lenzen vloeistof

08-03-2016 16:21 18 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,Ik heb zachte maand kleurlenzen.

Nou vroeg ik me dus af of ik elke dag de vloeistof moet vervangen?

Dus stel ik draag ze morgen niet, moet ik morgen dan alsnog de vloeistof vervangen? Of gewoon laten tot ik ze weer aandoe en daarna weer vervangen? Want bij mijn laatste lenzen. Had ik ze 2 dagen niet aangehad en gewoon in het doosje gelaten met vloeistof. En toen ik ze in wou doen was eentje volgens mij uitgedroogd? Want het bewoog niet mee met mijn pupil.
hoe kan een lens uitgedroogd zijn als hij onder staat in de vloeistof?ik draag mijn lenzen soms een dag niet, dan pak ik ze gewoon uit het houdertje en doe ze in

soms draag ik ze in de vakantie een week niet, dan spoel ik ze even af met verse vloeistof voordat ik ze inzet
Even bij de verkoper van je lenzen vragen?
Toevallig pas nog gevraagd omdat ik afwissel met (maand)lenzen en een bril, pas na een week moet je de vloeistof verversen mocht je ze niet gaan dragen. Wel in de gaten houden dat ze niet zonder vloeistof komen te staan. Zo kan je wel een paar maanden doen met een paar maandlenzen als je ze af en toe draagt.
Alle reacties Link kopieren
mijn opticien adviseerde mij, wanneer ik mijn lenzen niet in had, na een dag of 3-4 de vloeistof te vervangen. Hoefde echt niet elke dag bij mijn lenzen.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Terug naar opticien en elke dag nieuwe vloeistof als je ze dagelijks draagt. Anders kan je ze er wel een paar dagen in laten staan.Verder vind ik de pijler die je hebt gekozen echt hilarischSorry TO
Alle reacties Link kopieren
Mijn opticien zegt ook 1 keer per week nieuwe vloeistof erin doen
Als je lens uitgedroogd is, gewoon weer onder de vloeistof zetten en hij wordt weer zacht. Niet je uitgedroogde lens beschadigingen dan.
Verversen jullie echt iedere dag jullie vloeistof?

Ik doe dat af en toe.
Neem gewoon daglenzen. Veel makkelijker en hygiënischer
quote:Vivaneesje schreef op 08 maart 2016 @ 18:13:

Neem gewoon daglenzen. Veel makkelijker en hygiënischerEn veel duurder. Ik ben nu een tientje per maand kwijt per lens, daglenzen een ruime euro per lens.
Alle reacties Link kopieren
quote:Iertje94 schreef op 08 maart 2016 @ 17:49:

Verversen jullie echt iedere dag jullie vloeistof?

Ik doe dat af en toe.Dan ga jij niet naar een goede opticien. Zo ontstaan dus zware ooginfecties, soms onomkeerbaar. Dusja, NOOIT vloeistof hergebruiken. Nadat je je lenzen in hebt gedaan, je lenzenhouder met water omspoelen en aan de lucht laten drogen.Als je de lenzen niet draagt kun je ze natuurlijk wat langer laten staan (maar niet te lang uiteraard).
“We should make no mistake. Without concerted actions, the next generation will be roasted, toasted, fried and grilled.” - Christine Lagarde, IMF
Alle reacties Link kopieren
Als je lens is uitgedroogd, dan zal hij niet goed onder de vloeistof hebben gestaan. Controleer dus goed of je genoeg vloeistof erin hebt gedaan.
“We should make no mistake. Without concerted actions, the next generation will be roasted, toasted, fried and grilled.” - Christine Lagarde, IMF
quote:CleopatraVII schreef op 08 maart 2016 @ 19:29:

[...]

Dan ga jij niet naar een goede opticien. Zo ontstaan dus zware ooginfecties, soms onomkeerbaar. Dusja, NOOIT vloeistof hergebruiken. Nadat je je lenzen in hebt gedaan, je lenzenhouder met water omspoelen en aan de lucht laten drogen.Als je de lenzen niet draagt kun je ze natuurlijk wat langer laten staan (maar niet te lang uiteraard).Ik draag al 6 jaar lenzen zonder problemen. Misschien ben ik daarin juist heel eigenwijs dat ik vind dat je ogen ook weerstand moeten opbouwen. Ik heb juist geleerd dat je het niet moet omspoelen met water i.v.m. kalk. Ik kook het water dan uit.
Alle reacties Link kopieren
Oke...Ik heb een paar maanden geleden een artikel gelezen over dat ernstige ooginfecties heel erg toegenomen zijn doordat mensen niet zorgvuldig met lenzen omgaan (niet elke dag nieuw lenzenvloeistof, douchen met lenzen in etc.).Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb dus kan het hier niet plaatsen, maar je wilt dus ECHT niet dat je ogen onomkeerbaar beschadigen. Het zijn wel je ogen... Die zijn onvervangbaar.
“We should make no mistake. Without concerted actions, the next generation will be roasted, toasted, fried and grilled.” - Christine Lagarde, IMF
Alle reacties Link kopieren
Hoi, ik ben optometrist en contactlensspecialist.

Bij een dergelijke vraag is mijn antwoord altijd JA! er zijn veel verschillende vloeistoffen op de markt. de beste vloeistoffen gebruiken de afkorting MPDS dat is multipurpose desinfectie vloeistof...ik mag geen reclame maken maar dat zijn gewoon de goede vloeistoffen die bij de opticien te verkrijgen zijn.bij de drogist en supermarkt koop je minder goede vloeistoffen. deze hebben dia afkorting MPDS niet. ze desinfecteren dus minder goed of niet en kan je dus wachten op een infectie.je moet elke dag de vloeistof vervangen omdat er maar een heel klein beetje vloeistof in je houder zit en dus raakt de vloeistof zijn werking na een bepaalde tijd kwijt en komt de lens alsnog vol te zitten met materiaal dat je ogen kan infecteren.de beste systemen hebben dus MPDS op de verpakking staan of zijn op obv Peroxide.als je meer vragen hebt mag dat (..)
juniormoderatorviva wijzigde dit bericht op 08-03-2016 21:25
Reden: Spam
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:lisa198 schreef op 08 maart 2016 @ 17:25:

Mijn opticien zegt ook 1 keer per week nieuwe vloeistof erin doenAls je je lenzen dan niet hebt gebruikt moet ik natuurlijk even erbij zeggen.

En heel goed je handen wassen voordat je met je handen in je ogen komt.
Als er genoeg lenzenvloeistof ik het bakje zit drogen je lenzen niet zo snel uit, dus no worryss

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven