Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Zwanger worden, najaar 2017

25-09-2017 20:56 1978 berichten
Ik zou graag kletsen met een knus groepje dames die al gestart zijn of binnenkort starten. Samen de voorpret en informatie over de aanloop naar de zwangerschap delen en natuurlijk ook lekker kletsen met al zwangere dames haha.

Wie schrijft mee? :duckie: = Zwanger en :heart: = kloppend hartje gehoord
Tabel is gevuld, maar voel je vrij om mee te schrijven. a
NaamLeeftijd# KindjeRondeN.O.D.Bijzonderheden
Springtouw27/281e 1 x miskraam jan '18
Bagheera9126/351e330/31 jan
Mimarr26/321e413 feb
Kleuterjufke23/261e310 feb
Poeziemauw26/301e1014 decMA, PCOS met lange cyclus
Ycjoo-26/321e322 dec
Jib30/321e423 febErg lange cyclus, 2.5 jaar bezig met enkele onderbrekeningen
Ideetje8829/291e531 jan
Spa1128/281e423 jan
Girlboss0126-301e33 feb
Gie_Gie30/291e9 :duckie: Zwanger!
VivaPinkPony31/281e1:duckie: zwanger!
BlauweBes3029/311e6 :duckie: Zwanger! Afspraak vk eind okt
Janeway10329/311e4 :duckie: Zwanger! [7 dec eerste afspraak vk/td]
Grenade29/281e1 :duckie: Zwanger! :heart: UD16 juli
Anys28/272e2 :duckie: Zwanger!
Leonier26/291e3 :duckie: zwanger! Leveradenomen, controle leverarts en gyn
anoniem230520181841 wijzigde dit bericht op 26-01-2018 23:26
84.07% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Springtouw schreef:
28-09-2017 12:23
Pff ik heb een groot deel van de nacht wakker gelegen. Piekeren over het krijgen van een kindje. Soms grijpt het me ineens zo aan. Het gevoel dat ik het niet kan. De statistieken van gescheiden, alleenstaande ouders. Ouders die niets meer samen doen en dan langzaam uit elkaar groeien. Ik vind het zo spannend!
Herkenbaar hoor Springtouw. Het is ook gewoon een GROOT iets. Is het kindje er? Dan zet je het niet even weg. En het heeft nou eenmaal een grote impact. Op zo'n beetje alles. Hebben jullie het er wel eens over?

Ik lig er zelf niet wakker van, maar het borrelt wel op soms. Vooral ook de angst dat vriend en ik uit elkaar zouden groeien. Of angst... nee. Maar je leeft eerder langs elkaar heen als je niet uitkijkt. En dat moet je op tijd rechttrekken. In elk geval een goede oppas vinden en dan niet zeiken maar die ook bellen om een avond iets leuks te gaan doen samen.

Hier nog 5 dagen tot nod, op 4 okt.. Ik heb een beetje buik- en rugpijn maar dat kan net zo goed zijn omdat de menstruatie eraan komt. Spannend weer, vooral omdat we nu echt op een goed moment leuke tijden hebben gehad. Wachten duurt lang!
Alle reacties Link kopieren Quote
Spannend blauwemolly! Altijd leuk die symptomen die bij beide kunnen horen. ik zie in de tabel dat meer dames hun nod van de week hebben.

Mij lijkt het erg lastig om niet te vroeg te gaan testen. Vandaag met een vriendin gesproken. Zij zijn al een tijdje bezig en gaf aan liever een aantal dagen langer wachten op ongesteld worden dan weer een witte test, dat kan ik me ook wel voorstellen.

Over een nipt hebben wij het nog niet gehad. Ik denk dat dat wel komt wanneer we aan onze eerste ronde gaan beginnen. Maar ben ook nog niet zeker van mijn eigen mening daarin. Hopelijk komt mijn menstruatie snel, maar je zult net zien dat het deze keer het langst gaat duren
Verstandig springtouw dat Julie dat al hebben besproken. Moeilijk onderwerp wat bij ons nog niet helemaal aan bod gekomen is.
Ook de nipt en dergelijke wik ik nog een serieus over gaan praten.
Ivm mijn tatoeage nog even wachten voor we echt gaan beginnen, misschien dat wanneer het wat echter word het piekeren wel meer komt.

Voor mijn gevoel komt er voor ons geen beter moment. Perfect bestaat niet
Wel heb ik het gevoel dat we dit aankunnen, heel spannend allemaal. Gore impact, maar voor nu nog geordende gedachten
Hopelijk sla ik niet binnenkort nog in de pieker modus

Ik weet dat mijn moeder van mij en grote broer vrij snel zwanger was en van zusje iets later, maar ook binnen een jaar
Ik hoop die goede genen te hebben meegekregen
Alle reacties Link kopieren Quote
Bagheera wanneer ga je voor een tattoo?
Bam!!!!
Over drie weken
Alle reacties Link kopieren Quote
Wij gaan dit keer ook wel de nipt test doen. Bij mijn zoontje hebben we dat niet gedaan, omdat ik het niet over m'n hart zou kunnen verkijgen om een kindje om die reden weg te laten halen (dacht ik toch althans) en godzijdank was hij gezond. Achteraf voelt het alsof we enorm veel geluk hebben gehad.

Maar voor een tweede kindje voelt het anders, omdat we dan ook mijn huidige zoontje belasten (ik weet geen ander woord) met zoveel zorg voor een eventueel gehandicapt kindje. En natuurlijk krijg je met de nipt ook eventuele aandoeningen te horen die niet verenigbaar zijn met het leven, ook al komen die afwijkingen weinig voor.

Qua moment van beginnen met proberen; of het moment van het krijgen van een kindje denk ik ook dat het perfecte moment niet bestaat. Wij zitten qua werk in principe nog steeds niet in de ideale situatie, maar ik heb een rotsvast vertrouwen dat dat allemaal wel losloopt.

Blauwemolly, spannend van je NOD. Die symptomen vond ik altijd verradelijk. Het kan echt beide kanten op gaan.

bagheera, wat leuk dat je een tattoo gaat laten zetten. Wil je iets meer vertellen over wat het wordt, of word je dan te herkenbaar? Mijn zusje heft werkelijk een kunstwerk op haar rug en wil een sleeve op haar arm in de toekomst. Het staat haar echt mooi vind ik. Het schijnt ook wel verslavend te zijn trouwens ;-)
So let's freeze it now before it ends
Let's never stop starting.
Ik wil er best iets over vertellen hoor

Twee jaar geleden heb ik mijn eerste tatoeage laten zetten (op mijn bovenbeen) ter nagedachtenis aan iemand.
Het stuk dat ik nu ga laten zetten is daar een uitbreiding op. Deze zal doorlopen richting mijn heup. Veel sierlijke lijnen en beeldingen die mee lopen met de vorm van mijn lijf
Voor mij voor het eerst met kleur in het nieuwe deel.

Aangezien je niet mag tatoeëren aks je zwanger bent, wil ik pad stoppen met anticonceptie als de tatoeage gezet is
Alle reacties Link kopieren Quote
Zo, daar moet je best even voor zitten of niet?
Het viel bij de eerste tatoeage best nee hoe lang. Er zitten een stuk open huid tussen dus dat scheelt.
Deel twee heeft wel ook kleur er in dus daar zal in vergelijking met deel een neer tijd in gaan zitten
Spannend de naderende NODS! Hopelijk blijven ze uit en zijn er al zwangeren dadelijk ;)

Oh Bagheera, lijkt me wel gaaf! Ik heb er nu 3, gelukkig op plekken die normaal gesproken niet bijzonder veel vervormen wanneer je zwanger bent. Ik vind het best verslavend haha, maar ik probeer het zo lang mogelijk bij 3 te houden.

Compromis, ik snap je wel met wat je bedoelt met je zoontje belasten. De zorg voor een gehandicapt of iets mankerend kindje kost veel energie en tijd. Mijn broertje werd geboren toen ik al wat ouders was en hij is mentaal een lastig kind geweest vroeger. Mijn ouders hadden veel energie en tijd nodig voor hem en dat ben ik best tekort gekomen. Ik heb ook de relatie van mijn ouders naar de kl*te zien gaan hierdoor. Mede hierdoor hebben vriend en ik besloten dat wanneer er iets mis is met het kindje, dat we de zwangerschap afbreken.

Ik heb vandaag en gisteren allemaal krampen, normaal voel ik die wanneer mijn eisprong zich aandient, maar volgens mijn cyclus zou dat per ergens volgende week moeten gebeuren. Andere dames hier die hun eisprong voelen? En voel je die dan rond dag 14 of op een ander moment?
Alle reacties Link kopieren Quote
Klinkt mooi bagheera!

Springtouw, als je zelf die ervaring hebt van een lastig(er) broertje, dan kan ik me je keuze helemaal voorstellen.
Op welke dag van je cyclus zit je nu? En was je onlangs gestopt met iets van anticonceptie? Het zou best kunnen dat je cyclus zichzelf nog even moet regelen.

Ik voel mijn eisprong wel, maar dat had ik voor mijn zwangerschap nooit zo erg. Alsof dat het één en ander heeft veranderd van binnen. Het voelt bij mij als een trekkerig gevoel en ik heb het voordat mijn eisprong is. Het voelt soms best ongemakkelijk, niet fijn. Maar wel handig om het zo duidelijk te voelen. En het is rond dag 18 van m'n cyclus.
So let's freeze it now before it ends
Let's never stop starting.
Alle reacties Link kopieren Quote
Klinkt inderdaad mooi Bagheera! Ik heb zelf geen tatoeages, ik zou echt niet kunnen beslissen over iets wat voor de rest van mijn leven op mijn lichaam staat haha.

Spannend Springtouw. Ik voel zelf mijn eisprong niet dus helaas geen tips. Sinds ik ben gestopt met de pil probeer ik wel te letten op signalen zoals slijm enzo, maar kan er nog niet echt wijs uit. Maar jij zei dat het qua seks bij jullie niet afhangt van de vruchtbare dagen toch, dus dan zou het geen probleem moeten geven ;-)
Ik zit vandaag op dag 14 van mijn cyclus, maar die duurt normaal 34 dagen dus ergens verwacht ik mijn eisprong ook later. Ik ben sinds april van de ac af dus dat zou ook niet meer moeten.

Haha ja ideetje we vrijen genoeg, maar met buikkrampen sla ik liefst dan toch een dagje over :p
Alle reacties Link kopieren Quote
Springtouw, het kan wel hoor, dat het nog steeds aan het her-reguleren is. Volgens mij is tot een half jaar na pilstop normaal dat het één en ander nog verandert. Misschien zelfs tot een jaar wel :) Je had geen ovulatietesten in huis he? ;-)
So let's freeze it now before it ends
Let's never stop starting.
Alle reacties Link kopieren Quote
Veel geschreven alweer!

Bagheera: Leuk nog een tattoo! ik wil van mij ook nog een nog laten uitbreiden, alleen daar wacht ik nog mee. Weet ook nog niet precies wat ik er mee wil.

Springtouw: ik voel het nooit, dus geen idee. Ik probeer er nu met testen wel op te letten of ik toch niet iets voel wat ik eerder niet herkende, maar geen tips dus.

Ik verwacht (denk ik) mijn eisprong morgen of overmorgen. Test was gisteravond nog negatief, dus ben benieuwd of hij vanavond of morgen wel positief is. Ik merkte vandaag wel verandering in afscheiding (details sorry) terwijl ik daar niet eens erg op let. Een goed teken denk ik! Vanavond maar weer aan de slag dus :P

Mijn vriend is er trouwens ook niet zo obsessief mee bezig, die heeft ook zoiets van 'zien wel hoe het loopt' dus die probeer ik niet teveel lastig te vallen met mijn geplan.. :proud:
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb je altijd al een cyclus van 34 dagen gehad sinds stoppen met de ac Springtouw?
Ik had er direct na het stoppen met de ac 1 van 34, toen 32, 31 en 31. Misschien dat je ei toch iets eerder komt?
Ik voel overigens niks van mijn ovulatie. Behalve meer zin in seks, maar dat is niet erg .

Ik heb sinds gisteravond een drukkend gevoel in mijn linkerlies. Af en aan voel ik het. Ga je toch weer denken ... Maar niet teveel bij stilstaan!
De dames met tatoeages, wat hebben jullie zoal?

Ik ben voor mezelf echt heel benieuwd hoe mijn cyclus op gang komt en of ik symptomen ga voelen
Wachten tot echt beginnen voelt echt nog zo lang
Mijn cyclussen waren 38, 32, 31 en 34 sinds 't stoppen met de pil. Als meer zin in seks ook echt erbij hoort dan zal ik wel nu vruchtbaar zijn hihi. Ik heb geen ovu testen nee.. Als ik deze ronde niet zwanger ben ga ik volgende maand wel testen.

bagheera ik heb een tekst, kattenpootjes en een lijnenwerk. Ik wil nog een uil op mijn bovenbeen maar ik wacht nog een tijdje.
Cool springtouw, mijn eerste heeft ook een tekst en ik wil ooit ook nog katten tatoeage
Alle reacties Link kopieren Quote
@springtouw ik krijg de laatste twee maanden wel het idee dat ik mijn eisprong voel. Ook last van buikpijn en paar dagen meer afscheiding. Bij mij niet op dag 14 maar eerder 21 dus een week later. Ik weet het niet zeker want ik heb nog geen ovulatietesten gebruikt.
Vriendin van de week vertelde dat ze met ovulatietesten haar eier sprong had gevonden. Vond het zo grappig klinken. :biggrin:

Spannend blauwemolly! Inderdaad zo'n symptoom dat bij beide kan horen. Nog heel even afwachten. hopelijk is het een positief symptoom
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat is er alweer veel geschreven!

Wij hadden bij de vorige zwangerschap een slechte combinatietest, en daarom kregen we sowieso de keus om een NIPT test te doen. Dit hebben we gedaan, het wachten op het resultaat was heel erg vervelend.. Uiteindelijk was alles goed. Toch zullen we het nu ook weer doen, maar als het kan misschien wel gelijk die NIPT test ipv eerst combinatietest.

Hier ook niet compleet ideaal qua werk: We hebben wel een prachtig koophuis, man heeft een vaste baan maar ik nog niet.. Ze zijn erg tevreden over me maar ik zit in een branche waar het niet vanzelfsprekend is dat je een vast contract krijgt. Eerst hadden we het idee om daarop te wachten, maar ook ik ben gaan denken: het zal wel loslopen. Ik wil even graag 2 kindjes die dicht op elkaar zitten qua leeftijd. Dus we wagen de gok.

Ik heb 2 tatoeages, beide in een jaar laten zetten toen ik 18 werd. Had de smaak nogal te pakken en wilde er graag nog meer (het was verslavend) maar ben blij dat ik ermee ben gestopt. Vind ze nog steeds heel mooi hoor maar het was ook wel een beetje een fase haha. Misschien dat ik de namen van mijn kind(eren) nog eens laat zetten op een elegante plek.

Eisprong voel ik volgens mij niet. Soms denk ik van wel, maar daarna weer niet, ik weet het niet zo goed. Ik vertrouw wel op die app en dan maken we het gezellig haha. Heb nu nog een spiraaltje, gaat er over een kleine 3 weken uit en dan kunnen we gelijk aan de slag. We wachten nog even omdat de UD in juni echt absoluut niet uitkomt :-).
Spannend van je spiraaltje anys
Mag ik vragen waarom juni echt niet uit zou komen?

Ik ben zelf na veeeeeeel te lang weer thuis gaan trainen.
Iets afvallen wilde ik toch al een tijdje en het lijkt mij fijn om een zo fit mogelijk lijf te hebben tijdens zwangerschap bevalling.

Mijn conditie is echt prut geworden na een zware periode een tijd terug waardoor ik op dat vlak niet goed voor mezelf heb gezorgd. Gelukkig voel ik mij nu al een tijd weer goed.
Nu wil ik dus in kleine stapjes weer aan de slag
Alle reacties Link kopieren Quote
Anys, wat moet dat een spannende periode zijn geweest na een slechte combinatietest. Gelukkig bleek er achteraf niks aan de hand. Dat is wel de reden waarom ik de combinatietest denk ik ga overslaan als het zover is en gelijk de NIPT test zou doen. Merk terwijl ik dit typ dat ik dat toch lastig vindt, omdat ik ook nog zoiets heb van eerst meer eens zien of het uberhaupt wel gaat lukken voor ik over dat soort dingen na ga denken. Aan de andere kant ben ik wel de hele tijd aan het denken van: als ik zwanger ben...

En het ideale moment is er inderdaad nooit. Wij gaan ergens zomer volgend jaar verhuizen naar onze nieuwbouwwoning. Stel dat het nu raak zou zijn, dan wordt dat ook wel erg krap. Maar goed zoals al eerder gezegd door anderen, je kan het wel uit blijven stellen. En als het zover is dan is daar ook wel een mouw aan te passen.

Bagheera, fijn dat je je weer goed voelt en goed dat je weer bent begonnen met sporten! Het begin van sporten weer oppakken vind ik altijd het zwaarst, dan kost alles nog zoveel energie haha. Veel succes!
He allemaal,
ikzelf heb momenteel weinig te melden. Zit gewoon af te wachten hoe lang m'n cyclus zal duren & wanneer ik m'n eerste 'echte' ongesteldheid krijg...
Ik lees wel met plezier al jullie verhalen!

Ben sinds een maandje ook weer aan het sporten & eigenlijk lijkt het me wel een fijn vooruitzicht dat ik het fitste sinds jaren zal zijn, wanneer ik hopelijk zwanger wordt. :)

@ideetje: inderdaad, ik heb ook het gevoel dat je het altijd wel voor een andere reden kan uitstellen. Als ik twijfel heb over de 'juistheid van het moment' houd ik me dat ook voor.

Over NIPT etc wil ik voorlopig nog niet te hard nadenken. Zal pas zijn voor wanneer we echt beginnen denk ik.

Ik hoop alvast dat iedereen die bezig is niet ongesteld wordt en positief test over enkele weken!
Alle reacties Link kopieren Quote
Blauwemolly, ben je van plan een dezer dagen te gaan testen?

Anys, wat heftig dat de combinatietest bij jullie niet goed was. Dat lijkt me echt zenuwslopend. Gelukkig dat de NIPT wel goed was. Volgens mij kan je nu gewoon direct de NIPT doen, maar daar heb ik me nog niet in verdiept. Dat zie ik wel bij de verloskundige na een positieve test :P

bagheera, succes met het weer oppakken van sporten. Ik zeg ook wel eens dat ik eigenlijk wel wat wil doen, maar we komen er qua planning thuis niet helemaal uit. Dus voorlopig fiets ik alleen naar en van werk, en hol ik achter mijn zoontje aan. Is ook beweging ;-) En voor m'n gewicht hoef ik het in ieder geval niet te doen.

Hier ook verder niet veel te melden. Ik verwacht m'n eisprong over 1.5 week, dus dan moeten we het hier ook weer gezellig maken. Ik zit inmiddels wel wat meer in de modus dat ik gewoon snel wil dat het raak is, maar mijn man is daar veel relaxter in. Die zegt: Wat is nou het probleem als er 3 of 4 jaar in leeftijd zit tussen twee kinderen. Tja, een ramp is het natuurlijk niet, maar ik zou het gewoon minder leuk vinden. Zijn jullie partners daar ook zo relaxt in? Dat het niet uitmaakt of het nu over over een half jaar raak is?
So let's freeze it now before it ends
Let's never stop starting.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven