Zwanger worden najaar 2018

03-07-2018 12:03 1383 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wie probeert er ook zwanger te worden vanaf najaar 2018?

Zwanger!
Naam Leeftijd #kind R PT UD J/M/O Bijzonderheden
Schuimblusser 25/31 1e 1 14-9 21-5-19 Bevallen van zoon
Door87 - 2e 1 21-9 29-5-19
Juul2014 29/29 2e 1 11-10 21-6-19 J Bevallen van zoon 13-5-19 (34wkn)
Chantilly21_2 30/30 2e 1 16-11 24-7-19 M Bevallen van dochter 29-7-19
Haoshi 30/-- 1e 2 25-11 5-8-19
chicklit 31/33 1e 2 1-1 12-9-19
sannetje88 30/30 1e 4 5-1 -
FloraZon 28/32 1e 4 28-1 7-10-19 Bevallen van zoon (29wkn)
Frozen_Butterfly 29/32 2e 6 17-2 27-10-19 echo 11-4
June123 30/34 1e 4 13-3 24-11-19
RaisinGirl 35/38 2e 4 29-7
larv-2 26/28 1e 9 31-1-20 M
juul2014 wijzigde dit bericht op 24-06-2020 10:08
92.91% gewijzigd
Every day is a new beginning. Take a deep breath en start again..
Alle reacties Link kopieren
Hier alles ok! Wel veel last gehad van de hitte afgelopen week, wat mijn eerste verlofweek was. Bijna 37 weken, dus dan mag ze ook gewoon komen! Ben er wel klaar mee merk ik ;-)

Nog niet alles klaar trouwens, daar waar bij dochter 1 we rond week 28 echt alles klaar hadden, moeten we nu nog steeds een muur schilderen in de babykamer, moeten de box en ledikant omhoog gezet worden. Wel veel gewassen afgelopen week, dus dat wel klaar. Vluchttas zo goed als klaar, morgen de laatste spulletjes halen en inpakken.

Baby is al helemaal ingedaald, dus ik heb wat meer ademruimte. Slapen gaat bagger, maar dat is gewoon moeder natuur aan het werk ;-) Best al wat krampen, die ik bij dochter 1 nooit zo heb gevoeld. Ik heb goede hoop dat dit alvast wat voorwerk is!

Wel extra bloed moeten laten prikken afgelopen vrijdag, ivm een laag hb gehalte. Bang dat het nog lager wordt en dan is het herstel na de bevalling ook niet zo vlotjes over het algemeen.

Chicklit, ook alweer 30 weken! Wat vliegt de tijd toch..wat ontzettend fijn dat het nu beter gaat.

@June, wat rot dat je je zo slecht voelt. Snap dat dit absoluut geen leuke roze wolk is. Genieten is dan ook niet echt aan de orde, blij dat je een kind krijgt is natuurlijk wat anders.

Ik kon iedereen wel wurgen die me zei te ‘genieten van deze bijzondere tijd’. Hoezo genieten als je de dag kotsend en vol met
maagzuur door moet brengen? Dankbaar ben ik wel, maar klagen omdat je gewoon rotkwalen hebt mag ten alle tijden.
Alle reacties Link kopieren
Alweer een tijdje rustig hier, hoe gaat het met iedereen? Chantilly al nieuws?

Ik ben inmiddels alweer 12 weken zwanger en we hebben een goede termijnecho gehad! Nog wel voor een extra controle bij de gyn geweest ivm waarschijnlijk een vanishing twin maar alles ziet er nu goed uit.

Veel misselijk geweest en overgegeven maar ook dat lijkt nu langzaam wat beter te worden. Nu nog lekker een paar daagjes genieten van de vakantie (:
Alle reacties Link kopieren
Nog geen nieuws! Alleen dat ik dinsdag word gestript als de kleine dame zich nog niet heeft gemeld.

Heb wel het idee dat er wat aan de gang is, maar het zet nog niet door. Hopelijk duurt het nu niet lang meer.

Wat fijn dat je een goede termijnecho hebt gehad! En wel zo fijn dat de misselijkheid nu ook minder wordt. Lekker genieten in het tweede trimester.
Oh spannende dagen dus voor jou Chantilly! Ik duim voor een vlotte bevalling!

@larv: fijn dat je een goede termijnecho hebt gehad. En hopelijk kun je, nu de misselijkheid wat afneemt, ook echt gaan genieten van je zwangerschap.

Hoe gaat het met de andere zwangere dames? Al meer die de laatste loodjes ingaan?

Ikzelf zit nu op bijna 26 weken. Ik voel me erg goed, energielevel is hoog en buik nog net niet groot genoeg dat ie in de weg zit. Al is voorover gebogen veters strikken bij mijn dochter niet heel prettig meer. Binnenkort verhuist dochter naar haar nieuwe kamer en kunnen we de babykamer klaarmaken. Die krijgt, ondanks dat het weer een meisje is, een nieuw behangetje en andere kleuren op de muur. Alles weer even fris en nieuw voor de kleine frummel. We hobbelen dus lekker door hier.
Alle reacties Link kopieren
Hey meiden!


Spannend Chantilly, hoop snel op mooi nieuws en dat je bevalling idd en beetje vlot gaat.

Fijn dat de echo goed was larv! Toch altijd wel weer even spannend.

Frozen, wij gaan redelijk gelijk op. Ik ben nu 29 weken. Buik zit hier al een behoorlijke tijd in de weg, maar heb ook al extra echo's gehad omdat ik wat meer vruchtwater heb. Maar tot nu toe alles steeds goed. Vandaag de eerste keer 3d gezien, toch wel bijzonder hoor! Dat wilden we eigenlijk niet, maar de invalster had m al gemaakt en toen vonden we het toch eigenlijk ook wel heel leuk, hij/zij laat er goed voor. Straks even kijken of ik wat kan herkennen op onze babyfotos :-D
Alle reacties Link kopieren
Nou bizar om mijn laatste bericht te lezen o_o want diezelfde dag veranderde alles... Vrijdag met spoed naar het ziekenhuis omdat de bevalling op gang kwam en afgelopen weekend bevallen van onze zoon...

Naar omstandigheden gaat het gelukkig heel goed met hem. Tot de uitgerekende datum zal hij wel in de couveuse moeten blijven, maar als dat alles is, knijpen we onze handen dicht. Wel zullen we ook als hij thuis is dingen soms anders moeten doen dan anders, zijn ons inmiddels aardig aan het inlezen over premature kindjes...

Dat was het even in het kort, zal proberen af en toe nog even wat te posten.

Dikke knuffel meiden!
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat heftig Florazon!
En van harte met jullie zoon natuurlijk.

Hopelijk gaat alles goed en sterkt de kleine man snel aan in de couveuse.

Hier ruim 40 weken zwanger en nog niets wat wijst op een naderende bevalling. Verloskundige komt zo voor een tweede strippoging. Zet het nier door, dan maandag nog een keer en woensdag kunnen we dan doorpakken in het ziekenhuis. 41 weken ben ik dan.
Ben we blij dat ik de afgelopen dagen niet heb hoeven te bevallen. Jeetje wat een hitte.
Alle reacties Link kopieren
Wat heftig Florazon! Dat verwacht je niet!
Van harte met jullie zoontje! Hoe zwaar is hij? Moet hij echt tot uitgerekende datum in de couveuse of bedoel je tot die tijd in het ziekenhuis blijven?
Bij ons zeiden ze dat ook dat we erop moesten rekenen dat we tot uitgerekende datum in het ziekenhuis moesten blijven, maar als het heel goed gaat kan het zijn dat je al eerder naar huis mag. Wij mochten met ruim 38 weken naar huis. Heel veel sterkte en probeer ook te genieten voor zover dat lukt.
Tip: als mensen wat voor je willen doen laat ze lekker koken! Wij vonden dat heerlijk de periode in het ziekenhuis dat we ons daar niet druk om hoefden te maken en je toch elke dag een lekker maaltje hebt.

Spannend voor jou Chantilly! Hopelijk zet het door na die 2e strippoging. Heel veel succes en we horen het wel!

Hier gaat alles nog steeds heel goed. Onze zoon is ondertussen alweer bijna 11 weken oud. Weegt ongeveer 4 kilo nu.
We zijn nu 2 keer voor controle voor zijn hartje teruggeweest en zag er voor wat hij heeft allemaal goed uit. Hoeven nu pas weer over 3 maanden op controle.
De eerste lachjes hebben we ook al gehad van onze kleine man 😍
Every day is a new beginning. Take a deep breath en start again..
Alle reacties Link kopieren
Heey Juul,

Nee dit hadden we echt niet aan zien komen. Hoe ver was jij ook alweer toen hij geboren werd? Fijn om te horen dat het goed gaat!

Voorlopig iig in de couveuse, mss de laatste paar weekjes er uit maar daar is nu niks over te zeggen. Vandaag hier even een mindere dag, hij heeft wss een infectie dus weer zenuwslopend hier. Gelukkig kunnen ze mega veel hier dus dat vertrouwen is er opzich wel. Bij geboorte woog jij trouwens 1400.

En koken, check :koffie: dat wordt idd door vrienden en familie geregeld, super fijn! Daar staat je hoofd inderdaad helemaal niet naar nu.

Hoop voor jou dat het snel op gang gaat komen Chantilly! Dit is ook niks zo...
Jeej FloraZon wat moet dat schrikken zijn geweest! Maar fijn dat hij het goed doet en gefeliciteerd natuurlijk! Ik ben ook mama van een prematuur kindje. Weet dus goed hoe het voor jou is en wat je overkomt en nog te wachten staat. Ligt hij op de NICU met beademing of is ademondersteuning al voldoende? Mijn dochter kreeg 2 dagen na haar geboorte ook een infectie. Mega heftig want je ziet je mini baby heel snel heel ziek worden. Maar zo snel als ze ziek worden, worden ze vaak ook weer beter als de antibiotica gestart is. Vertrouwen hebben in de kennis en kundigheid van de artsen inderdaad en verder heel veel bij jullie ventje zijn. Hopelijk kan en mag je snel met hem buidelen. Heel veel sterkte ook, want deze periode is heel erg heftig! :heart:

Oja, nog een tip: er is een mogelijkheid voor een newbornshoot in het ziekenhuis. De stichting Early Birds doet dit, foto's van prematuur baby's en hun ouders maken als herinnering. Is nu nog wat vroeg misschien, maar in sommige regio's zijn er lange wachttijden. Je kunt altijd aanmelden en afspreken wanneer jullie en de baby eraan toe zijn. Er komt dan een speciale fotograaf in het ziekenhuis mooie foto's maken van jullie baby en jullie zelf. Wij hebben dit gedaan toen dochter ongeveer 36 weken was (of ja, ik eigenlijk 36 weken zwanger zou moeten zijn dan he) en we haar zelf in badje mochten doen en mochten voeden. Van die momenten zijn ontzettend mooie foto's gemaakt. Echt een heel mooi iets, want zelf maak je ook heel veel foto's natuurlijk, maar daar sta je vaak niet samen op met je partner en kindje en die zijn kwalitatief vaak ook niet het beste. Wij hebben er ook een boek van laten maken. Een bijzonder aandenken aan de ziekenhuistijd. Kijk maar of het iets voor jullie is.

@chantilly: jullie dochter heeft er nog geen zin in. Je buik is te comfortabel, haha. Respect dat je die hitte overleefd hebt. Ik heb 2 vriendinnen die beiden nagenoeg op de uitgerekende datum zitten nu en die stuurden foto's van hun opgezwollen voeten en handen, niet normaal!! Maar bevallen in die hitte was ook hel geweest. Gelukkig voor jou is het nu een stuk koeler en kan het niet lang meer duren voor ze er is. Voorspoedige bevalling gewenst!

@Juul: wat super fijn dat jullie zoon het zo goed doet! En 11 weken alweer, jeej! Leuk dat je nu lachjes van hem krijgt. Lekker van genieten hoor, ze zijn zo baby af...

Ik had vorig weekend een baby van een vriendin vast die toen 3 weken oud was en kon me haast niet voorstellen dat wij straks ook zo'n kleintje hebben weer. Gek, omdat dochter nog een heel stuk kleiner was bij de geboorte. Maar toch vergeet je een beetje hoe klein dat eigenlijk was. Qua zwangerschap gaat het goed verder. Nog steeds genoeg energie en de warmte kon ik goed hebben. Komende weken de babykamer in orde maken en alle spullen weer tevoorschijn halen. Ik wil eind augustus alles zover klaar hebben dat ik vanaf september alleen nog maar kleine dingen hoef te doen zoals wasjes draaien en gewoon huishoudelijk werk. Mocht deze baby toch ook weer te vroeg komen heb ik thuis in ieder geval alles zo ver klaar. Op het werk is het nu ook nog even gekkenhuis want een aantal collega's is met vakantie maar over 3 weken zijn de meesten weer terug en kan ik langzaamaan gaan afronden en overdragen. Kan niet wachten...
Alle reacties Link kopieren
Ha meiden!

Na een supersnelle bevalling, zijn wij vanochtend vroeg trotse ouders geworden van een heel lief, stevig groot meisje.

Bevalling heeft een kleine 3 uur geduurd en ik kijk er met een geweldig gevoel op terug, ook al is het thuis gebeurd.

Ons kleine meisje weegt 4700! gram en is 53 cm lang. Flinke dame dus.

Nu bijkomen, genieten van de kraamhulp en samen met man, die net 3 weken vakantie heeft, zien hoe het leven gaat zijn met 2 kleintjes.
Alle reacties Link kopieren
Oh wauw Chantilly, gefeliciteerd!!! Juul en FLoraZon ook nog gefeliciteerd, spannen Florazon, hoe gaat het nu?

Ik neem het zwangerschapsstokje over van Chantilly, vanochtend testte ik eindelijk positief! We hadden vanmiddag een afspraak bij de gynaecoloog om de eerste drie maanden medicijngebruik te evalueren, en omdat het dag 29 van mijn cyclus was, gooide ik er voor de zekerheid maar een testje tegen aan. Precies drie jaar en een dag na mijn positieve test van zoon!
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd Raisin Girl!
Wat ontzettend fijn nieuws en ook voor Florazon en Chantilly gefeliciteerd met jullie kindjes!..ongelooflijk mooi is dat toch!

Ik ga dit topic dan ook verlaten, aangezien het topic meer dan zwanger is en ik op zoek ga naar gelijkgestemden die net als ik er wat langer op moeten wachten. Veel succes voor alle zwangeren/ mama's to be en geniet met volle teugen!
Juul: zou je mij uit de tabel willen halen? staat ook een stuk leuker dan zo alleen bovenaan 😉
samen sta je sterker
Alle reacties Link kopieren
Wow wat is hier veel gebeurd!!!

Florazon wat bizar zo kort na je berichtje hier. Wat een spannende en hectische tijd voor jullie. Wat geschreven wordt over earlybirds.. echt doen! Weggooien kan altijd nog (ga je echt niet doen) maar opnieuw maken kan niet. Heel veel sterkte en veel liefs voor jullie en jullie kleintje!!!

Juul wat fijn dat jullie ventje het zo goed doet!!! Volgensmij hadden jullie dat niet durven hopen. Van genieten!!!

Frozen wat heerlijk dat je zoveel energie hebt en zo lekker bezig bent! hoe ver ben jij nu?

Chantilly gefeliciteerd!!! Wauw, wat geweldig en wat een flinke meid! Was het niet de bedoeling thuis te bevallen? Hoop dat jullie lekker kunnen gaan genieten!

Raisin wat een geweldig nieuws! Wat een spannende tijd ga je tegemoet. Die eerste weken lijken voor mij al weer een eeuwigheid geleden, terwijl dat niet zo is. Hopelijk kunnen jullie voorzichtig aan beginnen met genieten!

Maestro, dat snap ik heel goed. Toch wil ik je heel veel geluk wensen en hoop ik dat jullie niet lang meer hoeven te wachten. Ik duim voor je. Kom je hier toch af en toe nog eens een update geven?

Volgensmij heb ik zo iedereen gehad...

Hier gaat het zijn gangetje. Inmiddels ruim 23 weken zwanger. Nog steeds kotsmisselijk, inmiddels ook bekken klachten, en nam mijn bloeddruk ineens een sprintje omhoog. Dat laatste lijkt nu weer goed te gaan, maar... het gaat allemaal niet zoals ik had gehoopt. De baby doet het hartstikke goed. Hij schopt er op los en vanavond zelfs al aan de buitenkant gevoeld. Mijn vriend was er uiteraard niet op dat moment, maar dat gaat vast binnenkort wel een keer gebeuren. Voorzichtig aan ben ik aan het aftellen, ook al moet ik nog een hele poos. Hoop dat ik binnenkort toch nog een opleving krijg en er ook lichamelijk van kan genieten!
Alle reacties Link kopieren
Chantilly, gefeliciteerd! Geniet er lekker van, fijn dat ze al zo groot is, een sterke dame zo te horen :flirting:

Raisin wat een super mooi nieuws, bem heel blij voor je!

Maestro snap heel goed dat je verder gaat kijken, snap dat dit zo wel lastig voor je is. Ik hoop dat je snel een forum met gelijkgestemden vindt en natuurlijk ook dat je snel mooi nieuws hebt, ik blijf voor je duimen!

June lastig dat je je niet zo goed voelt. Dat genieten wat iedereen steeds zegt is ook echt niet altijd aanwezig hoor. Helaas horen ook de mindere dingen erbij, er wordt toch best veel van je lichaam gevraagd. Ik had een tijdje echt onwijze rugpijn wat op geen enkele manier weg ging (wat een teken van vroeggeboorte kan zijn las ik van de week... ) De mensen die toen zeiden 'nou geniet er maar van' kon ik wel schieten af en toe. Ja je bent onwijs blij met die kleine, maar soms voel je je gewoon even kut :)

Frozen wat lief dat je zo uitgebreid reageert. Hij krijgt ademondersteuning, nu nog piep6. Hoe vroeg ben jij bevallen? Earlybirds hebben we inderdaad al contact mee, bedankt voor de tip! We gaan iig wachten tot z'n snorkel af is. Ik heb ook een troost dekentje besteld, super mooi initiatief. Infectie lijkt trouwens goed bestreden te worden met de antibiotica, hij is alweer een stuk levendiger gelukkig. Maar pff wat een spanning deze periode, ben denk ik grijs als hij thuis komt uit het ziekenhuis :nut:
Wow, wat is er een hoop gebeurd!

Florazon en Chantilly, van harte gefeliciteerd!
Ik hoop dat jullie komende tijd een beetje goed door komen Florazon, ik weet weinig van premature kindjes af, maar het lijkt me echt niet makkelijk. :heart:
En wat een flinke dame Chantilly, lukt het allemaal met z'n 4en?

Gefeliciteerd Raisingirl, je geduld is beloond, het is je van harte gegunt! Super fijn!

@ maestro, heel begrijpelijk. Vind het nog knap hoelang je hebt meegelezen, het moet niet makkelijk zijn om de een na de ander zwanger te zien worden hier... Blijven volhouden!

@ June, ah vervelend zeg... Het is gewoon keihard werken. Als nou toch die misselijkheid in ieder geval eens even zou stoppen... Voor bekkenklachten: meteen naar de bekkenfysio (het liefst eentje die gespecialiseerd is in zwangere vrouwen), heeft mij ook enorm geholpen, ik had er van week 18 t/m 24 last van ongeveer. En nu weer :-)

Hier begint het waggelen een beetje :hyper: m'n buik is echt enorm groot voor m'n gevoel en groeit naar voren, alweer ruim 34 weken onderweg. Inmiddels zo-goed-als gestopt met werken en fijn aan het genieten van verlof. Ik kan niet wachten om onze dochter te ontmoeten en ben ook wel een beetje klaar met zwanger zijn ;-) van mij mag ze met 37 weken komen.
Alle reacties Link kopieren
Tijdje niet online geweest en wat is er een hoop gebeurd!

Ten eerste, Florazon, wat moet dat ontzettend spannend zijn geweest. Gelukkig lijkt het nu weer de goede kant op te gaan. Ik hoop dat jullie snel als gezinnetje thuis mogen gaan genieten zodra je zoontje voldoende is aangesterkt!

Raisin!!! Wat een mooi bericht, gefeliciteerd! :hyper: :hyper: Hoe voel je je?

Chantilly gefeliciteerd met je dochter! Klinkt als een gezonde Hollandse dame :). Fijn dat je een goede bevalling hebt gehad.

Juul wat heerlijk dat jullie pas over 3 maanden weer voor controle hoeven en dat hij het zo goed lijkt te doen! En de eerste lachjes klinken ook heel fijn :flirting:

Hoe gaat het nu met jou Frozen? Al weer iets rustiger op werk hopelijk?
Jammer Maestro maar ik snap je wel, vond het zelf ook lastig toen iedereen zwanger leek te zijn en het bij mij 'langer' duurde.. Hopelijk vind je een ander topic met meer aansluiting. Nog mooier zou zijn als je hier binnenkort kan melden dat je ook een positieve test in handen hebt.

June vervelend dat al je klachten nog steeds aanhouden/ er nieuwe bij komen, je hebt het wel te pakken zeg.. Die eerste schopjes lijken me wel heel bijzonder!

Chicklit al bezig met de laatste loodjes, trek je het nog?

Hier inmiddels bijna 15 weken, tijd gaat nu een stuk sneller dan die eerste weken gelukkig. Vandaag hebben we een geslachtsecho en kan echt niet wachten, ben zo benieuwd! Helaas nog steeds veel aan het overgeven maar het lijkt al wat beter te gaan dan afgelopen weken.

Succes allemaal dames!
Alle reacties Link kopieren
ps Juul, zou je mij naar de onderste tabel willen verplaatsen? UD 31-01
Alle reacties Link kopieren
Nog een kleine update, wij krijgen een meisje! :heart: :heart:
Ahh gefeliciteerd Larv! Het shoppen kan beginnen ;-)
Alle reacties Link kopieren
Hee meiden! Hoe is het met iedereen? Met de bevallen dames en de zwangeren?

@Florazon: hoe gaat het met jullie zoontje? Hopelijk alles goed en groeit hij voorspeodig.

@Chantilly: bij jou ook alles goed? Kun je al beetje wennen aan leven met 2 kids?

@larv: wat leuk een meisje!

Ik heb de tabel aangepast, als er nog iets gewijzigd moet worden hoor ik het graag!
Hier gaat alles nog steeds voorspoedig! Kleine slaapt sinds een maandje al de hele nacht door! We moeten over een maand weer op controle bij de cardioloog. Hij doet het gelukkig heel goed.
Ben van de week weer begonnen op het werk. Valt me niets tegen moet ik zeggen.
Every day is a new beginning. Take a deep breath en start again..
Wat fijn dat de kleine het zo goed doet Juul! En super dat hij doorslaapt. Omdat het zo goed gaat, betekent dat ook dat hij niet meer geopereerd hoeft te worden?

Hier inmiddels 39 weken, de laatste loodjes bevallen me beter dan de eerste 3 maanden. We wachten rustig af, van mij mag ze komen!
Oh laatste stukkie inderdaad voor jou Chicklit. Fijn dat het goed met je gaat! Ik hoop op een voorspoedige bevalling voor je.

Wat super fijn dat jullie manneke het zo goed doet Juul! Heerlijk als je de nachten weer kunt doortrekken. En alweer aan het werk joh. Wat is dat snel gegaan zeg!

@larv: wat leuk een meisje! Helemaal in de roze sferen of houden jullie het wat neutraler qua kleuren? 20 weken echo al gehad?

@FloraZon: hoe gaat het met jullie ventje? Ben je dag en nacht bij hem of slaap je thuis? Kan ie inmiddels al beetjes zelf drinken of krijgt ie nog alles via een sonde? Veel vragen, kijk maar of je ze wil beantwoorden.

@June: hoe gaat het nu met jou? Nog steeds zo beroerd? Bloeddruk wel goed gebleven?

@RaisinGirl: hoe is het met jou? De eerste prille zwangerschapsweekjes overleefd? Erg beroerd (geweest)?

@Chantilly: hoe bevalt het jou met twee meiden? Al een beetje een ritme gevonden samen met een peuter die aandacht wil en een baby erbij?

Ik ben inmiddels 33 weken zwanger en mijn laatste werkweek is aangebroken! Heel bizar hoe snel het gaat en dat ik echt al in de laatste weken zit. In huis zijn we de laatste dingetjes aan het voorbereiden, maar verder zijn we er klaar voor. Ik ben ontzettend benieuwd naar ons meisje en vooral of en waarin ze op onze andere dochter lijkt. En ik ben heel benieuwd hoe grote zus het allemaal gaat vinden.

Voor nu dus nog een paar dagen werken en dan lekker thuis! :heart:
Alle reacties Link kopieren
Ha meiden!
Lange tijd geleden dat ik een update heb gegeven en nu heb ik er even tijd voor ;-) Dochter 1 ligt in bed, dochter 2 op mijn arm.

Hier gaat alles goed! Wel even wennen aan het leven met 2 kleintjes, maar tot nu toe vind ik deze overgang makkelijker dan van geen kind naar 1 kind.
Wel dezelfde onzekerheden als bij de eerste en ook dit exemplaar slaapt overdag niet in eigen bedje helaas.. Kinderwagen, maxicosi en op mij wel, dus ik wandel veel en anders hang ik op de bank met baby.
Dat is wel lastig als peuterdochter ook in huis rondloopt, want haar wil ik ook de nodige aandacht geven. De tv staat vaker aan en we gaan vaak op pad als beiden bij mij thuis zijn. Ik hou mezelf maar voor dat het met de week makkelijker gaat worden en na de eerste 3 maanden zal het hoe dan ook soepeler verlopen. Ze is nu 6 weken geweest, de tijd gaat aan de ene kant vreselijk snel, aan de andere kant voelt het soms wat langzaam. Ik kijk zo uit naar de periode dat de twee meiden wat meer interactie gaan krijgen.

Peuterdochter is volgende week alweer jarig en wordt dan 2. Zo bizar hoe snel dat allemaal is gegaan, ik kan me bijna niet voorstellen dat nummer 2 straks ook zo groot gaat zijn.

Wel al met onze kleine meid in het ziekenhuis gelegen, ze was aangestoken door haar oudere zus en met koorts en niet alert zijn vond de huisarts en kinderarts dat ze moest blijven. Gelukkig mocht ik bij haar slapen ‘s nachts. Bijna weer opgeknapt gelukkig!

Larv, wat leuk een meisje!

Juul, wat fijn dat de kleine knul het zo goed doet en al doorslaapt. Hier zitten we op 1 nachtvoeding rond 04.00 daarna slaapt ze door tot 08.30-09.00. Geen klagen dus en ik hoop dat ze net zoals haar zus met 10 weken door gaat slapen.

Flora, hoe gaat het met jullie? Al uitzicht op wanneer naar huis te mogen?

Chicklit, de laatste loodjes! Spannend!!

Frozen, jeetje ook alweer verlof! Hier had ik van tevoren gedacht dat dochter 2 op dochter 1 zou lijken. Niets blijkt minder waar, we hebben nu een tweede dochter met een bos vol donker haar (oudste had als pasgeboren baby vlassig blond haar) , hele andere ogen ( dochter 1 is meer een kopie van mij), ook een rustiger karakter lijkt het tot nu toe. Zo grappig, dat verschil nu al!
Alle reacties Link kopieren
Chantilly, wat fijn dat het zo goed gaat. Lijkt me idd gek als je tweede kindje er weer heel anders uit ziet, dat verwacht je toch niet ook al weet je dat dat kan.

Frozen lekker van je verlof gaan genieten, je hebt m verdiend! Nog plannen of gewoon even niks?

Chicklit al nieuws? Ben benieuwd!

Juul wat fijn dat het zo goed gaat, er is genoeg spanning geweest dus hopelijk nu even wat rust :heart:

Bij ons gaat het met ups en downs, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen hoor. Twee stappen vooruit, eentje terug. Maar de stappen terug zijn soms nog best even slikken. Hij eet bij alles nog via de sonde, soms een klein beetje zelf. 1 van ons kan blijven slapen maar dat is bijna niet te doen omdat de monitoren echt om de vijf minuten wel piepen voor het eea, dus slapen doe je echt totaal niet. Nu een paar keer geprobeerd maar gaan we niet te vaak doen denk ik.

We hebben nog geen idee wanneer hij naar huis mag, hangt er echt totaal van af hoe hij het de komende weken gaat doen...

Hoe is het met de rest?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven