Werk & Studie alle pijlers

Private label starten.

18-04-2024 00:04 38 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Goedenavond allemaal,

Sinds een aantal maanden zit ik met het idee om een eigen merknaam op te zetten. Dit zou dan voor cosmetica zijn zoals skincare, make up etc. Ik wil eerst starten met skincare dus heb ik even wat onderzoek gedaan hoe dat nou werkt. Allereerst heb ik altijd wel wat met schoonheids producten gehad. Ik ben voorheen ook make up artist geweest. Dus cosmetica is echt mijn ding.

In dat onderzoek kwam ik dus op verschillende sites die dus deze dienst aanbieden. Zij regelen het product en mijn logo komt er dan op te staan. Het is allemaal wel duidelijk maar toch zit ik ergens mee. Ik ben beginnende dus ik heb nog helemaal geen klanten of een webshop. Bedrijven die een private label aanbieden vragen al meteen dat je (bijvoorbeeld) 500 potjes crème moet kopen eer je dus gebruik kunt maken van hun diensten. De prijzen van de producten zijn ook niet echt goedkoop maar enigzins snap ik dat wel. Ik krijg namelijk de producten kant en klaar opgestuurd met mijn eigen logo.

Maar ik zit toch echt met het aantal wat je moet afnemen bij zulke bedrijven. Als beginner heb ik geen behoefte aan 500 potjes crème. Ik heb veel bedrijven benaderd en prijslijsten gehad. Overal hanteren ze hetzelfde wat betreft afname. Sommige lokken je dan met een verhaal dat ze geen minimumaantal hanteren maar dat zijn meestal samples.

Ik vroeg me af of er nog meer mensen hier zijn die een eigen private label hebben opgestart en hoe ze dat gedaan hebben. Wat kun je als beginner het beste doen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Als apotheker heb ik er wel inzicht in. Om een machine op te starten met je zeker min 500 potjes produceren om er wat winst aan over te houden. Lees instellen machine, de ingrediënten toevoegen (ze hebben ze zeker niet allemaal). Na de productie machines reinigen (kost veel geld)

Producten personaliseren, geen enkel bedrijf gaat dit doen voor minder dan 500 stuks.

Heb je kennis van de grondstoffen, heb je kennis van dragers om het product te maken? Heb je nog aparte wensen in de samenstelling?
Alle reacties Link kopieren Quote
En een machine opstarten wil ook zeggen veel verlies van grondstoffen (niet bij het eerste potje is het meteen goed) Logisch dat ze gaan voor 500 stuks...
Alle reacties Link kopieren Quote
Maw een private label kan je enkel opzetten met een heel goed marketing plan, met een gedegen kennis van alle grondstoffen, met een gedegen kennis van reclame om die 500 te verkopen.

Ik zou me er niet aan wagen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb je kennis van grondstoffen, chemie en de formulatie in de zin van wat je wel en niet bij elkaar moet gebruiken, wat elkaar versterkt?

Een eigen label is wellicht leuk maar als je verder geen kennis hebt dan zie ik de meerwaarde niet. En iemand inhuren die er wel verstand van heeft is ook duur en de hele ontwikkeling van een product kost ook een hoop geld en tijd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoeveel verwacht je er om te kunnen zetten in bv een jaar en aan wie?
Dat spul is maar beperkt houdbaar.
óu sont les neiges d'antan

Alle reacties Link kopieren Quote
Als je geen geld hebt, zou ik beginnen met een social media platform starten.
Er zijn ongelofelijk veel mensen die dat willen.
Die starten zo, soms ga je viral en vang je de aandacht van een merk, en sturen die je gratis spullen op die je dan weer mag laten zien, wel met allerlei eisen en het stopt ook zo weer.
Omdat je dan dat doet kun je met kortingscodes bij die merken geld verdienen en zo uiteindelijk geld en volgers verzamelen om je eigen product te kunnen maken.
En dan moet je weer investeren in advertentieruimte.
Zo zie ik het veel jongelui in mijn omgeving doen. Maar ze stappen allemaal weer af met zelf produceren zie ik, als ze daar eenmaal zijn.
Het schijnt toch niet zo lucratief te zijn.
Ik ken er twee die nu selectief samenwerken met merken omdat ze zo 'groot' zijn daar keuzes in te kunnen maken en verder zijn gegaan in de kleding.
Cosmetica/verzorging is heel lastig ivm veel concurrentie, lastig controle in productieproces, houdbaarheid, volume waarin je moet produceren en heel erg afhankelijk wie het oppikt.
Ik zie ze als ze succesvol zijn overstappen op kleding en minder succesvol op dropshipping, maar ook dat is nogal ingewikkeld.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik keek wel eens naar dat programma ‘dragons den’ dan zie je hoe lastig zoiets is… dus kijk eerst alle afleveringen daarvan terug en maak dan een beslissing ;) https://npo.nl/start/serie/dragons-den_ ... ons-den_44
Voor iedereen een groene tuin
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik lees nog niet waarom je dit wilt gaan doen. Mis je iets in het huidige aanbod? Vragen je klanten erom? Of zie je dit echt als het opstarten van een onderneming?
Alle reacties Link kopieren Quote
Is die markt niet ontzettend verzadigd?

Wat gaat ‘jouw’ (kuch) product toevoegen aan de vele anderen? En dan begin je met 500 potjes dagcrème, mensen vragen ook of je oogcreme hebt, en nachtcrème. Want ze willen een hele verzoringslijn. Hoe ga je dat dan doen? Zeggen dat je alleen dagcrème doet?

Denk je flink te kunnen verdienen aan ‘jouw’ merk? Wat maakt het dan zo uniek en hoe bereik je klanten die bij jou willen kopen voor een prijs waar jij ook nog aan verdient?
In je OP lees ik ‘dat make-up helemaal jouw ding is’. Dat betekent nog lang niet dat je geschikt bent om een private label cosmeticalijn op te zetten én te verkopen.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren Quote
Lijkt me niet de handigste business om nu in te stappen. In cosmetica zit nogal veel PFAS. Los van dat je dat niet moet willen voor je klanten, is daarop ook beperkende regelgeving in de maak.

Ik zou dus iets kiezen dat wat toekomstbestendiger is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Geen eigen label maar wel een webshop.

Begin eerst eens met een goed businessplan. En onderzoek of jouw doelgroep wel behoefte heeft aan jouw product. (Wat is je doelgroep eigenlijk?)

Maar over de webshop: wie maakt hem? Wie houdt hem bij? Houd rekening met de kosten met je betalingsmogelijkheden. Denk aan de verpakkings en verzendkosten. Denk aan de kosten van retourneren, als dat al kan met crèmes. Bedenk dat iedereen vandaag besteld en morgen in huis wil hebben. Voorlopig draait alles om je product. Hoe ga je je klanten bereiken en behouden?

Kortom, focus je breder dan alleen op de crème zelf. Wat kun jij beter dan wat er al bestaat en waarom wil je dit?

Dit doe je niet ‘even’.
sweetfirefly wijzigde dit bericht op 18-04-2024 08:46
4.55% gewijzigd
Even geen inspiratie.
Alle reacties Link kopieren Quote
Cosmetica is geen makkelijke wereld om in te stappen. Ik heb zelf cosmetica gemaakt en ben lange tijd arbeidsongeschikt geweest. Ik heb toen onderzocht hoe ik weer wat actief kon worden door deze cosmetica te verkopen.
Maar alleen al het testen van de cosmetica voor goedkeuring was ontzettend duur. Ik heb er vanaf gezien.

Als ik het goed begrijp wil jij gewoon een bestaand product verkopen met jouw naam erop? Dan draait het allemaal om marketing.
Alle reacties Link kopieren Quote
Tja, de crème is het probleem niet. Want wat jij inkoopt is precies hetzelfde als wat alle anderen inkopen.

Het gaat om het (klets)praatje er om heen, wat willen mensen geloven?
Wat maakt jouw crème zogenaamd uniek?
Alle reacties Link kopieren Quote
De kosten zitten niet zo in de inhoud van de producten zelf, maar meer met het inregelen van de machine, verpakken, arbeid, etc. Dus of dat je nu 25 potjes besteld of 500. De grootste kosten zit in de eerste paar potjes. Dat zijn dat hele dure potjes.

Maar wil je ook je eigen producten maken, of alleen je eigen label op het potje zetten?

Wil je ook dat ze je eigen producten maken, dan zal je nog meer kosten maken voordat je deze mag gaan verkopen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Op een lokale markt zie ik kleine ondernemers die vanuit passie hun eigen producten maken, met de nadruk op goed voor milieu en goed voor de huid. Dus geen chemische stoffen. En ik denk dat dat de toekomst is. Maar ik geloof niet dat ze bergen geld verdienen, wel een aardige verkoop trouwens. Ik heb niet de indruk dat dat jouw idee is.

Want waarin ligt je passie? Of zit het 'm meer in graag goed geld willen verdienen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wil eerst starten met skincare dus heb ik even wat onderzoek gedaan hoe dat nou werkt.

Nou, dat klinkt al goed. En hoe werkt als die skincare dan?
Alle reacties Link kopieren Quote
GroenTuintje schreef:
18-04-2024 07:03
Ik keek wel eens naar dat programma ‘dragons den’ dan zie je hoe lastig zoiets is… dus kijk eerst alle afleveringen daarvan terug en maak dan een beslissing ;) https://npo.nl/start/serie/dragons-den_ ... ons-den_44


Vorige week was er een herhaling van een eerdere Nederlandse aflevering op tv, waarin 2 dames ook iets met skincare deden. De Den's waren enthousiast. Ik met mijn wetenschappelijke achtergrond niet: ze hadden 40 ingrediënten waar mensen er 3 uit konden kiezen, om die dan in het potje bij elkaar te doen. Chemisch kan dat heel verkeerd werken, niet alles kan zomaar gecombineerd worden.
Het was een herhaling, dus inmiddels zou het merk redelijk bekend moeten zijn, maar dat is het niet, veel succes hebben ze nog niet gehad ondanks een heel actieve marketing (MySkinMatch)
Coffee is never my cup of tea
Alle reacties Link kopieren Quote
Ter lering en vermaak:
https://www.businessinsider.nl/mudmasky ... d-mousavi/
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sinds een aantal maanden zit ik met het idee om een eigen merknaam op te zetten. Dit zou dan voor cosmetica zijn zoals skincare, make up etc.

In dat onderzoek kwam ik dus op verschillende sites die dus deze dienst aanbieden. Zij regelen het product en mijn logo komt er dan op te staan.
Ik ben beginnende dus ik heb nog helemaal geen klanten of een webshop. Bedrijven die een private label aanbieden vragen al meteen dat je (bijvoorbeeld) 500 potjes crème moet kopen eer je dus gebruik kunt maken van hun diensten.

Het klinkt als een plannetje/ideetje. Er zit geen visie achter en geen bedrijfsplan. Misschien dat je nog van plan was dat bedrijfsplan te gaan maken maar mij klinkt het in de oren alsof je al cremes besteld zou hebben als je er 10-50 van had kunnen bestellen. Beetje hobbiën.
Mijn advies: niet hobbiën als er zoveel kosten aan verbonden zitten maar alles echt helemaal uit gaan denken. Echt dat uitgebreide bedrijfsplan gaan maken. Waarschijnlijk kom je er dan al heel snel op terug (met een potje creme ipv een lijn) en zoniet: dan heb je pas de basis waarop je je lijn kunt gaan bestellen (met van elk product 500 stuks).

Van hobbiën groter worden kan wel, maar dan moet je je kosten in de hand houden en dat gaat niet met skincare dus dan zul je iets anders moeten verzinnen.
s-groot wijzigde dit bericht op 18-04-2024 08:19
0.79% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
himalaya schreef:
18-04-2024 07:25
Is die markt niet ontzettend verzadigd?

Wat gaat ‘jouw’ (kuch) product toevoegen aan de vele anderen? En dan begin je met 500 potjes dagcrème, mensen vragen ook of je oogcreme hebt, en nachtcrème. Want ze willen een hele verzoringslijn. Hoe ga je dat dan doen? Zeggen dat je alleen dagcrème doet?


Dit. Iets werkt pas echt optimaal als je de hele lijn toepast. Als mensen een ander serum of nachtcreme erbij gebruiken, hoe weten ze dan wat jouw dagcreme voor hun huid doet?
Coffee is never my cup of tea
Alle reacties Link kopieren Quote
Marianneke schreef:
18-04-2024 08:18
Dit. Iets werkt pas echt optimaal als je de hele lijn toepast. Als mensen een ander serum of nachtcreme erbij gebruiken, hoe weten ze dan wat jouw dagcreme voor hun huid doet?
Volgens mij schoonheidsspecialiste is dat niet waar.

Los daarvan vind ik het plan van opstarter nogal hopeloos. Je wilt dus gewoon een standaard crème verkopen met jouw label erop? Wat is het idee daarachter, waarom zou dat aanslaan en waarom zou men dat per se bij jou willen kopen?
Alle reacties Link kopieren Quote
GroenTuintje schreef:
18-04-2024 07:03
Ik keek wel eens naar dat programma ‘dragons den’ dan zie je hoe lastig zoiets is… dus kijk eerst alle afleveringen daarvan terug en maak dan een beslissing ;) https://npo.nl/start/serie/dragons-den_ ... ons-den_44
De BBC versie en Shark Tank zijn nog beter.

TO begin eens met je bedrijfsplan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sierlijk schreef:
18-04-2024 08:00
Op een lokale markt zie ik kleine ondernemers die vanuit passie hun eigen producten maken, met de nadruk op goed voor milieu en goed voor de huid. Dus geen chemische stoffen. En ik denk dat dat de toekomst is. Maar ik geloof niet dat ze bergen geld verdienen, wel een aardige verkoop trouwens. Ik heb niet de indruk dat dat jouw idee is.

Want waarin ligt je passie? Of zit het 'm meer in graag goed geld willen verdienen?
Alle stoffen zijn chemisch, ook die uit de natuur. Je bedoelt waarschijnlijk synthetische. Of niet van petrochemische oorsprong.

Voor TO, wat is jouw unique selling point? Waarom zou ik jouw dagcreme moeten kopen? Als je daar geen goed verhaal bij hebt, dan wordt het niets, volgens mij.
Alle reacties Link kopieren Quote
Flashy schreef:
18-04-2024 10:25
De BBC versie en Shark Tank zijn nog beter.

TO begin eens met je bedrijfsplan.
Shark Tank ken ik niet :) zal eens opzoeken.
Voor iedereen een groene tuin

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven