Zwanger worden na miskraam

06-01-2021 09:43 1875 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Dit topic is om te schrijven over zwanger worden na een miskraam of meerdere miskramen.

Het wachtwoord voor de tabel is verkrijgbaar bij de schrijvers. Je kunt inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord en vervolgens de tabel aanpassen.

Zwanger worden
NaamLeeftijdKindNodBijzonderheden
NaamLeeftijdKindNODBijzonderheden
naamxxx??-


Zwanger :cheer2:
NaamLeeftijdKind #UDEchoAfspraakBijzonderheden
moderatorviva wijzigde dit bericht op 24-06-2022 16:11
Reden: Titel gewijzigd nav verzoek
66.70% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Balen Lulu, maar onwards and upwards dan maar!

Hier zijn de resultaten onduidelijk. Early action test gedaan en na 2 minuten was hij wit maar na 5 minuten stond er zéker een streep. Licht maar onmiskenbaar. Dus....? Indrooglijn?
Wij wachten - zonder veel hoop- af
Sanne Joy we blijven het zeker nu om de dag doen inderdaad, omdat ik zelf steeds meer het gevoel krijgt dat er toch echt (nog) geen eisprong is geweest. Mijn temperatuur blijft laag. Daarom ben ik heel benieuwd naar het bloed prikken vrijdag, dat zal het dan uit moeten wijzen. En als er wel een eisprong is geweest ben ik bang dat het geen goede is geweest.
Fijn dat bij jou die ene follikel in elk geval gaat doorgroeien. En beter een keer te veel een controle, dan te weinig. Nu weet je het wel. Hopelijk is hij woensdag mooi gegroeid!
Ik ben ook absoluut blij dat we in een tijd leven waarin medisch gezien veel mogelijk is, ook op dit vlak.

Nooit1blijvenzitten rot van de buikgriep. Hopelijk blijft het jou bespaard. En wat onzeker van de test. Hopelijk snel duidelijkheid. Ik duim toch nog voor je!
Voor mij went het medische nog niet, maar dat komt omdat het vooral onzekerheid brengt op dit moment. Misschien went het als het soepeler loopt voor mijn gevoel.

Lulu fijn dat je nu verder kunt. Ik duim hard voor nummer 6! 🍀
anoniem_647341163f165 wijzigde dit bericht op 13-04-2021 12:22
Reden: Verkeerd gelezen
8.67% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
nooit1blijvenzitten wanneer is je NOD? Rot dat het zo onduidelijk is nu allemaal.

Ik ben overigens bij dat ik ongesteld geworden ben hoor, is mijn eerste keer na de miskraam. Dus voor mij het startsein om weer door te kunnen met het fertiliteitstraject.

afwachtertje vervelend lijkt me dat, als je je niet echt gehoord voelt. Terwijl het Just in een traject als deze heel fijn is om een beetje bevestiging te krijgen in hoe het er voor staat.

saga op zich misschien wel goed dat je vk aangeeft om iets langer te wachten met een eerste echo. Ik had mijn eerste echo met 6+4 en de uitslag daarvan was zo vaag dat ik een week lang met vreselijk veel verdriet en onzekerheid heb gelopen. Dat was echt slopend. Bij de echo van een week later zagen ze gelijk dat het foute boel was. Dus was ik later gegaan dan was de uitslag natuurlijk nog steeds slecht geweest, maar dan was die vreselijke week van onzekerheid en verdriet ons bespaard gebleven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga gewoon een paar dagen wachten en dan een gewone test doen (of ongesteld worden). Mijn NOD kan ik eigenlijk geen slag naar slaan: afgelopen zondag als ik een cyclus van 28 had en donderdag als ik een cyclus van 32 had, maarja... heb nu 3 cyclussen met steeds langere duur gehad...

Sagá, wij kiezen voor een late echo om de ellende van te vroeg zijn te voorkomen. Geloof bij de laatste was ik op 8+1 ofzo echo gedaan
Afwachtertje, zie dat je vorige cyclus inderdaad heel duidelijk een patroon liet zien. Hopelijk komt dat nu alsnog, ook al geloof je er niet meer zo in.

Nooitblijvenzitten, heeft je ziek zijn doorgezet? Wat vervelend dat je geen duidelijke test hebt. Zelf ben ik wel tevreden met de action early, heb daar geen lichte lijntjes gehad met 5 minuten zonder zwangerschap. Knap dat je nog een paar dagen wacht, ik zou dat niet doen haha. De gewone action geeft bij mij trouwens dezelfde lijn als de early, dus heb het idee dat dat niet heel veel uitmaakt. Vijf minuten kan geen indrooglijn zijn, zo snel droogt het niet. Ik weet even zo niet wat er in de bijsluiter staat, maar dacht dat je m tot 10 minuten mag aflezen?

Lulu, wat klink je positief. Veel succes alvast weer met jullie nieuwe poging! En kan me voorstellen dat zo'n onduidelijke echo slopend is! Ik ben echter wel vrij zeker van mijn eisprong, dus als het veel minder ver is weet ik eigenlijk wel genoeg. Maar goed, iets later echo is wel beter eigenlijk.

Wat betreft mijn echo op maandag ipv de donderdag ervoor. Eigenlijk vind ik dat prima, want hoe verder de zwangerschap hoe leuker de echo, maar ook hoe meer kans op goede zwangerschap bij hartactiviteit. Anderzijds denk ik dat ik t.z.t. wel ga balen dat ik dan nog een weekend moet wachten, maar de dagen voor de echo word ik, wanneer die ook is, zenuwachtig en wil ik het zo snel mogelijk gedaan hebben.
Alle reacties Link kopieren Quote
nooit1blijvenzitten spannend zeg! Wanneer ga je weer testen? En knap dat je zolang kan wachten!

Lulu helemaal gelijk. Wij hadden dit precies hetzelfde. Bij een fertiliteit traject is het natuurlijk standaard bij 6 wkn. Vanwege de vakantie konden wij pas na 7 weken een echo doen, maar achteraf was ik daar zo blij om. Die week daarvoor kon alles nog goed zijn, of juist ook vaag. Nu hadden we meteen zekerheid.

Hoe is je behandelplan? En eerste spuiten alweer gezet?

Saga ja dat is ook zo, het is toch altijd die dagen daarvoor spannend en die dagen lijken ook echt vooruit te kruipen. Heb je nog geen erge last van kwaaltjes?
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier nogsteeds een beetje weeig soms maar totaal niet ziek geworden (en ook nog niet ongesteld).
Ik ga morgen weer testen, dan zou het hcg toch verdubbeld moeten zijn tov gisteren? Neem aan dat ik dan verschil zie in hoe donker het lijntje is. Goed te weten dat die early en de gewone niet verschillen, want ik heb alleen nog maar gewone liggen.
Tsja en voor mij is het nu ook; elke dag niet ongesteld is er één en dan morgen testen, dat hou ik nog wel uit.
Dat wachten op de eerste echo, dát vind ik echt slopend (sterkte Sága, Amber en Morange!)
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat super spannend nooit1blijvenzitten! Ik ga heel hard duimen!

Hier gaat het allemaal redelijk. Maandag heb ik alleen maar overgegeven en kon ik niets binnen houden. Gisteren en vandaag is de misselijkheid er met vlagen. Verder wat gekke dingen als bloedneuzen en bloedend tandvlees. Dat schijnt redelijk normaal te zijn hoorde ik. A.s. maandag is de eerste echo. In het topic waarin ik ook schrijf is er iemand waarbij het niet goed is gegaan. Het blijft een enge en spannende tijd die eerste 12 weken. Wat ik wel jammer vind is dat ik helemaal niet onbevangen sta in deze zwangerschap. Herkennen jullie dat ook Saga en Morange?
Amber, ik herinner me nog dat ik de vorige zwangerschap een aantal keer bloedneuzen hebt, komt door betere doorbloeding overal. Ik dacht gister ook weer zwangerschapsverkoudheid te krijgen, maar helaas ziek geworden (hoofdpijn, keelpijn, verhouden). Wel negatief getest net op Corona. Bloedend tandvlees komt idd ook veel voor. En ik herken het hoor, het is heel spannend. Ik heb nu bijv spierpijn in benen en rationeel weet ik dat dit van m’n workout en ziek zijn kan komen, maar toch voelt het als spierpijn voor ongesteld worden.
Hoewel ik na die drie dagen aan begin helemaal geen bruin/roze meer gezien heb. En in je uitgerekend topic zul je ben ik bang nog meer miskramen meemaken... als je naar de cijfers kijkt zullen er in elk topic een paar zijn helaas.

Nooitblijvenzitten, dat is eigenlijk ook zo dat wachten op echo mss wel nog spannender is. Klinkt wel goed bij jou. Je hcg mag ook na drie dagen verdubbelen, maar met die lage hcg waarden aan het begin denk ik dat je we verschil zult zien na twee dagen. Alleen even om denken dat een opgedroogde test altijd donkerder lijkt.

Sanne Joy, geen kwaaltjes dus, wel ziek helaas. Heb wel al wat bandenpijn gehad, als ik te onverwachte bewegingen maak met buik zeg maar. Bijv bij opstaan of bijna vallende peuter opvangen.

Besloten dat ik alleen naar de echo ga. Dan hoeven we geen oppas te regelen. Kind mee leek ons, als het al mag, niet echt relaxed en grote kans dat hij dan gaat praten erover. Hij heeft het sowieso vaak over dat hij in mijn buik is gegroeid de laatste tijd. Ik kijk nu ook al op tegen de tijd tussen de echo en termijnecho.. dat zal ongeveer vier weken zijn. En dan met name omdat het daar de vorige keer mis bleek te zijn. Bah. Hoe doe jij dat Amber? Jij had dat ook toch?
Alle reacties Link kopieren Quote
Spannend nooit1blijvenzitten! De voortekenen lijken in ieder geval gunstig!

Ik vind het zwanger zijn ook veel spannender dan zwanger worden, komt natuurlijk ook omdat bij mij het zwanger worden redelijk makkelijk gaat. Zo spannend dat ik bij die laatste miskraam vooral opgelucht was niet meer bang te hoeven zijn voor de echo. Daarom ook even een pauze genomen. De zwangerschap van mn tweede miskraam viel eigenlijk nog wel mee, dat was ongeveer gelijk met de verkiezingen in de VS die ik toen heel obsessief heb gevolgd. Gelukkig deden ze daar zo lang over het tellen dat ik al een eind op weg was naar de eerste echo :-D. Afleiding werkt dus! En ik heb nooit spijt gehad van erin geloven, daar probeer ik mij ook aan vast te houden.
Ik ga in ieder geval voor een hele mooie echo maandag duimen Amber!
Alle reacties Link kopieren Quote
nooit1blijvenzitten spannend zeg!

Amber ik duim voor jou voor een mooie echo komende maandag.

Sanne-joy Bij een volgende zwangerschap krijgen ze me niet eerder dan 7,5/8 weken die echoruimte in. Dat had ik al wel besloten voor mezelf. Zo'n hell week als na de vorige echo wil ik echt nooit meer meemaken als het niet nodig is.

Ik heb gisteren bloed laten prikken en aan de hand daarvan mocht ik vandaag starten met tabletjes Letrozol. Deze moet ik 5 dagen slikken en dan volgende week woensdag bloedprikken en echo voor follikeltelling en -meting en de dikte van het endometrium. Dan met urinetestjes mijn ovulatie te pakken krijgen. Ik denk zelf op dag 12 of 13 van mijn cyclus weer iui te kunnen doen, dat was tenminste de vijf vorige keren zo. Vind het toch weer een beetje spannend ineens :hyper:
Alle reacties Link kopieren Quote
Saga ja ik vrees ook dat er miskramen bij gaan komen. Ik vind het bizar dat er altijd zoveel miskramen zijn. Ik las laatst ook mee in een ander topic daar waren echt bizar veel miskramen. En over die echo's heb ik inderdaad maandag de 7 weken echo en die wil ik rond 9 weken weer en daarna pas de termijn echo met 12 weken. Maarja eerst moet de 7 weken echo maar eens goed zijn.

_appelbloesem_: lief dankjewel! Jaa afleiding helpt ontzettend. Ik heb a.s. zondag wedstrijd met mijn paard en ben daar zo gefocust op dat ik soms als ik niet misselijk ben, even vergeet dat ik zwanger ben.

Lulu: dankjewel lief dat jij ook gaat duimen. Wat fijn dat je vandaag bent gestart met de tabletten. Ik kan me goed voorstellen het ook ontzettend spannend zal zijn.

Hier heeft vriendlief een temperatuur van 38,5 en zere handen, hoofdpijn en ontzettend koud. Daarnaast is hij verkouden, maar dat is hij eigenlijk altijd. Hij laat zich morgen testen. Ik hoop echt dat het geen corona is anders kan de echo en de paardrijwedstrijd niet doorgaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Amber wat enorm ellendig dat je zo misselijk bent, hopelijk is dat snel over. Ik kreeg bij alle 3 mijn zwangerschappen last van tandvlees; pijn ipv bloeden
En ik denk dat werkelijk niemand in dit topic meer onbevangen zwanger kan zijn :hug: wij zijn allemaal de praktijkervaring achter het adagium "het kan natuurlijk altijd misgaan hè, zeker in de eerste 12 weken"

appelbloesem afleiding helpt dan wel ja, als je wacht op een echo. En het zwanger worden is steeds ik maar 2 weken 'spannend' maar een zwangerschap eigenlijk de hele 9 maanden wel. In ieder geval de eerste 20 weken en daarna kun je je druk maken over de bevalling zelf :-D

Lulu wat is letrozol en wat controleren ze woensdag dan? En als ze toch een echo doen waar kijken ze dan naar als je met urine je ovulatie moet checken?

Vanochtend heb ik weer getest, met een gewone test (eigenijk óp de ochtend van mijn NOD bij een veronderstelde cyclus van 32 dagen) en dat was weer zo'n vaag lijntje binnen de voorgeschreven tijd van 5 minuten... dus voorzichtig positief maar ik durf me nog niet in de tabel te zetten. Daarvoor wil ik eerst een knaltest zien! En dan begint het wachten, bij mij ging het de vorige keer mis na de 8 weken echo, dus al na een kloppend hartje. Ik heb dus geen enkele illusie dat dit leuke weken gaan worden tot iig vrij ver na de termijnecho...
All voel ik me nu al 10x zwangerder dan ooit van de vorige miskraam.
Wat spannend Nooitblijvenzitten! Toch een voorzichtig gefeliciteerd! Met de action? En ja na een goede echo een miskraam zorgt er idd voor dat het nog lang spannend blijft. Voel ik ook zo. Ga je nu regelmatig testen oid?

Ik heb net m’n laatste Cb en KVgedaan en heb nu met 19 dpo 3+ en een donkerdere teststreep dan controlelijn. En dat doet me wel goed.

Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt Amber! Als je zelf koorts krijgt kan je het laag houden met paracetamol toch? Hopelijk word je niet ziek!

Wat spannend Lulu dat het weer begonnen is! Ik duim voor jullie!!

Appelbloesem, handig die verkiezingen dan haha. Ik vind studeren tot nog toe nog niet zo afleidend werken ;)
Alle reacties Link kopieren Quote
Jeetje Amber, ik hoop dat het meevalt met je vriend en dat jij niet ziek wordt en dat je snel de uitslag van de test hebt. Fijn ook dat je afleiding vindt bij je paard.

Saga fijn om te lezen over je mooie testresultaten en bedankt voor je duimpjes, want we gaan zeker veel positieve vibes nodig hebben!

nooit1blijvenzitten wat spannend... een streep betekent zwanger, maar zoals jij al aangeeft, de onbezorgdheid is er wel af. Ik duim voor jou dat het goed mag blijven gaan!

En als antwoord op je vraag: letrozol is een middel dat de groei van (meerdere) follikels stimuleert omdat het oestrogeen vermindert. Het werkt eigenlijk hetzelfde als Clomid, maar dan met minder bijwerkingen en zonder dat het baarmoederslijmvlies dun wordt/ blijft. Ze gaan woensdag kijken hoeveel follikels er zitten, ideaal zijn het er 2 of 3, en ze meten of het baarmoederslijmvlies dik genoeg is voor een eventuele innesteling. Op basis van de grootte van de follikels kunnen ze een redelijk precieze schatting maken van wanneer de ovulatie plaats gaat vinden. Die moet ik dan monitoren met urinetestjes want 24 na het vinden van mijn lh piek vindt de ovulatie en de inseminatie plaats. De avond voor de inseminatie moet ik nog een spuit Pregnyl zetten om zo de ovulatie een extra schop onder de kont te geven en mijn lijf zoveel mogelijk te prepareren voor een innesteling.
Alle reacties Link kopieren Quote
lulu dank! Wat een ongelofelijke hoeveelheid stappen! Ik weet dat trajecten zwaar en lang enzo zijn maar poeh... als het een keer uitlegd wordt, leeft het toch meer.
Maar voor jou (jullie) begint de cyclus van 'dingen doen' (onderzoeken, spuiten, pillen) dus nu en die loopt door tot de iui en dan 2 weken wachtbank?
Alle reacties Link kopieren Quote
De romantiek van het maken van een baby'tje is ver te zoeken ;) maar ik ben er nu helemaal aan gewend eerlijk gezegd. We zijn wel erg dankbaar voor de wetenschap.

En na de iui inderdaad twee weken duimen draaien op de wachtbank.
Alle reacties Link kopieren Quote
Lulu mag ik wat vragen? Jij zet hierboven dat je de pregnyl zet de avond voor de inseminatie. Je lichaam zet dus zelf al een eisprong in gang dan toch? Die stimuleer je nog een beetje extra door de pregnyl?
Intressant te lezen over de letrozol kende dat niet eens.

Vind het gewoon interssant om de verschillen te zien. Ik zet zo namelijk om 19:00 de pregnyl na 36-40 uur vindt dan de eisprong plaats. Ik heb zaterdag om 11:00 de inseminatie.
Pregnyl zet ik al iets voor mijn lichaam de natuurlijke eisprong in gang zet. Dat meer om de IUI tijd zo goed mogelijk te plannen.

Bij jou wordt er dan echt gemeten vanaf de LH piek? Best moeilijk te meten/timen dan allemaal of niet?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb de hele nacht op de wc gezeten (toch hetzelfde als dochtertje denk ik) en ben ook nog eens ongesteld :cry:
Dus ik blijf nog even in de bovenste tabel...
Alle reacties Link kopieren Quote
nooit1blijvenzitten schreef:
16-04-2021 07:31
Ik heb de hele nacht op de wc gezeten (toch hetzelfde als dochtertje denk ik) en ben ook nog eens ongesteld :cry:
Dus ik blijf nog even in de bovenste tabel...
Ah, wat rot. Beterschap en sterkte met de teleurstelling die je denk ik ook wel voelt nu!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ach wat shit zeg :hug: :hug:

Amber, hoe was de uitslag van vriend? Ik vind steeds die extra stress of echo’s/ziekenhuisafspraken niet geannuleerd worden echt heel vervelend op dit moment (peuter heeft nog weleens koorts, of we zijn weer allemaal verkouden...).
Alle reacties Link kopieren Quote
Al twee keer een heel verhaal getypt en dan gaat het forum in storing....

nooit1blijvenzitten nee he!! Dat is waardeloos. Wat een teleurstelling :hug:

Sanne-joy wat jij schrijft in je eerste alinea klopt. Mijn arts wil zoveel mogelijk in de eigen cyclus, daarom moet ik vaak bloed moet laten prikken. Dan kunnen ze door de hoogte van het LH en twee andere hormoonwaarden (Ben even de namen kwijt) een nauwkeurige schatting maken van wanneer de eisprong komt.

België he... ;) een hele andere wereld wat dat betreft. En het zal ook nog wel aan de arts liggen, ik heb een vrij jonge arts die net een paar jaar is afgestudeerd en gespecialiseerd. Die heeft misschien net weer even een andere kijk op dingen dan een oudere arts. Maar ik heb er 100% vertrouwen in dat ze weet wat ze doet.

Spannend voor jou, morgen inseminatie! Ik zal voor je duimen, heel veel succes! 🍀
Ach nee wat ontzettend kut zeg Nooitblijvenzitten! En beterschap!
Alle reacties Link kopieren Quote
Nooit1blijvenzitten: Ach wat rot zeg, het klonk juist zo goed. En dan ook nog ziek, kan er ook nog wel bij. Beterschap en sterkte, wees lief voor jezelf!

Klopt trouwens helemaal wat je zei over het voorkomen van miskramen, nu ik er zelf veel meer open ben merk ik dat miskramen veel vaker voorkomen dan gedacht. Ik vraag me zelfs af of de statistieken niet onderschat zijn. Vind het maar stom dat er nog steeds een taboe op dit onderwerp ligt, maar gelukkig is het al een stuk minder dan vroeger inderdaad.

Sanne_joy: lief wat je zei! En super knap dat je er zo positief in staat. Spannend weer komend weekend, veel succes!

Lulu: wat fijn dat je verder kunt met het traject. En ook knap en fijn dat je er zo positief in staat!

Afwachtertje: wat ontzettend vervelend die onduidelijkheid en dat die medewerker zo stellig is. Ik hoop dat je vandaag meer duidelijkheid krijgt, ben benieuwd!

Amber: Spannend maandag de echo, ik duim voor je! Balen dat je vriend ziek is. Hopelijk word jij dat niet en is het geen Corona! Ook weer spannend dus.
Dat niet meer onbevangen in een zwangerschap staan herken ik zelfs... Bij de allereerste positieve test ontzettend blij, bij de tweede keer denk je toch: ja ja eerst maar eens afwachten. Dat is gewoon rot, maar ook logisch. Hopelijk gaan de weken snel voorbij en kun je daarna écht genieten!

Saga: zo fijn dat de testen blijven oplopen. Ik duim voor je dat het goed blijft gaan!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik kom ook weer even onder mijn steen vandaan..

nooit1blijvenzitten, Wat balen zeg, het klonk toch hoopvol. Sterkte en beterschap! :hug:

Sanne_joy, Succes morgen, ik duim voor je!

Afwachtertje, hoe is het vandaag? Vervelend dat het allemaal zo onduidelijk is en je je niet geholpen voelt door zo'n medewerker.

Saga, wat fijn dat je goede testen hebt! Dat geeft toch moed, al begrijp ik dat het nog steeds superspannend is, deze periode tot de eerste echo. Mijn duimen draaien!

Amber, nog een paar dagen aftellen tot de eerste echo.. ook voor jou heel spannend nu, ik duim!

Lulu, wat klink je positief.. heel veel succes met het traject!

An790 Ik heb die gedachten soms ook dat ik vind dat het voor anderen veel erger is.. Ik zit niet in een vruchtbaarheidstraject en heb al twee kinderen. Toch mag het verdriet om de miskramen er ook zijn. Ik merkte ook toen ik het deelde dat er in mijn omgeving meer mensen waren dan ik dacht die het ook hadden meegemaakt.

banaantje, hoe is het met jou?

Hier gaat het zijn gangetje. Ik heb deze week mijn eisprong gehad, maar voel wel rust dat we daar niks mee gedaan heben, dus ook geen spannend wachtbankje voor mij. Ik heb dus ook behoefte aan rust, ben de afgelopen maand ook erg moe geweest, dus eerst even aan mezelf werken en zorgen dat ik weer lekkerder in mijn vel zit en wat meer energie heb.

De stressvolle week van de miskraam zelf heeft er ook gewoon wel ingehakt.. van een slechte echo met verdriet naar een 'goede' echo (achteraf denk ik dat die Gynaecoloog toen ook niet duidelijk gezegd heeft dat het vruchtje achterliep in groei, maar goed) met de hoop dat het toch goed ging en toen twee dagen later ging het toch mis.

Waarschijnlijk gaan we het vanaf volgende maand weer proberen, maar even kijken hoe het dan voelt.
worteltaart wijzigde dit bericht op 16-04-2021 13:03
0.11% gewijzigd

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven