Uitgerekend 1t/m15 september 2018

31-12-2017 09:33 460 berichten
Bij deze een topic voor iedereen die begin september uitgerekend is. Je kunt jezelf in de tabel zetten, gebruikersnaam en wachtwoord staan onder de tabel.

:heart: = kloppend hartje!
:duckie: = goede 20-weken echo!
Naam Leeftijd Kindje Uitgerekend Geslacht Afspraken Bijzonderheden
Happy86312e1 september:heart:
BrownieLover322e2 september:heart:
VIvaPinkPony311e2 september:heart:
Mikki_123323e2 september:heart:
LouiseMaria261e6 september:heart:
MissChesire311e7 september:heart:
Trisch301e7 september:heart:
Drakenstein332e9 september:heart:
Sterretje2018301e9 september:heart:
Katootje83341e9 september:heart:
Zucchini261e10 september:heart:
Wolley18261e12 september21-02 tweede echo:heart:
Terzieler302e15 september:heart:
Talena281e11 september
:rose: Mamavaneenboefje, Lousje48, zandkasteel-, Sanseveria
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-12-2020 11:51
Reden: ww verwijderrd ivm misbruik account
74.74% gewijzigd
Ben het met drakenstein eens, ik wacht voeg me pas toe aan een Facebook groep als eerste echo goed is.

Talena in principe kan je gewoon de huisarts op de hoogte brengen van je zwangerschap en een afspraak plannen met de VK. Heb ik ook vrijwel direct gedaan! Welkom en wat fijn dat je snel zwanger bent geraakt.

mamavaneenboefje hoe gaat het met het bloedverlies??

Vanochtend heb ik Mn laatste test opgemaakt. En het was een knaller. :hyper: Dus bloedverlies gister was onschuldig. *phieww*. Nog steeds weinig last van symptomen. Ik ben elke morgen alleen heeeeel vroeg wakker. Hebben jullie daar ook last van? Zijn er onder ons nog meer buikslapers? Dat ga ik echt missen straks o_o
-
anoniem_63a8550a15480 wijzigde dit bericht op 07-07-2018 22:24
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal!
Na mijn ene berichtje bleef het stil van mijn kant.
Ik ben afgelopen week ongepland geopereerd. Ik had erg veel pijn bij mijn stuit en dit herkende ik van iets wat ik in 2010 ook heb gehad, een soort abces wat echt super pijnlijk is.
Gevalletje domme pech en ongelukkige samenloop van omstandigheden, zo met de zwangerschap en die operatie.
Ik had aangegeven dat ik nog maar kort zwanger was en daarom is er besloten om een ruggenprik te doen, dat was het minst gevaarlijk, aldus de anesthesist. Ik grapte gelijk maar dat ik dan mooi kon oefenen voor over 8 maanden :p
Eind deze maand weten we of de operatie invloed heeft gehad op de embryo.
Voor nu ben ik gezegend met een open wond van 4 bij 2 cm en 3 centimeter diep! En iets sterkers dan paracetamol mag ik niet nemen, maar dat is dan maar voor het goede doel ;)
Ik hoop dat alles goed gaat de komende tijd!
Alle reacties Link kopieren
@LouiseMaria, fijn dat de test gewoon positief was! Ben je zelf ook weer gerustgesteld nu?

@Wolley18, wat vervelend zeg! Hopelijk ben je snel weer de oude, lijkt me niet fijn zo’n wond.

@Dexx, welkom!

Ik heb vanmiddag nog een clearblue test gedaan en die gaf (gewoon met normale urine dus) nu 2-3 weken aan en vorige week zaterdag 1-2 weken, dus hij loopt mooi op.
Ik heb volgende week een afspraak met iemand van moeders voor moeders, ik ben benieuwd!
Het begint nu steeds meer te leven bij ons. Hoe is dat bij jullie?
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Dex!

Wat naar wolly. Er zijn middelen die je met veel pijn wel mag hebben zonder problemen voor het vruchtje. Ik heb helaas ervaring met operatie/pijn/zwangerschap. Komt vast wel goed met het vruchtje.

Bij ons begint het nu ook wel te landen Haha! T kwam zo snel dat we even moeten schakelen. Toch houden we onze reserves tot we hebben gezien op de eerste echo dat alles goed gaat.
Alle reacties Link kopieren
@Zucchini Nee is inderdaad geen pretje, vooral ook omdat ik niet op mijn rug kan liggen en daardoor spierpijn krijg in mijn benen.

@Drakenstein Ja in het ziekenhuis werd ook wel benoemd dat ik eventueel iets morfine-achtigs mag hebben, maar dat vind ik zelf wel erg sterk voor de pijn die ik heb. Op zich trek ik het wel, maar ik merk het steeds wel als ik weer paracetamol 'mag', een uurtje voor die tijd lijkt de oude al uitgewerkt.

Ik heb me nu ook aangemeld bij Moeders voor Moeders! Heeft iemand daar al ervaring mee? Wij hebben niet zo'n grote voortuin waar ze het onopvallend kunnen neerzetten, zetten ze het ook wel in de achtertuin neer? Daar kun je bij ons vrij ongezien komen.

Het leeft hier ook steeds meer. Ik heb al 100 ideeën voor de babykamer haha. Ook hadden we ons voorgenomen om het aan familie te vertellen op Valentijnsdag, maar ik denk dat we die datum niet gaan redden haha!
Alle reacties Link kopieren
Ik maakte vanochtend mijn laatste 2 testen op, beide heel duidelijk zwanger! Ik zit precies op 14dpo nu.

Ik doe niet mee aan mvm ik heb het bij de eerste gedaan maar zie er dit keer vanaf.
@wolly je kan ze zelf ook halen en brengen naar een punt in de buurt ik denk dat je met een notitie wel kan regelen dat het kn de achtertuin gezet kan worden hoor.

Ik ben vreselijk moe! Wel al iets pittiger met reageren. Nog maar 4 weken tot de echo, pfff Haha.

Wij vertellen het na de eerste goede echo aan ouders en zussen. Daarna gewoon rond de 12 weken als de termijnecho goed is aan de rest.
Alle reacties Link kopieren
Sinds donderdag zijn al mijn kwalen eigenlijk verdwenen, dus ik denk dat er toch iets niet goed zit. Wel af en toe nog een steek, maar echt maar heel weinig. Mijn testen knallen wel nog steeds en zelfs steeds donkerder. Alleen stellen ze mij nu niet meer gerust.

Wel heb ik mij alsnog gewoon aangemeld bij moeders voor moeders. Een mevrouw daarvan komt straks langs. Vooral gedaan omdat ik het als mijn plicht zie, aangezien ik de medicijnen, waarbij zij helpen die te creëren, zelf nodig ga hebben als dit mis loopt. Als dit misloopt dan gaan wij wel gelijk door met de IUI, dat is wel een geruststelling.

Door al dit gedoe had ik al sinds donderdag onwijs zin in een sigaret. Ik was sinds de positieve test gestopt en vandaag toch aan toe gegeven :frusty:
Het stoppen valt mij gewoon echt heel erg zwaar momenteel.

Het begon bij mijn vriend wel steeds meer te leven. Hij was ook degene die al naar babykamers keek en dergelijke. Ik heb hem er toch maar op voorbereid dat het toch wel eens mis kan gaan. We gaan ons nu gewoon zoveel mogelijk focussen op de verbouwing van ons nieuwe huis, zodat we zo snel mogelijk weer echt samen kunnen zijn, ipv op een zolder te bivakkeren bij mijn schoonouders.
Alle reacties Link kopieren
Willy; klopt het gaat om dat soort middelen. Uit ervaring weet ik dat ze wel heel goed werken tegen de pijn. Echter snap ik je wel. Hoop dat je er gauw minder last van hebt!

Babykamer; onze kleine gaat naar een andere kamer en de nieuwe baby komt in zijn kamertje. We hadden de babykamer al neutraal dus maakt het geslacht ook niet uit. Ik wil me juist gaan uitleven op de nieuwe kamer. Moeten nieuwe spullen komen want de babykamer is al compleet. Onze kleine heeft trouwens de eerste 7 maanden bij ons op de kamer geslapen dus dan heb je al weinig aan de babykamer.

Zandkasteel; wachten duurt lang he?! Ik heb gisteravond ook nog getest. Test streep was nog donkerder dan de controle streep.

MC; wat naar dat je er weinig vertrouwen in hebt. Mocht je niet redelijk snel bij de VK komen?
Alle reacties Link kopieren
@MissChesire, wat vervelend dat je er zo onzeker van wordt. Welke kwaaltjes had je eerst wel, maar nu niet meer?
Hier is het gerommel in mn buik ook wel wat minder geworden, maar gevoelige borsten en het weeïge gevoel lijken erger te worden en vaker plassen. En ook puistjes trouwens.

@babykamers, ik ben ook al inspiratie aan het op doen. Ik denk dat we 1 muur doen met een beetje een blauw/groene tint. Ik ben niet zo van echt een blauwe of roze kamer.

Bij de Hema heb ik al een paar leuke broekjes gezien die voor beide kunnen. Ik mag van mezelf die aankopen pas doen als de eerste echo goed is! 🙈
Nog 2 weken en 2 dagen geduld... ik kan niet wachten!

Oja en testen: ik blijf er ook gewoon af en toe 1 doen
Hier geen bloed meer gezien na vrijdagavond, het is waarschijnlijk een gesprongen adertje geweest. Het was in ieder geval goed schrikken!

Vandaag hebben we het mijn ouders verteld en ze hadden het al wel in de gaten/verwacht en zijn ook erg blij!

Babykamer: zijn wij nog niet mee bezig, we hopen in juli in ons nieuwe huis te wonen, dus de babykamer inspiratie gaat nog wel nodig zijn hihi.

Kwaaltjes: bij mij zijn ze de ene dag ook verdwenen en de andere keer weer aanwezig. Puistjes komen wel weer opzetten en snel humeurig.
dex welkom engefeliciteerd. Wat vervelend dat je er nog niet echt van kan genieten. Zou hier goed over praten met iemand (in eerste instantie verloskundige) zij zullen hier vast ervaringen mee hebben. Succes.

wolly poeh dat is echt bad timing. Hopen dat het allemaal goed is met kleintje. Extra spannend dus! Beterschap!

mc wat naar dat je er geen vertrouwen in hebt. Ik hoor wel vaak daf waneer het in een vroege zwangerschap mis gaat dat vrouwen zich juist nog steeds heel erg zwanger voelen(ik wil nu niet andere dames heel erg onzeker maken). Hopelijk zit het gewoon goed en is het gewoon je geluk dat je geen of minder kwaaltjes heb. Ik duim voor je!!

mamaveenboefje wat spannend dat jullie gaan verhuizen. Dat wordt dus nog even flink aanpoten aan t eind van de zwangerschap. Maar wel fijn een fris begin. Gelukkig is ook bij jouw het bloedverlies gestopt! Opluchting.

zucchini ja de test heeft me weer doen geloven dat het goed zit. Maar doordat ik weinig kwaaltjes heb voelt het soms alsof ik droom. En misschien ook omdat het nog “ons geheimpje” is en je er dus nog niet openlijk over kan praten.

Hebben jullie ook van die onrustige nachten. Normaal draai ik me al zo’n 200000x per nacht om maar nu is het zo extreem. Plus feit dat ik minimaal twee keer naar de wc moet en de hele tijd tussendoor wakker wordt en moeilijk weer in slaap val. Zal wel met de verwerking te maken hebben, blij als ik daar vanaf ben O_O .
Alle reacties Link kopieren
Hoi dames! Ik heb gisteren positief getest en wil graag meeschrijven in een uitgerekend topic. Nou zal mijn UD datum tussen de 14-16 september zijn schat ik in. Dat valt dus misschien in de tweede helft van sept. Zal ik hier nog meeschrijven of een nieuw topic starten?

Laat maar even weten en als ik hier wel mee kan schrijven stel ik me nog even netjes voor!
Alle reacties Link kopieren
@vlammetje, van mij mag je hier wel meeschrijven hoor! Dus, welkom! 🙂

@louisemaria, fijn dat je weer vertrouwen hebt dat het wel goed zit.

Ik slaap ook heel wisselend. Vannacht echt weer heel slecht geslapen. Ik kon gelukkig iets langer blijven liggen, maar nu moet ik er wel echt uit.
vlammetje had je in een ander topic al gefeliciteerd maar bij deze nogmaals: van harte :hyper:. Wat mij betreft van harte welkom! De UD is nu toch maar voor iedereen gokken.

zucchinj och ja echt vervelend. Lekker dat je wat langer kon blijven liggen. Ik had geen rust meer in Mn lijf dus meteen maar vroeg aan de slag gegaan.
Alle reacties Link kopieren
@MissChesire: ahhh wat een naar gevoel :( dit vind ik echt nog erger dan het wachtbankje... het wachten tot een echo. Maar dat je kwaaltjes komen en gaan is vrij normaal. Vorige week deden mijn borsten zeer en had ik continue steekjes. Nu alleen last van lichte misselijkheid. Misschien ben je wel 1 van de gelukkige die nergens last van gaat hebben meid :) Dat je testen oplopen is echt een goed teken! en ze zeggen dat vanaf week 6 de hcg vrij hoog is en dan meestal de kwaaltjes echt kunnen beginnen.

@Zucchini: Er zijn plekjes waar ik wel terecht kan gelukkig! Scheelt een hoop stress :yes: en mijn moeder reageerde zo lief hihi. Elke dag krijg ik zoveel berichtjes met hartjes en kusjes :heart:

@Wolley18: Ik heb de vorige keer ook meegedaan met MvM. Ik voel het als een soort "plicht" denk ik. Wij kunnen gelukkig "gewoon" zwanger worden en voor de gene die dat niet kunnen lijkt me dat echt vreselijk. Vandaar dat ik graag mijn steentje bijdraag. De flessen zette nze neer waar jij wilt. Dus als het heel discreet moet, dan kan dat gewoon. Ook kan je de flessen zelf naar het depot brengen, mocht je daar in de buurt wonen.
Wat ik echt heeeel erg vond is de geur die uit de flessen komt :cencored: Dat doen ze zodat de urine goed houdbaar blijft. Maar ik was vorige zwangerschap zo ziek dat ik er echt tegenop zag om weer urine over te gieten :sick:. Mja adem inhouden en gaan hihi

Voor de dames die bloedingen hadden, gelukkig is dat weer weg!

En welkom alle nieuwe dames!! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap :heart:

Met een babykamer ben ik wel bezig. gewoon omdat het zZOOOO leuk is! :hyper: :heart:
Mijn dochter heeft heel lang bij ons gelegen, omdat dat makkelijker was met de borstvoeding. Dus ik weet het nog niet of ik nu al van alles zal aanschaffen. Ik merk dat ik die hangwiegjes van Leander en Hussh erg mooi en praktisch vind. Ook in de zomer lijkt het me heerlijk om kleine beeb buiten onder de veranda te laten hangen :-] :zzz:
anoniem_190075 wijzigde dit bericht op 08-01-2018 12:14
2.53% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Vlammetje gefeliciteerd en welkom! Schrijf vooral lekker mee :cheer:
Alle reacties Link kopieren
@Terzelier, een wiegje of klein bedje op onze slaapkamer lijkt mij ook wel wat. Dat is dus wel een aanrader?

Hoe is het met iedereen verder? Welke kwaaltjes hebben jullie tot nu toe?
Hier:
- De ene keer goed slapen en de andere keer veel wakker.
- Vermoeidheid.
- Met vlagen wat weeïg, vooral als ik niet op tijd eet.
- Steekjes in onderbuik met niezen of soms bij opstaan.
- Af en toe nog een beetje het menstruatie-achtige gevoel, maar bijna niet meer. Nog wel eens lage rugpijn.
- Pijnlijke tepels.
- Duidelijke aderen op borsten.
- Puistjes.

Ik had eigenlijk een dag van 9:30 tot 19:30, maar vanmiddag is er een afspraak tussenuit gevallen. Dat betekent dat ik nu tot 15:00 thuis ben. Ik denk dat ik daarvan toch maar even een uurtje op de bank ga liggen. Ik heb het gevoel dat ik zo een paar uur kan slapen, maar wat wil je ook na zo'n nacht..

Ik ga eerst even opzoek naar een 9 maanden boek, voordat de eerste 3 maanden voorbij zijn en ik nog niks besteld heb.
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal!

Ik ben nieuw hier en ben 2 september uitgerekend. Ik heb op 1e kerstdag een test gedaan en die was flink raak. Ik heb 13 januari eenvroege eerste echo zelf gepland bij een prive kliniek omdat ik niet kon wachten. Heb op 24 januari, op verzoek een eerste echo bij de verloskundige en op 7 februari de tweede echo met intake gesprek.
Alle reacties Link kopieren
Haha ik heb nu pas alle berichten gelezen.

Ik heb me ook aangemeld bij moeders voor moeders en ze zijn vanochtend langs geweest.

Momenteel ben ik 6 weken zwanger. Ik ben 31 en het is ons eerste kindje.

We hebben het alleen tegen onze beste twee vrienden verteld. Ik wil het pas aan de rest vertellen na de 2e goede echo. Ook ga ik niks aanschaffen tot na die tijd.
Alle reacties Link kopieren
Ok leuk dan schrijf ik hier gezellig mee!

Ik ben 32 en ben getrouwd in september 2014. We hebben een dochter die geboren is in september 2015. En nu verwachten we dus ons tweede kindje, weer in september, we hebben blijkbaar iets met die maand.

Ik heb gisteren positief getest dus ben nu denk ik 4 weken en een paar dagen zwanger. De test was wel heel duidelijk, de teststreep was net zo donker als de controlestreep dus ik denk dat hij eerder al wel positief was uitgeslagen maar ik heb expres iets langer gewacht met testen.

Het is weer heel spannend! Vond de eerste tijd met onze dochter vrij heftig en heb lang moeten wennen aan het moederschap. Onze dochter sliep de eerste anderhalf jaar slecht en dat heeft echt wel veel effect gehad op ons. Maar nu groei ik meer in mijn rol en geniet ik echt van haar. En heb ik het dus aangedurfd om voor een 2e te gaan!

Bij onze dochter was ik direct zwanger en deze keer was het ronde 2 raak. Heel snel dus! Ik heb het vorige keer pas verteld na de termijnecho en dit keer meteen na de test. Gisteren dus al aan mijn ouders en twee beste vriendinnen en vandaag ga ik mijn broertje vertellen. Mijn schoonfamilie mag het binnenkort ook weten en de rest vertel ik het wanneer ik ze zie of na de termijnecho, net hoe het uitkomt. Ik ben er met deze zwangerschap wat makkelijker in. Als het fout gaat mag men het best weten. En de meeste mensen verwachten toch wel een 2e bij ons.

Qua slapen ga ik zeker weten een cosleeper aanschaffen (of huren) deze keer. Wiegje echt niet meer, is me slecht bevallen. Een cosleeper lijkt me top, heel handig bij een onrustige baby in de nacht.

Kwaaltjes heb ik nog niet zoveel. Heb iets grotere borsten, iets gevoelig ook en donkere tepels en tepelhoven. Verder honger in de nacht, wat duizelig af en toe, en in de ochtend soms een vlaagje misselijk. Verder darmkrampen en krampen die lijken op menstruatiekrampen, (had ik de 1e keer ook heel sterk, dacht steeds dat ik ongesteld zou worden). En moeite met in slaap komen af en toe en lage rugpijn. Maar dat wordt vast nog meer, ben nog maar 4 weken zwanger natuurlijk. Ik ga de komende dagen proberen bij te lezen en te reageren op mensen!
Alle reacties Link kopieren
Hoi Allemaal,

Na meelezen en twijfelen of ik me bij dit topic zal aansluiten doe ik het toch :)

Raak: 2e kerstdag hadden we een positieve test, volgens de eigen berekeningen zijn we 2 september uitgerekend van ons tweede kindje. Ons dochtertje is nu 2 jaar oud.
(bij ons dochtertje duurt het 2 jaar voor het raak was, deze keer iets langer dan een jaar)

Kwaaltjes: De dag van de test voelde ik me heel erg beroerd, maar nu niet meer. Zolang ik regelmatig eet gaat het goed. Ik heb inmiddels wel aardig last van gevoelige borsten.

Echo: 25 januari eerste afspraak bij de VK, wachten duurt lang!
Tot nu toe hebben we het nog tegen niemand verteld. (geheimhouden met 2e kerstdag, oud en nieuw en vriendenuitje was niet zo makkelijk ;)) Maar vind het zelf fijn om eerst een echo gehad te hebben.

Liefs

P.s. zal zo ook even reageren op anderen. En ga even uitvogelen hoe ik dat bestand kan bewerken...
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd alle nieuwelingen!

Zijn er ook mensen uit het noorden bij?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb gelukkig qua zwangerschap weinig klachten! Wel gevoelige borsten, 's nachts soms trek en overdag een grote behoefte aan hartige dingen :P
Van 't weekend had ik met lunchtijd zo'n zin in pizza, dat ik dat ook maar gewoon genomen heb haha.

Wat betreft de babykamer ben ik al druk aan het uitzoeken wat ik leuk vind. Dat lijkt nu wel zo'n beetje mijn dagbesteding, nu ik alleen maar op de bank mag liggen.
Ik vind 'happy baby new vintage' erg mooi!
Waarschijnlijk hebben mijn schoonouders nog de wieg waar mijn man vroeger in heeft gelegen. Hij is enig kind, dus tja, dan 'moet' ons kindje daar natuurlijk in het begin ook in liggen. Vind ik op zich ook wel speciaal, maar ik hoop dat we hem dan eventueel wel mogen pimpen ;-)

Morgen komt er iemand langs van MvM, dan kan ik al mijn vragen stellen!
Eindelijk heb ik een update mbt schildklier. Huisarts en specialist vinden het verstandig om medicatie te starten en maandelijks bloedwaarden te evalueren en zonodig dosering aanpassen. Kleintje is eerste 3 mnd afhankelijk van de aanmaak mijn schildklierhormoon en dat is dus niet voldoende. Ben wel opgelucht, bij niks doen had ik me toch zorgen gemaakt.

brownielover allereerst: van jouw nickname krijg ik cravings :popcorn: !!! Brownieeeesss: Dat zijn van die dingen waar ik met een grote boog omheen loop in de supermarkt. :hyper:! Welkom en gefeliciteerd! Wachten tot het te vertellen duurt lang he, wij wachten ook maar het begint wel te kriebelen. Jullie hebben veel geduld moeten hebben, maar super fijn dat je nu weer zwanger bent:)!

vlammetje ik kan me heel goed voorstellen dat je heel erg moest wennen aan het ‘moeder zijn.’ Er is ten slotte geen opleiding voor, van de een op de andere dag ben je het. Ben ook wel huiverig of ik het allemaal wel kan, maar goed denk dat iedere vrouw dat heeft (zeker bij de eerste).

zucchinilekker Bankhangen (en pinterest baby prikbord aanvullen) :yes:

Ik ga Mn 9mnd boek NU Bestellen! Maar pas in schrijven na 12 weken echo. Ben benieuwd!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven