Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Werk & Studie alle pijlers

Solliciteren als je 50 bent

28-11-2020 11:23 45 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben de 50 gepasseerd en merk dat een baan vinden erg lastig is.

De achtergrond is dat ik in het verleden HBO functies heb gehad (HBO bedrijfskunde gestudeerd) maar dat ik inmiddels door omstandigheden (lees mantelzorg verlenen) de afgelopen 5 jaar heb gewerkt als zzp-er waarbij ik zorgen en werk goed kon combineren.

Voor mij speelt de hoogte van salaris niet echt een rol. Om het maar even zo te zeggen, "als ik er maar even uit ben en iets voor mezelf heb" is voor mij belangrijker. De belasting thuis is al zwaar genoeg dat ik een zware baan gewoon niet meer trek. Dus onder mijn niveau werken is geen enkel probleem.

Door verhuizing ben ik op zoek naar een nieuwe baan, maar ik merk dat ik door mijn leeftijd lastig ergens uitgenodigd wordt, ook schrikt mijn CV wellicht werkgevers af en denken ze al snel dat ik te duur ben.

Hoe maak ik netjes duidelijk in een brief / motivatie dat ik plezier in het werk belangrijker vind dan het salaris of uitdaging/doorgroeimogelijkheden.

Mijn sterke kant is juist dat ik echt een duizendpoot ben, op administratief gebied, maar ook inzetbaar ben op bij wijze van spreken de postkamer of de schoonmaak.

Mijn CV aanpassen en opleiding en ervaring weglaten lijkt me niet zo handig, tegenwoordig vermeld ik wel mijn geboortedag, maar niet het geboortejaar. Ze krijgen er wel een foto bij dus ze kunnen wellicht zelf inschatten hoe oud ik ben ;)
Alle reacties Link kopieren Quote
Kennissen/ vrienden benaderen?
Via een uitzendbureau?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou gewoon benoemen hoe het zit, net als je aangeeft in je OP. Dat je door je werk als mantelzorger graag iets doet maar niet de tijd hebt voor functies die bij je cv passen, maar dat je graag iets te doen wil hebben. Anders hebben ze misschien wel vragen.

Denk dat bij een baan als bijvoorbeeld schoonmaker niet eens nodig is, daar zijn ze al blij als ze iemand hebben waarschijnlijk.
in_tenebris wijzigde dit bericht op 28-11-2020 11:37
4.12% gewijzigd
I'm not the man they think I am at home
Wat ik geleerd heb tijdens het jobcoachingstraject:
Zoek binnen je netwerk. Zorg dat je niet een van de velen bent die (onder)op een hoop sollicitatiebrieven belandt maar zoek naar mogelijke vacatures die bestaan of beschikbaar komen en waarbij niet grootschalig wordt geadverteerd.
Meld bij iedereen (vrienden, kennissen, familie) in je omgeving dat je op zoek bent, geef aan wat je ongeveer zou kunnen doen, ik deed dat vooral als ik iemand tegenkwam die vroeg hoe het ging, dan kwam het gesprek al snel uit op werk.
Zo ben ik aan werk gekomen in een winkel (na jaar helaas over), en bij een gezinsvervangend tehuis nu weer pas begonnen met 1 ochtend. Ook tussendoor op gesprek geweest bij wat kleinere bedrijven waarbij het werk toch te zwaar bleek, maar wel uitgenodigd.
Denk niet te snel dat het toch niet lukt.
Bij instellingen voor ouderen worden vaak hulpen gezocht voor schoonmaakwerk en een praatje. Informeer zelf bij instellingen die je aanspreken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Laten we eerlijk zijn, je zit gewoon in een lastige leeftijdsgroep, hoe belachelijk ook. Want met de huidige pensioenregels kan je gewoon nog 18 jaar waardevol zijn voor een bedrijf, maar niettemin vinden veel bedrijven mensen van 50 te oud. Ik zou zeker niet gaan voor banen onder je niveau, want ten eerste zijn daar voldoende kandidaten voor die jonger zijn, ten tweede doe je jezelf daarmee tekort. Heb je relevante ervaring, bepaalde projecten gerealiseerd, enz. zou ik dat zeker vermelden.
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Alle reacties Link kopieren Quote
De 50 plusser komt bij ons juist volop aan de bak, die mensen wíllen vaak werken en hebben een bak aan ervaring. Wat je zegt, gewoon je werk doen en niet te beroerd om ook meteen even wat te poetsen. Via via werkt het beste maar dat zal lastig zijn als je net verhuisd bent. Solliciteer anders op twee kleinere banen, ervaring leert dat daar moeilijk mensen voor zijn te vinden. Zeker als het een baan betreft met vaste werktijden, een jonge ouder zal 's ochtends eerst de kinderen naar school willen brengen, jij bent flexibeler.

Veel succes, het gaat je lukken!
Alle reacties Link kopieren Quote
pejeka schreef:
28-11-2020 11:35
Laten we eerlijk zijn, je zit gewoon in een lastige leeftijdsgroep, hoe belachelijk ook. Want met de huidige pensioenregels kan je gewoon nog 18 jaar waardevol zijn voor een bedrijf, maar niettemin vinden veel bedrijven mensen van 50 te oud. Ik zou zeker niet gaan voor banen onder je niveau, want ten eerste zijn daar voldoende kandidaten voor die jonger zijn, ten tweede doe je jezelf daarmee tekort. Heb je relevante ervaring, bepaalde projecten gerealiseerd, enz. zou ik dat zeker vermelden.


Er zijn ook voor die leeftijdsgroep genoeg baantjes te vinden, schoonmakers zijn volgens mij nog steeds moeilijk te vinden. Dat is alleen wel zwaar werk i.v.m. de tijdsdruk, maar misschien particulier.

Verder in je netwerk kijken inderdaad, een goede administratieve kracht met jouw achtergrond kan vast iets betekenen voor een bedrijf waar geen budget is om iemand fulltime in te huren.
in_tenebris wijzigde dit bericht op 28-11-2020 11:41
0.36% gewijzigd
I'm not the man they think I am at home
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn tante van 60 kreeg een baan en opleiding aangeboden in de zorginstelling waar ze vrijwilligerswerk deed, zonder ervaring in professionele zorg maar met ruime mantelzorgervaring. Je bent dus echt met 50 niet te oud of te duur. Ze betalen je gewoon hetzelfde wat een 21-jarige ook krijgt. Dat is dan ook wel weer een nadeel, maar als je daar niet mee zit kom je er zo binnen.
Of bij de overheid. Bij ons onderdeel komen jaarlijks veel nieuwe mensen binnen, tussen de 20 en 61 jaar oud. Op je 50e moet je nog minstens 17 jaar werken, dus dat wordt niet als een probleem gezien.
Het is juist niet verstandig om zo te benadrukken dat je niet voor het geld werkt. Dat wekt de indruk dat het wat vrijblijvender is en dat er andere dingen spelen die vele malen belangrijker zijn.

Mijn leeftijd (41) heb ik overigens al jaren niet meer op mijn cv staan, hoewel men dingen natuurlijk enigszins kan afleiden aan afstudeerdata.
Anoniem14122020105501 wijzigde dit bericht op 28-11-2020 11:46
27.14% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn ervaring is dat je er geen pijl op kunt trekken, dan weer te veel ervaring, dan juist weer te weinig, dan weer te hoog opgeleid of te veel een senior terwijl ze juist een junior zoeken. Mijn advies is daarom om gewoon in je brief eerlijk te zijn over je motivaties en achtergrond. Dan weet een werkgever wat ze kunnen verwachten en daar hun keuze op baseren. Je bent jarenlang mantelzorger geweest, dan mag je wel zeggen dat je van aanpakken weet, denk ik. Ook dat je een doorzetter bent. Sociaal en flexibel waarschijnlijk ook. Allemaal eigenschappen die voor een werkgever heel fijn kunnen zijn. Vertel dan vooral ook over wat jij denkt het bedrijf te komen brengen en waarom jij bij uitstek dé goede kandidaat bent voor de functie. En tot slot, zoek dan ook functies waar ze die eigenschappen goed kunnen gebruiken en een belletje om een beetje te pijlen wat voor kandidaat ze zoeken is ook altijd goed.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben ook 50+ en vanaf 19 tot 48 jaar in de admin gewerkt maar daarin niet meer aan de bak gekomen. Ik werk nu in de thuishulp (als 2e baan erbij, want andere baan te weinig uren). Het is dankbaar werk. Wel pittig, schoonmaken, zeker als je kantoor gewend bent.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik blijf voorlopig dit doen ook want ook mantelzorger. Ik heb net genoeg om van rond te komen (€ 900 - 950 per maand) daarentegen genoeg vrijheid om mijn privedingen in te plannen. Als mantelzorger moet je je vaak in allerlei bochten wringen, eigenlijk heb ik 3 banen. Dus meer kan ik ook niet nu en vind het wel prima.
Alle reacties Link kopieren Quote
In mijn omgeving meerdere 50 tiger die, tot hun verbazing, zelfs in deze coronatijden vlot aan een nieuwe baan zijn gekomen. Het is goed te doen. Maar belangrijk is dat je solliciteert op functies waar je relevante ervaring, of raakpunten mee hebt. Want jouw pluspunt als vijftiger is juist jouw lange cv. Wil je een totale carrièreswitch maken, ja, dan zal je het lastig hebben als vijftiger. Benadruk in je motivatie ook andere dingen die je juist door leeftijd beter zal kunnen. Bv in contacten met de mensen waar je mee werkt.

Mijn man heeft altijd banen gehad op hbo niveau maar alleen maar een lbo opleiding gedaan. Met 52 zijn baan verloren en binnen 3 weken twee nieuwe banen gevonden. Nog niet eens precies binnen zijn werkveld maar wel met raakvlakken. En nee, hij werkt niet in de ict of in een technisch beroep. Ik denk dus dat het helemaal niet nodig is om onder je niveau te solliciteren. Je kunt zelfs nog een stapje naar boven doen wanneer je jezelf goed verkoopt.
My life has been filled with terrible tragedies, most of which never happend
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat werkgevers het een te groot risico vinden dat er geen match is tussen jou en de functie. Daarbij is een zware thuissituatie ook een risico op verzuim. Een presentatie van 'als ik maar even uit ben, dan maakt de rest mij niet uit' Is een motivatie waar een werkgever niets mee kan.

Indien je het geld niet nodig hebt dan zou ik vrijwilligerswerk overwegen om eruit te zijn.

Of niet je c.v. mee sturen maar alleen een brief met daarin je motivatie voor schoonmaakwerk of een eenvoudige administratieve functie. Ik zou ook geen foto mee sturen, dat doet niemand voor dit soort functies.

Ik zou overwegen om weer als zzp te werken en dan de keuze maken voor lichtere klussen of minder uren.

Heb je al uitzendbureau's benaderd? Op dit moment hebben ze minder omzet. Je zou bijvoorbeeld bij Sparq kijken voor een receptiefunctie of iets soort gelijks: https://www.sparq.nl/

Grote kans dat ze wel door je cv heen prikken wanneer je gemotiveerd bent.
viva-amber wijzigde dit bericht op 28-11-2020 11:52
0.21% gewijzigd
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
rumforviva schreef:
28-11-2020 11:44
Het is juist niet verstandig om zo te benadrukken dat je niet voor het geld werkt. Dat wekt de indruk dat het wat vrijblijvender is en dat er andere dingen spelen die vele malen belangrijker zijn.

Mijn leeftijd (41) heb ik overigens al jaren niet meer op mijn cv staan, hoewel men dingen natuurlijk enigszins kan afleiden aan afstudeerdata.


Moest ik even over nadenken, is natuurlijk ook een manier om er naar te kijken. Denk dat de motivatie zoals hier genoemd is, iets te doen willen hebben eigenlijk wel sterk is. Gewoon je werk als afleiding en iets om volledig op te richten als afleiding van de dagelijkse zorgen. Als die mantelzorg goed te plannen is kan ze zich daarnaast lekker richten op haar werk.

Door met die achtergrond in het ongewisse te laten waarom ze op bepaalde functies solliciteert roept ze vragen op. Door daar uitleg bij te geven is dat te ondervangen denk ik.
I'm not the man they think I am at home
Alle reacties Link kopieren Quote
rumforviva schreef:
28-11-2020 11:44
Het is juist niet verstandig om zo te benadrukken dat je niet voor het geld werkt. Dat wekt de indruk dat het wat vrijblijvender is en dat er andere dingen spelen die vele malen belangrijker zijn.

Mijn leeftijd (41) heb ik overigens al jaren niet meer op mijn cv staan, hoewel men dingen natuurlijk enigszins kan afleiden aan afstudeerdata.
Dit vind ik wel een belangrijke. Een werkgever wil wel iemand die betrokken is en geïnteresseerd in het wérk. Zowel alleen voor het geld werken als ‘maakt me allemaal niet uit, als ik er maar uit ben’, zijn geen goede drijfveren voor een werkgever.
Alle reacties Link kopieren Quote
Begin in ieder geval om "50 is oud" uit je hoofd te zetten. Wanneer jij dit zelf denkt zal je dit ook uitstralen.

Veel werkgevers geven de voorkeur aan iemand met meer levenservaring (en ook geen kans meer op zwangerschappen, mag niet maar toch)

Ga eens praten met een recruitment of uitzendbureau. Hoe relevant is je HBO opleiding en werkervaring voor de huidige markt. Is het zinvol om om te scholen?

Zorg ondertussen dat je LinkedIn opgepoetst is en vertel mensen in je omgeving dat je een baan zoekt,
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren Quote
Om het maar even zo te zeggen, "als ik er maar even uit ben en iets voor mezelf heb" is voor mij belangrijker

Is vrijwilligerswerk geen optie dan?
Honey, you should see me in a crown
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik (wel jonger) maar stuurde dit:


Deze sollicitatiebrief stuur ik omdat ik op zoek ben naar een fijne passende functie. Ik heb jaren gewerkt als docent en leerlingbegeleider maar heb onlangs te horen gekregen dat ik arbeidsongeschikt ben. Dit betekent echter niet dat ik niet mag en kan werken. Daarom ben ik op zoek naar een plek waar ik met mijn mogelijkheden toch iets kan bijdragen. Dit mag ook op vrijwillige basis”.

Wel een andere situatie. Ik heb twaalf brieven gestuurd en kreeg 9 positieve reacties. Daarvan waren 8 die mij een gewoon salaris wilden betalen en 1 die alleen de vrijwilligersvergoeding wilde betalen.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren Quote
suzyqfive schreef:
28-11-2020 12:15
Ik (wel jonger) maar stuurde dit:


Deze sollicitatiebrief stuur ik omdat ik op zoek ben naar een fijne passende functie. Ik heb jaren gewerkt als docent en leerlingbegeleider maar heb onlangs te horen gekregen dat ik arbeidsongeschikt ben. Dit betekent echter niet dat ik niet mag en kan werken. Daarom ben ik op zoek naar een plek waar ik met mijn mogelijkheden toch iets kan bijdragen. Dit mag ook op vrijwillige basis”.

Wel een andere situatie. Ik heb twaalf brieven gestuurd en kreeg 9 positieve reacties. Daarvan waren 8 die mij een gewoon salaris wilden betalen en 1 die alleen de vrijwilligersvergoeding wilde betalen.


Dit vind ik ook echt een ongelooflijk sterke manier om jezelf te presenteren, petje af! Dat werd dus ook zo opgepakt door de bedrijven die je geschreven hebt. Die paar die niet reageren had je niet willen werken denk ik.
I'm not the man they think I am at home
In_Tenebris schreef:
28-11-2020 11:51
Moest ik even over nadenken, is natuurlijk ook een manier om er naar te kijken. Denk dat de motivatie zoals hier genoemd is, iets te doen willen hebben eigenlijk wel sterk is. Gewoon je werk als afleiding en iets om volledig op te richten als afleiding van de dagelijkse zorgen. Als die mantelzorg goed te plannen is kan ze zich daarnaast lekker richten op haar werk.

Door met die achtergrond in het ongewisse te laten waarom ze op bepaalde functies solliciteert roept ze vragen op. Door daar uitleg bij te geven is dat te ondervangen denk ik.
Zit ook wat in, maar ik zou zelf nooit op die manier de nadruk leggen op mijn privésituatie. Dat ruikt naar problemen. Helaas is begrip voor privé vaak krediet dat je op moet bouwen binnen een organisatie. De focus bij een sollicitatie moet altijd liggen op het bedrijf en jouw toegevoegde waarde voor hun. Niet waarom dat bedrijf in jouw leven past.

En solliciteren is net marketing, soms kun je de prijs beter ietsje hoger houden, anders vertrouwen mensen de kwaliteit niet. Dat geldt dus ook voor salaris.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dank jullie wel voor de input !!!!

Tot nu toe heb ik nergens aangegeven wat mijn drijfveer is om te gaan werken, juist om de reden die al genoemd is. Vrijwilligerswerk doe ik al genoeg in de sportvereniging.

Ik hoef niet te werken voor het geld, maar ik vind het wel fijn om zelf iets te verdienen als is het maar om het gevoel te hebben dat ik ook iets bijdraag aan het gezinsinkomen ;)

Tot nu toe ben ik altijd meteen aangenomen na een gesprek, ik kan mezelf blijkbaar erg goed verkopen. Alleen merk ik dat ik nu niet snel op dat gesprek mag komen. MIjn insteek is nu dat ik mijn verantwoordelijkheid neem (mantelzorger voor een ouder) zelfstandig en een doorzetter ben. Dat ik goed kan werken in een team maar ook in een solo functie (ZZP) voel ik me thuis.
Daarbij een enorme vracht aan administratieve ervaring, ik ben echt een soort duizendpoot van acquisitie gesprekken tot hypotheekadviseur.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je doet aannames. Dat je niet wordt uitgenodigd door je leeftijd of CV. Het kan namelijk ook gewoon zijn dat je je CV niet meer up to date presenteert of dat je brief gewoon slecht is. Als ik eens op LinkedIn kijk, waar ik dus laatst een hele middag voor gezeten heb, zie je van wat oudere mensen vaak een gedateerde CV. Maar we leven in 2020. Daarnaast komt het over alsof je gewoon een baan wilt (shoot me if im wrong), als dit ook zo over komt in je brieven, tja. Ik wil je best via privebericht tips geven?

Waarom je geboortedag vermelden en niet je jaar. Wat heeft een werkgever eraan om te weten dat jij op 17 juni jarig bent? Laat het dan weg. Ik denk dat een functie als receptioniste bij een klein/middel bedrijf misschien wat je is? Dat je ook moet zorgen dat vergaderruimtes klaar staan en stukje facility. En geen fatsoenlijk salaris willen en onder je niveau werken slaat gewoon nergens op als uitgangspunt.
Alle reacties Link kopieren Quote
rumforviva schreef:
28-11-2020 12:42
Zit ook wat in, maar ik zou zelf nooit op die manier de nadruk leggen op mijn privésituatie. Dat ruikt naar problemen. Helaas is begrip voor privé vaak krediet dat je op moet bouwen binnen een organisatie. De focus bij een sollicitatie moet altijd liggen op het bedrijf en jouw toegevoegde waarde voor hun. Niet waarom dat bedrijf in jouw leven past.

En solliciteren is net marketing, soms kun je de prijs beter ietsje hoger houden, anders vertrouwen mensen de kwaliteit niet. Dat geldt dus ook voor salaris.

Zelf ben ik ook van mening dat je werk in eerste instantie niets met jouw privésituatie te maken heeft. Ook het dikgedrukte deel ben ik volledig met je eens. Ik denk alleen dat de situatie hier anders ligt en dat er in dit geval wel degelijk sprake is van een win- win situatie. Ligt natuurlijk wel aan de vorm van mantelzorg het is, maar het kan natuurlijk ook gewoon een praktische mededeling zijn, zoiets als zorg voor kinderen. Omdat ze ook bereid is om banen te gaan doen waar ze te hoog voor is opgeleid zullen er vragen komen en het staat natuurlijk ook een beetje raar. Dan kan een uitleg geen kwaad vind ik. Het moet natuurlijk nooit op 'de zieligheidsfactor ' mikken, maar daar ga ik niet van uit als ik het lees.

Wat je zegt van de prijs een beetje hoog houden, dus juist op iets betere banen mikken vind ik ook een goed idee. Met haar kennis en ervaring kan ze nog veel betekenen voor bedrijven die geen fulltime kracht in kunnen huren. Desnoods een paar van dit soort bedrijfjes. Maar misschien vind TO het juist wel lekker om het hoofd leeg te maken en bijvoorbeeld schoonmaak werk te doen, dan is een uitleg helemaal niet nodig.
in_tenebris wijzigde dit bericht op 28-11-2020 13:16
0.06% gewijzigd
I'm not the man they think I am at home
Alle reacties Link kopieren Quote
Spotty schreef:
28-11-2020 12:59
Dank jullie wel voor de input !!!!

Tot nu toe heb ik nergens aangegeven wat mijn drijfveer is om te gaan werken, juist om de reden die al genoemd is. Vrijwilligerswerk doe ik al genoeg in de sportvereniging.

Ik hoef niet te werken voor het geld, maar ik vind het wel fijn om zelf iets te verdienen als is het maar om het gevoel te hebben dat ik ook iets bijdraag aan het gezinsinkomen ;)

Tot nu toe ben ik altijd meteen aangenomen na een gesprek, ik kan mezelf blijkbaar erg goed verkopen. Alleen merk ik dat ik nu niet snel op dat gesprek mag komen. MIjn insteek is nu dat ik mijn verantwoordelijkheid neem (mantelzorger voor een ouder) zelfstandig en een doorzetter ben. Dat ik goed kan werken in een team maar ook in een solo functie (ZZP) voel ik me thuis.
Daarbij een enorme vracht aan administratieve ervaring, ik ben echt een soort duizendpoot van acquisitie gesprekken tot hypotheekadviseur.
Goed bedoelde raad: adverteer jezelf niet als "duizendpoot". Niemand is een duizendpoot. Wat je daarmee in feite zegt, is: ik ben eigenlijk op geen enkel terrein inhoudelijk gespecialiseerd, maar ik gooi mijn net zo breed mogelijk uit en hoop dat er een visje in blijft hangen. Benoem in plaats daarvan je sterke punten qua kennis en ervaring.

Je bent al jaren en jaren geen onderdeel meer van een "team" in de zin van werken in teamverband in een bedrijf. Integendeel, je bent jarenlang soloïst geweest, als ZZP-er, als mantelzorger, eigenlijk in iedere capaciteit. Ik denk dat werken in een team voor jou ook wennen zal zijn, immers, jaren- en jarenlang heb je je eigen plan kunnen trekken zonder rekening te hoeven houden met welk team dan ook. Het zou zelfs zomaar kunnen dat je eigenlijk liever helemaal niet onderdeel uit wil maken van een team, maar liever je eigen gang gaat qua planning en uitvoering van je werk. En daar is niks mis mee, maar als je je dan presenteert als team-player terwijl je daar al jarenlang geen ervaring meer mee hebt en wellicht beter tot je recht komt in een solitaire functie, moet je dat ook gewoon zo presenteren.

En wees eerlijk over het soort werk wat je wel of niet wilt. Je kan nu heel makkelijk zeggen dat je desnoods onder je niveau wilt gaan werken, maar word jij daar gelukkig van op de langere duur? Of heb je het na een week, twee weken, of een maand, eigenlijk wel gehad als je ergens alleen maar facturen mag coderen, of de hele dag moet archiveren, of dergelijke werkzaamheden?
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven