Uitgerekend 1t/m15 september 2018

31-12-2017 09:33 460 berichten
Bij deze een topic voor iedereen die begin september uitgerekend is. Je kunt jezelf in de tabel zetten, gebruikersnaam en wachtwoord staan onder de tabel.

:heart: = kloppend hartje!
:duckie: = goede 20-weken echo!
Naam Leeftijd Kindje Uitgerekend Geslacht Afspraken Bijzonderheden
Happy86312e1 september:heart:
BrownieLover322e2 september:heart:
VIvaPinkPony311e2 september:heart:
Mikki_123323e2 september:heart:
LouiseMaria261e6 september:heart:
MissChesire311e7 september:heart:
Trisch301e7 september:heart:
Drakenstein332e9 september:heart:
Sterretje2018301e9 september:heart:
Katootje83341e9 september:heart:
Zucchini261e10 september:heart:
Wolley18261e12 september21-02 tweede echo:heart:
Terzieler302e15 september:heart:
Talena281e11 september
:rose: Mamavaneenboefje, Lousje48, zandkasteel-, Sanseveria
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-12-2020 11:51
Reden: ww verwijderrd ivm misbruik account
74.74% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@Zuchinni: sliep altijd slecht helaas... op begeven moment sliep ik in de morgen wat uurtjes bij, dat scheelde hoor :) met een 2e die rondhobbelt zal dat wat lastiger gaan ;) gelukkig dat je vannacht beter heb geslapen. :cheer:
Er komt regelmatig agressie voor die ook uitloopt tot nood(dwang) medicatie en of separatie. Kan best heftig zijn. We mogen na de 12 weken ook niet meer op de afdeling werken of rennen op alarm.

Ik heb ook elke dag getest hihi. Voor morgen een digitale die ook weken aangeeft. Dat is toch wel echt de ultieme test hahaha :yes:

@mamavaneenboefje: ik heb ook nog contact met mijn viva (facebook) groep. We hebben ook meetings en de meeste hebben net een 2e of zwanger. Echt bijzonder en mooi om allemaal mee te mogen maken. :heart:

@louisemaria: ik had het 9 maandenboek die ze bij de xenos hebben. Leuk en informatief boekje :) die ga ik maar eens opzoeken om te vergelijken. Lijkt me erg leuk!

@misschesire: je vriend is volgens mij net zo zenuwachtig met die grappen hihi. Leuk om idd op te schrijven!

Ik ga morgen bellen naar de verloskundige en me opgeven voor mVM. Nadeel: die geur die uit die flessen komt... YUK!! Wat vond ik dat toen erg zeg!
Ik heb een negenmaandenboek bij de bruna weggehaald, heb zo geen idee van wie die is. Je hebt er nog veel meer delen van zoals het kraamboek enz enz

Moedersvoormoeders komt volgende week hier langs, ben super benieuwd!

De moeheid begint nu ook wel op te spelen, vanmiddag gewoon even samen met mijn zoontje slapen..

@terzieler: dat is wel erg leuk he! Bij mijn groep zijn de meesten nu zwanger van een tweede, maar zijn er helaas ook nog steeds wat bezig voor een eerste. Erg dubbel.

Testen: heb twee dagen geleden de laatste test gedaan, wou ook nog even een bevestiging voordat ik contact kreeg met de vk haha

Sporten: doen jullie nog aan sporten? Ik ben vorige week begonnen bij de sportschool, het even weer zachtjes opbouwen en proberen fit te blijven
Alle reacties Link kopieren
Ik doe geen sport... hoewel ik vanmorgen weer het zweet op Mn rug had staan in balorig.. telt dat ook? :lol:

Ik wilde naar de Vk bellen vandaag maar was te laat. Kan maandag pas.. Nouja gelukkig heeft het niet zo’n haast.

Ik had het boekje van woezel en pip. Erg leuk geschreven en leuke vragen en merk dat boekjes en speelgoed etc van woezel en pip ook altijd erg geslaagd is.

Ik moet echt al onwijs vaak plassen. Ik dacht echt dat ik het me verbeeldde, maar schijnt wel te kunnen! :)
Alle reacties Link kopieren
Happy86, Wolley18, Terzieler, Juf93 gefeliciteerd!

Mikki; Ik snap dat je onzeker word dat je klachten nu anders zijn! Volgens mij heb ik het wel vaker gehoord dat klachten wisselen per zwangerschap.

Zandkasteel: heb je je knaltest gehad?

Zucchini: Ons slaapritme lijkt inderdaad overeen te komen! Vandaag werd ik wel pas om 11 uur wakker en ben nu alweer dood moe. Ook heb ik minder last van de misselijkheid/weeïgheid. Ook meer eetlust en eerder honger! En ook die krampen en steekjes. Echt super grappig hoeveel het overeenkomt haha. Ik vind het alsnog echt super knap dat je nu al spulletjes koopt. Ik sta er ook echt heel nuchter in. Als dit misloopt op naar de IUI.

LouiseMaria: De pop poli is een speciale afdeling voor mensen met psychische problemen. Op die poli werken psychologen, verloskundigen en alles allemaal samen om je te begeleiden tijdens je zwangerschap. Ik zit helemaal niet op psychologen en dergelijke te wachten. Ik volg al jaren geen therapie meer en ben gewoon al jaren stabiel en heb dus echt geen zin om nu verplicht met mensen te moeten gaan praten. Ik duim dat morgen je uitslag binnen is!

Ik heb zo’n 9 maandenboek van Pauline. Ik vind hem wel leuk. Ik heb hem gehad van mijn schoonmoeder, dus echt tips heb ik niet. Ik schrijf wel alles op in een schrift en schrijf het na de 12 weken allemaal over.

De onzekerheid is echt killing. Ik word er gek van. Om heel eerlijk te zijn doe ik iedere ochtend een zw test om te kijken of die lichter word. Als ik dan weer onzeker word dan kan ik tenminste tegen mijzelf zeggen dat de test vanochtend goed was.

Mag ik vragen waarom jullie bang zijn het niet verborgen te kunnen houden als je mee doet met moeders voor moeders?

Gisteren begon mijn schoonmoeder te miepen over dat ze bang is het niet verborgen te kunnen houden voor mijn schoonzus. Mijn schoonzus heeft de ochtend dat ik erachter kwam zwanger te zijn te horen gekregen dat het hartje gestopt was van haar kindje. Ze was 10 weken. Dat was echt heel vreemd. Wij kwamen de woonkamer binnen met mijn zw test en troffen mijn schoonouders huilend aan, omdat het hartje gestopt was. Ze is het kindje nog niet verloren en zit daar dus nog steeds op te wachten. Ik vind dus echt niet dat we dit nieuws nu kunnen vertellen. Ik zou het super respectloos vinden als iemand dat bij mij zou doen.
mamavaneenboefje , terzieler , MC en mikkithanks voor de tips Ik ga van t weekend even kijken of ik ze kan vinden.

Mbt sportenIk ga 3x per week naar de sportschool en Mn doel is om dit gewoon te blijven doen zo lang het kan. Maarja heb geen ervaring met zwangerschap dus we zien we hoe t loopt. Vind het heel eng dat Mn lichaam zo gaat veranderen.

misschesire ik ga je naam akoeten naar MC als je dat oké vind? Voor alle andere dames met een wat langere naam ga ik ook nog bijzondere afkortingen bedenken :-P
De pop poli klinkt inderdaad niet heel Erg positief. Zeker als je je psychisch gewoon goed voelt. Kan je nog besluiten om gewoon naar een normale VK praktijk te gaan?
Wat heftig voor je schoonzus. Het is aan jullie om het aan haar te vertellen op het moment dat jullie het willen vertellen.. en in deze is er natuurlijk nooit een goed moment. Sterkte!

Een faceboekgroepje lijkt me ook leuk als we straks allemaal wat verder zijn en hartjes hebben gezien.

echo we hebben besloten met 8 weken een echo te laten maken en dan de termijn echo met 12 weken. Wilde ik de afspraak inplannen heb je je verzekerings pasje nodig. Die is er alleen nog niet. Wachtennnn...... :hamer:
Alle reacties Link kopieren
MC Ik heb deels pop poli gehad met mijn vorige zwangerschap vanwege het gebrek aan slapen en onstuimig verleden. Ik vond het uiteindelijk mee vallen. Hele lieve mensen :)

Mikki_123 Veeeeel moeten plassen de eerste 3 maanden klopt wel hihi. Lang leven hormonen

Nou de digitale geeft ook ZWANGER! hahaha. Nu ga ik ophouden met testen hoor :facepalm: ... Wellicht volgende week of hij dan springt van 2-3 weken ;-)

Sporten doe ik in de sportschool. Ik doe krachttraining 3 keer in de week en wil daar ook mee doorgaan. Vanaf het 2e trimester zal er wat aangepast moeten worden, maar voor nu gaat het nog lekker.

Tegen wie hebben jullie het al allemaal vertelt?

Ik ben zelf echt een open boek wat dat betreft. Mocht het misgaan, wil ik dat ook kunnen delen. Ik ga straks die digitale test aan mijn moeder laten zien :blob: :blob:

Facebook lijkt me ook prettig - reageren is daar een stuk makkelijker
Alle reacties Link kopieren
Ik heb geen tijd om uitgebreid te reageren, maar een gesloten facebookgroep lijkt mij ook wel fijn! Alleen.. kunnen anderen zien dat je lid bent/wordt van een groep, ook al is hij besloten? Anders gaat mijn voorkeur eerst uit naar een andere naam voor de groep (geen uitgerekend in september groep ofzo)😅.
Alle reacties Link kopieren
Nee ziet verder niemand. Had een hele reactie getypt alles weg... later weer een poging
Nog steeds geen uitslag bloedonderzoek en zojuist roze slijm bij toiletbezoek. :cry: ik ben bang!
Alle reacties Link kopieren
LouiseMaria schreef:
05-01-2018 10:07
Nog steeds geen uitslag bloedonderzoek en zojuist roze slijm bij toiletbezoek. :cry: ik ben bang!
Aah wat schrikken! Toen ik de verloskundige belde zei ze wel dat bloedverlies en ongesteldheidsgevoel regelmatig voorkomt in het begin. Maar ik zou ook schrikken hoor.. wat zo’n verloskundige ook zegt. Hopelijk blijft het hierbij en hoort het er gewoon bij.
Alle reacties Link kopieren
@louisemaria hou je ons op de hoogte? Wanneer hebben ze uiterlijk de uitslag.

@mamavaneenboefje
Ik doe net als @terzieler 3x in de week aan krachttraining in groepsverband.
En ik doe aan hockey.. maar daar is nu winterstop en ik denk dat ik dit seizoen geen wedstrijd meer zal spelen.

Ik zit er wel aan te denken om moeders voor moeders te gaan doen maar dan vanaf week 8/9. Na de eerste echo. Volgens mij kan het tot week 16..
Juf93 schreef:
05-01-2018 11:56
@louisemaria hou je ons op de hoogte? Wanneer hebben ze uiterlijk de uitslag.
Doe ik! In ieder geval geen krampen dus dat is positief. En wat zucchini ook zegt: Bloedverlies in het begin schijnt normaal te kunnen zijn. Alleen echt vrolijk wordt je er niet van. Je schrikt gewoon. Anyway: ik kan weer ademen. Net weer niks aan het handje. Morgen Mn laatste test toch maar even doen.
Mbt de bloeduitslag. Er moest nog overlegd worden met de specialist en ik wordt dan teruggebeld.
Ik reageer op alles even zonder namen, mijn geheugen is echt een zeef 🙈

Een facebookgroep lijkt me ook leuk, een beslotengroep kan verder niemand zien, alleen de personen die in de groep zitten.

Bloedverlies: heb ik bij mijn zoontje in het begin van de zwangerschap ook regelmatig gehad. Begrijp dan ook heel goed dat je ervan schrikt! Hopelijk blijft het hierbij en is alles goed!

Het vertellen: wij wouden eerst wachten met het vertellen, maar ik wil het toch wel graag kwijt aan onze ouders, dus dat gaan we een deze dagen doen! Maar die zullen het al wel verwacht hebben, aangezien de miskramen in september en november. Ze houden me namelijk erg in de gaten hah
Alle reacties Link kopieren
@louisemaria ooh jeetje dat is idd echt schrikken!! Vorige keer had ik het ook.. kan dat gevoel nog goed herinneren. Gelukkig was het uiteindelijk helemaal niks!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb eindelijk tijd om even uitgebreid te reageren.

@Telezier, jouw werk klinkt idd wel heftig. Ik snap dat je dan niet lang op de groep mag blijven afdeling. Kom je dan op een andere afdeling of andere werkzaamheden?
Gelukkig ben ik niet de enige die nog wat extra bevestiging nodig heeft door af en toe een test te doen. Wat gaf de test met weken aan vandaag?
Wij hebben het tot nu toe aan onze ouders verteld en dit weekend zijn de broers/zussen aan de beurt en 2 vriendinnen van mij weten het. Dat zijn de mensen, mocht het misgaan, waarmee we zulke dingen graag willen delen. Verder houden we het nog even stil tot aan de eerste echo. Ik denk rond de 10/11 weken dat we het een beetje bekend gaan maken aan de mensen om ons heen. Ik hoop dan 2 goede echo's gehad te hebben..

@Mamavaneenboefje, ik sportte al niet heel veel meer de laatste maanden. Ik heb elke keer een blessure met hardlopen en de sportschool is gewoon niet helemaal mijn ding. Ik wilde dat wel weer op gaan pakken in januari, maar ja nu zwanger! Misschien dat ik het toch wel ga doen om ook fit te blijven tijdens de zwangerschap.

@MissChesire, wat toevallig, zoveel dingen die we gemeen hebben. Zijn bij jou de steekjes inmiddels ook wat minder?
Wat heftig voor je schoonzus. Ik snap dat je het liever nu niet verteld, voelt dan niet echt als het juiste moment lijkt me.

@LouiseMaria, ik vind het ook eng dat mijn lichaam gaat veranderen. Ik wil er niet te veel bij nadenken en ik zie na de tijd wel hoe het er dan uitziet, maar toch spookt het soms door m'n hoofd. Ik denk ook wel eens: ik word waarschijnlijk nooit meer zo dun en strak als nu.. gek idee!
Gelukkig heb je verder geen bloedverlies gehad!

Gelukkig op tijd weekend vandaag. De vermoeidheid slaat toe en de bank kijkt me aan, dus ik pak een kop thee, een dekentje en zet Netflix aan. :)
terzieler Haha lekker bezig met de zwangerschaps testen. Ik heb er tot nu toe 3 gedaan. Morgen de laatste. Blijft elke keer toch spannend. Hoe reageerde je moeder op je test???

zucchini ja echt eng, dat veranderen van je lichaam. Maarja proberen de cravings onder controle te houden. Ik heb Mn man geïnstrueerd dat als ik vraag om junkfood te halen met Mn terror zwangerschapshormonen dar hij dan moet weigeren :p:.

Heb geen bloed meer gezien dus ben wel wat geruster. Als morgen m’n test nog knalt dan ben ik weer stressvrij.
Alle reacties Link kopieren
zucchini schreef:
05-01-2018 08:17
Ik heb geen tijd om uitgebreid te reageren, maar een gesloten facebookgroep lijkt mij ook wel fijn! Alleen.. kunnen anderen zien dat je lid bent/wordt van een groep, ook al is hij besloten? Anders gaat mijn voorkeur eerst uit naar een andere naam voor de groep (geen uitgerekend in september groep ofzo)😅.
Ik zou hem op geheim zetten. Eventueel via Pm onze echte namen door laten geven zodat we even vrienden worden en je ons kan toevoegen in de groep. Dat is sowieso het ‘veiligst’ Haha!

Ik vind fb veel fijner stiekem. Van mijn andere kinderen heb ik van beide een viva groepje en we hebben wekelijks nog wel updates heel leuk!
Alle reacties Link kopieren
Wil iedereen nu al liever een facebookgroep?
Alle reacties Link kopieren
@LouiseMaria, haha dat ga ik ook tegen mijn vriend zeggen. Tot nu toe eet ik nog wel gezond, laten we hopen dat het zo blijft! :-D
Ik sluit me bij de rest aan qua facebookgroep of hier verder schrijven.

Ik ben begonnen met sporten omdat ik de vorige keer bekkeninstabiliteit had en 26 kilo was aangekomen en beide wil ik deze keer niet, terwijl ik er wel weer bang voor ben. Dus hoop in shape te blijven met sporten 🙈

Ik heb net tijdens een moeizaam toiletbezoek helderrood bloed gespot (ja het was vaginaal bloedverlies). Meteen weer onzeker en verdrietig. Hoop zo dat het een gesprongen adertje is! We zouden het zondag aan onze ouders vertellen die toevallig bij ons komen, maar nu twijfel ik er heel erg aan om niet eerst de echo af te wachten
Alle reacties Link kopieren
Facebookgroep vind ik ook handiger 😃👍
Hi Ladies,
Mijn man en ik hebben begin december afgesproken dat we in 2018 zouden proberen een kindje te krijgen, en hebben in december dan ook geoefend. Blijkbaar hadden we geen generale repetities nodig, want gister testte ik positief O_O
Ik ben pas 4 dagen overtijd maar ben best misselijk en heb ook last van kramp/zwaar gevoel in mijn onderbuik.
Andere dames die dit ook zo vroeg hadden?

Ik twijfel nog of ik maandag de huisarts zou bellen of dat ik hier nog even mee kan wachten, wat hebben jullie gedaan?
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Talena!

Wbt de FB groep. Zou het niet verstandig zijn even te wachten tot de eerste echo is geweest? Dan weten we wat meer... iig ik wacht daar op. Is jammer want ik vind dit forum echt heel erg waardeloos functioneren, maar ik wil eerst wat meer zekerheid.
Alle reacties Link kopieren
Leuk een facebookgroep!

@misscherise: Jeetje wat heftig van je schoonzus. En wat bizar dat het zo samenloopt met jullie geluk.

@mamavaneenboefje oh jeetje jij ook al bloedverlies.. :-( echt niet leuk al die onzekerheid. Ik duim dat alles goed gaat!

Ik vind het juist gaaf om je lichaam zo te zien veranderen. Maar zwanger zijn en borstvoeding resulteren bij mij altijd in kilo’s verliezen. Ik ben vorige maand gestopt met het voeden van mijn zoontje en zat wel echt op de ondergrens. Maar ja die slappe buik heb ik wel. Maar ik vind de ‘schade’ wel erg meevallen
Alle reacties Link kopieren
Zo he he tijd.

Bloedverlies kan ook voortkomen door een geknapt adertje doordat de doorbloeding hoger is nu je zwanger bent. Ik hoop voor jullie dat alles gewoon goed is.

Sport is een lang verhaal bij mij. Ben niet voor niets geopereerd Hahaha! Ik heb wel elke dag voldoende lichaamsbeweging.

MC; jeetje dat is ook best een lastig iets. Ligt gevoelig en dan zit je zelf ook nog vol hormonen.

MVM is hier geen optie zolang ik het geheim wil houden. Had graag een bijdrage willen leveren.

Vertellen doen we voorlopig niet. Misschien na de echo de 23ste. Het is wel heeeel lastig.

Lichaamsveranderingen... Hahahaha. Nee valt mee en ik was 30 kilo aangekomen. Echt erg lol! Wil deze keer wel proberen om het binnen de perken te houden.

Mocht iedereen verder wel voor de FB groep zijn doe ik wel mee hoor, maar ik kan nog niet heel wild enthousiast zijn voor ik de eerste echo heb gehad om te zien of alles goed gaat.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven