Borst implantaten en borstvoeding geven.

19-08-2014 16:10 35 berichten
Alle reacties Link kopieren
Misschien een domme vraag.



Maar hoe zit het met borstvoeding geven als je borstimplantaten hebt?



Mijn voorgevel is zo nep als die van Barbie, heb silicone implantaten. Toen ik nog bij mijn eigen verloskundige in Amerika was, ben ik vergeten het te vragen hoe en wat. Maar het schoot me net dus te binnen. Volgens internet moet het gewoon kunnen, maar dan Google je veder -ja ik weet het heel dom- en dan krijg je enge artikelen te lezen over kinderen die een vergrote kans op ziektes en aandoeningen hebben na borstvoeding met silicone borsten.



Vrouwen die hier ervaringen mee hebben?
Ik vind het echt bizar dat je dit niet gevraagd en overdacht hebt voordat je siliconen hebt laten implanteren. Daar begrijp ik echt helemaal niks van.
Ik heb altijd gehoord dat als je borstvoeding wilt geven je implantaten er eerst uit moeten...
Alle reacties Link kopieren
Justmaartje, niet iedereen heeft al sinds zijn 20e een kinderwens he..
Volgens mij hangt dat helemaal ervanaf hoe de operatie is uitgevoerd, of je melkkanaaltjes nog in tact zijn.

Maar dat weet alleen de chirurg die je operatie heeft gedaan.
Wat Siska74 zegt.
Alle reacties Link kopieren
Hi Yadan,



dat hangt er sterk vanaf hoe jouw inplantten geplaatst zijn (voor, achter of tussen de spier). Van een vriendin weet ik dat je met achter de spier sowieso wel kunt borstvoeding. En zolang de implantaten niet via de tepel zijn ingebracht, lijkt het me sowieso geen probleem. Op het borstenforum (even googelen) zijn er meer dames met implantaten en baby's, misschien vind je daar meer.



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Als de implantaten achter de borstspier zijn geplaatst zou ik niet weten waarom het niet zou kunnen eerlijk gezegd.
Alle reacties Link kopieren
Ik ken iemand die wel even borstvoeding gaf met siliconen. Maar garanties dat je baby geen 'stoffen' binnenkrijgt heb je niet. Genoeg 'lekkages' in het nieuws geweest laatste tijd...
Alle reacties Link kopieren
quote:linnoya schreef op dinsdag 19 augustus 2014 16:18 Ik ken iemand die wel even borstvoeding gaf met siliconen. Maar garanties dat je baby geen 'stoffen' binnenkrijgt heb je niet. Genoeg 'lekkages' in het nieuws geweest laatste tijd...Dan moet die lekkage al 'doorlekken' in de melkklieren. Lijkt me toch sterk.
Alle reacties Link kopieren
Achter de borstspier is geen probleem, mijn schoonzus heeft 2 kinderen met bv en implantaten groot gebracht.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mijn verloskundige, gynaecoloog en plastisch chirurg is er geen reden om het niet te proberen. Ik heb een borstcorrectie met implantaten omdat ik een flinke afwijking had. Deze zijn via mijn tepelhof ingebracht nadat mijn borst 5cm verlaagd was. Het kan dat borstvoeding geven niet mogelijk is omdat er te weinig melkklieren werken, maar dat weet ik pas over een week of 3.

Ik heb uiteraard ook gevraagd of er gevaren voor de baby zouden zijn, er is mij door alle 3 bovenstaande specialisten verteld dat dit niet zo is.

En het heeft niets met 'dom zijn' te maken datje hier niet eerder navraag naar hebt gedaan.. De levensfase waar je dan in zit dicteert op dat moment wat er voor jou belangrijk is om te vragen/ onthouden..
When something in life goes wrong, just jell PLOT-TWIST and move on
Ah de stuwing horror



Verder wat ennaganne zegt.
quote:lesbianwoman schreef op 19 augustus 2014 @ 16:15:

Justmaartje, niet iedereen heeft al sinds zijn 20e een kinderwens he..Nee, ik ben er een van, maar ik zou wel zo slim zijn om daar wel naar te vragen. Dat lijkt me niet meer dan normaal. Ik vind het megadom.
Alle reacties Link kopieren
quote:nak schreef op dinsdag 19 augustus 2014 16:20 Dan moet die lekkage al 'doorlekken' in de melkklieren. Lijkt me toch sterk.Juist in melk zitten afvalstoffen. Net als bij koeien zit er meer antibiotica en groeihormonen in de melk dan in het vlees.
Dat kan heel goed, ik heb het 3 keer gedaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:kiki1987 schreef op 19 augustus 2014 @ 16:13:

Ik heb altijd gehoord dat als je borstvoeding wilt geven je implantaten er eerst uit moeten...Waar heb je dat gehoord?
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Alle reacties Link kopieren
@TO



http://www.lalecheleague. ... plantaten-en-borstvoeding
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Alle reacties Link kopieren
quote:linnoya schreef op 19 augustus 2014 @ 16:56:

[...]





Juist in melk zitten afvalstoffen. Net als bij koeien zit er meer antibiotica en groeihormonen in de melk dan in het vlees.

Veiligheid van moedermelk

Wanneer vrouwen die siliconen borstimplantaten hebben borstvoeding willen gaan geven, vragen zij en hun zorgverleners zich dikwijls af of de melk wel veilig zal zijn voor de baby.

Een veel aangehaalde publicatie over de gezondheidsrisico’s van siliconen implantaten beschrijft een klein onderzoek uit 1994 onder elf kinderen met slokdarmproblemen. Van deze kinderen vertoonden de acht borstgevoede kinderen meer afwijkingen aan de slokdarm dan de drie flesgevoede kinderen. Er was geen controlegroep.

Andere, goed opgezette studies onder duizenden moeders en hun kinderen laten geen verhoogd risico op afwijkingen zien. Zo werden in Scandinavië 11.445 vrouwen met een borstimplantaat en 3.248 kinderen van deze vrouwen onderzocht. Deze kinderen werden vergeleken met kinderen uit een controlegroep en met kinderen van moeders die een chirurgische ingreep, anders dan een borstvergroting, hadden ondergaan. Er werden geen verschillen gevonden tussen de verschillende groepen kinderen.

Er is nog geen techniek om de hoeveelheid siliconen in moedermelk te bepalen, maar de concentratie silicium wordt als goede benadering gezien. In een onderzoek werd de concentratie silicium in moedermelk gemeten. De melk bevatte ongeveer 55 ng silicium per ml, zowel bij moeders met als bij moeders zonder implantaten. In dit onderzoek bleek ook dat kunstmatige zuigelingenvoeding 80 keer zoveel silicium bevatte (4400 ng/ml). Moedermelk bevat dus relatief weinig silicium en de concentratie silicium is niet verhoogd bij vrouwen met een borstimplantaat. Moeders moet dus verteld worden dat de bekende risico’s van het niet borstvoeding geven voor moeder en baby veel groter zijn dan een onwaarschijnlijk en niet meetbaar risico van de aanwezigheid van (siliconen)borstimplantaten.

Wat als een implantaat kapot gaat?

De meeste siliconen die in implantaten gebruikt worden zijn te groot om in de melk terecht te kunnen komen. Er is geen bewijs dat er een verhoogd risico is voor kinderen van moeders met kapotte implantaten. Als de moeder vragen heeft in verband met haar eigen gezondheid, is het aan te raden dat zij dit met haar arts bespreekt.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Jeetje. Loepje.
Alle reacties Link kopieren
Leg uit!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf een borstvergroting gehad. En heb duidelijk en meerdere malen gevraagd hoe het zit met borstvoeding, omdat wij een kinderwens hebben. En ze hebben me duidelijk verteld dat ik gewoon borstvoeding kan geven en dat dit geen kwaad kan.
Alle reacties Link kopieren
Vraag het een ARTS!



En heb jij niet heel andere dingen aan je hoofd?
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Bummer, ik forum mobiel

Ik heb al wel wat langs zien komen mbt zorgverzekeringen maar d'r moet dus nog meer zijn. Ik ben benieuwd.
quote:Tickel schreef op 19 augustus 2014 @ 17:16:

[...]



Waar heb je dat gehoord?Van vriendinnen, nooit van een prof ofzo. Het is voor mij wel een reden geweest om nu nog niets aan mijn borsten te doen. Ik heb wel grote maar nog groter vind ik mooi en als ze na de zwangerschap gaan hangen wil ik daar wel iets aan doen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven