersassistente?

Ik heb het gedaan toen ik begin dertig was. Ontslag genomen en mijn flat verkocht. Anderhalf jaar een master gedaan. Daarna daarin gaan werken. Bevalt me nog steeds prima.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hmmm wat jij noemt is wel een hele brede opleiding. Als opleiding misschien wel leuk, maar wat voor beroep wil je hiermee gaan doen?

Recht
Verzekeringen
HR
Zijn echt heel verschillende sectoren. Ik heb er in 2 gewerkt namelijk.

Ik ben intern door mijn werkgever omgeschoold naar IT specialist. Bevalt heel goed en geen kosten of gedoe.
Een ziekenhuis heeft ook legal en HR medewerkers, zou je intern niet kunnen solliciteren?
Alle reacties Link kopieren Quote
De 18-jarige hier is naar de open dag voor die opleiding geweest, kwam terug met saai, stom en te makkelijk.
En al doorvragend zat dat met name in dat het zo ontzettend breed is dat het eigenlijk nog geen richting geeft, en te oppervlakkig blijft. Haar conclusie was: prima als je een brede basis wil en dan door naar HBO in één van die richtingen, maar niet als opleiding an sich.

Wat iemand anders als schrijft, zijn er geen mogelijkheden vanuit je huidige werkgever? Wij hebben bv de optie om allerlei testen te doen en een aantal gesprekken met een loopbaanadviseur, en vervolgens opleidingsbudget voor een opleiding in de richting waar je heen wil.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja wat is het risico? Dat je tijdelijk toch een tijd terug valt in inkomsten, wat wel makkelijk op te vangen is, dat het inderdaad niet de juiste opleiding is. Heel wat doemdenken.

Dat ik wat anders wil is duidelijk, ben net 45, dus mag nog wel wat jaren werken. Bedankt voor jullie input, maar wat jullie ook al aangeven, het is een brede opleiding. Ik ga over 2 weken ook nog kijken bij een soort van banenmarkt/opleidingen, dus misschien kom ik dan ook iets verder.

Vanuit de werkgever, daar heb ik helemaal nog niet bij stil gestaan, ik weet dus ook niet wat de opties daar eventueel kunnen zijn. Vind het nogal lastig om aan te kaarten bij mijn leidinggevende, meer met het idee dat ze dan weet dat ik eventueel weg wil, en dat ze van daaruit mij het misschien niet leuker gaat maken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh ja, en welke richting ik zou willen: is meer de kant van een deurwaarderskantoor, schuldhulpverlening. Dus mochten jullie daar nog ideeën over hebben, dan hoor ik dat ook graag.
Alle reacties Link kopieren Quote
In veel ziekenhuizen wordt zelf ontwikkeling gewaardeerd en hebben ze opleidingspotjes. Ik zou dus eerst het gesprek met je chef aangaan of daar mogelijkheden zijn en in welke richting zij het aanbieden. Ook als het niet aansluit bij je wensen dan heb je het in elk geval onderzocht.
Verplaatsingen tussen afdelingen is best gebruikelijk dus ik zou niet gek opkijken als een link naar legal best mogelijk is.
Alle reacties Link kopieren Quote
gekoproze schreef:
12-05-2024 15:53
Oh ja, en welke richting ik zou willen: is meer de kant van een deurwaarderskantoor, schuldhulpverlening. Dus mochten jullie daar nog ideeën over hebben, dan hoor ik dat ook graag.
Om Schuldhulpverlener te worden volg je vaak een cursus of post-HBO opleiding in Schuldhulpverlening. Hiervoor is een opleiding als Sociaal Juridische Dienstverlening (HBO) een geschikte basis. De post-HBO opleidingen duren ongeveer een jaar en zorgen dat je jezelf een gekwalificeerd Schuldhulpverlener mag noemen.

https://www.nationaleberoepengids.nl/sc ... g%20noemen.

Wanneer je gerechtsdeurwaarder wilt worden ben je verplicht een opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder te volgen. Dat is een afstudeerrichting binnen hbo-rechten. De afstudeerrichting is officieel erkend door het ministerie van Justitie en Veiligheid en wordt in Nederland alleen aangeboden door Hogeschool Utrecht.
https://www.kbvg.nl/gerechtsdeurwaarder ... %20Utrecht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou ook heel graag iets anders doen
(Rijinstructeur /eigen rijschool)

Maar durf de stap niet te zetten.
Ben alleenstaande met tieners en dus hoofdkostwinner.
En dan de kosten van de opleiding
Alle reacties Link kopieren Quote
Over het algemeen is het een goed idee om in je huidige functie te ontwikkelen. Dit hangt er natuurlijk vanaf wat je wil of dat kan.

Bijvoorbeeld: Je bent doktersassistente bij een ziekenhuis en wil graag in de richting van schuldhulpverlening.
Heeft het ziekenhuis een afdeling voor betalingen? Zouden er mensen zijn die daar schuld hebben, of iets met openstaande bedragen van andere bedrijven? Zou je daar kunnen werken? (bijvoorbeeld 1 dag in de week om te beginnen, of eerst eens koffie drinken met iemand die daar werkt om te kijken wat ze doen). Als je dan enthousiast bent, kan je alsnog de opleiding volgen en fulltime switchen.

Wellicht bestaat dit helemaal niet. Maar welke afdeling in jouw ziekenhuis doet iets, wat jij ook interessant vindt?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat je niet zo bang hoeft te zijn om op je huidige werkplek in gesprek te gaan over andere mogelijkheden. De meeste mensen veranderen zo nu en dan van functie, daar is niets raars aan. Je hoeft je huidige werk niet af te kraken, maar kunt een positief gesprek hebben over dat je wilt kijken wat er nog meer voor mogelijkheden zijn in het ziekenhuis. Misschien zijn er ook interne opleidingsmogelijkheden?
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt voor jullie input, ik kan hier zeker iets mee!
Ik ga het ook aankaarten bij de leidinggevende als zij weer terug is van vakantie, en kijken wat op mijn huidige plek de opties zijn. Ik sta hier zeker voor open.

En ik ga mij verdiepen in opleidingen, ben er al zolang uit, dat soms een zetje in de goede richting wel handig is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Is het een MBO opleiding? Ik zou wanneer dat zo is het idee loslaten dat je dan meer gaat verdienen. Een doktersassistent in het ziekenhuis heeft schaal 40/45. Een HR assistent of administratief P&O medw zit vaak in ongeveer schaal 35, zeker als beginner. Rekening houdend met CAO Ziekenhuizen.

Wil je opleiding nog steeds doen als dat betekent dat je mogelijk minder gaat verdienen?

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven