Zwanger worden vanaf september 2019

20-08-2019 19:24 659 berichten
Alle reacties Link kopieren
Voor iedereen die vanaf 2019 wil proberen zwanger te worden. Een algemeen account, zodat je zelf makkelijk de tabel aan kunt passen. :)

[/tr]
Naam Leeftijd Ronde Kindje NOD Bijzonderheden
Bozz 32/34 5 tweede 16 januari
Chocolatec223 28 4 eerste 5 februari endometriose
Meisjevan4 25/28 7 eerste 30 februari
Lasvegas-84 35/38 3 tweede ?

Wij zijn ZWANGER! :cheer2:
NaamLeeftijdKindjeUitgerekende datumJ/M/OBijzonderheden
Sneeuwwitje199325/26 eerste 5 juni 2020 O
Kikikip 25/25 eerste 6 juni 2020 O
Toekanneria 26/31 eerste 19 juni 2020? O
Loes23 26 derde* 25 juli 2020 O Zoontje* overleden (genetische afwijking)
krullen-bol29/36 tweede 31 juli ?? O
Melancolie 27/30 eerste 16 augustus? O
Prettymama 31/30 derde 29 augustus 2020 O vmk okt'19
Blondie-9029/27 eerste 1 november 2020 O
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-12-2020 10:57
Reden: ww verwijderrd ivm misbruik account
78.01% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Wauw krullenbol van harte gefeliciteerd!
Wat een goed nieuws.
Helaas vandaag al ongesteld geworden. Ben wel even flink teleurgesteld. Bij beide zwangerschappen snel blijvend zwanger en nu had ik stiekem toch gedacht dat het weer net zo snel raak zou zijn. Dat was natuurlijk ook zo alleen ging het mis en nu is het deze ronde ook niet raak en dat brengt ons in ronde 4. En aangezien ik ook al een half jaar heb moeten wachten op groen licht van de gyn om te beginnen duurt het nu wel erg lang. Ik maak me ook direct zorgen of het nog wel kan innestelen na de keizersnede of de lisexcisie die ik gehad heb. Ik probeer positief te blijven maar op dit soort momenten is dat toch heel even lastig. Gelukkig heb ik al 2 kindjes dus daar haal ik veel troost uit. En dan vanaf morgen weer schouders eronder en op naar de volgende ronde.
Alle reacties Link kopieren
prettymama balen zeg! Ik snap je heel goed. Soms zou het gewoon veel makkelijker zijn als je alleen een knopje om hoefde te zetten en dan zwanger bent.

Hier eergisteren begonnen met ovulatie testen, dacht ach waarom niet. We zitten in ronde 4 en misschien heb ik me de vorige maanden vergist in mijn ei sprong. Maar vandaag een positieve ovulatie test. Dus maandag of dinsdag mijn ei, conclusie; heb me de vorige maanden niet vergist 😂
meisjevan4 wijzigde dit bericht op 24-11-2019 12:17
0.33% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ah jeetje Prettymama :hug: balen!

Is het niet iets wat al je besproken hebt met de gyn dan?
Ik was ook ergens in mn achterhoofd wel beetje bang dat het niet ging lukken vanwege de keizersnede die ik bij zoon heb gehad.
En nu dus toch stiekem angst dat het daardoor niet blijft plakken.

Doordat we er al 1 hebben rondlopen merk ik wel dat ik minder tijd heb er echt over te piekeren. Die houdt me bezig haha
Dat had ik bij de 1e zwangerschap veel meer.
Tralalalala
Alle reacties Link kopieren
Ah balen Prettymama.. Snap je gevoel hoor!
Hier ook een keizersnede bij de eerste en heb het me ook wel eens afgevraagd of dat het zwanger worden nu lastiger zou kunnen maken.

Maar goed, eerste keer in ronde 3 zwanger en we zitten nu pas in ronde 2.
meisjevan4 ja zo'n knopje zou wel handig zijn he! Fijn dat je je dus niet vergist hebt en dat je ei er weer aankomt. Bijna dus weer op het wachtbankje!

krullen-bol volgens de gyn zou ik na de lisexcisie gewoon normaal zwanger kunnen worden. Qua keizersnede daar heb ik het niet over gehad maar lees wel verhalen over niches enzo dat dat na een keizersnede opnieuw zwanger worden moeilijker kan maken.

las-vegas ja er zijn natuurlijk genoeg vrouwen die na meerderen keizersnedes gewoon weer zwanger worden. Dus daar moeten we naar vanuit gaan.

Ik ben vandaag met mijn dochter naar frozen 2 geweest. Even lekker afleiding en genieten van wat ik al heb! Vorige maand tijdens de miskraam heb ik vrij weinig bloed verloren en dit keer loop ik helemaal leeg. Misschien was ik vorige maand toch niet helemaal schoon en komt het nu alsnog er uit. Ik voel me vandaag gelukkig alweer wat positiever en rustiger, we gaan voor een mooi kerst cadeautje volgende maand!
Alle reacties Link kopieren
Ahw balen pretttymama :(

Ik zit weer op de wachtbank denk ik. We hebben deze ronde erg goed benut ;) Ben wel al een paar dagen megaverkouden dus hopelijk heeft dat verder geen nadelige effecten. Gedachteloos ook neusspray gebruikt, zag later dat dat ook eigenlijk afgeraden wordt (of iig dat de meningen daarover verdeeld zijn). Hoe strikt zijn jullie met dat soort dingen?
Alle reacties Link kopieren
Niet, alleen alcohol drink ik niet tussen eisprong en NOD. :)
Alle reacties Link kopieren
Tabel aangepast :)
Gister vk gebeld. Ik ga weer naar waar ik ook met 1e zwangerschap ben geweest. Fijn team. 1e echo staat gepland, net voor de Kerstdagen
Weet natuurlijk niet 100% zeker maar via zo'n uitreken ding online zal UD 31 juli zijn.

Vind het wel spannend. Heb erg weinig kwaaltjes nog. Alleen mn borsten voelen enorm. Bij zoon was ik vrij snel, lang misselijk. Aan de ene kant denk ik, please niet nog een keer zo als bij hem dus prima zo maar aan de andere kant ben ik bang dat het dan misschien niet goed zit ofzo...
Al loopt een zwangerschap natuurlijk nooit hetzelfde.
Zal ik de dans ontspringen deze keer....?
Wachten maar rustig af. Zoon, werk en de drukke december maand houden me bezig :-]
Tralalalala
Alle reacties Link kopieren
@Melancolie, net zoals LasVegas alleen strikt met geen alcohol tussen ei en nod. Verder nu na positieve test natuurlijk wel de voorschriften qua voeding enzo volgen.
Tralalalala
@krullenbol
Ik herken je gevoel heel goed. Ik ben 4x direct flink misselijk geweest en ook vanaf 5 weken al medicatie gehad. (overigens is maar 1 van die zwangerschappen goed afgelopen, dus geen garantie voor succes). Nu ben ik op vermoeidheid na nergens last van...! Ik probeer er maar gewoon van te genieten, ik zal er toch niet meer of minder zwanger van worden :)
krullen-bol misselijkheid komt vaak pas na 6 a 7 weken opzetten. Bij mij was dat tenminste zo bij beide zwangerschappen. Naar is dat hè! Hoop voor je dat het weg blijft haha
Alle reacties Link kopieren
@Prettymama bij zoon begon het al 5 dagen na de positieve test :-?

Ik hoop echt dat het deze zwangerschap in mindere mate of niet zal zijn....
Spannend blijft het toch altijd, welk moment ook

Hoe is het met jou nu?
Tralalalala
Hoi dames, ik meld me hier nog even. Eerst en vooral proficiat aan de zwangere dames, ik wens jullie een fijne zwangerschap toe.

Binnenkort schrijf ik weer mee, we gaan het nog een drietal maanden de kans geven om natuurlijk te lukken. De specialist verwacht dat ik wel natuurlijk zwanger kan worden, maar 100% zeker is hij natuurlijk nooit, dan is er opnieuw een kijkoperatie nodig. Lukt het na drie maand proberen niet (dan hebben we zes maand geprobeerd) dan gaan we het fertiliteitstraject in. Duimen jullie mee dat het ons op natuurlijke manier lukt? Dat zou ik (en mijn vriend) het allerfijnste vinden.

Ik gun mezelf nog een maandje rust en wanneer de feestdagen voorbij zijn beginnen we er weer aan.
Alle reacties Link kopieren
Uiteraard duim ik voor je chocolate! Het is je erg gegund.

Ik merkte vandaag weer dat ik een paar geuren hevig rook, dat had ik in de eerste maand (met vermoedelijke vmk) ook. Ben verkouden dus wel gek, maar het kan ook dat op momenten dat ik wel goed kan ruiken het ineens extra opvalt ofzo ;) pff symptomen analyseren is weer begonnen hoor haha.
Lastig he die symptomen analyseren. Je blijft maar bezig. Ik hoop dat het een goed teken is voor deze maand.

Het is nu een beetje plannen geblazen wanneer ik weer ga stoppen met de pil, want net begin dit jaar gaan we twee keer afzonderlijk van elkaar op vakantie, we willen wel bij elkaar zijn rond de vruchtbare dagen natuurlijk, gelukkig was ik vorige maanden wel meteen regelmatig qua positieve ovulatietesten.
Alle reacties Link kopieren
Oh chocolate ik duim zeker mee!

melancolie ik vind t vreselijk die symptomen, heb me zelf echt gek gemaakt vorige maand... heb me voorgenomen nu niet meer onbewust er op te letten.

Dames die ovulatie testen gebruiken. Ik heb deze maand voor het eerst gebruikt. De testen van de Kruidvat. Alleen ik snap nou niet echt wanneer de piek was. 24-11/25/11 zijn beide strepen heel donker. 26-11 is ook nog ontzettend donker alleen in midden in het streepje iets lichter. Wanneer is nu echt mijn piek geweest? Als ik heel goed kijk vind ik de test van 24-11 het donkerste. Maar zit echt minimaal verschil in. Dus stel de 24e was mijn LH piek het hoogst. Dan komt je ei 24/36 uur later toch? Zakt je LH na je ei ook meteen?

Sorry voor de vele vragen, maar ben heel benieuwd of ik uit de testen kan halen of het deze maand een cyclus van 27 of 28 dagen is.
chocolatec uiteraard duimen we voor je! Zou toch het mooiste zijn als het natuurlijk lukt he!

melancolie spannend! Die symptomen zijn het allerergst je kunt jezelf helemaal gek maken ervan. Ik probeer er niet meer op te letten want het kunnen symptomen zijn van zwanger en ongesteld worden.

meisjevan4 op het moment dat je een positieve ovulatietest hebt dus beide strepen even donker dan gaat de 48 uur in.

bozz bijna je nod! Hoe voel je je? Al getest of wacht je nog?

Hier is de ongesteldheid weer over gelukkig! Op naar de eisprong :-D
Alle reacties Link kopieren
Ja ben ook benieuwd Bozz!

@ chocolatec, ik duim ook! Fijn wel denk ik om het nog even op de natuurlijke manier te proberen!

Hier maandag of toch dinsdag NOD. Voel niks.. Maar ook geen pms. Bij dochter had ik paar dagen voor NOD zere borsten, dus denk dan toch direct nu ik dat niet heb dat het niet gelukt is deze maand.

Naja nog even wachten. :)
Alle reacties Link kopieren
En ongesteld inmiddels, weer best een korte cyclus.
Alle reacties Link kopieren
lasvegas balen zeg! Hoelang is je cyclus gemiddeld?

Hier ging het wachtbankje aardig snel voorbij. Maar vanaf gisteren duurt het toch wel lang. Mijn gevoel zegt, niet raak. Heb nergens last van en voel me zoals normaal. Toch woensdag of donderdag wel een vroege test doen. Ik was voor we begonnen helemaal gestopt met roken, alleen bij mijn ongesteldheid toch weer af en toe een sigaretje. Stom natuurlijk... Hoe sneller een positieve test, hoe sneller de sigaretten weer de prullenbak in kunnen! Had op moment van beginnen denk ook niet verwacht dat het al minimaal 4 rondes ging duren. Maarja, 80% raakt binnen een half jaar zwanger, geen reden voor paniek nog :)
Alle reacties Link kopieren
Wat knap dat je gestopt was! Superzonde toch om dan weer te beginnen als je ongesteld bent? Er is echt geen enkel positief punt aan roken.

M’n cyclus was na mn zwangerschap zo’n 27/28 dagen en nu al 2x 25 dagen.
Eerder ook al wel eens 26 dagen gehad.
las-vegas nee wat jammer :( stom dat je dan ineens van die kortere cyclussen er tussen hebt zitten.

meisjevan4 met 4 rondes hoef je je idd nog geen zorgen te maken! En hoe verder je op het wachtbankje zit hoe langer het duurt he. Nog even volhouden.
Alle reacties Link kopieren
lasvegas wat gek zeg, ach wel een voordeel, zijn de rondes wel sneller voor bij 😂 is de ovulatie wel gelijk gebleven of is die nu ook eerder?
Nou er is zeker geen 1 positief punt aan, vervelende rot verslaving!

prettymama nou echt hoor, laatste week van t wachtbankje is gewoon een hel! Hahaha. Ik denk ook dat 4 rondes in mijn hoofd nu zo lang duren omdat ik bij Mn dochter door de pil heen zwanger geraakt ben. Dan ga je er stiekem toch van uit, oh 1x onveilig seks en ben sowieso zwanger... maar dat is natuurlijk ook alweer 5 jaar terug en een andere vader, dus dat zegt eigenlijk ook niks.
meisjevan4 ik snap je gedachte hoor. Ik ben bij beide kids ook direct blijvend zwanger geraakt dus stiekem ga je daar dan toch vanuit he haha. Maar goed toen was ik 26 en 27 jaar en nu inmiddels 30. Je wordt ouder en de vruchtbaarheid wordt natuurlijk ook steeds minder.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven