Uitgerekend 2e helft oktober 2017

09-02-2017 20:53 3005 berichten
Hoeraaa, zwanger!

Omdat het toch fijn is om al je kwaaltjes, misselijkheid en onzekerheden, maar ook geluk, blijheid en de eerste schopjes te delen, hierbij een topic!

Wie sluit aan?


Nr Naam # Kind UD Afspraken Geslacht Bijzonderheden Bevallen op:
1 B2L 2e 18 oktober 12 juni controle Een meisje! :heart: 23 oktober
2 hsharon 1e 18 oktober 2 juni 20-wekenecho, 16 mei geslachtsbepaling Een meisje! :heart: 27 oktober
3 Sneeuwwitje 1e 20 oktober 20-wekenecho 31 mei, geslachtsbepaling 12 mei Een meisje! :heart:
4 Mazzel31 2e 15 oktober Een jongen! :heart: 23 oktober
5 EB05 21 oktober 6 juni 20-wekenecho Een jongen! :heart: 7 oktober
6 Missyd 2e 27 oktober 9 juni 20-wekenecho Verrassing! :heart:
7 Pink Lady 2e 21 oktober 22 april pretecho een meisje! :heart: 21 september
8 Miriampiej 2e 16 oktober Een meisje! :heart: 16 oktober
9 -lelie- 2e 27 oktober 13 juni vk, 14 juni 20-wekenecho :heart: 22 september
10 Kikker7 2e 20 oktober 31 mei controle 6 juni 20- wekenecho Verrassing! :heart: 20 oktober
11 Kashri 1e 24 oktober 9 juni 20-wekenecho, 13 mei geslachtsbepaling Een jongen! :heart: 31 oktober
12 Appeltaartjes 1e 23 oktober 1 juni 20-wekenecho Een meisje! :heart: 22 oktober
13 Madelief08 2e 24 oktober 8 juni 20-wekenecho een jongen! :heart: 13 oktober
14 Torina 2e 23 oktober 13 april termijnecho Verrassing! :heart:
Hanne__31, Arinna, Babbes83, Crex, Lientje57, Saar1987, _melon, Marijeens25, MoedervanA :redrose:
anoniem_654b96ba9ca56 wijzigde dit bericht op 06-11-2017 13:40
56.51% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hsharon, gefeliciteerd! Fijn dat de kleine meid het zo goed doet. Jammer dat er zo veel mis is gegaan tijdens de bevalling, kijk je er wel positief op terug?

Kashri, dat is echt niet leuk! Wat vervelend dat jullie dat mee moesten maken. Het is zo’n rotgezicht onder die blauwe lamp. Wij hebben het ook gehad, waren we eindelijk thuis, moesten we weer terug. Ik mocht gelukkig wel blijven ivm borstvoeding. Mocht jij dat ook?

Kikker wat naar dat projectielspugen!
Hou je dochter nu even beneden? Ik heb dat bewust gedaan om haar te laten wennen aan de leefgeluiden en nu slaapt ze overal doorheen.

Miriampiej, fijn dat bij jou ook alles goed gaat. Ben je het weekend een beetje bijgekomen? Of nu nog steeds veel last van je bekken?

Hier gaat alles goed. Mijn kleine meid slaapt eigenlijk nog de hele dag. Wel nog veel op mij (in de draagdoek). Zo anders dan haar grote zus. Die was niet zo makkelijk.
Ik ga vandaag even wegen en meten. Ben benieuwd. Ze drinkt weinig en spuugt heel veel. Ze is ook flink ziek geweest dus ik hoop dat ze een beetje aangekomen is.
Alle reacties Link kopieren
Hebben jullie baby’s trouwens ook zoveel last van krampjes? Hier hebben ze echt een hoogtepunt bereikt en niks lijkt te helpen. Ik vind het zo zielig!
Alle reacties Link kopieren
Toch bijzonder dat nu alle baby's er zijn! Gelijk allemaal hele andere onderwerpen waar we mee bezig zijn..

Rot hsharon dat je zo heb moeten inleveren na de bevalling. Hopelijk knap jij ook snel op.

Kashri, fijn dat jullie weer thuis zijn met de kleine man. Hopelijk nu een onbezorgde tijd voor jullie.

Pinklady, apart dat de 2 kindjes zo anders zijn hè? Is dat vanaf het eerste moment? Onze meid heeft niet heel veel last van kraampjes tot nu toe.. Dus heb weinig tips voor je. Ja bij je dragen helpt idd vaak het beste. En infacol heb ik wel eens van gehoord, maar nooit gebruikt..

Hier was t projectiel spugen maar 1x. Gelukkig! Wel lijkt ze bv niet op peil te houden. Ze kwam steeds vaker en bleef zoeken. Gister toch aangevuld met kv na de borst. En ze heeft gelijk een goede dag en nacht gemaakt. Toeval?

Hebben jullie kindjes ook zoveel pukkels. Hier enorm veel ineens...
dat van die pukkels is normaal aangezien ze allemaal hormonen binnenkrijgen met de borstvoeding, trekt vanzelf weg.
Alle reacties Link kopieren
Mijn kleintje heeft het ook, al een tijdje.
Veel mensen denken dat het komt door de borstvoedoeding maar het komt door hormonen die ze in de baarmoeder al hebben meegekregen.

Kikker, ze zijn vanaf het eerste moment al heel anders. Hoewel ze beide overduidelijk de neus van hun vader hebben ;-)
Zo raar want de hele zwangerschap heb ik gedacht dat ik een kopie van de oudste zou krijgen Haha.
Hoe ernaar jij dat?
Pff, twee koters in huis is toch wel even een klap meer werk: heb amper meer tijd voor het forum. Maar (hiephiephoera) ze liggen allebei te slapen dus ik neem het er even lekker van:)

Tabel is weer bijgewerkt, MissyD en Torina schrijven toch al een tijd niet meer mee? Die wil ik er dan uit gaan halen.

@Pink Lady, hoe ging het wegen en meten? Is er wat bijgekomen?

@Krampjes: dat valt hier nog redelijk mee, alleen 's avonds lijkt ze er last van te hebben. ik geef dan (de kruidvatversie van)Infacol. Hielp bij oudste ook heel goed, en o wat scheelt het veel huiluurtjes.

@pukkels; Ik verbaasde me er net toevallig vanmorgen over ja, dat ze er helemaal onder zit! Ze heeft nu een heel bijzonder gezichtje: overal pukkeltjes én loshangende velletjes omdat haar huidsmeer al helemaal op was bij de geboorte. Ze is net zo'n slangetje die een nieuw huidje krijgt. De eerste week was helemaal erg. We smeren nu alles in met vaseline, lekker vettig en gelukkig gaat het de goede kant op.

He, ik wilde nog wel veel meer reageren maar kan de oudere berichten even niet terugzien. 'k Ga m'n best doen wat vaker te reageren!
Alle reacties Link kopieren
Veel baby's hebben dus die pukkeltjes! Komt idd niet van bv, maar krijgen dat van de mama's mee. Arm ding, haar mooie huidje! Al heeft ze er 0 last van volgens mij.

Pink lady, hier ook een heel ander karakter tot nu toe. Veel minder volume, slaapt meer in haar eigen bed en sneller tevreden. Maar ik blijf het erg spannend vinden of de onrust niet toch nog gaat komen. Komt omdat we met zoon lang getobd hebben. Ondanks dat geniet ik er wel heel erg van en vergeet ik haar soms gewoon omdat ze uren ligt te slapen. Neemt niet weg dat er ook gewoon onrustige dagen/momenten tussen zitten. En ook ik dacht alleen maar kopie van zoon te krijgen. En toen het een meisje bleek te zijn, moest ik dat beeld al aardig aan de kant zetten haha!
anoniem_331735 wijzigde dit bericht op 07-11-2017 00:28
0.27% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ook hier weer even een momentje om te kunnen forummen. Herken het b2l..kan soms heel druk zijn met 2 kindjes..maar nu even ruimte!

Gefeliciteerd met de geboorte hsharon. Wel balen dat het niet zo gelopen is als je hoopte. Hoop dat je snel hersteld en er uiteindelijk wel goed op terug kunt kijken!

Jeetje kashri dat zijn geen leuke dagen geweest voor jullie. Gelukkig reageerde hij er goed op en zijn jullie weer thuis!

Hier ook volop krampen bij onze kleine pink lady..heftig he..zeker als ze zo ontroostbaar zijn...infacol werkte bij onze oudste destijds redelijk goed.

Onze kleine man heeft ook veel pukkeltjes gehad kikker. Nu zijn ze weer wat aan het wegtrekken. Projectiel spugen bij 1x gebleven? Hier een aantal keer helemaal ondergespuugd terwijl hij niet eens bij mij op schoot lag...bizar hoeveel kracht erachter zit!

Ik heb vandaag bezoekje aan de huisarts gebracht. Zoon huilt minimaal 8 uur per dag..kramp, veel spugen, overtrekken, voeding weigeren, veel de hik...ze denken aan koemelkallergie (had dochter ook) en reflux. Nu over op pepti voeding op proef en kijken of spugen afneemt en klachten afnemen. Hoop het van harte..zo zielig voor de kleine. Ook voor oudste dochter alles behalve leuk als de baby non stop huilt. Al doet ze het erg goed als grote zus.
Alle reacties Link kopieren
Pfff wat heftig Madelief, op die manier ben je wel druk met 2 kids. Hoop dat dit jullie gaat helpen. Is het vol te houden?

Hier idd pas 2x zo spugen. En idd, wat een kracht. Niet te geloven!!
Alle reacties Link kopieren
Het is wel vol te houden, maar sommige dagen zijn echt heel pittig en niet leuk. De roze wolk is hier iig ver te zoeken..maar goed die had ik bij dochter eigenlijk ook niet door de allergie die ze had en het vele huilen.

Heb wel goede hoop, want sinds ik gisterenmiddag gestart ben met de dieetvoeding zijn er momenten geweest dat hij wakker was zonder te krijsen..hij lijkt al een stuk rustiger. Bij dochter zagen we destijds ook al snel verschil. Hopelijk de oorzaak nu gevonden dus.

Wat ook wel bizar was.. de kleine man van 3 weken rolt zichzelf gewoon al bewust om. Vorige week deed hij dit al van buik naar rug beide kanten op en vanochtend vinden we hem slapend op zijn buik, terwijl we hem toch echt op zijn rug hadden weggelegd. Dat vind ik ook wel beetje eng nog zo klein en dan zelf op zijn buik gaan liggen o_o .
Dit weekend gaan we een weekend weg met zijn viertjes. Veel zin in! Even lekker relaxen samen met hooelijk nu ook een blije baby!
Alle reacties Link kopieren
Zo madelief! Dat is een vlotte jongen zeg, dat belooft nog wat ;)

Begrijpelijk dat de roze wolk ver te zoeken is. Gelukkig word je serieus genomen en wordt er gekeken wat het probleem is. Hopelijk is dit het gewoon en hoeven jullie niet verder te zoeken!

En een weekendje weg, lekker hoor! Ik ben dat eind van mn verlof ook van plan! Ik vind dat al best knap dat je dat gaat doen.

Ik voor het eerst alleen vandaag, maar zoon is er niet. Ik begrijp soms echt niet waar ik met zoon zo druk mee was. Heb nu al paar programma's gekeken haha. Zo even kijken of de kleine meid goed aankomt..
Alle reacties Link kopieren
Hoe is het met iedereen?

Madelief, hoe is het met je zoontje? Huilt hij nog steeds veel?
Kikker is je dochter nog lekker rustig?

Hier gaat alles wel goed maar ik vind het echt zwaar. De kleine meid heeft zo veel krampen en spuugt heel veel. Ben bij de osteopaat geweest en dat heeft gelukkig wel wat geholpen.
Ze hangt ontzettend aan me, ik kan haar nauwelijks wegleggen. Dus de hele dag loop ik met een baby op mijn lijf. De oudste sliep rond deze tijd al door en overdag lekker boven. Hoe is dat bij jullie?

Ook leuk, nu ik twee meiden heb zegt iedereen oh dan gaan jullie vast nog voor een zoontje... ik vind dat zo vreemd.
Alle reacties Link kopieren
Wat een rare reactie pink lady. Mensen denken dat je perse van allebei één wilt. Alsof je het voor het kiezen hebt!
Heftig ook dat ze zo onrustig is.. Dat nekt je hè? Ik ken het van zoon. En nu heb je er gewoon nog 1 rondlopen..

Hier gaat het nog steeds goed. Dochter is nog steeds rustig en slaapt veel. Wel vind ik het erg zoeken met bv. Ene keer heeft ze er niet voldoende aan, dan verslikt ze zich continue door de hoeveelheid. Ik neig beetje naar stoppen, vind dit irritant. Alleen hoop ik dat ze het ook goed doet op fv.. Lastig lastig! En ik ben aan het denken hoe ik haar zelfstandig in slaap kan laten vallen,nu valt ze steeds in mn armen in slaap en leg ik haar weg (slaapt dan gelukkig uuuuuren). Maar goed, als ze ouder wordt gaat dat natuurlijk niet meer werken. Iemand tips?
Alle reacties Link kopieren
Pink-Lady, hier ook een dame die het lastig vind om in haar eigen bedje te liggen en dus veel in mijn armen/draagzak ligt. Dan is ze vaak wel rustig. Ik herken dit van mijn oudste en weet dat dit ook langzaam beter zal gaan (en ze ligt nu ook al 1,5u in haar bedje :-D ). Maar snap helemaal dat je daar soms een beetje gek van wordt. Moet zeggen dat ik het tot op heden nog best kan handelen.

Ik ben nu dus niet zo bezig met in bed leggen. Mijn ervaring met de vorige keer was dat dit vanzelf beter gaat als ze wat meer wakker zijn en wat meer gewend zijn aan de wereld.. Wat ik de vorige keer wel heb gedaan en nu ook binnenkort mee start is al een avondroutine maken. Dus in bed leggen en een kort verhaaltje voorlezen en een muziekje aanzetten.
Alle reacties Link kopieren
Sorry, heb alweer een tijd niet gepost, maar ik ben inmiddels ook bevallen van een gezonde dochter! Op 31 oktober, ze is nu bijna 2 weken oud.

Hier ging ook niks zoals gepland, en daar heb ik nog best veel last van. Ik had al lang (ongeveer een maand) last van voorweeën en dacht er dus ook niet zoveel van toen de weeën wat regelmatiger werden op 31 oktober om 16 uur 's middags. Om 17:30 belden we de verloskundige, zij had om 18:00 nog een afspraak bij een andere vrouw die op het punt van bevallen stond en zou om 18:30 bij ons kunnen zijn. Op dat moment zelf leek er niet zoveel haast bij te zijn, maar in de tussentijd gebeurde er veel. Mijn vliezen braken en vanaf dat moment kwam ik in een weeënstorm terecht. Tijd om naar het ziekenhuis te gaan (ik wilde per se geen thuisbevalling) was er niet meer. De weeën werden zo pijnlijk dat ik in paniek raakte; ik had overal gehoord dat een bevalling van een eerste lang zou duren en was ervan overtuigd dat ik het niet ging redden, heb echt doodsangsten uitgeslagen in dat uur. Toen de verloskundige er was had ik al persweeën, ik ben dus in ruim een uur van prima op te vangen weeën naar volledige ontsluiting gegaan. De periode van het persen heb ik nauwelijks bewust meegemaakt en ook nadat mijn dochter op mijn borst werd gelegd kwam ik niet echt tot mezelf. De eerste paar dagen heb ik mezelf voorgehouden dat ik heel blij was, maar na een week stortte ik in. Ik voelde me helemaal niet goed en had erg veel last van de bevalling. Inmiddels is psychische hulp opgestart en praat ik er veel over met mensen, en merk ik dat ik wat meer op de goede weg ben.

Ik ga binnenkort eens bij lezen hoe het met jullie allemaal gaat, ben daar nu nog niet aan toegekomen.
Alle reacties Link kopieren
Tsjee wat heftig!! Heb zo'n vergelijkbaar verhaal eerder gehoord. Doordat het zo snel ging dat die vrouw er ook last van had. Snap ik wel, zeker dat gevoel van paniek moet je weer uit je systeem krijgen en dat kost tijd. Hopelijk lukt je dat en kun je het redelijk positief afsluiten. Goed dat je al hulp hebt gezocht.
Sneeuwwitje :hug: iedereen wil maar een snelle bevalling maar dat is dus helemaal niet altijd fijn.

Sorry dat ik zo afwezig ben hier trouwens. De borstvoeding loopt niet dus ik ben hartstikke druk met het riedeltje aanleggen-fles geven-verschonen-kolven en dat elke 3 uur. Het komt er even weinig van om te forummen.
Alle reacties Link kopieren
Poeh Sneeuwwitje, wat vind ik dat rot voor je! Een bevalling op zich is al een heel heftig en als je dan zo’n bevalling hebt als jij kan dat echt traumatisch zijn.
Ik kan me jouw gevoel heel goed voorstellen. Ik loop momenteel bij een kliniek die gespecialiseerd is in bevallingstrauma, ik kan mijn bevalling ook geen plekje geven. Het helpt me echt! Goed dat je hulp hebt gezocht, en als je er verder nog over wil praten kan dat hier ook. :hug:
Maar ook, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!

Kashri, jammer dat de bv niet loopt! Hopelijk komt het nog op gang. Hou jezelf in de gaten, als het je teveel wordt dan gewoon overstappen op kunstvoeding.

Kikker, jammer dat bv ook niet helemaal goed gaat bij jou. Lastig he? Ik ben gestopt na vier weken. Ik had zo veel in de vriezer liggen dat ik de bv nog twee weken kon mengen met de fv. Zo kon ze langzaam wennen. Misschien is dat een idee als je wil stoppen?
Zelfstandig in slaap vallen lukte mijn oudste pas met een maand of vier. Daarvoor altijd bij mij. Ik heb helaas dus geen tips voor je.

Gisteren heeft mijn kleintje haar eerste inentingen gehad. Ik vind het zo zielig.
We mochten haar vannacht niet inbakeren dus we hebben ook nauwelijks geslapen. We moeten met haar naar de fysio, ze heeft zo’n ernstige voorkeurshouding dat haar hoofdje al een beetje afgeplat is. Heeft iemand daar ervaring mee?

En even klagen... ik ben voor het eerst ongesteld. Bah wat heb ik dat niet gemist zeg!!
Alle reacties Link kopieren
Sneeuwwitje wat ontzettend naar dat je je zo moet voelen na de bevalling! Wel heel fijn dat je hulp hebt gezocht en alles hopelijk een plekje mag krijgen.. Kan je wel een beetje genieten van je dochter?

Ook bij jou nog lastig dus pink lady. Welk stuk vind jij van je bevalling het meest lastige om een plekje te geven?
En die inentingen, daar kijk ik ook echt niet naar uit! Is ze er ziek van?
Je bent best vlot weer ongesteld of niet?

Ik neig echt naar stoppen met bv. Nu ook nog spruw. Eerst dochter, maar nu ik ook! Wat een jeuk en kloven, blegh!! Ze wil er ook amper nog uit drinken.
Alle reacties Link kopieren
weer een tijdje niet geweest.

aller eerste gefeliciteerd hsharon en sneeuwitje.
wat naar dat je je niet happy voelde na de bevalling super knap dat je hulp zoekt is niet makkelijk om die stap te nemen, heb het zelf 1 1/2 jaar ontkent en mezelf voorgehouden dat ik het allemaal maar moest kunnen.

pink lady de voorkeurshouden zijn ook oefeningen voor zoals met speeltjes of je gezicht je kindje te trainen. fysio kan je hierbij helpen. nu vraag ik me soms af of kindjes die te vroeg geboren zijn het niet vaker hebben, had het bij mijn zoontje ook met fysio was het zo over.
voor in bedje zijn er speciale kussens

ik merk dat ik eigenlijk nooit de tijd neem of kan nemen om even goed bij te blijven en ga vanaf nu dan ook alleen de facebook bijhouden aangezien ik niet kan forumen via tablet of mobiel helaas.

met ons gaat het super goed. soms wat zwaar een peuter en een baby. we zijn beide door de artsen gezond verklaard en de afdeling van verlos/gync was trots op het feit hoe ik met de toch wel bijzondere situatie omging. zelf ziek zijn en een te vroeg geboren kindje,

allemaal heel veel geluk gezondheid voor jullie en jullie gezin. kom af en toe nog wel even spieken hoe het gaat.

groetjes
Alle reacties Link kopieren
Pfoeh heftig sneeuwwitje! Goed dat je hulp krijgt nu. Hopelijk gaat het binnenkort wat beter met je. Maar ook gefeliciteerd natuurlijk!

Ook ik ben erg afwezig geweest. Had vorige week ineens over de 39 graden koorts en voelde mij grieperig. Bleek een borst- en blaasontsteking te hebben... daarbij had mijn vriend gordelroos en dit is zeer gevaarlijk voor de baby waardoor de dokter hem verboden had haar aan te raken. Ook mij mocht hij niet aanraken. Erg pittig om alles alleen te doen, ook omdat ik fulltime kolf aangezien ze niet aan de borst wilt. Maar vooral emotioneel vond ik het erg zwaar. Gelukkig is het besmettingsgevaar nu voorbij.

Zal proberen hier wat actiever te zijn, maar moet nog steeds een beetje mijn draai zien te vinden.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje hsharon wat een heftige week heb jij achter de rug zeg! Gelukkig gaat het nu weer iets beter!

Gefeliciteerd nog sneeuwwitje met de geboorte! Goed dat je aan de bel hebt getrokken en nu hulp krijgt! Hoe eerder je erbij bent met de hulp, hoe beter het vaak lukt het een plek te geven en er met een beter gevoel op terug te kijken.

Fijn dat bij jullie alles goed gaat lelie!

Hier geen ervaring met voorkeurshouding pink lady, maar van vriendinnen wel goede verhalen gehoord over fysio! Hopelijk helpt het bij jullie kleine ook! En die ongesteldheid.. hmm die mis ik ook echt niet. Was bij de 1e na 6 weken weer ongesteld..dus hopelijk nu ook nog minimaal een weekje genieten van niet ongesteld zijn haha!

Balen dat de bv niet lekker loopt kashri! Goed aan jezelf denken ook He!

Hmm klinkt niet fijn kikker die spruw!
Hier begin december 1e inentingen..zie niet op tegen de inenting zelf, wel tegen het ziek worden erna..

Hier ook wat afwezig.. de kleine huilt nog steeds heel veel..de pepti heeft wel verbetering gegeven, maar helaas is het huilen daarmee alles behalve over. Hij is nu ook flink verkouden en hierdoor erg benauwd..kan alleen maar zittend in onze armen slapen..redelijk gebroken nu dus haha.
Gelukkig wel goed gegroeid na en weer aangekomen! Maar ik vind het echt wel heel pittig weer en dochter is ondertussen ook aardig klaar met het huilen. Maar goed..nog even doorbikkelen..na de 1e 3 maanden wordt het beter toch?! Haha nog 7 weken te gaan...
Alle reacties Link kopieren
Toch heftig hè zo'n babytijd.. Ik ga dit ook echt niet 10x doen in mn leven. Ben blij als ik straks weer zonder al te veel plannen en nadenken de deur uit kan.

Maar genoeg meiden die hier wel een knuffel verdienen! Klinkt pittig madelief, en hsharon.. Ze zeggen idd dat na de eerste 3 maanden het beter wordt.. Hsharon voel jij je ondertussen weer fitter?

Hier weinig te melden. Het gaat, op bv
en spruw na, zn gangetje. Ik kan me makkelijker aan dit kleine wereldje overgeven zo met de herfst. Heb niet heel erg de neiging om steeds naar buiten te gaan.

Hebben jullie nog lichamelijke klachten na zwangerschap? Hier zijn bekken helaas nog niet zo goed. Twee rondjes buiten en ik voel het flink. Hopelijk knapt dat nog op!
Alle reacties Link kopieren
Lichamelijk gaat het hier best goed alleen soms laten mijn bekken/bekkenbodem even voelen dat ik te veel doen. Was van de week in slaap gevallen op de bank op mijn zij, daarna pijn in mijn schaambot, dat kende ik nog niet.

Hoe is het met jullie gewicht?
Was 14kg aangekomen en er zitten nu, een maand na de bevalling, nog 2,5kg aan.
Ik was 16 kg aangekomen. Weet niet hoe het nu is maar een week na de bevalling zat er nog 6kg aan.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven