Werk & Studie alle pijlers

Wat verdienen freelance schrijvers nou echt?

28-08-2015 13:48 78 berichten
Alle reacties Link kopieren
Op het internet lees ik veel geklaag dat freelance schrijvers erg slecht betaald krijgen. Zelfs een landelijk bekende columniste als Asha ten Broeke schijnt nauwelijks rond te kunnen komen.



Maar als ik op internet zoek op ’wat verdient een freelance schrijver’ zie ik best vaak hoge bedragen voorbij komen. Vaak beginnend bij 60 euro per uur.



Zie bijvoorbeeld deze draadjes:

http://www.hard-c.com/200 ... s-een-geschikt-uurtarief/

http://www.doyoucopy.nl/tarieven/

Ik weet dat daar voor ZZP-ers nog heel veel vanaf gaat, maar al met al is dat toch niet slecht!



Dus vraag ik me af hoe dat nou zit. Werken die mensen in een ander veld als de klagende mensen (vaak journalisten)? Of melden vooral de succesvolle mensen graag wat ze verdienen?
Alle reacties Link kopieren
Slim van je Rasa, om 'om het niet te werken' voor bepaalde opdrachtgevers. Ik heb via vrijwilligerswerk (copy & social media) regelmatig betaalde klussen toegespeeld gekregen. Ik zie dit soort extra werk dus ook als investering.



Ik werk als freelance communicatiespecialist op het gebied van online communicatie en social media. En dan richt ik me op een bepaalde sector.



Specialist word je vanzelf als je maar een beetje koers houdt en regelmatig investeert in je doel. En af en toe een beetje bluft
Today is a good day
Fake it till you make it

Niet mijn sterkste punt. Toen ik mijn eerste betaalde opdracht binnenhaalde, schoot er een moment door me heen: 'Oh my... iemand gaat mij betálen voor wat ik doe!' Het zal wel even wennen zijn.



Het komt ook omdat ik me zelf altijd zo erger aan die opgeblazen CV's en functietitels. Iemand die zich met de huisstijl bezighoudt en zich 'design manager' noemt. Iemand die vers van de universiteit komt en zich in zijn eerste baan 'programmamanager' noemt. Ik zie veel holle lucht. En ik heb ook vaak gezien dat het uiteindelijke resultaat misschien nog wel in een mooi jasje zit, maar inhoudelijk erg weinig voorstelt.



Ik heb er zelf te vaak doorheen geprikt bij anderen om mezelf nu zo te verkopen. En bovendien: een van de redenen waarom ik voor mezelf wil beginnen is om niet meer mee te hoeven doen aan dat holle gedoe. Om meer vanuit mijn eigen waarden te kunnen werken dan me te conformeren aan dat uiterst merkwaardige kantoorgedrag. What you see is what you get.
Alle reacties Link kopieren
@Rasa: stick to your guns (maar af en toe een beetje meebewegen kan geen kwaad)
Today is a good day

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven